שני ימי המסחר האחרונים של השבוע הסתיימו בוול סטריט בירידות קלות, עם נסיגה מהשיאים אליהם הגיעו המדדים בשבוע שעבר. המדדים S&P 500, נאסד"ק ודאו ג'ונס נחלשו במצטבר ב-0.1%-0.2% בחמישי-שישי.
● היזמת ששווה 2 מיליארד שקל: "רוצה להיות אחת מעשר החברות הגדולות"
● משקיע הפינטק שעשה את כל הדרך מוונצואלה לשותפות בהפועל ת"א
אלה המניות הישראליות (ובעלות הזיקה לישראל) שבלטו במסחר:
הדיווחים של גאוזי הרגיעו את המשקיעים והמניה עלתה לאחר שנפלה
מניית גאוזי סגרה שבוע מסחר תנודתי, שהתחיל בירידה של 23.4% בשלושה ימים, והמשיך בעלייה של 13.4% ביומיים. בסוף השבוע, המניה ננעלה במחיר של כ-6.5 דולר, המשקף לחברה שווי שוק של 122 מיליון דולר. החברה הונפקה לראשונה בנאסד"ק בשנה שעברה, לפי שווי של 319 מיליון דולר.
גאוזי, המנוהלת על־ידי המייסד המשותף אייל פסו, פיתחה טכנולוגיה המאפשרת לשלוט במעבר אור דרך זכוכית, ומפתחת במקביל גם מערכות עזר לנהגי רכב מסחרי. החברה פרסמה בתחילת החודש תשקיף מדף לגיוס של עד 150 מיליון דולר בהנפקת ניירות ערך שונים. ככל הנראה, החשש מדילול הוביל לירידות החדות במניה בתחילת השבוע. אולם, ביום חמישי, החברה פרסמה צפירת הרגעה למשקיעים, כשהודיעה שאין לה תוכנית להשתמש בתשקיף המדף בטווח הנראה לעין, והוא הוגש רק כחלק מהנהלים הרגילים. פסו מסר כי "זהו צעד סטנדרטי לחברות ציבוריות להיות מוכנות להזדמנויות אסטרטגיות. אנחנו לא מתכננים לגייס הון, אך תשקיף המדף, ברגע שיהיה אפקטיבי, יספק לגאוזי גמישות פיננסית מוגברת, למקרה שיהיו הזדמנויות בעתיד".
בדיווח נוסף, מיום שישי, גאוזי עדכנה שפסו, יחד עם המועמד לדירקטוריון אלחנדרו וינשטיין, רכשו בחודש שעבר 560 אלף מניות של החברה מבעל מניות קיים (מתוך זה, חלקו של פסו היה 210 אלף מניות). "הרכישה משקפת את האמונה החזקה של ההנהלה במעמדה המוביל של גאוזי בשוק", נכתב בדיווח. פסו מימן את הרכישה בהלוואה אישית, מה שמעיד לדברי החברה עוד יותר על אמונו בחברה.
נייס איבדה כ-10% ביומיים ללא סיבה ברורה
מניית נייס נחלשה בשני ימי המסחר האחרונים של השבוע ב-9.9% וננעלה במחיר של כ-154.8 דולר, המשקף לחברה בניהולו של סקוט ראסל שווי שוק של כ-10.6 מיליארד דולר. הירידות הגיעו ללא דיווח מצד החברה, וללא שינוי בהמלצות אנליסטים. מניית נייס מתקשה להתרומם כבר תקופה, ומאז השיא של סוף 2021, היא איבדה כמחצית משווי השוק שלה.
נייס הדואלית מספקת פתרונות טכנולוגיים לתחום ניהול קשרי לקוחות וכן לניהול סיכונים. לפי ממוצע תחזיות האנליסטים, נייס אמורה לדווח על צמיחה של 7.7% בהכנסות ברבעון השני, לרמה של כ-716 מיליון דולר, ולרשום רווח נקי (Non-GAAP) של 2.99 דולר למניה - עלייה מ-2.64 דולר למניה ברבעון המקביל ב-2024. רוב האנליסטים (14 מתוך 18) חיוביים בנוגע למניה, ומחיר היעד הממוצע גבוה ב-37.9% מהמחיר הנוכחי. עם זאת, על המניה מעיבים חששות המשקיעים מהשפעה שלילית של AI על השוק בו היא פועלת. לאחרונה, דווח שחברת ורינט, שפועלת גם היא בשוק הפתרונות לניהול קשרי לקוחות, עשויה להימכר לקרן ההשקעות Thoma Bravo, מהלך שאם ייצא אל הפועל עשוי להשפיע לטובה גם על הסנטימנט כלפי מניית נייס.
לייבפרסון איבדה 17% בשבוע
עוד מניה דואלית שנחלשה בשני ימי המסחר האחרונים של השבוע, ללא כל דיווח מצד החברה, היא לייבפרסון , שאיבדה במצטבר 13.3% מערכה וסיימה את שבוע המסחר בירידה של 17.3%. בסוף השבוע, מחיר הנעילה של מניית לייבפרסון היה 91 סנט, המשקף לחברה שווי שוק של 86 מיליון דולר. המחיר הנוכחי גבוה ב-37.9% מהשפל השנתי האחרון שנרשם באפריל, אך בהשוואה לשיא אליו המניה הגיעה בשנת 2021, היא כבר מחקה כ-98% מערכה.
לייבפרסון היא חברה אמריקאית שפועלת גם בישראל, ונסחרת בבורסה בתל אביב במקביל לנאסד"ק. החברה, המנוהלת על־ידי ג'ון סבינו, מספקת לארגונים פתרונות SaaS (תוכנה כשירות) עבור ניהול הקשר שלהם עם לקוחותיהם. מנייתה נפלה בשנים האחרונות, על רקע אכזבות חוזרות ונשנות בתוצאות הפיננסיות שלה. בשבוע שעבר, ב-Seeking Alpha נכתב שהמניה היא "מכירה ברורה" (clear sell), על רקע הידרדרות ביסודות הכלכליים שלה ובשל התחרות הגדולה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.