הירידות החדות ביותר מלבד ת"א: ברמת-השרון, בית-שמש, קריית-גת, אשדוד, נתניה, בני-ברק, הוד-השרון ועפולה ■ באזור חיפה והצפון דווקא נרשמו עליות
למה כן? מיקום איכותי, מוניטין למארגן קבוצת הרכישה וטופוגרפיה נכונה ■ למה לא? מחיר גבוה ו-165 בעלי זכויות הבונים 2 מגדלים יחדיו
ח"כ אמנון כהן מש"ס: "תמיד אפשר לדבר בסיסמאות, אבל עובדה היא עובדה... זו מהפכה תכנונית שתיגע בכל אזרח בישראל ושיהיו הוזלות במחירי הדיור"
תפנית בכפר שלם: מנהל המינהל בנצי ליברמן הורה לבחון מחדש את הפינוי, שבוע לאחר שדירקטוריון חברת חלמיש החליט בצעד דרמטי להקפיא את תביעות הפינוי לשלושה חודשים
(עדכון) ח"כ אבישי ברוורמן בדיון בכנסת על הקריטריונים של הדיור הציבורי: "בעוד כמה שנים תהיה מדינה חצויה לגטאות - גטו חילוני בתל אביב, גטו חרדי בירושלים" ■ ח"כ דב חנין: "אם הממשלה תמשיך להתעלם מהמחאה בקיץ שעבר, היא תקבל מחאה כפולה הקיץ"
אלכס זבז'ינסקי: "יתכן שהקפיצה במכירות הדירות החדשות בדצמבר מבטאת קונים לחוצים שהסתפקו בירידות המחירים שהיו עד כה" ■ "כל עוד אין שינוי משמעותי בהיצע, ירידות המחירים יהיו קצרות ולא משמעותיות"
קבוצת הרכישה מימשה אופציה לרכישת מגרש בגודל 2.3 דונם בנתניה, סמוך לחוף הים ■ 49 דירות ייבנו בפרויקט
חברי הוועדה המוניטרית: ההאטה במשק צפויה להימשך ■ המשבר באירופה עלול לזעזע את שוק המט"ח
יד שנייה: דירת 3 חדרים בשדרות נורדאו בת"א הושכרה תמורת 8,000 שקל ■ דירת 2.5 חדרים בנווה שאנן בחיפה נמכרה תמורת 560 אלף שקל
מלאי הדירות בשיא של 5 שנים, משרדי המכירות של הקבלנים לא מלאים כבעבר, אבל הם לא מתרגשים: "דירה היא מוצר בסיסי. מה, אנשים יגורו ברחוב?" ■ קבלן גדול: "מלאי הדירות בדרום לא מדאיג; אוכלוסייה חדשה תגיע לאזור"
בעוד קבלנים כבר מקוננים על התייקרות חומרי גלם שהחרם יפיל עליהם וממהרים לאיים בהשלכתן על מחיר הדירות, גורמים אחרים בתעשייה מרגיעים: העלויות יתאזנו בהיקף הבנייה הגדול, שמפחית את העלות השולית על כל דירה ודירה
החברה המבצעת דוחה את הטענות על אי-עמידה בהסכם ותובעת: "הדיירים נהגו בחוסר מקצועיות"
אם יהיו מספיק נאיבים שיקנו את הספין של מוכרי הדירות, 2009 תחזור על עצמה
שלמה גרופמן חושש מעצירת האשראי בבנקים, שגם תחולל משבר בענף וגם תייצר שוב מחסור בדירות ■ למבצעים בשוק הוא מבקש שלא נאמין ■ ויש לו אזהרה נוספת: "החשש שקבלן ייפול הוא משמעותי ובהחלט יכול לקרות"
פעילי תנועת "ישראל יקרה לנו" מאשימים את נגיד בנק ישראל בניפוח בועת הנדל"ן ובמדיניות "המחבלת בירידת המחירים"
רפי גוזלן: "אנו לא מצפים לעלייה ניכרת בביקושים בעקבות הפחתת הריבית" ■ "אחד הגורמים לרגיעה בביקושים לנדל"ן הייתה המחאה החברתית על רקע מחירי הנדל"ן"
בנק ישראלדירות יד שנייההמומלצותנדל"ן: נדל"ן למגוריםנדל"ן: מימוןנדל"ן: עסקאות נדל"ןנדל"ן: השקעות נדל"ןעסקה בשבועקבלניםשוק הדיור