ענף המזון

כתבות אחרונות

 
מוצרי חלב על מדפי שופרסל / צילום: תמר מצפי
ניתוח

שוק המזון והמשקאות בסטגנציה; הטואלטיקה והניקיון בצמיחה

לפי נתוני סטורנקסט, בניכוי עליית המחירים, הצמיחה בשוק מוצרי הצריכה בעשרת החודשים הראשונים של השנה עומדת על 1.6% בלבד

שני מוזס 17.11.2019
מדף של מוצרי תנובה / צלם:תמר מצפי

צורכים פחות? מכירות שוק המזון התכווצו ב-3.2% בחודש אוגוסט

לפי נתוני סטורנקסט לחודש אוגוסט 2019, תשע מתוך עשר ספקיות המזון הגדולות בישראל רשמו באוגוסט ירידה בהיקף המכירות הכספי לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה • לעומתן וילי פוד הציגה עלייה של 36.5% במכירות באוגוסט, וגד עלתה ב-11% מתחילת השנה

שני מוזס 17.09.2019
רשת מזון /צילום:  Shutterstock  א.ס.א.פ קריאייטיב

מעלות מחירים או לא: בכל מקרה ספקיות המזון ממשיכות לצמוח

שוק המזון והמשקאות מסכם את המחצית הראשונה של השנה עם צמיחה מתונה במכירות הכספיות, שחלקה הושג בזכות העלאה במחירי המוצרים • תנובה ומחלבות גד הצטיינו, ואסם־נסטלה עדיין ממתינה להזדמנות להעלאת מחירים

שני מוזס 16.07.2019
עסקים קטנים / צילום: Shutterstock

דוח של משרד הפנים: 27% מהעסקים בישראל פועלים בניגוד לחוק ללא רישיון - רובם בתחום המזון

הנתונים שהגיעו לידי "גלובס" מלמדים על מגמה של ירידה איטית במספר העסקים שפועלים ללא רישיון, ששיעורם עמד ב–2013 על 31% מכלל העסקים טעוני הרישיון • הירידה מיוחסת לתחילת הרפורמה ברישוי עסקים בשנת 2017, שמאפשרת להעניק רישיון על בסיס תצהירים של הבעלים

יובל אזולאי 27.05.2019
חומרי ניקוי בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

יצרניות המזון והטואלטיקה מקוות להתאוששות בחג הפסח

הירידות החדות ביותר בחודש מרץ נרשמו אצל ספקיות של מוצרי ניקיון וטואלטיקה, על רקע הדחייה בחגיגת הניקיון של פסח

שני מוזס 14.04.2019
מזון לא מנוצל / צילום: רויטרס

הצלת מזון יכול להיות חלק מפתרון לגל ההתייקרות במשק

השכבות החלשות יהיו הנפגעות מהעלאת מחירי המזון. אפשר לרכך את המכה

גידי כרוך 17.12.2018
ירקות קפואים, סופרמרקט / שאטרסטוק

הספקים הגדולים התכווצו, המותג הפרטי צמח: כך נראתה שנת 2018 בשוק המזון

היחלשות הספקים והתחזקות המותג הפרטי משקפים, בין היתר, את כוחן העולה של רשתות השיווק • אם בעבר הן נשלטו ע"י הספקים, היום הן אלה שמובילות את הטון • פרשנות

שני מוזס 09.12.2018
סופרמרקט / צילום: איל יצהר

יש גם עליות במחירי המזון שלא מגיעות לכותרות

המציאות במדפי הסופרמרקטים מלמדת על כך שעגלת הקניות של הצרכן הישראלי מתייקרת מקנייה לקנייה יותר מאשר מה שעדכון המחירונים גורם לו • מדוע? משום שהמבצעים מתחילים להיעלם • פרשנות

שני מוזס 19.08.2018
מיכל הלפרין / צילום: איל יצהר

רשות ההגבלים בוחנת איך חוק המזון השפיע על התחרות

3.5 שנים אחרי שנכנס לתוקף ועל רקע הביקורת בשוק, רשות ההגבלים בוחנת כיצד השפיע החוק ששינה את מערכת היחסים בין הקמעונאיות לספקים • חטיבת התחרותיות ברשות פנתה לאחרונה לרשתות הגדולות בדרישה שיעבירו לה נתונים

שני מוזס 27.05.2018

הסטארט-אפים שמשנים את כל מה שידענו על אוכל

תעשיית המזון היא אחד ענף שמרן, אבל הבינה המלאכותית משנה גם את זה ■ כך פועלים המיזמים שהופכים את העולם לטעים יותר, עם פחות הרג של בע"ח, ואולי גם ימנעו את ההתחממות הגלובלית

ויקי אוסלנדר 28.02.2018
סימון מוצרים/ צילום: שאטרסטוק

ח"כ אלאלוף: רפורמת סימון מוצרי המזון תובא השבוע להצבעה

ויכוח סוער בוועדת הבריאות של הכנסת האם לסמן את הגבינה הצהובה ואת אבקות המרק

שני מוזס 18.12.2017
ח"כ אלי אלאלוף/ צילום: תמר מצפי

הקרב על המדבקה: רפורמת המזון תעבור עד סוף השנה?

במשרד הבריאות קבעו דיונים דחופים לשבוע הקרוב, מתוך ידיעה כי עיכוב עלול להוביל לדחייה של שנתיים ברפורמה

שני מוזס 17.12.2017
מוצרי חלב, סופרמרקט / צילום: תמר מצפי
רשות התחרות | לפני כולם

רשות ההגבלים פתחה בבחינת הסדרי ההפצה בענף המזון

החשש של הרשות הוא שלספקי המזון הגדולים יהיה יותר כוח מול הקמעונאים, מאחר שיהיו תלויים בהם לקבלת יותר מוצרים - אך גם מול המתחרים, מאחר שיוכלו לתאם מחירים בין מוצרים דומים שהם מפיצים ובשל העובדה שיהיו להם בסך-הכול יותר שטחי מדף

שני מוזס 31.07.2017
מוצרי חלב, סופרמרקט / צילום: תמר מצפי

2016 ללא בשורה: שוק המזון בקיפאון שנה שלישית ברציפות

לפי סטורנקסט, היקף המכר צפוי לעמוד השנה על 40.6 מיליארד שקל - כמו ב-2013 ■ צריכת קטגוריות בסיס כמו לחם מפוקח ירדה בשיעור דו-ספרתי - ולעומת זאת צריכת קטגוריות פרימיום כמו גבינות מיוחדות זינקה בשיעור משמעותי

אילנית חיות 04.12.2016

"צמצום השימוש בסוכר הפחית כבר יותר מ-3 מיליארד קלוריות"

נגה שוורץ משולם, מנהלת תחום הבריאות בתנובה: "פיתוח טכנולוגיות מזון דורש ממשק צמוד לתעשייה לצורך נסיונות ואנאליזות. עם התגברות התעניינות של התעשייה והנגשתה ליזמים, אנו מאמינים שתחום הפודטק יתפתח ויצבור תאוצה גם בישראל"

קובי ישעיהו 28.09.2015
ירקות / צילום: שאטרסטוק

חב' היי-טק מנסות להשתלב בשוק המזון שמגלגל טריליון דולר

כמה תשלמו לגט טקסי כדי לקבל בקבוק שמפניה תוך 10 דקות, איזו טכנולוגיה מסייעת למסעדות להגדיל את המחזור ב-30%, וכיצד תוכלו לבשל ארוחת גורמה ביתית?

שירות גלובס 13.08.2015

   12345678   

   נמצאו 115 כתבות   |   עמוד 6 מתוך 8