ענקית האחסון ההיברידי הישראלית ואסט דאטה (VAST Data), שותפה צומחת של אנבידיה בתחום אחסון וניהול הדאטה בין עננים שונים, נמצאת בימים אלה במהלך סבב גיוס הון לפי שווי של 25 מיליארד דולר - כך לפי דיווח באתר הטכנולוגיה טקרנץ'.
● בלעדי | משבר הג'וניורים: רק 1.5% מהמשרות בהייטק המקומי פתוחות לחסרי ניסיון
● עשרות אלפי הודעות פישינג: המגזר הפיננסי תחת מתקפה
לא ברור האם המשקיעים יסכימו לשווי זה, אך אם כן, תהיה זו קפיצה מרשימה ביחס לשווי של 9 מיליארד דולר שנופק לה ב-2023. הדבר יהפוך אותה לאחת מחברות הטכנולוגיה הישראליות בעלות השווי הגבוה ביותר, אולי שנייה רק לוויז, שנמכרה לאחרונה לגוגל בשווי של 32 מיליארד דולר ועדיין ממתינה לאישור רגולטורי לסיום העסקה.
ואסט דאטה מנוהלת בארה"ב וכמעט איננה מוכרת בישראל - אך מייסדיה הם הישראלים רנן חלק, המשמש כמנכ"ל, שחר פיינבלט, אבי גורן, אלון חורב ומייסד נוסף בשם ג'ף דנוורת'.
בין המשקיעים הראשונים 83North, הקרן הישראלית הבריטית של יוצאי סיסקו ו-EMC, יחד עם הקרן האמריקאית נורווסט (NVP). בהשקעה בהובלת השותף הישראלי דרור נחומי.
אחת החברות הישראליות הצומחות ביותר
ואסט דאטה פיתחה מערכת לניהול חכם של אחסון נתונים שמשתלב היטב במהפכת הבינה המלאכותית - ונוסף על חברות ישראליות אחרות כמו ווקה (WEKA), פיתחה מערכת אלגוריתם המאפשר לאחסן ולשלוף מידע, כולל זה הרלוונטי לעיבוד בינה מלאכותית באופן מהיר, מה שמתבטא באימון מודלים מהיר יותר ומפחית את עלויות ההסקה.
החברה החזיקה את אחד הדוכנים הגדולים ביותר בכנס השנתי של אנבידיה, GTC בסן חוזה, וג'נסן הואנג, מנכ"ל ענקית ה-AI, התארח בסרטון שיווקי של ואסט כמי שממליץ על המוצר שלה.
בין לקוחותיה של ואסט נמנות ענקיות כמו סמסונג, נאס"א, ליגת ההוקי האמריקאית, פיקסאר, סרביס נאו וכן חברות להשכרת מעבדים גרפיים כמו קורוויב ולמבדה.
מדובר ככל הנראה באחת החברות הישראליות הצומחות ביותר עם גידול בנתונים של פי 2.5-3 משנה לשנה וקצב ההכנסות השנתי מגיע כבר לאזורי החצי מיליארד דולר, לפי ההערכה.
על-פי PitchBook, ואסט גייסה קרוב ל-400 מיליון דולר בטרם יצאה לגיוס הנוכחי, כאשר הסבב הקודם בשנת 2023 גילם לה שווי של 9.1 מיליארד דולר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.