על רקע המלחמה המתפתחת ללא הרף, עדשת התקשורת העולמית חושפת נקודות מבט ייחודיות על מה שקורה בארץ. מניתוחים של מומחים בינלאומיים, פרשנויות מזווית אחרת וגם סיפורים קטנים מישראל שנעלמים מן העין - בכל יום נגיש לכם סקירה יומית קצרה מן הנכתב בתקשורת העולמית על ישראל במלחמה, כדי לנסות ולפענח איך דברים מפה נראים מעבר לים.
הכתבות שאנחנו מציגים במדור לקוחות מתוך עיתונים גדולים בעולם, ואינן משקפות בהכרח את תפיסת העולם של גלובס.
● פרשנות | אירופה נכנעה לטראמפ, והייתה לה סיבה טובה
● הציבור כבר מוכן, והמנהיגים משתכנעים: האם אירופה קרובה לסנקציות על ישראל?
1 צרפת וסעודיה יובילו כנס להחייאת פתרון שתי המדינות
בסוף החודש צרפת וסעודיה יארחו כנס של האו"ם בניו יורק "במטרה להחיות את שיחות פתרון שתי המדינות", פורסם באתר החדשות הצרפתי France 24.
לאחרונה נשיא צרפת, עמנואל מקרון, הודיע כי פריז תכיר במדינה פלסטינית ותצהיר על כך במהלך כינוס מליאת האו"ם בספטמבר הקרוב. צרפת תהיה המדינה האירופית הגדולה הראשונה שתכיר במדינה פלסטינית, "מהלך שמטרתו להעניק תנופה מחודשת למהלך המדיני", נכתב.
ריצ'רד גואן, אנליסט מקבוצת המשבר הבינלאומית (ICG) אמר לרשת הצרפתית כי ההכרזה של מקרון "משנה את כללי המשחק" וכעת "מדינות אחרות יצטרכו לשקול האם עליהן להצהיר על כוונה להכיר בפלסטין".
לפי נתונים של סוכנות AFP, "לפחות 142 מתוך 193 המדינות החברות באו״ם - כולל צרפת - כבר מכירות במדינה הפלסטינית, שהוכרזה בידי ההנהגה הפלסטינית בגלות ב-1988".
אולם כעת, לאור המלחמה המתמשכת בעזה "גוברים החששות כי הקמת מדינה פלסטינית כבר אינה אפשרית מבחינה גאוגרפית".
"הכנס הוא תגובה למשבר זה, וראש ממשלת פלסטין מוחמד מוסטפא צפוי להשתתף, לצד עשרות שרים מרחבי העולם", נכתב.
מתוך France 24. לכתבה ההמלאה
2"מחסור חמור במלאי": ארה"ב איבדה רבע מהמיירטים שלה בהגנה על ישראל
"ארה"ב השתמשה בכרבע ממיירטי הטילים המתקדמים שלה במלחמת ישראל-איראן, מה שחושף פער חמור במלאי", פורסם ב-CNN.
מקורות המעורים בפרטים דיווחו ל-CNN כי "המיירטים שוגרו בקצב שמרחיק לכת מקצב הייצור הקיים".
לפי אותם מקורות, "כוחות ארה"ב ירו מעל 100 מיירטי THAAD - וייתכן שאף עד 150 - כדי ליירט את מטחי הטילים הבליסטיים האיראניים. מדובר בחלק משמעותי ממלאי מערכת ההגנה האווירית המתקדמת הזו. לארה"ב יש שבע מערכות THAAD פעילות, ושתי מערכות מתוכן הופעלו בישראל במהלך הלחימה", נכתב.
כעת, השימוש המסיבי במיירטים "חשף פער חמור ביכולות ההגנה האווירית של ארה"ב, ובמקביל דילל את אחד הנכסים הצבאיים היקרים ביותר שלה" וזאת דווקא "בעיתוי שבו התמיכה הציבורית בארה"ב בהגנה על ישראל נמצאת בשפל היסטורי".
בארה"ב חוששים לגבי "היכולת של ארה"ב לשמר את עמדותיה הביטחוניות ברחבי העולם ולמלא מחדש את המלאי בזמן סביר".
מומחה להגנה מטילים שעקב אחרי ההוצאות הביטחוניות של ארה"ב אמר ל-CNN, "המחויבות כלפי ישראל הייתה דרמטית, אבל לא ניתן להמשיך להשתמש כך במיירטים יקרים כמו THAAD. מדובר במשאב נדיר".
מתוך ה-CNN, מאת ג'אנלוקה מזופיורה, תמרה קיבלאווי ומדלנה אראוז'ו. לכתבה המלאה
3החות'ים מאיימים "נתקוף כל ספינה הקשורה לישראל בלי קשר ללאומיותה"
המורדים החות'ים הכריזו בתחילת השבוע כי הם מעלים הילוך בתקיפת ספינות הקשורות לישראל בים האדום. "האיום מהווה הסלמה משמעותית בפעולות הקבוצה בים האדום, שלדבריהם, הן תגובה על המצור והפעולות הצבאיות של ישראל בעזה", פורסם במדיה ליין.
דובר החות'ים יחיא סריע אמר בהצהרה ששודרה בתקשורת החות'ית: "ההסלמה הזו כוללת תקיפה של כל ספינה השייכת לכל חברה הסוחרת עם נמלים ישראליים, בלי קשר ללאומיותה ואיפה שתהיה - כל עוד היא בטווח הכוחות שלנו". סריע הזהיר כי חברות המקיימות קשרי מסחר עם ישראל - "יישאו בתוצאות".
סריע קרא לקהילה הבינלאומית "להפעיל לחץ על האויב להפסיק את תוקפנותו ולהסיר את המצור על רצועת עזה".
מתוך המדיה ליין. לכתבה המלאה
4 "נתניהו מקשיב רק לנשיא": סטרמר ינסה ללחוץ על טראמפ לשנות כיוון בעזה
היום (ב'), ראש ממשלת בריטניה, קיר סטרמר יפגש עם הנשיא טראמפ בסקוטלנד וידון איתו על הסכמי הסחר בין המדינות, ובין היתר ינסה "לשכנע את טראמפ לשנות כיוון ביחס למשבר ההומניטרי במזרח התיכון". כך פורסם בגרדיאן בניתוח של העורכת הפוליטית פיפה קרראר, שכותרתו "סטרמר ניצב בפני אתגר קשה: לשכנע את טראמפ לשנות כיוון בעזה".
כעת, סטרמר עומד בפני האתגר הדיפלומטי הקשה ביותר שלו "לנסות לשכנע את טראמפ לשנות כיוון ביחס למשבר ההומניטרי במזרח התיכון. עצם הכנסת הנושא לסדר היום הייתה משימה לא פשוטה, שכן הבית הלבן אינו רואה בעזה עדיפות מדינית", נכתב.
בניתוח של קרראר נכתב כי המאמצים של סטרמר חשובים משום שטראמפ "הוא המנהיג הבינלאומי היחיד שלו נתניהו באמת מקשיב - גם אם לא תמיד - ולכן הצלחתו של סטרמר למשוך את תשומת ליבו של טראמפ היא הזדמנות שאסור להחמיץ".
"בעוד הזעם הבינלאומי על המצב בעזה הולך וגובר, סטרמר נתון גם ללחץ גובר מבית - מצד ממשלתו, חברי פרלמנט ממפלגת הלייבור, וגם מצד הציבור - לנקוט צעדים נוספים נגד ישראל", נכתב.
מתוך הגרדיאן, מאת פיפה קרראר. לכתבה המלאה
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.