למרות אווירה שורית כללית בשוק, ג'יי.פי מורגן מזהירה שיש לא מעט מניות עם שווי מופרז, רווחיות קטנה מדי או סיכונים רגולטוריים. בבנק נוקבים במספר מניות שהם סבורים שמחיר מניותיהן ירד, מה שיכול להוות הזדמנות למשקיעים המתוחכמים, ששוקלים לגוון את האסטרטגיה עם פוזיציות שורט.
● מלחמת המכסים עולה שלב, ובשווקים מצפים לתגובה של אירופה
● תעלומה בוול סטריט: מה הוביל לנפילה של שתי הישראליות?
טסלה היא השורט המוביל בג'יי.פי מורגן. האנליסט ראיין ברינקמן מסביר כי טסלה מוערכת לפי שווי "גבוה בצורה קיצונית" יחסית לשאר מניות "שבע המופלאות" - וזאת למרות תחזית לרווח למניה שצפוי לרדת זו השנה השלישית ברציפות ב-2025. לדבריו: "הסובסידיות לרכב חשמלי בירידה - מה שמאיים על הרווחיות שגם ככה גבולית לעומת ג'נרל מוטורס ופורד מוטורס ".
לגבי חברת מוצרי החשמל ווירפול , האנליסט מייקל רהוט כותב כי מניית החברה עלתה ב-38% מאז 1 ביוני - הרבה מעל הממוצע הענפי של 14% ומדד S&P שעלה 6%. עם זאת, הוא מציין שהמניה נסחרת במכפילי EV/EBITDA הגבוהים ב-15% מהממוצע ההיסטורי שלה. למרות זאת, רהוט שומר על דירוג "ניטרלי", לאור האפשרות שווירפול תיהנה מהמדיניות החדשה של מכסים.
החברה עצמה הדגישה כי היא "המנצחת הגדולה" של מדיניות המכסים החדשה - שכן 80% ממוצריה מיוצרים בתוך ארה"ב. מנכ"ל ווירפול, מארק ביטצר, אמר בחודש שעבר שמכסים אמריקאיים עשויים להוסיף בין 50 ל־70 דולר למחיר הקמעונאי של מוצרי חשמל המיוצרים על ידי חברות מתחרות - מה שעשוי להעניק לווירפול יתרון תחרותי. החברה מציגה את עצמה כ"מרוויחה נטו ממדיניות המכסים החדשה", שכן 80% מהמוצרים שלה מיוצרים בתוך ארצות הברית.
נהיגה אוטונומית? הציפיות מוגזמות
גם מודרנה ברשימת השורטים המומלצים. האנליסטית ג'סיקה פיי מזהירה כי אין לחברה זרז (Catalyst) מהותי בטווח הקצר. לדבריה החברה ממשיכה לשרוף מזומנים, מתמודדת עם אתגרים רגולטוריים ומשפטיים וקשה לראות את המניה עולה משמעותית בטווח הקרוב. למרות שמחיר המניה התאושש ביותר מ-20% בחודש האחרון, היא עדיין בירידה של 19% מתחילת השנה. מניתוח של 26 אנליסטים בוול סטריט, 18 ממליצים להחזיק בה ושלושה ממליצים על "תשואת חסר". מחיר היעד הממוצע צופה אפסייד של כ-40% - אך התחזית בטווח הקצר נותרת שלילית.
ג'יי.פי מורגן ממליצה גם לבצע שורט על מובילאיי הישראלית, וזאת על רקע ציפיות מוגזמות לתחום הנהיגה האוטונומית. בשבוע שבעבר פורסם גם שאינטל, מוכרת חלק ממניותיה בחברה שבשליטתה. אינטל תמכור 45 מיליון מניות מובילאיי, אבל סרגיי וסצ'ונוק, אנליסט בכיר באופנהיימר ישראל, חושב שמדובר בחדשות מצוינות למובילאיי. "משקיעים לא אוהבים החזקה של בעל מניות חיצוני בחברה סחירה, בוודאי כשיש לו גם זכויות הצבעה מוגדלות".
בניגוד לג'יי.פי מורגן, בנק Mizuho היפני העלה השבוע את מחיר היעד למניית מובילאיי מ־15 ל־18 דולר ונותר בהמלצת "נייטרלי". בבנק מעריכים שהרבעון שהסתיים ביוני מהווה את ה"תחתית" לשוק השבבים לתעשיית הרכב.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.