מניות הסקטור הביטחוני זינקו. אלה החברות שכיכבו

החברות הביטחוניות נתפסות כמי שצפויות ליהנות מההתחממות הביטחונית, הן בשל ביקושים מצד משרד הביטחון בארץ והן בזכות ביקושים מחו"ל למוצרים שהוכחו מבצעית בלחימה באזורנו

תעשיות ביטחוניות / עיבוד: טלי בוגדנובסקי; צילומים: אלביט, לוקהיד מרטין, AP
תעשיות ביטחוניות / עיבוד: טלי בוגדנובסקי; צילומים: אלביט, לוקהיד מרטין, AP

על רקע המלחמה בין איראן לישראל, מניות הסקטור הביטחוני נסחרו בעליות עם פתיחת שבוע המסחר בתל אביב. החברות הביטחוניות נתפסות כמי שצפויות ליהנות מההתחממות הביטחונית, הן בשל ביקושים מצד משרד הביטחון בארץ והן בזכות ביקושים מחו"ל למוצרים שהוכחו מבצעית בלחימה באזורנו.

המדד היחיד בבורסת תל אביב שבולט בעליות
שתי הישראליות שזינקו בסופ"ש בעקבות תקיפת ישראל באיראן
המומחה שמסביר: אלה ההזדמנויות שמחכות בשווקים לאור המלחמה

החברה הגדולה בתחום, אלביט מערכות (ראו ידיעה נפרדת), חזרה מוול סטריט עם ארביטראז' חיובי אחרי שקפצה ביום שישי ב-5.4% לשיא של כל הזמנים, ומנייתה עלתה בהתאם עם פתיחת המסחר בתל אביב. המניה נמצאת במגמה חיובית כבר מספר חודשים, על רקע הגידול בתקציבי הביטחון ברחבי העולם, בין היתר במדינות נאט"ו.

עוד חברה דואלית שפועלת גם בתחום הביטחוני אך גם באזרחי היא תאת טכנולוגיות העוסקת בשיפוץ מטוסים. מניית תאת נסחרה בעלייה עם פתיחת המסחר בבורסה. לאחרונה, קרן פימי מכרה את יתרת מניותיה בחברה ברווח.

מניית אימקו עלתה גם היא, לאחר שהחברה, מתחום האלקטרוניקה לשימושים צבאיים, דיווחה על קבלת הזמנות המשך בהיקף של 16.6 מיליון שקל ממשרד הביטחון, לייצור ואספקת מערכות חשמל ותתי-מערכות לרכבי הקרב המשוריינים של צה"ל, בהם טנק המרכבה ונגמ"שי נמ"ר ואיתן.

ממשיכות במגמה החיובית

יצרנית המרעומים ארית תעשיות , שביום חמישי מנייתה עלתה ב-4.6% בניגוד למגמה הכללית בשוק (על רקע הערכות לתקיפה ישראלית באיראן - שקרתה לאחר סיום שבוע המסחר), המשיכה גם הבוקר את המגמה החיובית עם עלייה נוספת.

גם המצטרפת החדשה לבורסה, אר. פי אופטיקל , נסחרה בעלייה. החברה, המייצרת מוצרים אלקטרו-אופטיים לתעשיות הביטחוניות, הונפקה לאחרונה בשווי 575 מיליון שקל לפני הכסף. המניה זינקה ביום המסחר הראשון בה, נחלשה מעט בהמשך וחזרה לעלות בימים האחרונים, כולל הבוקר.

מניות ביטחוניות אחרות שנסחרו בעליות בפתיחת שבוע המסחר כללו בין היתר את אירודרום , העוסקת באיסוף וניתוח מידע מכטב"מים; עין שלישית , שמפתחת ומוכרת מערכות אלקטרו-אופטיות משולבות בינה מלאכותית לזיהוי רחפנים וכטב"מים; עשות אשקלון , המייצרת מערכות ומוצרים לתחום הצבאי; וכן מניית סולרום החזקות , יצרנית מערכות וציוד אלקטרו-מכני לשוק הביטחוני, עלתה גם היא במסחר.