סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
17:30
המסחר בבורסת תל אביב ננעל היום בעליות. ת"א 35 עלה ב-0.3%, ת"א 125 הוסיף 0.4%, ות"א 90 טיפס ב-0.9%. מדד הבנקים ירד ב-0.6%, ת"א בנייה זינק ב-1.8%, ות"א נדל"ן קפץ ביותר מ-2%.
מחזור המסחר הסתכם ב-2 מיליארד שקל.
אלקטרה , אמות ושפיר הנדסה בלטו בעליות בת"א 35. מניית נייס , שבמהלך המסחר זינקה בכ-6%, סיימה את היום עם עלייה של 2.6%. בירידות במדד בלטו אנרג'יאן , חברה לישראל ושופרסל .
מניית פריון נטוורק צנחה בכ-30%.
התשואה לפידיון של אג"ח ממשלתית שקלית ל-10 שנים עלתה ל-5%.
17:35
מגדל ביטוח ופיננסים ובנק ירושלים חתמו על הסכם להעמדה משותפת של הלוואות לדיור בהיקף של כ-1.8 מיליארד שקל. על פי ההסכם, ההלוואות יועמדו ללקוחות בתקופת מסגרת של שלוש שנים, כאשר מגדל תעמיד 90% מהסכום, והבנק, שימשיך לנהל ולתפעל את התיק כולו אל מול הלקוחות, יעמיד את היתרה.
העסקה מהווה המשך ישיר לשתי עסקאות קודמות במסגרתן רכשה מגדל מהבנק תיקי משכנתאות בהיקף כולל של כ-670 מיליון שקל וכן לעסקת מימון הקמת פרויקט מגורים (לרבות מסגרות לפוליסות חוק מכר שיונפקו על ידי מגדל). המימון שתעמיד מגדל למשכנתאות מגיע הן מתיקי העמיתים של מגדל והן מהנוסטרו של חברת הביטוח.
רונן אגסי, מנכ״ל מגדל ביטוח ופיננסים, אמר כי מדובר בצעד נוסף ביישום התוכנית האסטרטגית של החברה להרחבת תחומי הפעילות, בין היתר במטרה לפזר את ההשקעות על פני מגוון אפיקים, סחירים ולא סחירים.
16:45
המסחר בבורסה מתנהל היום בתנודתיות רבה. כעת, הוא עבר לעליות קלות. ת"א 35 ו-125 עולים ב-0.1% ות"א 90 מוסיף 0.2%. הירידות במדד הבנקים התמתנו מעט, וכעת המדד מאבד 0.7%.
העליות החדות בנייס נמחקו, וכעת המניה עולה ב-1.8% בלבד.
16:20
המסחר בבורסת ת"א מתנהל כעת בירידות קלות. ת"א 35, 90 ו-125 יורדים בכ-0.1%. מדד הבנקים מאבד 1%, ת"א בנייה מטפס ב-0.7% ות"א נדל"ן מוסיף 1%.
נייס מובילה את העליות במדד ת"א 35, ואחריה שפיר הנדסה ואלקטרה . דלק קבוצה בולטת בירידות במדד.
מניית פריון נטוורק מתרסקת ב-30%.
15:06
אחרי ירידה של 35% במחיר מניית נייס בחודשיים וחצי האחרונים, בחברה מודיעים היום על תוכנית חדשה לרכישה עצמית של מניות, בהיקף 500 מיליון דולר, ועל האצת התוכנית הקיימת בסך 300 מיליון דולר.
במחיר המניה הנוכחי, התוכנית החדשה משקפת רכישה של קרוב ל-3 מיליון מניות המהוות כ-5% מהון המניות של נייס. לחברה היו בקופה בסוף הרבעון הראשון 1.5 מיליארד דולר, לעומת חוב של כ-458 מיליון דולר. לדברי המנכ"ל הפורש ברק עילם, התוכנית מגיעה במטרה להגביר את הערך לבעלי המניות ולשקף את האמון בחוזק העסקים והזדמנויות הצמיחה של נייס.
מניית נייס נחלשה לפני מספר שבועות לאחר שדווח על פרישתו הצפויה של עילם בסוף
השנה, ולאחרונה נחלשה עוד על רקע כניסת מיקרוסופט כמתחרה בשוק אליו נייס פונה.
מניית חברת האדטק פריון נטוורק צוללת. החברה מורידה שוב את התחזיות שלה. חודשיים לאחר שהודיעה על שינוי במנגנון תמחור הפרסום שיישמה מיקרוסופט במנוע החיפוש בינג והשפיע לרעה על פריון, כעת היא מדווחת כי מיקרוסופט בינג הודיעה לה על החלטתה להסיר מרשת ההפצה שלה מספר פבלישרים.
14:14
המסחר בתל אביב מתנהל כעת במגמה שלילית - ת"א 35 יורד ב-0.2%, מדד ת"א 90 ב-0.1, מדד הבנקים משיל 0.7% ומדד נפט וגז 0.7%.
בשוק החוב התשואה לפידיון של אג"ח ממשלתי שקלי ל-10 שנים עולה היום ב-5 נקודות בסיס וחצתה שוב את רף ה- 5%. גם עליית הגירעון בישראל שטיפס ל-7.2% במאי מעלה פרמיית הסיכון של המדינה ואיתה את התשואות הממשלתיות.
תשואת האג"ח הממשלתית ל-2 שנים נסחרה ביציבות, 4.46% כך גם לגבי מדדי האג"ח הקונצרניים.
13:01
המגמה השלילית בבורסה המקומית נמשכת - ת"א 35 יורד ב-0.2%, מדד ת"א 90 ב-0.4, מדד הבנקים משיל 1% ומדד נפט וגז 0.7%.
זיו עין אלי, אנליסט נדל"ן, IBI בית השקעות בסיכום לתוצאות הרבעון הראשון של חברות הנדל"ן המניב : "מעדיפים את מליסרון, מבנה עזריאלי ורבוע נדל"ן".
"חברות הנדל"ן המניב הציגו תוצאות טובות עם שיפור בפרמטרים התפעוליים, כאשר חברות מוטות מסחר, אשר נפגעו ממתווה הקלות של המלחמה ברבעון הרביעי של 2023, הציגו שיפור מרשים אל מול הרבעון הקודם".
"מגמת השערוכים בה חזינו ברבעונים הקודמים נמשכה כאשר פרט לעזריאלי, החברות רשמו שערוכים חיוביים/שליליים בסכומים לא מהותיים, ואנו מעריכים שהמגמה הנ"ל תלווה אותנו במהלך השנה".
"גם ברבעון הנוכחי אנו שומעים על מצב רוח עסקי ירוד אשר ממשיך להשפיע על הביקושים לשטחי נדל"ן בעיקר בתחום המשרדים. כל עוד חוסר הוודאות הביטחוני יישאר, קצב ההשכרות של שטחים פנויים/פרויקטים חדשים יישאר נמוך".
"מבחינת חברות החשופות לחו"ל - אנו מעריכים שגם ברבעון השני של השנה יירשמו שערוכים שליליים בסכומים דומים לרבעון הראשון, כאשר שינוי מגמה יגיע עם הורדת הריבית בחו"ל. כמו כן, העלייה בהיקף פעילות ההשכרה ובשיעור חזרת העובדים למשרדים כפי שדיווחה אלוני חץ, צפויים לתמוך בכך".
"נכון לנקודת הזמן הנוכחית, ובעקבות התנודתיות הרבה שקיימת בסקטור (ובכלל השוק) בעיקר בעקבות חוסר הוודאות הביטחונית, אשר משפיעה על הסביבה הכלכלית, סקטור הנדל"ן המניב נמצא בתשואת יתר מבחינת תמחור, כאשר מכפיל ה- FFO הממוצע של החברות בסיקור על ידנו נמצא באחת מנקודות השפל בשנים האחרונות. למרות זאת, מבין המניות בסקטור אנו נעדיף חברות בעלות חשיפה גבוהה לתחום הלוגיסטיקה, מסחר ותעשייה כגון מליסרון, מבנה, עזריאלי ורבוע נדל"ן, כאשר תחומים אלה ממשיכים להוכיח את עצמם בשנה האחרונה כיציבים (גם בעת מלחמה) ובעלי ביקושים גבוהים".
11:42
הבורסה המקומית עוברת עתה לירידות - ת"א 35 יורד ב-0.1%, מדד ת"א 90 נסחר ביציבות, מדד הבנקים משיל 1% ומדד נפט וגז 0.7%.
מניית עין שלישית מזנקת היום לאחר שעידכנה הבוקר כי בהמשך לדיווח מיום ה-19 במאי על הזמנה מלקוח ביטחוני, התקבלה הזמנה סופית ומחייבת בהיקף 19 מיליון שקל וכי הלקוח יכול לבצע הזמנות נוספות בסך כולל של כ-22 מיליון שקל.
עין שלישית נסחרת בשווי שוק של כ-110 מיליון שקל. המניה ירדה משיאה שנקבע לפני כשבועיים בכ-20%.
11:07
עשור לאחר שהוקמה כחברת סטארטאפ ושלוש שנים לאחר ששופרסל נכנסה כשותפה, בנק דיסקונט עשוי להפוך בקרוב לבעל המניות היחיד בפייבוקס.
זאת לאחר שהבנק, שמחזיק ב-50.1% מהמניות, נמצא במו"מ מתקדם עם שופרסל על רכישת 49.9% המניות שבידי ענקית הקמעונאות בתמורה ל-77 מיליון שקל.
בשופרסל מנסים כבר תקופה ארוכה לסיים את ההחזקה באפליקציית התשלומים. "החברה בוחנת עסקה למכירת אחזקותיה בחברת פייבוקס בין אם במסגרת עסקה להכנסת שותף או משקיע לפעילות הפיננסים כאמור, ובין אם בדרך אחרת", נכתב בדוחות הכספיים לסיכום שנת 2023, וזאת בהתאם להחלטת דירקטוריון שופרסל שהתקבלה באוגוסט אותה שנה.
10:45
לאחר הפתיחה השלילית המסחר בת"א עובר כעת למגמה מעורבת- ת"א 35 יורד ב-0.1%, מדד ת"א 90 עבר לעלייה של 0.3%.
טעות חשבונאית של 15 מיליון שקל נחשפה הבוקר בפסגות , בית ההשקעות לשעבר של רני צים (66%), שמכר את רוב פעילותו ומשנה תחום פעילות.
לפי החברה נמצאה "טעות מהותית" בדוחות הכספיים לרבעון הראשון של 2024, "טעות טכנית" בספרים בשווי של חבר הבורסה, פסגות ניירות ערך, שהמשמעות שלה גידול בהפסד של החברה של 15 מיליון שקל ברבעון הראשון של השנה.
10:13
המסחר בת"א נפתח הבוקר במגמה שלילית. ת"א 35 יורד בכ-0.5%, ת"א 90 נסחר ביציבות, מדד הבנקים נפתח בירידה של 0.8%.
ישראכרט מזנקת הבוקר לאחר הפרסום הבלעדי בגלובס על כך שיצחק תשובה מתעניין ברכישת מניותיה.
הייקון מערכות מערכות מעדכנת על התקדמות משמעותית בפוטנציאל המכירות לשנים 2024-2025 בעקבות השתתפותה בתערוכת דרופה. החברה חתמה על הזמנות, הזמנות מותנות ומכתבי כוונה למערכות בהיקף של כ-16.5 מיליון דולר, לפני הכנסות ממתכלים ושירותים.
דרופה היא תערוכה בתחום הדפוס וייצור האריזות, המתקיימת אחת ל-4 שנים.
08:24
במסחר במט"ח נחלש כעת השקל מול הדולר ב-0.5%, 3.748 שקלים לדולר. בעקבות התחזקות הדולר בעולם מתחזק השקל מול האירו בכ-0.8% ונסחר ב-4.03 שקלים לאירו.
08:03
1. שוק המניות
המסחר בבורסה צפוי להיפתח הבוקר בירידות, וזאת לנוכח אי הוודאות הבטחונית והפוליטית ששוררת בארץ. השוק לא צפוי לקבל בשמחה את התפטרותם של בני גנץ וגדי אייזנקוט מהממשלה.
אתמול, לאחר יום הפכפך ננעלה הבורסה אחר הצהריים בעליות שערים. מדדי ת"א 35 ו-90 עלו ב-0.4%. מדד הבנקים עלה ב-0.5% ומדד נפט וגז ב-1.3%.
מחר וביום ורביעי לא יתקיים מסחר בשל חג שבועות.
עידן אזולאי מנהל ההשקעות הראשי בסיגמא מסכם את מה שעובר על שוק ההון בישראל: "ניתן לקבוע שהדבר היחיד שמשפיע על השוק המקומי הוא המלחמה והתמשכותה. לא ריבית, לא אינפלציה וגם לא הצריכה הפרטית. הפעם זה שונה לעומת עימותים ביטחוניים שהיו בעבר שבהם השווקים התאוששו מהר מאוד. האופן שבו תתפתח או תסתיים המלחמה הוא הגורם היחיד אשר ישפיע על השוק הישראלי בזמן הקרוב".
יצחק תשובה מתעניין ברכישת מניות ישראכרט. אחרי שבנק ישראל מנע מחברת האשראי החוץ בנקאי אחים נאוי לרכוש את השליטה בישראכרט, לגלובס נודע שבעלי הון בישראל ממשיכים לבחון השקעה בחברת כרטיסי האשראי. ככל הידוע מדובר בין היתר ביצחק תשובה, בעל השליטה בקבוצת דלק. גם יזם הנדל"ן יעקב אנגל בחן השקעה בישראכרט, הנסחרת בשווי 2.5 מיליארד שקל.
בית ההשקעות אלשטולר שחם הודיע שיקים חברת אשראי חוץ בנקאי, ורכש 80% מחברת "קרדיטים". באלטשולר שחם הולכים בעקבות המתחרים, ומכוונים לצבור נתח מתוך כ־1.3 טריליון שקל שניתנו כאשראי.
פסגות נכנסת לתחום חדש - התעשייה הביטחונית. רני צים, בעל השליטה בקבוצת פסגות, מקדם עסקה שתכניס לבית ההשקעות לשעבר פעילות בתחום הבטחוני שהפך לאחד הנחשקים בבורסה התל אביבית בתקופה הנוכחית. החברה דיווחה כי חתמה על מזכר הבנות לרכישת מלוא מניותיה של חברת רובו-טים (Roboteam), יצרנית של רובוטים מתקדמים המשמשים למשימות צבאיות וביטחוניות שונות.
באסיה נפתח שבוע המסחר במגמה מעורבת. ניקיי עולה ב-0.7%, שנגחאי והנג סנג יורדים ב-0.1% וב-0.5% בהתאמה. מדד קוספי של דרום קוריאה יורד ב-0.6%.
● ישראלית חדשה הצטרפה לוול סטריט. מה קרה לה בסוף השבוע הראשון במסחר
בארה"ב, החוזים העתידיים בוול סטריט נסחרים הבוקר ביציבות וללא שינויים.
לנוכח דוח התעסוקה המאכזב שהתפרסם בארה"ב לפני פתיחת המסחר, וול סטריט ננעלה בירידות בשישי האחרון. מדד הדאו ג'ונס ירד בכ-0.2%, מדד ה-S&P 500 נחלש ב-0.1%, הנאסד"ק איבד 0.2%, אבל בסיכום שבועי כל המדדים עלו - נאסד"ק ב-2.4%, S&P 500 ב-1.3% ודאו ג'ונס ב-.3%.
ברקשייר האת'ווי של וורן באפט רכשה 2.6 מיליון מניות נוספות של אוקסידנטל פטרוליום בימים האחרונים והגדילה את הנתח שלה ביצרנית הנפט ל-250.6 מיליון מניות או 28%. ברקשייר רכשה מניות בשווי של יותר מ-150 מיליון דולר.
היום יחל המסחר במנייתה המפוצלת של אנבידיה . הפיצול ביחס של 10 ל-1, הוריד את מחיר המניה אך הכפיל בעשר את מספר המניות, כך ששווי השוק שלה יישאר ללא שינוי. ההיסטוריה מלמדת שבטווח של 12 חודשים לאחר הפיצול במנייתה, יורדת מניית אנבידיה ב-23% בממוצע. אבל, ארבעה מבין חמשת הפיצולים קרו בימים של מיתון כלכלי בארה"ב.
בתוך כל אלה פורסם שנשיא ומנכ"ל אנבידיה, ג'נסן הואנג מוכר ממניותיו בחברה בשווי של 735 מיליון דולר. הואנג מתכנן למכור 600 אלף מניות עד למרץ 2025.
היום נפתחת ועידת המפתחים של אפל , בחמישי יצביעו בעלי המניות בטסלה על אישור חבילת השכר בת ה-56 מיליארד דולר של מנכ"ל החברה אלון מאסק, קרן העושר של נורווגיה שהיא בעלת מניות בטסלה, הודיעה שתתנגד.
● מפוטרי טוויטר וטסלה התלוננו על חוסר צדק, עכשיו הגיע תורו של מאסק
2. שוקי האג"ח
בעקבות עליית תשואת האג"ח הממשלתית בארה"ב בשישי, התשואה לפידיון של אג"ח ממשלתי שקלי ל-10 שנים עלתה אתמול (א') ב-5 נקודות בסיס ל-4.96% ומתקרבת שוב אל רף ה-5%. גם עליית הגירעון בישראל תשפיע לרעה על התשואות הממשלתיות - הגירעון טיפס ל-7.2% במאי לעומת היעד הקבוע בחוק לסוף 2024 שעומד גירעון של 6.6% ועל פי הערכות רבות לממשלה יהיה קשה מאוד לעמוד בו.
בארה"ב דוח התעסוקה הקפיץ ביום שישי את תשואות האג"ח - תשואת האג"ח ל-10 שנים זינקה ב-12 נקודות בסיס ל-4.42% והתשואה לשנתיים ל-4.87%.
עידן אזולאי מסיגמא מזכיר ש"שעקום התשואה האמריקאי חוגג שנתיים מאז שהוא התהפך. זהו פרק הזמן הארוך ביותר אי פעם שבו היה העקום הפוך. העיוות בעקום התשואה נובע מהתקווה הבלתי פוסקת אך המופרכת (לדעתנו) שהריבית תרד בחוזקה".
כדי שהריבית תרד, אומר אזולאי, "שוק התעסוקה צריך להיחלש, הביקוש לדיור אמור לרדת ותחושת העושר צריכה להתמתן. נראה שהדרך לשם היא ארוכה מאוד. תישארו במח"מ קצר, זה יעשה טוב למצבכם הכלכלי מפני שתרוויחו ריבית גבוהה יותר מזו של הטווח הארוך. זה יעשה טוב גם למצבכם הנפשי מאחר ולא תיאלצו להתמודד עם תנודות חדות לאחר פרסומם של הנתונים הכלכליים".
3. שוק הסחורות
השקל נחלש בשישי בשווקים הזרים בכ-0.85% ונסחר ב-3.75 שקלים לדולר, במבט שבועי, מאז תחילת השבוע שעבר שהתחיל באופטימיות בעקבות התקווה לעסקת הפסקת האש, נחלש השקל בכ-2%.
הלילה, עם פתיחתם של השווקים הרחוקים כמו אוסטרליה ואסיה, התחזק הדולר מול המטבעות הזרים ובפרט מול השקל ב-0.6% נוספים ונסחר כעת ב-3.757 שקלים לדולר.
מחיר נפט ברנט ירד בשבוע שעבר בכ-4% והגיע לכ-79 דולר לחבית לקראת סוף השבוע. לירידה במחיר הנפט תרם החשש מהאטה בצמיחה העולמית ובעקבות זאת ירידה בביקוש לנפט לצד החלטת אופ"ק בדבר ביטול קיצוצים וולונטריים עתידיים בהיצע.
4. מאקרו
באירופה לאחר הישג לימין הקיצוני של לה פן בבחירות לפרלמנט האירופי, מקרון הכריז על בחירות בזק בצרפת. "עליית הלאומנים מסוכנת", אמר מקרון. בגרמניה, מפלגת הימין הקיצוני צפויה לזכות ליותר קולות מאשר מפלגת השלטון הסוציאל-דמוקרטית של הקנצלר שולץ, בבלגיה ראש הממשלה התפטר - כל אלה ישפיעו לרעה על השווקים.
תוצאות מדגמים וסקרים בכמה ממדינות האיחוד האירופי בבחירות לפרלמנט האירופי מראים על שבירה חזקה ימינה של הציבור, שנטש סוגיות של אקלים וצדק חברתי ומתמקד במאבק בהגירה לא-חוקית ובצמיחה כלכלית. בגרמניה, המדינה הגדולה ביותר באירופה, השולחת כ-96 נציגים לפרלמנט שבו 720 מושבים, זכתה מפלגת הימין הקיצוני "אלטרנטיבה לגרמניה" לתוצאת-שיא של 16% מקולות הבוחרים, התחזקות של 5% בעבורה, והיא ניצבת כעת במקום השני מבין כל הרשימות. במקום הראשון ניצבים השמרנים מהאופוזיציה עם כ-30%.
בשישי בארה"ב, דוח התעסוקה בארה"ב היווה אכזבה למשקיעים שקיוו ל"חדשות רעות", כלומר לעלייה באבטלה, שתוביל אולי את הבנק הפדרלי להוריד את הריבית. אבל הדוח בישר ש-272 אלף משרות חדשות נוספו לשוק האמריקאי, כ-100 אלף יותר מהחודש שעבר ובכ-90 אלף יותר מהצפי.
אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב אומר ש"שוק העבודה האמריקאי ממשיך להיחלש. נתוני שוק העבודה האמריקאי היו מעט מבלבלים, כמו שקורה פעמים רבות. מצד אחד, תוספת המשרות הייתה גבוהה מהתחזית (272 לעומת 180 אלף). גם נתוני השכר הממוצע היו גבוהים מהתחזית.
"מנגד, לפי סקר כוח אדם, בחצי השנה האחרונה ירד מספר המועסקים מדי חודש בכ-130 אלף בממוצע שיעור האבטלה המשיך לעלות, מה גם שמספר המשרות הפנויות ירד משמעותית".
"כדי להיות פחות מבולבלים צריכים לעקוב אחרי המגמות היציבות שמנבאות טוב יותר המשך התרחשויות: האמת שגידול במשרות זה נתון שעלול ליצור רושם מוטעה. השוק לאורך השנים מתייחס אליו כאילו שום דבר לא משתנה, לא בגודל האוכלוסייה, לא בסך כמות המועסקים ולא בהרכב שלהם. בעשר השנים האחרונות חל גידול של כ-15% בסך המשרות במשק האמריקאי, אך המשקיעים והכלכלנים עדיין סופרים "ראשים" ולא שיעור".
בשורה התחתונה אומר זבז'ינסקי ש"מכלול הנתונים משקף באופן עקבי שהכלכלה האמריקאית בכלל ושוק העבודה בפרט נחלשים בחודשים האחרונים".
ברביעי יפרסם הבנק הפדרלי את החלטת הריבית בארה"ב. אף אחד לא מצפה לשינוי והריבית תישאר גבוהה, 5.5%.
בין נתוני המאקרו שיתפרסמו בשבוע הבא ניתן לציין את התמ"ג היפני שיפורסם ביום ראשון, ולפי התחזיות הוא צפוי לרדת ב־0.5% מהרבעון הקודם. גם בבריטניה יפורסם התמ"ג, לצד נתונים משוק התעסוקה. בסין ובגרמניה יפורסמו מדדי המחירים לצרכן, וכך גם בארה"ב, שבה בפרסום הקודם המדד עלה פחות מהתחזיות.
בישראל, ביום שישי הקרוב צפוי להתפרסם מדד המחירים לצרכן לחודש מאי. כמו כן, יפורסמו מדד אמון הצרכנים ונתוני סחר חוץ לחודש מאי, וכן נתוני עסקאות נדל"ן לפברואר־אפריל.
5. תחזית
בסקירת מאקרו שבועית שערך אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב, שפורסמה אתמול (ראשון) הוא מציין כי שוק העבודה בישראל ממשיך להיות יציב. במיטב מעלים את תחזית האינפלציה ל-12 החודשים הקרובים ל-3.1%.
"הבעיה כנראה נמצאת בצד ההיצע. ממצאי סקר העסקים תומכים בהסבר זה. המגבלה לפעילות שנובעת ממחסור בחומרי הגלם ובציוד עלתה משמעותית בענף התעשייה. גם בענף הבינוי היא גבוהה הרבה יותר מהרמות הרגילות. אפילו בענף השירותים חלה עלייה במחסור. גם חומרת המגבלה של מחסור לעובדים ממשיכה להיות גבוהה לעומת המצב הרגיל בענף התעשייה, ענף השירותים ובמיוחד בענף הבינוי".
"לפיכך, מהסקר עולה שהלחצים לעליית מחירים באים בעיקר בגלל מגבלות ההיצע שהתגברו משמעותית. מבחינת בנק ישראל, מדובר באתגר משמעותי. השפעת המדיניות המרסנת לא מאוד עוזרת למגר אינפלציה מסוג זה, אך פוגעת באופן משמעותי בפעילות הכלכלית במשק".