רשת 13 | בלעדי

טלטלה ברשת: סמנכ"ל התוכן הוותיק הוחזר - האם הוא יביא את הצופים?

מנכ"ל רשת הנכנס מנהל מו"מ לקראת סגירה עם עמי גלאם, שכיהן בעבר כסמנכ"ל התוכן של רשת • עוד נראה כי יובל כהן, שעבד לצד מנהלת התוכן הקודמת זיוית דוידוביץ', יישאר כסמנכ"ל אסטרטגיה ופיתוח • הערכות: ציון פרץ, מנכ"ל הסחר הפורש, מיועד לתפקיד מנכ"ל "ידיעות אחרונות"

עמי גלאם / צילום: יונתן גלאם
עמי גלאם / צילום: יונתן גלאם

שבוע לאחר כניסתו לתפקיד, מתחיל המנכ"ל החדש של רשת 13, אבי בן טל, לבנות את הכוורת שלו: ל"גלובס" נודע כי בן טל מנהל משא-ומתן מתקדם לקראת סגירה עם איש התוכן עמי גלאם, שבהנחה שיעלה יפה, ימונה למנהל התוכן של הערוץ. 

תפקיד מנהל התוכן הוא אחד משני התפקידים המשמעותיים שעל בן טל לאייש כדי להתחיל ולייצר שינוי בערוץ, שמתקשה להתרומם מאז המיזוג עם ערוץ עשר בכל הקשור לנתוני רייטינג.

נזכיר כי רק לפני פחות משנה מינה יוסי ורשבסקי - המנכ"ל הקודם של רשת - את זיוית דוידוביץ' לתפקיד מנהלת התוכן, ולצידה את יובל כהן לסמנכ"ל אסטרטגיה ופיתוח. כעת מסתמן כי כהן יישאר ברשת ויהיה אחראי על פיתוח רצועות, וגלאם יחליף את דוידוביץ'. 

ההחלטה של בעלי המניות ברשת להיפרד מורשבסקי נבעה מתפיסה שלהם כי המנכ"ל והצוות שלו לא מביאים מספיק חזון, ולכן ברור היה שעם מינויו של מנכ"ל חדש הוא יבצע שינויים בגזרה זאת.

תפקיד משמעותי לטווח הרחוק

כפי שנחשף ב"גלובס", כמעט במקביל להכרזה על מינויו של בן טל, חזר לארץ סמנכ"ל התוכן הקודם של רשת, עמי גלאם, לאחר שהות של שנה בחו"ל. על-פי מקורבים, גלאם מעוניין מאוד בתפקיד, פעל באופן נמרץ כדי לקבל אותו ואף נפגש פעמיים עם בן טל עצמו.

על-פי אותם מקורבים, בן טל איננו היחיד שנפגש עם גלאם - הצעה מפתה לתפקיד קיבל גלאם טרום חזרתו לארץ ועוד טרום עזיבתו של ורשבסקי: כבר אז הייתה שיחה על השתלבותו במערך התוכן של קשת 12, אולם היה זה בשלבים ראשונים, וכשהתברר כי משרת סמנכ"ל התוכן ברשת פתוחה, השיחה לא התפתחה.

מועמד נוסף שנחשב לרציני הוא ארז בן הרוש, ששימש כסמנכ"ל התוכן של רשת לפני גלאם. בן הרוש כיהן שש שנים בתפקיד סמנכ"ל התוכן ברשת ופרש מתפקידו חצי שנה לאחר פיצול ערוץ 2. 

מי שעוד קיבל פנייה מאנשי רשת, הוא איש התוכן רן תלם, לשעבר סמנכ"ל התוכן בקשת. אין זו הפעם הראשונה שתלם מקבל פנייה כזאת - גם יוסי ורשבסקי, המנכ"ל הקודם, הציע לו את התפקיד מיד לאחר מיזוג רשת וערוץ עשר, אולם תלם, שמכהן כמנהל פיתוח בקבוצת המדיה הספרדית Mediapro, סירב אז וסירב גם כעת.

עם כל החשיבות שבתפקיד מנהל התוכן, היכולת המרכזית שלו להשפיע היא בעיקר בטווח הארוך. פיתוח מוצר טלוויזיוני עד שלב העלייה למסך אורך כשנה. כלומר, בשנה הקרובה צפויה רשת להעלות דברים שפותחו וצולמו בתקופת ורשבסקי - למשל התוכנית "קומדי סטאר" שעלתה לאחרונה ורושמת נתוני רייטינג מאכזבים; תוכנית המתיחות "אמבוש" בכיכובו של עופר שכטר שעתידה לעלות בעוד מספר שבועות; ועונה נוספת של התוכנית "זוג מנצח". ללב הפריים יעלו גם תוכניות שצולמו כבר בתקופתו של המנכ"ל שקדם לורשבסקי, אבי צבי, כמו עונות של "המרוץ למיליון" ו"הישרדות" שממתינות על המדף כבר למעלה משנה לשידורן. ידו של מנהל התוכן יכולה אם כך להיות משמעותית בסידור ובאריזה, אולם בכל הנוגע להטוויית קו, ייקח לפחות מספר חודשים עד שניתן יהיה לראות את חתימתו.

דרוש מנכ"ל סחר עם רקורד בדיגיטל

תפקיד נוסף שיידרש בן טל לאייש הוא של המשנה למנכ"ל המופקד על תחום המסחר. כפי שנחשף ב"גלובס", בשבוע שעבר הודיע ציון פרץ, מי שהחזיק בתפקיד בשנים האחרונות, על כוונתו לפרוש. לפרץ ובן טל יש היסטוריה מורכבת מהתקופה ששניהם כיהנו בתפקידים בכירים בקבוצת "ידיעות אחרונות", אולם למרות זאת, לאחר מינויו של בן טל למנכ"ל ולאור ההערכות כי פרץ לא יישאר תחת ניהולו, נעשו מאמצים לשכנע אותו להישאר בתפקיד.

פרץ נחשב לדמות אהובה מאוד על מפרסמים ומשרדי פרסום, מה שאפשר לו להעביר בשנה האחרונה במינימום התנגדות מהלכים לא פשוטים כמו העלאת מחירי הפרסום וצמצום התלות של רשת בעסקאות תשלום מראש והלוואות מחברות המדיה. היחסים האישיים שלו עם מפרסמים אולי אינם מהווים שיקול לרכוש זמן פרסום ברשת, אולם עשויה להיות לכך השפעה של אחוז-שניים בשוליים. וכשמדובר בהיקפי פרסום בטלוויזיה, אחוז-שניים משקפים סכום של 40-50 מיליון שקל. כאמור, פרץ התבקש על-ידי בעלי המניות של רשת ועל-ידי בן טל עצמו להישאר בתפקיד, וביקש זמן לחשוב על כך.

על-פי שמועות עקשניות בענף, פניו של פרץ, עם פרישתו, מועדות חזרה לקבוצת "ידיעות אחרונות", ייתכן כי לתפקיד מנכ"ל הקבוצה. פרץ נחשב מקובל על המו"ל ארנון (נוני) מוזס, שכאשר המשפט שלו בתיק 2000 הולך ומתקרב, עשוי להידרש בניהול השוטף לדמות שהוא סומך עליה ומקובלת כאינסטנציה על המנהלים בזרועות השונות של הקבוצה - האתר והעיתון. השמועות, כך או כך, מרחפות באוויר.

באשר לבן טל ולרשת, העזיבה של פרץ היא אולי מכה לא נעימה שהעדיפו שלא תגיע בעיתוי הזה, אולם איוש התפקיד הזה הוא פחות קריטי מאיוש תפקיד מנהל התוכן. נזכיר כי בן טל עצמו מגיע מתחום הניהול והמסחר, ובתחומים אלה יש לו ניסיון רב. אם מתבוננים על האופן בו הוא התנהל ב-ynet, ניתן לשער כי הדמות שיחפש לא תביא עימה בהכרח רק יכולות של מכירת פרסום אלא גם רקורד בעולמות המשיקים כמו דיגיטל, פיתוח עסקי ותוכן שיווקי - אותם העולמות שמהם לכאורה יש פוטנציאל לגידול ההכנסות של רשת. 

לקראת צעדים ארגוניים בחדשות 13? 

בינתיים מתמודדת רשת עם סוגיה ניהולית נוספת - הצעדים הארגוניים שמאיימים לנקוט אנשי חברת החדשות. כפי שפורסם ב"גלובס", בסוף השבוע האחרון עדכן ועד עובדי חדשות 13 כי הכניסה של נציגי רשת, החברה-האם של חדשות 13, לדיוני המשא-ומתן הביאה להגדלת הפערים בין הצדדים בסוגיות מסוימות, ואם לא תהיה התקדמות בשיחות, יורה הוועד כבר ביום שני הקרוב על נקיטת צעדים ארגוניים. זאת, לאחר שבועות של משא-ומתן שהתקיימו בין ועד העובדים של חברת החדשות לבין ההנהלה על דרישות העובדים להטבות כלכליות לקראת המעבר הצפוי לאולפנים החדשים בנווה אילן.

לפני מספר ימים הכריזו עובדי חדשות 13 על סכסוך עבודה, ובהמשך נכנסה נציגת הנהלת רשת למשא-ומתן עצמו. על-פי הודעת הוועד, "בחלק מהסוגיות ההנהלה הלכה לקראתנו, אולם בחלק אחר דווקא ישנן נסיגות, והפערים גדלו".

המגעים בין הוועד להנהלת רשת נמשכו עד סמוך לכניסת השבת, והיום צפוי סבב שיחות נוסף, שאחריו ניתן יהיה לדעת האם צפויה הסלמה נוספת, או שיימצא פתרון שיימנע צעדים ארגוניים.

לא התקבלה תגובת רשת. מטעמה של קשת ומטעמו של ציון פרץ סירבו להגיב לדברים.