החברה של ברק רוזן, אסי טוכמאייר ואדם נוימן מציגה: תשואה של אלפי אחוזים בשלוש שנים

עדיין ללא הכנסות משמעותיות אך עם הבטחות לעסקי נדל"ן ענפים בפלורידה ועם משקיע עוגן בדמותו של נוימן מ-WeWork, מניית קנדה גלובל הניבה תשואה של פי 40 לבעליה

ברק רוזן ואסף טוכמאייר / צילום: איל יצהר
ברק רוזן ואסף טוכמאייר / צילום: איל יצהר

לעיתים מהלך שבו נייר ערך מזנק באלפי אחוזים במחזור מסחר אפסי עשוי להיראות כטעות טכנית - אך מתברר שלא כך הדבר במקרה של קנדה גלובל . מי שבודק את ביצועי מניית החברה הנסחרת בבורסה של תל אביב, יגלה שזו הסבה בתוך פחות משלוש שנים תשואה של אלפי אחוזים לבעלי השליטה בה, והיא כבר נסחרת בשווי שוק של 670 מיליון שקל.

"כפסע ממחסור בדלקים": התרחיש שמפחיד גורמים במשק האנרגיה
חברת הביטוח שקפצה לצמרת טבלת התשואות, וכמה עשו החוסכים?

קנדה גלובל עוסקת בתחום הנדל"ן להשקעה בארה"ב. החברה, שטרם רשמה הכנסות משמעותיות, נשלטת על ידי ברק רוזן ואסי טוכמאייר, המחזיקים בחלקים שווים כ-60% ממניותיה, בשווי של 400 מיליון שקל "על הנייר" (טוכמאייר משמש כיו"ר ומנכ"ל החברה) לאחר שהשקיעו 10 מיליון שקל בלבד ברכישת השליטה בה. רוזן וטוכמאייר מוכרים למשקיעים בעיקר כבעלי השליטה בחברת הנדל"ן למגורים ישראל קנדה, המתמקדת בפרויקטי יוקרה בגוש דן ונסחרת בשווי של 5.5 מיליארד שקל.

אדם נוימן, מייסד ושותף WeWork & Flow, בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף
 אדם נוימן, מייסד ושותף WeWork & Flow, בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

מחזיק בולט נוסף בקנדה גלובל הוא המיליארדר הישראלי אדם נוימן, מייסד ענקית חללי העבודה המשותפים WeWork (שממנה הודח לאחר שהחברה נקלעה לקשיים תזרימיים), שבאמצעות חברת הנדל"ן פלואו שבשליטתו חולש על 29% ממניות קנדה גלובל, בשווי של כ-200 מיליון שקל.

גם אסף רפפורט השקיע

עיקר הזינוק החריג במניה התרחש לאחר שרוזן וטוכמאייר רכשו בנובמבר 2022 את השליטה (90% מהמניות) בשלד הבורסאי אביב ארלון מידי בעליה (בהם האחים דורון אביב ודפנה הר לב), כאמור תמורת 10 מיליון שקל, ושינו את שמו לקנדה גלובל. מייד עם השלמת הרכישה ביצעה קנדה גלובל גיוס הון פרטי של 25 מיליון שקל, במחיר של 6 שקלים למניה, לפי שווי של 250 מיליון שקל (אחרי הכסף).

רוזן וטוכמאייר לא עצרו, וגייסו בספטמבר האחרון שותפים ידועי שם לשורות קנדה גלובל, בראשות פלואו של אדם נוימן (בגיוס לקח חלק גם יזם ההייטק אסף רפפורט, ממייסדי חברת אבטחת הסייבר וויז שנמכרה לגוגל תמורת 32 מיליארד דולר). לקבוצת המשקיעים הוקצו 25% ממניות קנדה גלובל תמורת 85 מיליון שקל ונכון להיום הם מורווחים כ-100% על השקעתם, בפחות משנה.

למרות הזינוק החלומי במניה, הכנסות קנדה גלובל עד כה היו זניחות. החברה החלה לרכוש נכסים משמעותיים רק בסוף השנה שעברה והיא מחזיקה בנכס משרדים מניב בפלורידה שאותו רכשה בנובמבר האחרון תמורת 116 מיליון דולר. הנכס כולל גם זכויות להקמת 50 יחידות דיור. כמו כן היא התקשרה בעסקה מותנית לרכישת עתודות קרקע נוספות במיאמי בארה"ב. יש לה השקעות לא מהותיות באנגליה שכוללות שתי דירות פרטיות בודדות ורבע מבניין מגורים בן חמש קומות בלונדון.

את שנת 2024 חתמה החברה עם הכנסות מדמי שכירות של 44 אלף דולר, בדומה לנתון מהשנה שקדמה לה. ההכנסות הוכרו בגין יחידות דיור שמשכירה החברה בלונדון. בשורה התחתונה רשמה החברה הפסד של 4.5 מיליון דולר, מול הפסד של 1.8 מיליון דולר שנה קודם לכן. זאת בשל עלויות עסקה בארה"ב שהכבידו על התוצאות.

נכנסת למימון בארה"ב

השבוע הודיעה החברה על כניסה לתחום של מימון מגובה נדל"ן בארה"ב, בעיקר בפלורידה, בשותפות קבוצת NWL של איש העסקים ג'ואל אדלשטיין. בין הצדדים נחתם מזכר הבנות לא מחייב, שבמסגרתו כל צד ישקיע הון עצמי בגובה זהה בחברה משותפת, להעמדת הלוואות ראשונות.

המהלך, נמסר מהחברה, נעשה לאחר בדיקה מדוקדקת של פעילות אדלשטיין, שיש לו רקורד של 25 שנים בתחום ושהעמיד עד היום הלוואות בהיקף של 3 מיליארד דולר. מבחינת קנדה גלובל, אם מי מהלווים ייקלעו לקשיים, היא תוכל לשקול אם להשתלט על נכסים שהועמדו כבטוחה לאותן הלוואות.