הסוף לפרשת ענבל אור? בית המשפט המחוזי בתל אביב הוציא בשבוע שעבר צו לחיסול החברות בקבוצה שהובילה יזמית הנדל"ן המורשעת, והורה על חלוקת הכספים שהצטברו בקופת כינוס הנכסים. בכך קיבלה השופטת חנה פלינר את בקשתו של מפרק הקבוצה, עו"ד איתן ארז, וקבעה כי הוא סיים את תפקידו.
● היועמ"שית: השימוע לפיטוריי לא חוקי, לא אתייצב
● הוארכה בחצי שנה הקפאת הליכים לחייבים לצורך גיבוש הסדר נושים
בית המשפט הסתמך על דוח שהגיש עו"ד ארז בחודש מאי האחרון ועל עדכון נוסף מתחילת חודש יולי. לפי הנתונים, בקופת הכינוס של קבוצת ענבל אור הצטברו כ-10.5 מיליון שקל. מתוכם, בית המשפט אישר לחלק כ-5.3 מיליון שקל לנושים בדין קדימה, וכ-4.5 מיליון שקל יחולקו לנושים הרגילים. מדובר אפוא בדיבידנד בשיעור של 3.3% מתביעות החוב של הנושים הרגילים.
עם התפוצצות הפרשה ב-2016 הוערך מספר הנפגעים בפרשה ב-600 משפחות. לפי הדוח שהוגש לבית המשפט במאי השנה, מאות מתוך אלה החזיקו בהערת אזהרה שנרשמה על שמם בטאבו ועל כן קיבלו בחזרה 60% עד 100% מהחוב כלפיהם.
בדוח מפרט ארז לגבי הנכסים שמכר כדי להחזיר את החובות לנפגעים, ובהם 11.5 מיליון שקל שנגבו לפי הסכם פשרה עם משרד רואי החשבון שטיינמץ-עמינח ושלוש דירות פנטהאוז אישיות של אור ברמת גן, אשר נמכרו תמורת סכום מצטבר של כ-10 מיליון שקל. התמורה מדירות אלה שולמה לנושים מובטחים של אור: בנק מזרחי טפחות ובנק אגוד.
הורשעה בהעלמת מס
ענבל אור הורשעה בנובמבר 2024 בהעלמת מס בהיקף של למעלה מ-10 מיליון שקל, בזיוף ובמרמה בנסיבות מחמירות כלפי לקוחותיה וכלפי מנהל סניף בנק. כתב האישום שהוגש נגדה בשנת 2019 מנה לא פחות מ-15 סעיפים שעסקו בפעילות המרכזית שבאמצעותה התפרסמה אור מאז 2008: ארגון קבוצות רכישה באמצעות שורה של חברות, ובהן אור סיטי נדל"ן. אור, שזכתה לכינוי "מלכת קבוצות הרכישה", נעצרה ב-2016.
אור הורשעה בהעלמת מס מעסקאות בסכומים של למעלה מ-80 מיליון שקל. עבירה זו התבצעה בחלק מהעסקאות שערכה אור בפרויקטים למגורים, אשר בהם ארגנה קבוצות רכישה, והיא הורשעה בכך שלא הוציאה עבורן חשבוניות ולא דיווחה כנדרש למע"מ. אור אף חמקה מלדווח למע"מ על עסקאות שביצעה כעוסקת עצמאית בזכויות שנרשמו לטובתה בפרויקטי נדל"ן.
בנוסף, אור הורשעה במרמה כלפי חלק מלקוחותיה בפרויקט צ'לנוב, להם הציגה מצגים כוזבים כדי שיעבירו מיליוני שקלים לחברה שבשליטתה; ובזיוף מסמך בנקאי, שבאמצעותו שכנעה מנהל סניף בנק לכבד המחאות מטעם חברה בשליטתה, למרות שזו חרגה ממסגרת האשראי בחשבון.
אור אף רכשה לעצמה בגדים, תכשיטים ותיקים בהיקף של כ-900 אלף שקל ורשמה את ההוצאות בספרי חברה שבשליטתה כדי לחמוק מתשלום מס ומע"מ. חברה בשליטת אור אף מימנה עבורה רכישת דירה בסכום של 2.7 מיליון שקל, אך למרות שהדבר נחשב להכנסה מדיבידנד אור לא דיווחה עליה. אור גם הורשעה בעבירות על חוק הגנת הצרכן, אחרי שחברה בשליטתה שיווקה ללקוחות פרויקטים בגוש דן באמצעות ססמאות מטעות.
אור, שהכחישה את ההאשמות נגדה, סירבה לשתף פעולה עם הליך העמדתה לדין ועם ניהול המשפט. בינואר האחרון גזרה עליה השופטת דנה אמיר מבית המשפט המחוזי בתל אביב 7.5 שנות מאסר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.