ימי המסחר האחרונים של השבוע התנהלו בוול סטריט במגמה מעורבת. בסיכום ימי המסחר חמישי ושישי, המדדים המובילים רשמו ירידות מתונות: מדד S&P 500 ומדד נאסד"ק נחלשו כל אחד ב-0.5%, ומדד דאו ג'ונס ירד ב-0.7%. אלה המניות הישראליות שבלטו במסחר:
● הביטקוין הפך לדת של ממש - האם טראמפ ישלים את קבלתה לחיק האמריקאים?
● השכירים שהפכו לבעלים ולוטשים עיניים להרבה יותר ממאה מיליון שקל
אינוויז זינקה בעקבות השילוב במערכת מובילאיי
מניית אינוויז זינקה בימים חמישי ושישי ב-28.1% והשלימה עלייה שבועית של 36%. חברת האוטוטק מראש העין, בניהולו של המייסד עומר כילף, נסחרת כעת בנאסד"ק לפי שווי של 157 מיליון דולר.
העליות בשבוע שעבר הגיעו לאחר שאינוויז הודיעה שמובילאיי תשלב את טכנולוגיית ה-LiDAR של אינוויז במערכות שלה. נזכיר שמובילאיי סגרה לפני כמה חודשים את יחידת ה-LiDAR שלה ופיטרה כ-100 עובדים.
אינוויז מפתחת LiDAR, חיישני לייזר לתעשיית הרכב, והיא החלה להיסחר בוול סטריט כשמוזגה לחברת SPAC בשנת 2021, שהייתה שנת שיא לתחום. שווי החברה במיזוג היה 1.4 מיליארד דולר, ומאז כמו חברות טכנולוגיה רבות שמוזגו ל-SPAC, אינוויז איבדה את רוב שוויה. עם זאת, מאז השפל אליו הגיעה בחודש שעבר, המניה זינקה ב-91%.
סרגון הכפילה את עצמה בשבועות האחרונים
מניית סרגון אמנם נחלשה בסיום שבוע המסחר, אך היא סיימה את השבוע בעלייה של 11.4%. בתקופה של קצת יותר מחמישה שבועות, המניה כמעט הכפילה את עצמה, ממחיר של 2.4 דולר ל-4.79 דולר, מחיר שמשקף לחברה בניהולו של דורון ארזי שווי של 411 מיליון דולר. בעבר שוויה של סרגון היה גבוה יותר, אם כי לפני כשנתיים היא הדפה ניסיון השתלטות עוינת מצד מתחרה, שהציעה עבורה סכום של 3.08 דולר למניה ובסה"כ כ-259 מיליון דולר - שווי שהיווה אז פרמיה אך שסרגון כבר עקפה מאז.
לאחרונה נכתב על סרגון באתר המשקיעים Simply Wall Street, שם צוין שהחברה מצליחה להגביר את היעילות ולהגדיל את שיעור התשואה על ההון. באתר משקיעים אחר, Zacks, סרגון צוינה כאחת מהחברות שצפויות ליהנות מהביקוש הגדול לתשתיות תקשורת אלחוטית והאצת ההטמעות של הדור החמישי בסלולר (5G). סרגון, שממוקמת בראש העין, היא חברת ציוד תקשורת ומספקת ללקוחות בתחום פתרונות תמסורת אלחוטית. החברה היא חלק מקבוצת רד.
לייבפרסון במגמת ירידה
מניית לייבפרסון נחלשה ב-5.9% בשני ימי המסחר האחרונים של השבוע, וננעלה במחיר של 80 סנט שמשקף לחברה שווי שוק של 72 מיליון דולר. מניית החברה כבר נסחרה לאחרונה במחיר שגבוה מדולר אחד, אך נחלשה שוב אל מתחת למחיר של דולר, וצפויה לקבל אזהרה מהנהלת הנאסד"ק על אי עמידה בתנאי הסף להמשך מסחר.
לייבפרסון, המנוהלת על ידי ג'ון סבינו, היא חברה אמריקאית שיש לה פעילות גם בישראל ומנייתה נסחרת במסגרת הרישום הכפול גם בבורסה בתל אביב, לצד המסחר בנאסד"ק. החברה מספקת פתרונות SaaS (תוכנה כשירות) לארגונים, עבור ניהול הקשר שלהם עם לקוחותיהם. בתקופת משבר הקורונה מניית החברה הגיעה לשיא ששיקף ללייבפרסון שווי של 4.7 מיליארד דולר, אך מאז היא איבדה את רוב שוויה לאחר שאכזבה את המשקיעים והפחיתה תחזיות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.