לפי נתוני סטורנקסט, בניכוי עליית המחירים, הצמיחה בשוק מוצרי הצריכה בעשרת החודשים הראשונים של השנה עומדת על 1.6% בלבד
לפי נתוני סטורנקסט לחודש אוגוסט 2019, תשע מתוך עשר ספקיות המזון הגדולות בישראל רשמו באוגוסט ירידה בהיקף המכירות הכספי לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה • לעומתן וילי פוד הציגה עלייה של 36.5% במכירות באוגוסט, וגד עלתה ב-11% מתחילת השנה
שוק המזון והמשקאות מסכם את המחצית הראשונה של השנה עם צמיחה מתונה במכירות הכספיות, שחלקה הושג בזכות העלאה במחירי המוצרים • תנובה ומחלבות גד הצטיינו, ואסם־נסטלה עדיין ממתינה להזדמנות להעלאת מחירים
הנתונים שהגיעו לידי "גלובס" מלמדים על מגמה של ירידה איטית במספר העסקים שפועלים ללא רישיון, ששיעורם עמד ב–2013 על 31% מכלל העסקים טעוני הרישיון • הירידה מיוחסת לתחילת הרפורמה ברישוי עסקים בשנת 2017, שמאפשרת להעניק רישיון על בסיס תצהירים של הבעלים
הירידות החדות ביותר בחודש מרץ נרשמו אצל ספקיות של מוצרי ניקיון וטואלטיקה, על רקע הדחייה בחגיגת הניקיון של פסח
השכבות החלשות יהיו הנפגעות מהעלאת מחירי המזון. אפשר לרכך את המכה
היחלשות הספקים והתחזקות המותג הפרטי משקפים, בין היתר, את כוחן העולה של רשתות השיווק • אם בעבר הן נשלטו ע"י הספקים, היום הן אלה שמובילות את הטון • פרשנות
המציאות במדפי הסופרמרקטים מלמדת על כך שעגלת הקניות של הצרכן הישראלי מתייקרת מקנייה לקנייה יותר מאשר מה שעדכון המחירונים גורם לו • מדוע? משום שהמבצעים מתחילים להיעלם • פרשנות
3.5 שנים אחרי שנכנס לתוקף ועל רקע הביקורת בשוק, רשות ההגבלים בוחנת כיצד השפיע החוק ששינה את מערכת היחסים בין הקמעונאיות לספקים • חטיבת התחרותיות ברשות פנתה לאחרונה לרשתות הגדולות בדרישה שיעבירו לה נתונים
תעשיית המזון היא אחד ענף שמרן, אבל הבינה המלאכותית משנה גם את זה ■ כך פועלים המיזמים שהופכים את העולם לטעים יותר, עם פחות הרג של בע"ח, ואולי גם ימנעו את ההתחממות הגלובלית
ויכוח סוער בוועדת הבריאות של הכנסת האם לסמן את הגבינה הצהובה ואת אבקות המרק
במשרד הבריאות קבעו דיונים דחופים לשבוע הקרוב, מתוך ידיעה כי עיכוב עלול להוביל לדחייה של שנתיים ברפורמה
החשש של הרשות הוא שלספקי המזון הגדולים יהיה יותר כוח מול הקמעונאים, מאחר שיהיו תלויים בהם לקבלת יותר מוצרים - אך גם מול המתחרים, מאחר שיוכלו לתאם מחירים בין מוצרים דומים שהם מפיצים ובשל העובדה שיהיו להם בסך-הכול יותר שטחי מדף
לפי סטורנקסט, היקף המכר צפוי לעמוד השנה על 40.6 מיליארד שקל - כמו ב-2013 ■ צריכת קטגוריות בסיס כמו לחם מפוקח ירדה בשיעור דו-ספרתי - ולעומת זאת צריכת קטגוריות פרימיום כמו גבינות מיוחדות זינקה בשיעור משמעותי
נגה שוורץ משולם, מנהלת תחום הבריאות בתנובה: "פיתוח טכנולוגיות מזון דורש ממשק צמוד לתעשייה לצורך נסיונות ואנאליזות. עם התגברות התעניינות של התעשייה והנגשתה ליזמים, אנו מאמינים שתחום הפודטק יתפתח ויצבור תאוצה גם בישראל"
כמה תשלמו לגט טקסי כדי לקבל בקבוק שמפניה תוך 10 דקות, איזו טכנולוגיה מסייעת למסעדות להגדיל את המחזור ב-30%, וכיצד תוכלו לבשל ארוחת גורמה ביתית?
העלאת מחיריםחברות מזוןיבואיוקר המחיהמחירי המזוןניר ברקתקמעונאותרגולציהרשתות שיווקשטראוס