פחות משבוע לפני פתיחת שנת הלימודים, ובניגוד לעמדת שר האוצר בצלאל סמוטריץ', יקדם ראש הממשלה בנימין נתניהו קיצוץ רוחבי של כ-280 מיליון שקל בתקציב המדינה ל-2025, כדי לממן את אבטחת מוסדות החינוך. התקציב למאבטחים בבתי הספר נמצא תחת המשרד לביטחון לאומי, שטען כי הכסף נגמר.
● ראש אגף התקציבים סיים, המחליף עוד מחכה להסדר ניגוד עניינים
● "הפעם עשו עבודה רצינית": רמ"י פרסמו מכרז לתחנת כוח חדשה
ממשרד האוצר נמסר כי לעמדתם, "אין מקום לקיצוץ הרוחבי - המשרד לבטחון לאומי קיבל את כל התקציב הנדרש והתחייב בממשלה ובכנסת לממש אותו לצרכי אבטחת מוסדות חינוך. כעת עליו לעשות סדר פנימי ולהפנות את התקציב שקיבל לשם כך ולא לצפות לקחת כספי ציבור על חשבון חינוך, רווחה ובריאות של אזרחי ישראל".
באוצר השתרש בשנים האחרונות הביטוי "מס בן גביר". הכוונה לתוספות תקציביות שדורש השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר מהאוצר - ומקבל בהתערבות ראש הממשלה נתניהו - כמעט בכל תהליך אישור תקציב מדינה או עדכונו בממשלה הנוכחית. "מסורת" זו נמשכת גם הפעם, לצד תהליך פתיחת תקציב 2025 למימון עלויות המלחמה, עם התוספת למשרדו של בן גביר.
ההחלטה החדשה, שתפגע בעיקר בפעילות המשרדים האזרחיים, מצטרפת לשורה של קיצוצים רוחביים אחרים שאישרה הממשלה רק בשבוע שעבר על רקע הוצאות הביטחון החריגות.
המהלך מגיע לאחר ששר החינוך יואב קיש איים להשבית את מערכת החינוך אם האוצר לא יעביר מיידית 250 מיליון שקל לאבטחת מוסדות החינוך. קיש ובן גביר הציגו חזית אחידה מול סמוטריץ' והאוצר בדיונים אצל ראש הממשלה. באוצר, מנגד, טענו שהתקציב לאבטחת מוסדות החינוך כבר הועבר למשרד לביטחון לאומי ונוצל לצרכים אחרים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.