פשרה: רשת 13 תחזיר לעופר ינאי את ההלוואה בסך 4 מיליון דולר

במסגרת ההסכם תימחק התביעה בסך 16 מיליון שקל שהגיש ינאי נגד בעלי רשת 13 לן בלווטניק ויו"ר הערוץ נדב טופולסקי • התביעה הוגשה לאחר שינאי נסוג מהעסקה לרכישת 10% מערוץ רשת 13, וביקש לקבל בחזרה את הפעימה הראשונה שהעמיד לטובת הערוץ ואשר רשת סירבה להחזיר

עופר ינאי / צילום: אבישג שאר ישוב
עופר ינאי / צילום: אבישג שאר ישוב

היום (ג') נחתם הסכם פשרה נחתם בין רשת 13 לבין איש העסקים עופר ינאי, בעל השליטה בנופר אנרגיה ובקבוצת הכדורסל הפועל תל אביב. לפי ההסכם, רשת 13 תחזיר לינאי את ההלוואה שהעמיד לחברה בסך 4 מיליון דולר, והיא תיפרע בפריסה לתשלומים ועל-פי תנאים שהוסכמו.

במסגרת ההסכם תימחק התביעה שהגיש ינאי נגד בעלי רשת 13 לן בלווטניק ויו"ר הערוץ נדב טופולסקי. עם זאת, ינאי יהיה רשאי להגישה שוב ככל שרשת תפר את הסכם הפשרה "בהפרה יסודית שלא תתוקן", וטענות הצדדים שמורות להן.

ראיון | עופר ינאי: "אנחנו לא כמו מכבי. אני לא רוצה הפועל שכל שנה לוקחת אליפות"
פרשנות | רשת 13 נואשת לתוכנית הצלה, אבל המשקיעים ה"סודיים" הם בעוכריה

על-פי תנאי ההסכם שהוגשו לבית המשפט, רשת 13 תשלם לינאי 500 אלף שקל בתוך 60 יום ממועד חתימה על ההסכם. 250 אלף שקל נוספים ישולמו בתוך 120 יום ממועד החתימה.

עוד סוכם כי ככל שרשת תגיע להסכמי השקעה עם המשקיעים שיזרימו הון לחברה בסכום של 10 מיליון דולר או יותר, היא תשלם לינאי סכום נוסף של 2 מיליון דולר, בניכוי הסכום ששולם בתשלום הראשון, במועד הזרמת כספי ההשקעה לרשת. עוד נכתב כי אם יוזרם סכום הנמוך מ-10 מיליון דולר, יבוצע תשלום יחסי מכל הון שיוזרם עד שישלימו סכום של 2 מיליון דולר.

אם רשת לא תצליח להתקשר בהסכמי ההשקעה עם משקיעים בסכום המדובר עד לתאריך 15 באוקטובר, היא תשלם לינאי את התשלום השני - משמע 2 מיליון דולר, או את יתרה התשלום השני, לא יאוחר מינואר 2026. יתרת החובה תשולם על-ידי רשת ב-12 תשלומים חודשיים שווים החל מ-15 בחודש העוקב לחודש בו בוצע התשלום השני.

החל מיום 10 באפריל החוב יישא ריבית בשיעור שנתי של ריבית פריים. עוד נקבע בהסכם כי אם רשת לא תשלם תשלום כלשהו במועד שנקבע, התשלום יישא ריבית פיגורים בשיעור של פריים פלוס 4%. איחור העולה על 60 יום יאפשר לינאי להעמיד את יתרת החוב שלא שולמה לפירעון מיידי.

תבע 16 מיליון שקל

בחודש מרץ האחרון הגיש ינאי תביעה על כ-16 מיליון שקל לבית המשפט המחוזי נגד רשת 13, זאת לאחר הסכם קודם לרכישת 10% מרשת תמורת 10 מיליון דולר. ינאי חזר בו מהעסקה בנובמבר האחרון, אבל הספיק להעביר את 4 מיליון דולר לחברה - אותם הוא צפוי לקבל. בזמנו, רשת סירבה להחזיר את הסכום, בטענה כי זכותה לקזזו על חשבון מיליונים נוספים שאמורה הייתה לקבל מינאי. ינאי טען כי החברה מצויה ב"גירעון ענק", וכי היה עליו להזרים לרשת סכום מינימלי של 26 מיליון דולר ועוד 60 מיליון דולר לבעלי השליטה הנוכחיים.

הסכם הפשרה הוגש הבוקר לבית המשפט באמצעות באי-כוחה של רשת 13, עורכי הדין יורם בונן ודורון קול, ועורכי דינו של עופר ינאי, בעז בן-צור וחגי הלוי, על-מנת שיוענק לו תוקף מחייב של פסק דין.

אחת הסיבות לכך שכעת רואים הסכמה בין הצדדים היא ככל הנראה עסקת הרכישה שמנכ"ל הערוץ אמיליאנו קלמזוק מנסה להרים. לפי המתווה שהוצע, קלמזוק וקבוצת המשקיעים "הסודית" יחזיקו 74% ממניות החברה, ובידי הבעלים הנוכחי בלווטניק והאחים וורנר יישארו 26% מהחברה.

אומנם נחתם הסכם בין הצדדים, אך לא פורסמה קבוצת המשקיעים. לרשת 13, לבלווטניק ולקלמזוק ככל הנראה חשוב לסגור את הסוגיה, כדי לנסות להסיר מכשולים ואתגרים שיכולים למנוע מהם להשלים את העסקה.