לקראת ישיבת הממשלה המתוכננת ליום ראשון ואשר בה צפויה הממשלה לדון בהדחתה של היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, היועמ"שית זוכה לרוח גבית מקודמיה בתפקיד. בגילוי דעת שפרסמו היום (ה') שבעה יועמ"שים לשעבר, ובהם שופטי עליון בדימוס, מתייצבים לצדה וקוראים שלא להדיח אותה.
● היועמ"שית: פיטורי ראש השב"כ מחייבים המלצה מהוועדה למינוי בכירים
● רשות ני"ע ולהב 443 פתחו בחקירה נגד קבוצת פרסונל
"אנחנו עוקבים אחר התנהלותה. היא מתמודדת עם אתגרים חריגים ויוצאי דופן. לדעתנו, היא ממלאת את התפקיד של היועצת המשפטית לממשלה, כמסייעת לממשלה, כשומרת סף של שלטון החוק, מתוך נאמנות לכללי המשפט, ללא מורא או משוא פנים. על כך, היא ראויה להוקרה רבה", כך כותבים היועמ"שים לשעבר.
על גילוי הדעת חתומים נשיא בית המשפט העליון לשעבר, אהרן ברק, שופטי העליון לשעבר מני מזוז, אליקים רובינשטיין ויצחק זמיר, והיועמ"שים לשעבר אביחי מנדלבליט, יהודה וינשטיין ומיכאל בן יאיר. כל החותמים כיהנו כאמור בעבר במשרה שאותה ממלאת כיום בהרב-מיארה.
היועמ"שים לשעבר מוסיפים וכותבים: "אנו סבורים כי חילוקי הדעות המתעוררים לעתים בין הממשלה לבין היועצת המשפטית לממשלה מבטאים בעיקר אי-נכונות של הממשלה לפעול כפי שהדין מחייב אותה. לדעתנו, אין בחילוקי דעות אלה כדי להצדיק או לבסס מבחינה משפטית את ההדחה של היועצת המשפטית לממשלה מתפקידה".
גילוי הדעת מסתיים בקביעה כי הדחת היועמ"שית תוביל לפגיעה קשה במוסד היועץ המשפטי לממשלה, בעצמאותו המקצועית וביכולתו למלא את תפקידו.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.