סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
23:00
יום המסחר בוול סטריט ננעל במגמה אדומה. נאסד"ק צלל ב-3.1% בהובלת מניות השבבים, S&P 500 ירד ב-1.4% ודאו ג'ונס הוסיף לערכו כ-0.7%.
וול סטריט מסכמת את אחד הימים הצורמים ביותר שנרשמו מאז אמצע דצמבר, כאשר שווי השוק הכולל שהפסידו המניות במסחר היום עמד על כ-1.3 טריליון דולר. בלטה לשלילה אנבידיה שצללה בכ-17% ומחקה כמעט 600 מיליארד דולר משווי השוק של החברה. בתוך כך, מנכ"ל החברה איבד כ-21 מיליארד דולר מהונו.
לאור המגמה השלילית, המשקעים ברחו אל חוף מבטחים. בתוך כך התשואה על אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים ירדה ב-9 נקודות בסיס ונסחרת סביב 4.53%. התשואה לשנתיים ירדה ב-8 נקודות בסיס ועומדת על 4.19%.
21:50
הירידות בוול סטריט נמשכות. נאסד"ק יורד ב-3.7%, S&P 500 ב-1.9% ואילו הדאו ג'ונס עולה ב-0.4%.
המשקיעים בורחים אל נכסי סיכון וביניהם אגרות החוב הממשלתיות. בתוך כך התשואה על אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים יורדת ב-9 נקודות בסיס ונסחרת סביב 4.53%. התשואה לשנתיים יורדת ב-8 נקודות בסיס ועומדת על 4.19%.
בניגוד למגמה השלילית בוול סטריט, איי.טי אנד טי מזנקת במעל ל-6% לאחר שענקית התקשורת דיווחה בתוצאותיה הכספיות כי הרווח למניה עמד על 54 סנט ברבעון האחרון של השנה. הצפי המוקדם עמד על 50 סנט. גם הכנסות החברה עקפו את התחזיות המוקדמות והסתכמו בכ-32.3 מיליארד דולר.
20:31
הירידות באנבידיה לא עוצרות וכעת המניה יורדת בכ-17%. בתוך כך מוחקת החברה כ-560 מיליארד דולר, מחיקת השווי הגדולה ביותר בהיסטוריה בשוק המניות. אנבידיה מתקרבת לשבור שיא חדש גם בנפילה הגדולה במחיר המניה, מאז מרץ 2020, אז צנחה המניה ב-18.5%.
גם מניות מיקרוסופט , ואורקל יורדות בכ-3% ו-11% בהתאמה, כאשר המשקיעים תוהים האם השקעות ההון של החברות במרכזי נתונים של בינה מלאכותית ישתלמו בעתיד. מיקרוסופט אמרה כי היא מתכננת להוציא 80 מיליארד דולר על בניית מרכזים אלה בשנת 2025, כאשר כמחצית מהכסף הזה יופנה לפרויקטים בחברת אורקל, שהיא אחת התומכות בפרויקט תשתית הבינה המלאכותית בשם Stargate שהוכרז על ידי הנשיא דונלד טראמפ בשבוע שעבר.
19:31
בניגוד למדד נאסד"ק שיורד כעת בכ-3.4% ומדד ה-S&P 500 שצולל בכ-1.9%, מדד הדאו ג'ונס נסחר בעליות קלות של 0.1%. גם מדד הפחד מזנק בשעה זו בכ-26%. במקביל, מחיר הביטקוין צולל במעל ל-5% ונסחר סביב 99 אלף דולר למטבע.את
מניות השבבים מכבידות על המסחר בוול סטריט כשאנבידיה יורדת בשעה בכ-17%. הטלטלה במניות ה-AI דחקה את ענקית השבבים מהמקום הראשון של החברה הגדולה בעולם במונחי שווי שוק למקום השלישי, שעומד כעת על 2.87 טריליון דולר, לאחר שמחקה כ-465 מיליארד דולר משוויה עם פתיחת המסחר. במקום השני נמצאת מיקרוסופט ששווי השוק שלה עומד על 3.18 טריליון דולר ובמקום הראשון מככבת אפל עם שווי שוק של 3.45 טריליון דולר.
ב-UBS מעריכים כי למרות הירידות החדות היום במניות ה-AI, למניות הטכנולוגיה יש עוד מקום לעלות: "התנודתיות במגזר הטכנולוגי עשויה לעלות ב-2025. אך אנחנו גם מצפים להוצאות הון גדולות ולהתקדמות בפיתוחי ה-AI, כך שהחברות צפויות להציג רווחים חזקים שתומכים במניות המועדפות שלנו". עוד הרחיבו כי "אנו רואים במגזר ה-IT בארה"ב אטרקטיבי בשל היסודות המבטיחים שלו, וממליצים למשקיעים להשתמש בכל תנודתיות לטווח הקרוב כדי לבנות חשיפה מספקת למניות AI איכותיות".
18:52
יום המסחר באירופה ננעל במגמה מעורבת. דאקס ירד ב-0.5%, פוטסי ננעל סביב רמות הבסיס והקאק השיל מערכו 0.3%.
18:27
בזמן הסערה בשוק והירידות החדות שרושמות מניות הטכנולוגיה בצל הפיתוח הסיני, ענקית הטכנולוגיה אפל עולה ב-2.5%. זאת בזמן שמדד נאסד"ק צולל בכ-3% נכון לשעה זו. הסיבה ככל הנראה קשורה לאסטרטגיית ההשקעה בבינה מלאכותית שלה - שמבוססת על השקעות נמוכות בתשתית הבינה המלאכותית.
17:36
מניית אנבידיה צוללת בכ-13% בשעה זו וגוררת איתה מטה את מדד הנאסד"ק שיורד בכ-2.4%.
הירידות החדות בענקית השבבים הובילה למחיקה של כ-465 מיליארד דולר בשוויה של אנבידיה עם פתיחת המסחר - הירידה החדה ביותר שרשמה החברה בשווי השוק אי פעם. בפעם הקודמת שאנבידיה רשמה שיא במחיקת שווי השוק היומי שלה היה בחודש ספטמבר, אז מחקה כ-279 מיליארד דולר, ורשמה את הירידה החדה ביותר בתולדות שוק המניות בארה"ב.
לצד זאת, הירידה החדה של המניה מסמנת את המקום השמיני מתוך עשרת הנפילות הגדולות ביותר במדד S&P 500 תוך יום מסחר אחד.
הסערה בוול סטריט לא פסחה גם על מנכ"ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, שהפסיד כ-13 מיליארד דולר לאור הירידות החדות באנבידיה.
16:51
הירידות בוול סטריט מתמתנות מעט. מדד הנאסד"ק יורד ב-2.7%, S&P 500 משיל מערכו 1.7% והדאו ג'ונס יורד ב-0.4%.
בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות יורדות בחדות. התשואה ל-10 שנים יורדת ב-8 נקודות בסיס ונסחרת סביב 4.54% והתשואה לשנתיים יורדת ב-6 נקודות בסיס ועומדת על 4.2%.
16:30
יום המסחר בוול סטריט נפתח בירידות שערים חדות. נאסד"ק צולל ב-3.5%, S&P 500 משיל מערכו כ-2% והדאו ג'ונס יורד ב-0.7%.
על רקע המגמה השלילית, הסטארט-אפ הסיני DeepSeek פיתח מודל שפה מבוסס AI, אשר לטענתו, פותח בהשקעה של פחות מ-6 מיליון דולר, בעוד שענקיות הטכנולוגיה האמריקאיות השקיעו סכומי עתק של מאות מיליוני דולרים בפיתוח, ולפי מומחים, רמת הטכנולוגיה הסינית דומה לשל האמריקאיות.
בתוך כך, מניות השבבים נסחרות בירידות שערים חדות. אנבידיה צוללת בכ-11%, טייוואן סמיקונדקטור מאבדת מערכה כ-9%, מארוול יורדת ב-14%, וברודקום יורדת בכ-12%.
15:52
על רקע המגמה האדומה בחוזים בארה"ב, מדד הפחד מזנקת בשעה זו בכ-43%. הירידות בחוזים העתידיים נחלשות מעט, ובשעה זו הנאסד"ק יורד בכ-3.5% בטרום מסחר.
הטלטלה בתחום ה-AI, הובילה למחיקה של כטריליון דולר במניות הטכנולוגיה בארה"ב ובאירופה, עוד לפני שהמסחר בוול סטריט נפתח.
אנבידיה , צוללת בשעה זו במעל ל-10%, המהווה מחיקה של מעל ל-340 מיליארד דולר משווי השוק של החברה, שמחיר מניותיה זינק פי תשע בשנתיים האחרונות.
גם מחיר הביטקוין נפגע מהסנטימנט השלילי ויורד כעת בכ-5% למחיר של 100 אלף דולר.
15:15
החוזים העתידיים בוול סטריט יורדים בחדות: הנאסד"ק נופל בכ-3.8%, ה-S&P 500 צונח בכ-2.2% והדאו ג'ונס נסוג בכ-0.7%.
באירופה, הדאקס נופל בכ-0.8%, הקאק יורד בכ-0.5% והפוטסי נסוג בכ-0.3%.
קאברה מאניש, אסטרטג בכיר בחברת הפיננסים הצרפתית Société Générale, טען כי הפאניקה בשווקים מגלמת בתוכה הזדמנות להשקיע בכיוונים חדשים שמתעדפים אסטרטגיות "America First" ארוכות־טווח - לדוגמה, קניית מדד ה-S&P 500 במשקל שווה, ששם יותר משקל על חברות תעשיה, תשתיות ופיננסים; זאת, לעומת מדד ה-S&P הרגיל, בו מניות הטכנולוגיה נמצאות בריכוז גבוה.
14:30
החוזים העתידיים בוול סטריט ממשיכים לרדת בחדות: הנאסד"ק נופל בכ-4%, ה-S&P 500 צונח בכ-2.3% והדאו ג'ונס נסוג בכ-1%.
באירופה, הדאקס נופל בכ-0.9%, הקאק יורד בכ-0.6% והפוטסי נסוג בכ-0.2%.
על רקע הטלטלה בתחום ה-AI והחשש מפני ביקוש מועט יותר לתשתיות אנרגיה וחשמל יקרות, חברות אנרגיה ברחבי העולם רושמות ירידות: מניית חברת האנרגיה סימנס אנרג'י צוללת בקרוב ל-19%; בצרפת, מניית חברת האנרגיה שניידר אלקטריק צוללת בכ-10%.
כמו כן, מניות של חברות אנרגיה גרעינית, החשובות לתחום ה-AI, רושמות ירידות חדות של מעל 10%, ביניהן אוקלו , Nuscale Power, קונסטליישן אנרג'י , ו־ויסטרה .
13:40
החוזים העתידיים בוול סטריט צונחים: הנאסד"ק נופל בכ-4.2%, ה-S&P 500, מאבד מערכו כ-2.4% והדאו ג'ונס יורד בכ-1%.
באירופה, מדד הדאקס נופל בכ-1%, הקאק נסוג בכ-0.7% והפוטסי יורד בכ-0.3%.
בשוק המט"ח העולמי, הדולר נחלש מול הין היפני בכ-1.2%, ושערו עומד כעת על כ-154 ין.
בשוק הקריפטו נרשמות ירידות: הביטקוין יורד בכ-5.6% ומחירו נע סביב 98,900 דולר; האת'ריום יורד בכ-7.6% ומחירו נע סביב 3,000 דולר.
בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות צונחות בחדות: אג"ח לעשר שנים יורדות בכ-12 נקודות בסיס, עם תשואה העומדת על כ-4.5%; אג"ח לשנתיים יורדות בכ-10 נקודות בסיס, עם תשואה העומדת על כ-4.17%.
הסטארט-אפ הסיני DeepSeek מרעיד את שוקי ההון ומפיל שורה של מניות בולטות בוול סטריט במסחר המוקדם. בין המניות שיורדות בשעה זו בוול סטריט בטרום־מסחר, ניתן לציין את ענקיות השבבים אנבידיה , שנופלת ב-11.3%, וברודקום , שמאבדת 11.7%, ולצידן גם את המניות מ"שבע המופלאות": מיקרוסופט יורדת ב-6.3%, מטא ב-5.3%, אלפאבית (גוגל) ב-4.9%, אמזון ב-5.6%, וטסלה ב-5.3%. החוזים העתידיים בארה"ב מצביעים על פתיחת שבוע מסחר שלילית. יש לציין שרוב המניות הללו מתומחרות בשוויים גבוהים יחסית, אחרי עליות חדות ברבעונים האחרונים.
● פאניקה וחדרי מלחמה: הסטארט-אפ הסיני הצית מהומה במטא
במקביל, חברת ציוד השבבים ההולנדית ASML נופלת במסחר באירופה ב-11.1%, ובבורסה המקומית נפלו מניות נובה וקמטק , שעוסקות בתחום בדיקות ייצור שבבים, ב-9%-11%, בהתאמה.
הסטארט-אפ הסיני DeepSeek פיתח מודל שפה מבוסס AI, אשר לטענתו, פותח בהשקעה של פחות מ-6 מיליון דולר, בעוד שענקיות הטכנולוגיה האמריקאיות השקיעו סכומי עתק של מאות מיליוני דולרים בפיתוח, ולפי מומחים, רמת הטכנולוגיה הסינית דומה לשל האמריקאיות. כל זה מעלה חששות בנוגע למודל העסקי של החברות הללו - זאת, כאשר עוד קודם לכן, עלו תהיות באשר לעיתוי החזר ההשקעה הגדולה שהן מבצעות ב-AI. חברות השבבים, שמייצרות את התשתית לפיתוחי ה-AI - ובראשן, כמובן, אנבידיה, שהמעבדים שלה הם רכיב קריטי - נופלות על רקע החשש מכך שהביקוש עלול לרדת, ובהתאם, גם חברות ציוד השבבים, כמו ASML, וחברות העוסקות בבדיקות תהליכי הייצור, כמו נובה וקמטק, נפגעות מההדף.
הכלכלן אד ירדני כתב בדוח שפרסם כי DeepSeek "היממה את תעשיית הטכנולוגיה", וכי אלה עלולות להיות חדשות רעות לשבע המופלאות, שתכננו לשלוט בשוק ה-AI עם שירותי AI יקרים. "מצד שני, המשמעות עשויה להיות שמערכות AI יהיו נגישות וזולות יותר, ואם כן, זה אומר ש-493 החברות האחרות במדד S&P 500 יפחיתו עלויות ויגדילו את הפרודוקטיביות שלהן". במבט קדימה, כותב ירדני כי אם המופלאות ילמדו לפתח מערכות AI, תוך שימוש במעבדים זולים יותר, אלה יהיו חדשות טובות עבורן, אם כי פחות טובות עבור אנבידיה, שמייצרת את המעבדים הללו.
12:50
החוזים העתידיים בוול סטריט ממשיכים לצנוח: הנאסד"ק נופל בכ-4%, ה-S&P 500, מאבד מערכו כ-2.4% והדאו ג'ונס יורד בכ-1%. כאמור, הירידות מגיעות לאחר שהחברה הסינית דיפסיק הציגה מודל שפה גדול חינמי בקוד פתוח בשם V3, שלדבריה לקח להם כחודשיים לבנות ובעלות נמוכה מ-6 מיליון דולר.
"מדוע המשקיעים מודאגים? החדשות בחודשים האחרונים עסקו סביב הוצאות ההון הענקיות של מיקרוסופט, שמשקיעה [בתחום ה-AI] 80 מיליארד דולר ב-2025, בעוד שמטא הודיעה לאחרונה על השקעות בעלות הנעה בין 6 ל-65 מיליארד דולר", כתב סנדיפ דשפנדה, אנליסט ב-JP מורגן. "כך, כשברקע הסכומים המשמעותיים הללו שזורמים לתוך השקעות AI, מודל ה-AI של Deepseek היעיל במיוחד, שצורך גם פחות משאבים, מעורר בקרב המשקיעים מחשבה שמעגל ההשקעות ב-AI מנופח יתר על המידה, ושעתיד יותר יעיל הוא אפשרי".
באירופה, מדד הדאקס נופל בכ-1.3%, הקאק מאבד כ-0.9% והפוטסי נסוג בכ-0.2%.
12:25
החוזים העתידיים בוול סטריט יורדים כעת בחדות - נאסד"ק יורד ב-3.6% בהובלת אנבידיה שיורדת בכ-10% במסחר המוקדם. וזאת לאחר שהסטארט-אפ הסיני דיפסיק היכה בתדהמה את עולם הבינה המלאכותית (AI).
הירידות פוגעות בכל המניות שקשורות בבינה מלאכותית, ביניהן מיקרוסופט שיורדת ב-6%, אמזון ומטא שמשילות מעל 4%. בין מניות השבבים הנוספות גם ברודקום ו-Arm יורדת ב-10%, אבל הירידות לא פוסחות על אף חברת שבבים.
החברה, דיפסיק (DeepSeek), הציגה לאחרונה מודל שפה גדול חינמי בקוד פתוח בשם V3, שלדבריה לקח להם כחודשיים לבנות ובעלות נמוכה מ-6 מיליון דולר. לשם השוואה, מודל ה-AI האחרון שהציגה מטא פותח בעלות גבוהה כמעט פי עשרה.
10:24
המסחר באירופה נפתח הבוקר בירידות, וזאת בעקבות החוזים העתדיים בוול סטריט - דאקס יורד ב-1%, קאק ב-0.8% ופוטסי ב-0.5%.
באסיה ננעל המסחר במגמה מעורבת - ניקיי, בהובלת מניות השבבים היפניות ירד ב-0.9%, הנג סנג עלה ב-0.5% ושנגחאי ירד ב-0.1%.
08:52
באסיה נפתח הבוקר שבוע המסחר במגמה מעורבת. שנגחאי והנג סנג עולים ב-0.3% וב-0.7% בהתאמה. בדרום קוריאה לא מתקיים היום מסחר.
ניקיי יורד ב-0.8%. מניות השבבים ביפן יורדות היום בעקבות חששות שיצרה חברת הסטארט-אפ הסינית לבינה מלאכותית DeepSeek, העלולות לאתגר את ההובלה הגלובלית של ארה"ב בתחום הבינה המלאכותית ולסכן חברות טכנולוגיה אסייתיות המשתייכות לשרשרת הערך של ה-AI האמריקאי.
מניות חברת Advantest, ספקית ציוד בדיקת שבבים שמונה את אנבידיה בין לקוחותיה, יורדת ב-8%. מניית Tokyo Electron יורדת ב-3.94%, ואילו Renesas Electronics רושמת ירידה מתונה יותר של 0.4%.
מניית Softbank Group, הבעלים של חברת עיצוב השבבים Arm, יורדת ב-5.4% לאחר שעלתה בשבוע שעבר בעקבות תכניות המנכ"ל מסיושי סון להשקיע 100 מיליארד דולר בארה"ב.
החוזים העתידיים בוול סטריט מצביעים הבוקר על ירידות חדות - נאסד"ק ב-1.7%, S&P 500 ב-0.8% ודאו ג'ונס ב-0.4%, וזאת לקראת שבוע סוער ותנודתי שכולל את החלטת הריבית, הדוחות הרבעוניים של 4 מענקיות הטכנולוגיה ופרסום מדד האינפלציה המועדף על הפד, PCE.
אנבידיה יורדת ב-5% בנוסף לירידה של 3% בשישי האחרון. המניה יורדת הבוקר בפלטפורמה המסחר רובינהוד שמאפשרת לסחור במניות נבחרות 24 שעות ביממה. וזאת לאחר שכאמור, הסטארט-אפ הסיני היכה בתדהמה את עולם הבינה המלאכותית (AI).
החברה, דיפסיק (DeepSeek), הציגה לאחרונה מודל שפה גדול חינמי בקוד פתוח בשם V3, שלדבריה לקח להם כחודשיים לבנות ובעלות נמוכה מ-6 מיליון דולר. לשם השוואה, מודל ה-AI האחרון שהציגה מטא פותח בעלות גבוהה כמעט פי עשרה.
המודל של DeepSeek העלה חששות כי חברות טכנולוגיה עשויות לאמץ גישות רזות ויעילות יותר מבחינה הונית לפיתוח בינה מלאכותית, דבר שעשוי להפחית את הצורך בהוצאות הון גבוהות להקמת מרכזי נתונים והשקעות בשבבי AI מתקדמים.
מרבית הצ'אטבוטים של חברות מובילות בעולם פותחו בעזרת מחשבי-על שבהם נעשה שימוש בכ-16 אלף שבבים לפחות. לפי המהנדסים של דיפסיק, המודל שלהם פותח בעזרת 2,000 שבבים בלבד - והגיע להישגים דומים. הסטארט-אפ נמצא בבעלות קרן השקעות סינית בשם היי פלייר (High Flyer) שהוקמה ב-2015.
בשישי בוול סטריט, וול סטריט ננעלה בירידות, דומה שהמשקיעים מימשו רווחים לקראת סופו של שבוע של עליות כשברקע, חזרתו של הנשיא דונלד טראמפ לבית הלבן והניסיון של המשקיעים להבין את השפעת מהלכיו על השוק בזמן הקרוב.
אלכס זבז'ינסקי כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב כתב ש"בינתיים, השווקים מסכמים את השבוע הראשון של ממשל טראמפ בהקלה. הדברים שחששו מהם לא קרו, לפחות בינתיים. היו הצהרות על תעריפים, הבטחות להתערב בהחלטות הבנק המרכזי, הצהרות מרעישות נוספות, אך השפעתן על השווקים לעת עתה הייתה בעיקר ע"י שחרור לחץ".
S&P 500 איבד 0.3%, אף על פי שהשיג שיא תוך-יומי חדש מוקדם יותר, מדד הנאסד"ק ירד ב-0.4%, ואילו מדד דאו ג'ונס 0.3%. שלושת המדדים העיקריים קטעו רצף של ארבעה ימי עליות לכל אחד מהם. למרות הירידות, כל שלושת המדדים סיימו שבוע חיובי שני ברציפות, S&P 500 ונאסד"ק עלו כ-1.7% כל אחד מתחילת השבוע, דאו טיפס ב-2.2%.
הימנעות טראמפ מהטלת מכסים בימיו הראשונים בתפקיד, בשילוב עם פתיחה טובה לעונת הדוחות בארה"ב, ודיווח על הגדלת היקף ההשקעות של ממשל טראמפ בתחום ה- AI - תמכו השבוע בעליית מדדי המניות. עם זאת, טראמפ חזר ואיים השבוע כי יטיל מכסים בגובה 25% על מקסיקו וקנדה בתחילת פברואר, במידה ולא יחסמו את הגבולות בפני כניסת מהגרים וסמים לארה"ב.
● המיליארדרים הגדולים התעשרו תוך שנה יותר מאי פעם. 4 כמעט הכפילו את הונם
מניית אלפאבית (גוגל) עלתה ב-1% נסגרה לראשונה במחיר של 200 דולר למניה ביום שישי, כאשר המשקיעים הופכים ליותר אופטימיים בנוגע להזדמנויות החברה בתחום הבינה המלאכותית. מתחילת שנת 2025, המניה עלתה בכמעט 6%, בעוד מדד הנאסד"ק עלה ב-3.3%.
על אף שאלפאבית מתמודדת עם תחרות גוברת כתוצאה מהתקדמות בתחום הבינה המלאכותית הגנרטיבית, במיוחד מ-OpenAI, אנליסטים רואים בה כמנצחת בתחום הבינה המלאכותית בזכות תכונות חדשות למוצרים ברחבי הפורטפוליו שלה.
בדוח שפורסם ביום שישי, אנליסטים במורגן סטנלי התייחסו להתקדמות של מוצרי סוכני הבינה המלאכותית של החברה, פרויקטים Astra ו-Mariner, כמו גם לגרסת מודל השפה הגדול Gemini 2.0 שהושקה ב-2024.
100 מתוך 500 החברות במדד S&P 500 ידווחו השבוע, ביניה ארבע מענקיות הטכנולוגיה, כאשר מיקרוסופט, מטא וטסלה מתוכננות לפרסם את הדוחות ביום רביעי, ואילו אפל תדווח ביום חמישי. אלפאבית צפויה לדווח על תוצאות הרבעון הרביעי ב-4 בפברואר. גם אינטל , טבע ומובילאיי יפרסמו השבוע.
בשוק החוב האמריקאי נרשמה עלייה קלה בתשואות, כאשר התשואה ל־10 שנים עלתה בכ־2 נ"ב והגיעה לרמה של 4.63%. מתן שטרית, הכלכלן הראשי של קבוצת הפניקס כתב בסקירתו כי: "מבחינת כיוון הריבית, המשקיעים מתמחרים הפחתה של כ־42 נ"ב במהלך שנת 2025, כאשר ההפחתה הראשונה צפויה לצאת לפועל ביוני".
לגבי ארה"ב, מודי שפריר, אסטרטג ראשי שווקים פיננסים בבנק הפועלים ציין מציין ששמדד מנהלי הרכש המשוקלל של S&P ירד בינואר בשיעור חד מהציפיות לרמתו הנמוכה ביותר בתשעת החודשים האחרונים. בנוסף, ה- Beige book הצביע בדו"ח האחרון על התמתנות לחצי האינפלציה, ועל רגישות גוברת של הצרכנים למחירים - "המחירים עלו במתינות בסך הכל, כאשר שיעורי העלייה נעו בין אפסיים למתונים".
"השוק מתמחר עתה הורדת ריבית ראשונה בשנת 2025 בחודש יוני, הורדה מצטברת של 42 נקודות בסיס בשנת 2025 ל-3.9% בסוף השנה. בפגישה השבוע הפד צפוי להותיר את הריבית על כנה, וגם טון הודעת הריבית לא צפוי להשתנות, כך שתשומת לב השווקים תתמקד השבוע בעיקר בהתבטאויות טראמפ (ובכירי הממשל החדש) ובדוחות ענקיות הטכנולוגיה".
לגבי אירופה, כתב צפריר "מדד מנהלי הרכש המשוקלל עלה בינואר קלות, אם כי רמתו מעידה עדיין על צמיחה מתונה מאד בגוש האירו. על רקע הצמיחה הנמוכה והתמתנות האינפלציה, בכירי ה- ECB ציינו השבוע כי הריבית צפויה להמשיך ולרדת "באופן הדרגתי", כהגדרת לאגארד. השוק ממשיך לתמחר הורדת ריבית בשבוע הקרוב בהסתברות כמעט מלאה (97%)".
"בבריטניה - עליית שיעור האבטלה ל- 4.4% והתכווצות חדה מהציפיות בהיקף התעסוקה בחודשים האחרונים הגבירו את הציפיות להורדת ריבית ה- BoE בתחילת פברואר (השוק מתמחר לכך הסתברות של 93%) - עובדה אשר תמכה השבוע גם בירידת התשואות".
מארק האפלה, מנהל ההשקעות הראשי של UBS פרסם את תחזית השוק למשקיעים, תוך התייחסות למדיניות המכסים של הנשיא טראמפ. למרות הדגש החוזר של טראמפ על מכסים, בעיקר על יבוא מסין, UBS עדיין רואה הזדמנויות בשוק האמריקאי.
בבנק מציינים ש"תרחישים אגרסיביים כוללים מכסים של 10%-20% על כלל היבוא לארה"ב, שעלולים להוביל להשפעות שליליות משמעותיות על השוק, למרות זאת צופים ב-UBS עלייה של כ-10% במדד S&P 500 במהלך 2025, עם יעד של 6,600 נקודות בתרחיש הבסיס, ואף 7,000 בתרחיש של צמיחה חזקה".
האפלה ציין ש"המכסים הם בראש מעייניהם של משקיעים רבים. הסיבה לכך היא שזהו התחום שבו לנשיא יש את הסמכות החד-צדדית ביותר לשנות את הקונצנזוס בשוק סביב המשך הצמיחה וירידה באינפלציה".
"המניות נתמכות בצמיחה כלכלית יציבה, רווחים חזקים של חברות, והפחתת עלויות מימון בעקבות ירידת הריבית. תחום הבינה המלאכותית צפוי להוות מנוע צמיחה עיקרי ב-2025, עם השקעות נרחבות ופיתוח יישומים. מומלץ להתמקד בחברות טכנולוגיה גדולות (מגה-קאפ) ובחברות פרטיות חדשניות בתחומים כמו AI, אוטומציה ואנרגיה חכמה".
בבנק מוסיפים גם ש"תהליכי דיגיטציה ואנרגיה ירוקה צפויים להוביל לעלייה בביקוש לחשמל ולמוצרים בתחום האנרגיה. השקעות מומלצות כוללות מניות של חברות תשתיות, אנרגיה מתחדשת, ציוד חשמל ואחסון אנרגיה".
ב-UBS ממליצים על גידור וניהול סיכונים למקרה של זעזועים כמו מלחמת סחר או האטה כלכלית: "הגיוון נותר חשוב, תוך שימוש במכשירים כמו אג"ח באיכות גבוהה, חשיפה לזהב, וגידור מטבעות בשווקים תנודתיים".
מניות בשווקי אסיה (למעט יפן) זוכות להמלצה חיובית של הבנק, עם דגש על חשיפה לחברות טכנולוגיה וסקטור האנרגיה. באירופה, המיקוד הוא במניות קטנות ובינוניות באזור האירו (EMU), ובמניות דיבידנד איכותיות בשווייץ.
התחזית לדולר חזק בטווח הקרוב, עם התייצבות של על 1.06 דולר לאירו עד סוף השנה.
הזהב נותר השקעה מועדפת כהגנה בתרחישי סיכון, עם תחזית לעלייה למחיר של 2,850 דולר לאונקיה בתרחיש הבסיס, ו-3,150 דולר בתרחיש סיכון.
לפי הבנק, אסטרטגיית ההשקעה המומלצת לשנת 2025 היא שילוב של ניצול הזדמנויות צמיחה במניות (בעיקר בתחום הטכנולוגיה וה-AI), לצד בניית תיק מגוון עם דגש על נכסים בטוחים, כמו אג"ח וזהב, כהגנה בפני סיכונים.