דגמי הרכב החדשים שבדרך לישראל

קבוצת GEELY צפויה לייבא לישראל במחצית השנייה של 2025 דגמים חשמליים ופלאג-אין חדשים • משרד האוצר רוצה להמשיך את הטבות המס של 2024 על כלי רכב חשמליים מסחריים • עליבאבא חוזרת לישראל עם מותג רכב חדש, ודונגפנג מרחיבה נוכחות • השבוע בענף הרכב

GEELY-L7 / צילום: יח''צ
GEELY-L7 / צילום: יח''צ

קבוצת GEELY נערכת להציף את ישראל בשורת מותגים, כולל רכבי פלאג-אין 

במחצית השנייה של 2025 צפויה קבוצת GEELY להתחיל בהצפת דגמים בישראל עם דגם חשמלי ודגמי פלאג-אין. הקבוצה כולה מיוצגת כיום בישראל על ידי ארבעה מותגים שונים ותפסה בינואר את המקום השני במסירות בפלח הרכב החשמלי, עם 1,570 מסירות ונתח של 21%.

מבחן דרכים | שום יצרן מערבי לא יכול אפילו להתקרב להצעה של הרכב הזה. גם למחיר 
טסלה הגיעה לישראל בסערה ונחלשה בהדרגה. האם היא יכולה לעשות קאמבק? 

אולם המותג המקורי של החברה, "גיאומטרי", עתיד להיעלם, ויוחלף על ידי המותג GEELY, שבסין נקרא "גלקסי". המחליף הישיר של הדגם גיאומטרי C הוא הקרוס-אובר החשמלי ג'ילי EX5, שיגיע במהלך המחצית השנייה של 2025, בכפוף להשלמת תקינה אירופית מלאה.

תמחור מקומי אגרסיבי

הרכב גדול יותר מהנוכחי, מרווח יותר ומאובזר יותר אם כי לא צפויים שינויים מהותיים בביצועים ובמערכת ההנעה. בסין מחירו מתחיל כבר כ-20 אלף דולר, כך שאפשר לצפות לתמחור מקומי אגרסיבי.

במקביל, או אולי אף לפני כן, צפויים לנחות באירופה ובישראל דגמים ראשונים של המותג ג'ילי עם הנעת פלאג-אין הייבריד. הדגם הראשון שמיועד ליצוא הוא הקרוס-אובר L7. הוא מעט גדול מה-EX5 החשמלי, עם אורך 4.71 מטר, רוחב 1.9 מטר, גובה 1.68 מטר ובסיס גלגלים באורך 2.78 מטר.

מערכת ההנעה שלו משלבת מנוע 1.5 ליטר בנזין ומנוע חשמלי בהספק משולב של 325 כ"ס וסוללה של כ-18.7 קילוואט-שעה עם טווח חשמלי של עד כ-115 ק"מ. על פי הנתונים בסין הרכב מסוגל לצלוח כ-1,240 ק"מ בין עצירה לתדלוק/טעינה. המחיר בסין מתחיל בכ-16 אלף דולר בלבד.

מותג נוסף: לינק אנד קו

בארץ הוא צפוי להתחרות מול דגמי הפלאג-אין המקבילים של המותג ג'אקו ושל BYD, בטווח המחירים של 180-200 אלף שקל. בהמשך תגיע גם סדאן פלאג-אין גדולה עם מערכת הנעה דומה, שתתחרה בדגמים כמו ARRIZO 8 של צ'רי.

מותג אחר של קבוצת ג'ילי, "לינק אנד קו", יתחיל לשווק השנה באירופה את הקרוס-אובר פלאג-אין החדש 08, שמיועד לשוק הפרימיום. אורכו 4.82 מטר ובסיס הגלגלים שלו באורך 2.85 מטר. הדגם מצויד במערכת שמשלבת מנוע בנזין 1.5 ליטר, מנוע חשמלי וסוללה של 40 קילוואט, עם הספק משולב של 375 כ"ס וטווח חשמלי שמתקרב ל-200 ק"מ בתקן WLTP. לרכב יש תא נוסעים מפואר ועמוס טכנולוגיות, והוא ישווק באירופה במחיר שמתחיל בכ-53 אלף אירו, בסביבות 300 אלף שקל מחיר משוער בישראל. 

הצעה להטבה עבור כלי הרכב המסחריים החשמליים: תוקפא העלאת מס הקנייה עליהם

משרד האוצר פרסם ברשומות טיוטה לתיקון צו מס הקנייה על הרכב, שנועד להמשיך את הטבות המס של 2024 על כלי רכב חשמליים מסחריים.

מציעי הצו כותבים, כי "בתחום של רכב מסחרי החדירה של רכב חשמלי נמוכה מאוד, ובשונה מרכב פרטי, ניתן לראות בו מוצר ינוקא. על מנת לתת הגנה נוספת לרכבים אלו, ולעודד את המשך חדירתם, מוצע כי עד סוף שנת 2026 מס הקנייה שחל לגביהם בשנת 2024 יחודש, כך שיעמוד על 35%, ותקרת ההטבה תעמוד על 50 אלף שקל. בהתחשב בזמן הדרוש להיערכות תפעולית, מוצע כי תחילתו של תיקון זה תהיה מיום 13 במאי 2025".

הנהנים העיקריים: כלי הרכב הסיניים

עד כה הוטל על כלי רכב מסחריים קלים ובינוניים מס קנייה זהה לזה של רכב חשמלי פרטי. בינואר עלה המס הזה ל-45% ותקרת ההטבה השקלית פחתה מ-50 אלף שקל ל-35 אלף שקל בלבד. על פי הערכות ייהנו מההטבה בעיקר כלי רכב סיניים, מכיוון שכלי רכב מסחריים חשמליים מתוצרת מערבית עדיין יקרים מאוד.

ענקית ה-IT הסינית עליבאבא חוזרת לישראל והפעם "בדלת האחורית" - שוק הרכב

חברת עליבאבא הסינית תחזור לישראל במחצית השנייה של השנה, והפעם באמצעות מותג הרכב הסיני IM, שהוקם ב-2020 בשיתוף עם קבוצת הרכב הסינית SAIC. עליבאבא מחזיקה רק בכ-18% מהמיזם המשותף, אולם היא שותפה מלאה בפיתוח המערכות הטכנולוגיות של כלי הרכב של המותג.

בין השאר מצוידים כלי הרכב בקישוריות לשירותי הענן של עליבאבא, לפלטפורמת "הנהיגה החכמה" והאוטונומית שפיתחה החברה. בעבר החזיקה החברה הסינית בישראל מרכז פיתוח מתקדם, אולם הוא נסגר ב-2022.

מעוניות של המותג IM / צילום: יח''צ
 מעוניות של המותג IM / צילום: יח''צ

מותג הרכב החדש שתייבא לובינסקי מכוון לחלק היוקרתי של שוק הרכב החשמלי, עם טווח מחירים (משוער) של כ-280 עד 400 אלף שקל, בהתאם לדגם. לחברה יש כיום שני דגמים מרכזיים ליצוא, שניצבים על אותה פלטפורמה: קרוס-אובר קופה בשם LS6, שאורכו 4.9 מטר, גובהו 1.67 מטר ובסיס הגלגלים שלו באורך 2.95 מטר. הדגם משווק בסין עם סוללה של 71 או 90 קילוואט, עם טווח 560 או 680 ק"מ בתקן הסיני. הדגם הבכיר מצויד במנוע בהספק 515 כ"ס ובסוללה של 100 קילוואט, עם טווח של עד 760 ק"מ בתקן הסיני. גרסת הביצועים כפולת המנועים מייצרת 787 כ"ס ומצוידת באותה סוללה. המחירים בסין נעים בין כ-31 ל-40 אלף דולר, מעט גבוהים מאלה של טסלה Y.

הדגם השני שמיועד לאירופה הוא מכונית הפירמיום סדאן L6, שמתחרה בדגמים מקבילים NIO ועוד. אורכה 4.93 מטר ואורך בסיס הגלגלים שלה 2.95 מטר. הרכב מצויד בסוללות של 90 או 100 קילוואט, וגרסאות ההנעה שלו כוללות מנוע בודד או שני מנועים בהספקים של כ-280 עד כ-507 כ"ס. המחירים בסין נעים בין כ-32 ל-42 אלף דולר. היבואן מעריך כי במחצית השנה של השנה תושלם התקינה האירופית של הדגמים, ויתאפשר היבוא לישראל.

בדרך לישראל: קרוס־אובר חשמלי עממי גדול יותר למותג BOX של דונגפנג

קבוצת דונגפנג, שמיובאת על ידי דלק רכב, צפויה להרחיב השנה את נוכחותה בפלח החשמלי-עממי עם דגם שני של המותג BOX, שקרוי 06. זהו רכב גדול משמעותית מהדגם הראשון והקומפקטי של BOX, שמשווק כיום בישראל. אורכו של הדגם החדש 4.3 מטר, רוחבו 1.87 מטר, גובה 1.64 מטר ובסיס הגלגלים באורך 2.71 מטר. יש לו מנוע בהספק 181 כ"ס וטרם פורסמו נתונים על הטווח. המחיר בסין צפוי להתחיל בפחות מ-14 אלף דולר והמחיר המשוער בישראל פחות מ-150 אלף שקל. הרכב יתחרה ישירות ב-ATTO2 של BYD, שיגיע גם הוא לישראל בקרוב.

דונפנג בוקס 6 / צילום: יח''צ
 דונפנג בוקס 6 / צילום: יח''צ

השבוע ערכה דלק רכב אירוע לחברות הליסינג, שבו הציגה את תוכנית הארגון מחדש שלה ואת תוכנית הדגמים המרכזית לשנה הקרובה. בין השאר צפויה החברה להתחיל לשווק בקרוב את המחליפה החשמלית של מאזדה 6, שהיא למעשה דגם שמיוצר בסין על ידי שנגאן, שותפת הייצור של מאזדה.

הדגם הוצג כבר באירופה בשתי גרסאות, עם סוללה של 80 קילוואט וטווח של עד 552 ק"מ ב-WLTP ועם סוללה של 69 קילוואט וטווח של עד 479 ק"מ. המחירים בגרמניה נעים בין כ-45 ל-50 אלף אירו והמשמעות בישראל היא מחיר התחלתי משוער של פחות מ-200 אלף שקל. החברה גם תתחיל לשווק קרוס-אובר חדש של המותג VOYAH של דונגפנג, שמיועד להתחרות בטסלה Y. דגם ראשון כבר נמצא בארץ לתקינה.