סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
17:30
מלחמת הסחר העולמית לא פוסחת על הבורסה המקומית וזו ירדה היום בחדות - מדד ת"א 35 ירד ב-1.5% ומדד ת"א 90 ב-1.8%. בעצם כל המדדים הענפיים היו אדומים היום ובלטו במיוחד מדדי הטכנולוגיה והדואליות שירדו במעל 2%.
מדדי האנרגיה המסורתית והירוקה ירדו בעקבות צניחה נוספת של עד 7% במחירי הנפט: ת"א נפט וגז ירד ב-3.4% ומדד הקלינטק ב-3.6%. מדד מניות הביטוח איבד אף הוא 3.4%.
שתי מניות שבלטו היום בירידות בעקבות ירידת מחירי הנפט היו נאוויטס פטר יהש ואנלייט אנרגיה .
גם טבע השילה כ-4% בעקבות האיום החדש של טראמפ למסות את תעשיית התרופות.
16:15
גילת הודיעה היום כי Gilat Defense זכתה בחוזה בהיקף של למעלה מ-11 מיליון דולר עבור טרמינלי DKET 3420. טרמינלים ניידים אלו מאפשרים גמישות, התרחבות לפי צורך, קישוריות חזקה ויציבה, ושליטה תפעולית בכל מקום בעולם - לתמיכה בפעילות מבצעית קריטית. התחנות צפויות להימסר בהמשך השנה.
16:04
טבע משילה היום כ-3% וזאת בעקבות האיום החדש של טראמפ: מכסים על תעשיית התרופות: הנשיא מתכוון להמשיך עם מכסים נוספים על סקטורים שונים למרות ההתנגדות בשוק למכסים הגלובליים שהטיל. "אנחנו הולכים להכריז מאוד בקרוב על מכס משמעותי על תרופות," אמר טראמפ אתמול באירוע גיוס כספים עבור הרפובליקנים בבית הנבחרים, מבלי לפרט פרטים. "ברגע שנעשה את זה, הם יחזרו במהרה לארצנו, כי אנחנו השוק הגדול," אמר טראמפ. "היתרון שלנו על פני כולם הוא שאנחנו השוק הגדול."
טראמפ מתלונן זמן רב על חוסר בייצור תרופות מקומי והבטיח שוב ושוב מכסים כדי להביא יותר קיבולת לייצור תרופות לארצות הברית.
מדד חברות הבריאות האירופיות ירד לשפל של שנתיים וחצי ביום רביעי, עם ירידה של כ-7% במניות של אסטרהזניקה, נובו נורדיסק ורוש , לפני שהתאוששו מעט מההפסדים.
החוסר במידע לגבי מקום הייצור של רכיבי תרופות מקשה על הערכת ההשפעה של מכסים פוטנציאליים, כך אמרו האנליסטים ג'ון מרפי וסם פאזלי מבלומברג. אך חברות עם שיעור רווח גולמי נמוך עשויות להיתקל בהשפעה הרעה הגדולה ביותר על הרווחים שלהן, כך הם ציינו, והצביעו על בריסטול-מאיירס סקוויב , פייזר ו-סאנופי .
15:05
ירידות חדות בתל אביב: מדד ת"א 35 נופל כעת בכ-2.2%, בעוד מדד ת"א 90 נחלש בכ-2.5%. בקרב המדדים הענפיים, בולט לשלילה מדד הביטוח, שנופל בכ-3.3%. מדדי הטכנולוגיה, הנפט והקלינטק נופלים בשיעור דומה.
מניות השבבים הדואליות קמטק , טאואר ונובה מובילות את הירידות. כמו כן, קבוצת דלק ונאוויטס גוררות את המדדים מטה, על רקע הצניחה החדה במחירי הנפט.
בין המניות שבולטות לחיוב כעת: שוב אנרגיה , בזק , שופרסל , חברה לישראל ושטראוס .
14:35
הירידות בתל אביב מתחזקות, על רקע הדיווח כי סין תטיל מכסים נגדיים על ארה"ב בגובה של 84%, החל ממחר. מדד ת"א 35 נופל כעת בכ-2%, בעוד מדד ת"א 90 משיל מערכו כ-2.5%. בקרב המדדים הענפיים, בולטים לשלילה מדדי הטכנולוגיה, הביטוח, קלינטק והנפט, עם נפילות של 3% ויותר.
בעקבות ההודעה של סין, מחירי הנפט צוללים בחדות, עם ירידות של מעל 5%: מחיר חבית נפט מסוג אמריקאי עומד על כ-56.3 דולר, בעוד מחיר חבית נפט מסוג ברנט עומד על כ-59.5 דולר. מניות חברות הנפט והאנרגיה ממשיכות ליפול, בהובלת נאוויטס , אנלייט אנרגיה ונופר אנרג'י .
13:55
הירידות בתל אביב נמשכות: מדד ת"א 35 יורד בכ-1.3%, מדד ת"א 90 נופל בכ-1.8%. בולטים לשלילה מדד ת"א ביטוח ומדד ת"א קלינטק, שנופלים שניהם בכ-2.4%. מדד הטכנולוגיה יורד בכ-2.2%.
על רקע הצניחה במחירי הנפט, נאוויטס נופלת כעת במעל 7%. טבע נופלת כעת בכ-3%, על רקע הצהרתו של דונלד טראמפ כי הוא מתכנן להטיל בקרוב מכסים בתחום הפארמה. גם מניות הפארמה באירופה רושמות כעת ירידות.
13:05
נמשכות הירידות החדות בתל אביב: מדד ת"א 35 יורד בשעה זו בכ-1.4%, בעוד מדד ת"א 90 נסוג בכ-1.7%. בולטים לשלילה המדדים ת"א קלינטק, ת"א ביטוח ות"א טכנולוגיה, שנופלים שלושתם בכ-2.6%.
מניית קרור אחזקות , בראשות שלמה רודב ובשליטת מאיר שמיר, מזנקת בכ-20% בבורסה. החברה פרסמה הצעת רכישת חלקו של הציבור (32% בהון המניות של החברה) תמורת 344 מיליון שקל. עסקה שעשויה, ככל שבעלי המניות יאשרו, להתבצע בשער מניה של 84 שקלים - גבוה בכ-29% ביחס למחיר בו פתחה המניה את המסחר בבוקר. המניה מזנקת ב-22% במהלך המסחר. פעילות קרור עוסקת בייצור מקומי של משקאות (היא מחזיקה ביצרנית המיצים והשתייה הקלה יפאורה) וצ'יפס (תפוגן). נראה כי בעל הבית רוצה למחוק את החברה מהבורסה, בשל הערכתו שתחום פעילות זה יציג ביצועים חזקים בהמשך.
בין המניות שבולטות לחיוב בעת זו: ניו-מד אנרג'י , חברה לישראל , בזק ושופרסל .
12:10
ירידות חדות בתל אביב: מדד ת"א 35 נופל בכ-1%, בעוד מדד ת"א 90 נסוג בכ-1.6%. בקרב המדדים הענפיים, מדד הנפט בולט לשלילה, עם ירידה של כ-2.8%, בהובלת נאוויטס . אחריו בולט לשלילה מדד ת"א קלינטק, עם ירידה של כ-2.6%. מדד הבנקים מאבד כ-1.2%.
מניות חברות האנרגיה המתחדשת נופר אנרג'י , אנלייט ודוראל אנרגיה נופלות כעת בעד 5%, על רקע הצניחה במחירי הנפט.
בשוק המט"ח המקומי, הדולר מתחזק מול השקל בכ-0.5%, ושערו עומד על 3.78 שקלים. האירו מתחזק מול השקל בכ-1%, ושערו עומד על כ-4.17 שקלים.
11:20
ירידות חדות בתל אביב: בשעה זו, מדד ת"א 35 יורד בכ-1.1%, בעוד מדד ת"א 90 נופל בכ-1.4%. בקרב המדדים הענפיים, בולטים לשלילה מדד הנפט, שנופל כעת בכ-2.5%, על רקע הצניחה במחירי הנפט. מדד הטכנולוגיה משיל מערכו כ-2%, בהובלת המניות הדואליות.
אלביט מערכות דיווחה הבוקר כי זכתה בחוזה בשווי כ-100 מיליון דולר לאספקת מערכות צריח בלתי־מאוישות מסוג UT30 MK2 מ- General Dynamics European Land Systems (GDELS). המערכות יותקנו על רכבי הלחימה המשוריינים מסוג ASCOD, שיסופקו למדינה אירופית החברה בנאט"ו. עם זאת, המניה יורדת כעת בכ-1%.
מניית עשות אשקלון מזנקת היום בכ-3% בבורסה של תל אביב, לאחר שהחברה שבשליטת קרן פימי הודיעה על קבלת הזמנות חדשות ממשרד הבטחון, בהיקף של 100 מיליון שקל. מדובר בהזמנות לשיקום, תיקון ואספקה של מערכות (ממסרות, מיתלים והינעים) לטנק המרכבה ולנגמ"ש הנמ"ר. העלייה הנוכחית מגיעה לאחר שמניית עשות אשקלון הכפילה את עצמה בשנה החולפת, לשווי שוק של 1.2 מיליארד שקל. בשלוש השנים האחרונות, רשמה המניה תשואה פנטסטית של מעל ל-250%.
10:45
מגמה שלילית ברחבי העולם, וגם בתל אביב: אירופה נפתחה בירידות חדות. מדד היורוסטוקס נופל בקרוב ל-3%, וכל הבורסות והסקטורים נמצאים בטריטוריה שלילית. הדאקס הגרמני, הפוטסי הבריטי והקאק הצרפתי מאבדים 2%-3% כל אחד. זאת, לאחר שנסגרו בעליות ושברו רצף של ארבעה ימים שליליים. היום כאמור המסכים האדומים חזרו. גם המסחר באסיה שנפתח מוקדם יותר מתנהל תחת ירידות שערים חדות - בהובלת הניקיי היפני שנופל בקרוב ל-4%.
בניו יורק כרגע החוזים מצביעים על פתיחה יציבה ללא תנודתיות מיוחדת. זאת לאחר שאמש המדדים נסגרו בירידות של עד 2% - ביום תנודתי במיוחד שנפתח בעליות. גם שוק האג"ח הממשלתי בארה"ב חווה טלטלה - תשואות אגרות החוב ממשיכות לעלות לאחר ביקושים חלשים להנפקה חדשה של משרד האוצר האמריקאי. תשואת אגרת החוב ל-10 שנים עלתה לרמה של 4.3% בעוד שתשואת אגרת החוב לשנתיים ירדה מעט ל-3.7%.
בכלי תקשורת אמריקאים טוענים כי הסוחרים העלו השערה שבעלים זרים מוכרים חלק מאגרות החוב האמריקאיות, מה שיוצר לחץ כלפי מעלה על התשואות. תשואת אגרת החוב המובילה ל-10 שנים ירדה עד לרמה של 3.8% בשבוע שעבר ונסחרה מתחת ל-3.9% בתחילת יום שני לפני שזינקה מאוחר יותר באותו היום והגיעה ל-4.14% - התנועה היומית הגדולה ביותר בשנה, לפי דיוויד מוריסון, אנליסט ב-Trade Nation. מאז כאמור היא רק ממשיכה לעלות.
גם הבורסה המקומית נסחרת במגמה שלילית לאחר שאתמול סגרה בעליות. מדדי הבנקים והביטוח מאבדים כ-1% כל אחד, וכך גם מדד ת"א 35. בין המניות הבולטות בירידות: מניות השבבים קמטק , פריון נטוורק , נאוויטס ואלקטרה נדלן .
בשוק המט"ח המקומי השקל מאבד גובה. בניגוד למגמת ההיחלשות שלו מול סל המטבעות, מול השקל הדולר דווקא קופץ לרמה של כ-3.8 שקלים. גם האירו מתחזק ונסחר תמורת 4.18 שקלים. רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי בבנק מזרחי טפחות, מסביר כי "בשבוע האחרון לבדו חלש השקל ב-3.2% כנגד הדולר ו-5.8% כנגד האירו. הדבר משקף קודם כל היחלשות ניכרת (קרוב לאחוז) של הדולר כנגד האירו על רקע כניסה לתוקף של תוכנית המכסים של טראמפ היום והעימות החריף של ארה"ב מול סין.
מנחם מסביר כי אחת הסיבות ללחץ על השקל היא הירידות בארה"ב. לדבריו, חשיפת חסר של גופים מקומיים למט"ח מאלצת אותם להמיר שקלים במט"ח. "גורם זה תנודתי. אם שוקי המניות בארה"ב ישנו כיוון, הגופים הללו עשויים להמיר בחזרה מט"ח לשקלים". מנחם מציין כי מוקדם יותר הבוקר "השקל חצה רף של 3.81 שקל לדולר, טריטוריה בה לא שהה מאז אוגוסט 2024, אז בעיצומה של המערכה בחזית הצפון". האם בנק ישראל יתערב? מנחם משיב כי "אם יסיק שמדובר בפיחות ותנודתיות יתר, יכול לעשות שימוש ביתרות המט"ח העצומות שלו (40% מהתוצר) כדי למתן זאת, או לפחות להצהיר על כך. להערכתי, אנחנו עוד לא שם, אך אם פיחות השקל יימשך, הדבר יהפוך רלוונטי יותר".
10:06
ירידות חדות בתל אביב, על רקע כניסתה לתוקף של תוכנית המכסים של טראמפ: מדד ת"א 35 נופל בכ-2%, מדד ת"א 90 מאבד מערכו כ-1.2%. מובילים את הירידות מדד הטכנולוגיה, שנופל בכ-2.4%, ומדד הבנקים, שמשיל מערכו כ-1.5%. מדד הנפט נופל בכ-2.2%. פתיחת המסחר התעכבה במספר דקות (פתיחה אנגלית), בשל ירידות חזקות בקרב המניות הדואליות.
מניות השבבים הדואליות רושמות כעת ירידות משמעותיות: קמטק נופלת במעל 7%, כאשר נובה וטאואר מאבדות כ-4%. מניות נוספות שבולטות כעת לשלילה: נאוויטס , פריון נטוורק ואלקטרה נדלן .
בין המניות הבודדות שבולטות כעת לחיוב במדד ת"א 125: שופרסל ושטראוס .
9:30
השקל ממשיך להיחלש משמעותית מול הדולר והאירו. הדולר מתחזק מול השקל בכ-1.2%, ושערו עומד כעת על 3.81 שקלים. האירו מתחזק מול השקל בכ-1.8%, ושערו עומד כעת על 4.21 שקלים.
8:45
על רקע הטלטלה בשווקים, השקל מאבד גובה. שער הדולר עומד כעת על קרוב ל-3.8 שקלים - עלייה של כחצי אחוז בהשוואה לאתמול. גם האירו מתחזק מול השקל, ועומד על 4.18 שקלים.
הפיחות של השקל מול הדולר מתרחש בניגוד למגמה העולמית של היחלשות המטבע האמריקאי. מדד הדולר אינדקס, האומד את כוחו מול מטבעות מובילים, יורד כעת ב-0.6% ומשלים ירידה של קרוב ל6% מתחילת השנה.
8:20
1. שוק המניות
יום המסחר צפוי להיפתח במגמה שלילית, על רקע כניסתה לתוקף של תוכנית המכסים האגרסיבית של נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ - הכוללת מכסים מוגדלים בגובה 104% על סין. בורסות אסיה נסחרות כעת בירידות חדות, כאשר הניקיי היפני נופל במעל 4%.
כמו כן, מוקדם יותר היום, דווח כי טראמפ חתם על צו שמשלש את המכס על חבילות שערכן מתחת ל-800 דולר. בעוד שמכס בגובה 30% היה אמור להיכנס לתוקפו ב-2 במאי, כעת מכס בגובה 90% צפוי להיכנס לתוקפו ב-1 ביוני. עוד דווח, כי ארה"ב צפויה להודיע בקרוב על "מכס משמעותי בתחום התרופות", כך אמר טראמפ. לפי הנשיא, המכסים יגרמו לחברות התרופות "לעזוב את סין ולרוץ בחזרה לתוך המדינה שלנו".
האופטימיות הקלה שנרשמה בשווקים ביום שני לא נמשכה זמן רב. בסיום יום מסחר תנודתי נוסף, שנפתח בעליות חדות של מעל 3% במדדים המובילים, וול סטריט ננעלה אתמול באדום בוהק: מדד הנאסד"ק נפל בכ-2.2%, ה-S&P 500 השיל מערכו כ-1.6% והדאו ג'ונס ירד בכ-0.8%.
העליות החדות בתחילת יום המסחר באו על רקע כך שדונלד טראמפ פרסם אחר הצהריים פוסט ברשת החברתית שלו, Truth Social, בו כתב, בין היתר, כי "סין מאוד רוצה לעשות עסקה", אך לא יודעת כיצד להניע את התהליך. כמו כן, כתב שהייתה לו שיחה מצוינת עם דרום קוריאה, וכי יש מסגרת לעסקה מצוינת עבור שתי המדינות. עם זאת, בהמשך היום, הסנטימנט בשווקים החל להתהפך, כאשר הבית הלבן הודיע שמכסים בגובה 104% על סין ייכנסו לתוקף ביום רביעי בחצות (7:00 בבוקר שעון ישראל) - כפי שאכן קרה.
סקטור השבבים, שהוביל את העליות בתחילת היום, מחק כמעט את כולן. אנבידיה , שפתחה את היום בעלייה של 7%, סיימה אותו בירידה של כ-1%. מניות נוספות שבלטו לשלילה: אפל , טסלה , עליבאבא גרופ ומיקרו-סטרטג'י . מנגד, מניות חברות ביטוח הבריאות, ביניהן יונייטד הלת' סרוויסס , סי.וי.אס הלת' והומנה , רשמו עליות משמעותיות, לאחר שדווח בוול סטריט ג'ורנל כי ממשל טראמפ יגדיל את רמת ההחזר שמעניק הממשל למבטחות בריאות פרטיות ל-5.06%.
הבוקר, החוזים העתידיים על וול סטריט נסחרים בירידות שערים: מדד הדאו ג'ונס יורד בכ-2.2%, כאשר ה-S&P 500 והנאסד"ק נופלים שניהם בכ-2.5%.
בניגוד לוול סטריט, הבורסה המקומית הספיקה לקבל רוח גבית מהאופטימיות של השווקים מעבר לים ביום שני. המדדים המובילים בתל אביב רשמו עליות שהתגברו לקראת סיום יום המסחר, בהמשך לעליות חדות באסיה ובאירופה, וצפי לפתיחה חיובית בחוזים העתידיים בוול סטריט. מדד ת"א 35 קפץ בכ-1.3%, ומדד ת"א 90 טיפס בכ-1.7%. בקרב המדדים הענפיים, בלט לחיוב מדד הביטוח, שקפץ בכ-2.8%. מדד הנפט ומדד הבנקים התקדמו שניהם בקרוב ל-2%.
שתי מניות, איי.סי.אל וארית תעשיות , בלטו בעליות חדות. איי.סי.אל ומניית החברה השולטת בה, החברה לישראל, זינקו בכ־4%, לאחר העליות שנרשמו גם יום קודם לכן. אחד המינרליים המרכזיים שמפיקה החברה הוא האשלג, שהוחרג מהמכסים. מעבר לכך, חלק מרכזי במכירות החברה הוא לאסיה, לסין ולהודו, כך שהמשקיעים מעריכים שהיא אי חסין יחסית. מניית החברה הביטחונית ארית תעשיות זינקה בכ-12%. יצרנית המרעומים לפגזים, ואחת משיאניות הבורסה בשל המלחמה, לא הוציאה שום דיווח על אירוע משמעותי, אך פרסמה דוחות חיוביים מאוד בשבוע שעבר. לחברה, שבשליטת צבי לוי ובניהולו של חיים שטפלר, אין עדיין גופים שהם בעלי עניין פורמליים, אך מנייתה זינקה רק מתחילת השנה ביותר מ־120%. כעת, בשווי שוק של מעל ל־2 מיליארד שקל, היא מועמדת לכניסה למדד ת"א 125 היוקרתי.
2. שוקי האג"ח
בשוק החוב האמריקאי, תשואת האג"ח לעשר שנים מזנקת כעת בכ-18 נקודות בסיס ועומדת על רמה של כ-4.44%. ב-WSJ ציינו כי הסיבה האפשרית לזינוק נעוצה בכך ש"סוחרי האג"ח מתמחרים באופן רפלקסיבי את התרחיש הפשוט ביותר - זעזוע כלכלי קצר־מועד, שבאה לאחריו חזרה מהירה לסטטוס קוו". עוד ציינו שם, כי "האג"ח נמשכות לשני כיוונים מנוגדים - מצד אחד, מתגברים חששות ממיתון, ומנגד, המכסים מעלים את הסיכוי לאינפלציה דביקה יותר".
האם יכול להיות שהפד יתערב במצב חרף הצהרתו של היו״ר ג'רום פאוול ביום שישי? בשיחה עם גלובס, העריך אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב, כי "זה יכול לקרות, אם שוק האג"ח הממשלתי ייכנס לטלטלה חדה - שתאיים על היציבות הפיננסית. זה קרה לא פעם, כמו שלמשל עשה הבנק המרכזי באנגליה. כרגע אנחנו לא שם. הפד זהיר. אם הוא יוריד ריבית והאינפלציה תעלה זה יהיה אסון. כולם זוכרים את אירועי שנות ה-70".
נוסף על כך, בכלי תקשורת אמריקאים טוענים כי הסוחרים העלו השערה שבעלים זרים מוכרים חלק מאגרות החוב האמריקאיות, מה שיוצר לחץ כלפי מעלה על התשואות.
תשואת האג"ח המובילה לעשר שנים ירדה עד לרמה של 3.8% בשבוע שעבר ונסחרה מתחת ל-3.9% בתחילת יום שני לפני שזינקה מאוחר יותר באוצו היום והגיעה ל-4.14% - התנועה היומית הגדולה ביותר בשנה, לפי דיוויד מוריסון, אנליסט ב-Trade Nation.
בתוך כך, דרש נשיא ארה"ב מהבנק הפדרלי להוריד את הריבית. "מחירי הנפט בירידה, הריביות בירידה, מחירי המזון בירידה, אין אינפלציה, וארצות הברית שנוצלה במשך זמן רב מכניסה מיליארדי דולרים בשבוע ממדינות שממשיכות לנצל אותה, דרך מכסים שכבר נמצאים בתוקף", כתב טראמפ ב־Truth Social.
3. שוקי הסחורות והמטבעות
השקל נחלש הבוקר מול המטבעות הזרים: מול הדולר, הוא נחלש בכ-0.5% (3.78 שקלים), ומול האירו, הוא נחלש בכ-1.3% (4.18 שקלים).
לשקל מתאם שלילי חזק למדדי וול סטריט ובפרט למדד הנאסד"ק מוטה הטכנולוגיה. הסיבה המרכזית: מאמצי הגידור של הגופים המוסדיים. לפי נתוני בנק ישראל, כ־33% מהנכסים המנוהלים של המוסדיים חשופים למט"ח. כשהשווקים יורדים, שווי הנכסים הדולרים של המוסדיים יורד והם נדרשים לקנות עוד דולרים כדי לאזן את התיק. כך הם מחלישים את השקל מול הדולר.
בדומה לוול סטריט, מחירי הנפט נעו בתנודתיות אתמול, כאשר אחר הצהריים הם רשמו עליות, סביב אמירתו של טראמפ כי "סין רוצה מאוד עסקה". בהמשך, כאשר לא נרשמה התקדמות בעניין, והבית הלבן הודיע על כניסתם לתוקף של המכסים המוגדלים על סין, מחירי הנפט חזרו ליפול, בשל חששות מפני מלחמת סחר גלובלית בקנה מידה מלא.
הבוקר, מחירי הנפט ממשיכים ליפול, ורושמים ירידות של עד 4%: מחיר חבית נפט מסוג אמריקאי עומד כעת על כ-57 דולר, בעוד מחיר חבית נפט מסוג ברנט עומד על כ-60.4 דולר.
4. מאקרו
על רקע הטלטלה החזקה בשווקים, מחר, בשעה 15:30 שעון ישראל, יפורסם מדד המחירים לצרכן בארה"ב. כאמור, תוכנית המכסים האגרסיבית של טראמפ מגבירה את החששות מפני עלייה באינפלציה בארה"ב.
רפי גוזלן, הכלכלן הראשי של IBI, התייחס אתמול להחלטת בנק ישראל להשאיר את הריבית ברמה של 4.5%. "הדגש העיקרי הוא להתגברות אי־הודאות כתוצאה משילוב של הגורם המקומי, בעיקר במישור הביטחוני-פוליטי, לצד אי הודאות הגלובלית הנובעת מתוכנית המכסים של טראמפ".
"המסר העיקרי העולה מההודעה לו אנו שותפים, הוא שהתנאים למעבר להפחתת ריבית טרם הבשילו, ולכן אנו מצפים ליציבות בריבית גם בהחלטה הבאה", כתב גוזלן. "להערכתנו, התנאים לשינוי בריבית עשויים להיווצר לכל המוקדם במהלך המחצית השנייה של 2025, ובהתאם לזאת, תחזית הריבית שלנו עד לסוף השנה נעה בין יציבות לבין הפחתה מצטברת של 50 נ"ב".
"עננת המכסים" תגיע לנקודת רתיחה היום, כשהמכסים יכנסו לתוקף. נשיא ארה"ב איים שיטיל על סין מכסים נוספים של עוד 50% - מה שיביא את סך המכסים של ארה"ב על מוצרים מסין ליותר מ-100%. זאת, אם סין לא תבטל את מכסי הגמולין של 34% עליהם הכריזה ביום שישי.
5. תחזית
בוול סטריט עומדת להתחיל עונת הדוחות, והתחזיות קודרות. המניות האמריקאיות, הסובלות מההשפעה של מכסי הנשיא, עומדות בפני מבחן נוסף שיתחיל מאוחר יותר השבוע: דוחות הרווחים של החברות. והתוצאות לא נראות טוב.
המשקיעים כבר הפחיתו יותר מ-5 טריליון דולר משווי החברות במדד ה-S&P 500 בתוך שלושה ימים, והם מודאגים שהסלמת מלחמת הסחר מסכנת את הרווחים. האנליסטים רואים כעת גידול שנתי ברווח של 6.7% עבור מדד ה-S&P 500, ירידה מ-11.1% ביחס לנובמבר האחרון, כאשר טראמפ נבחר לנשיאות, לפי נתונים מבלומברג. עבור כל 2025, הם צופים עלייה של 9.4% ברווחים, בהשוואה לצפי של 12.5% בתחילת השנה.