סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
17:32
המסחר בת"א ננעל הערב במגמה מעורבת - מדד ת"א 35 עלה ב-0.3%, ות"א 90 ירד ב-0.1%. בקרב המדדים הענפיים, בלטו לחיוב מדד ת"א ביומד שעלה ב-2% ומדד הבנקים שעלה ב-1%.
בסיכום שבועי מדד ת"א 35 ירד מעט ב-0.5%, כך גם מדד ת"א 90. מדד הבנקים עלה בשיעור מזערי של 0.1%.
בשוק החוב, תשואת איגרת החוב ל-10 שנים עלתה ב-2 נקודות בסיס ל-4.85% ותשואת האיגרת לשנתיים נסחרה ללא שינוי ב-4.25%. מדדי התל בונד 20, 40 ו-60 עלו בכ-0.2%.
במסחר במטבע חוץ השקל התחזק ב-0.3% מול הדולר ונסחר ב-3.71 שקלים לדולר.
15:58
מניית אימאג'סאט אינטרנשיונל עולה במסחר לאחר שחברת החלל הודיעה היום כי חתמה עם לקוח באסיה על הסכם לאספקת שני לוויני חישה מרחוק מסוג RUNNER וכן מוצרים ושירותים נלווים תמורת סך של כ-30 מיליון דולר אשר ישולמו לחברה לאורך תקופת הפרויקט שעתיד להימשך כ-3 שנים. לווין RUNNER הוא לווין חישה מרחוק אלקטרו-אופטי המאפשר צילום בצבע ברזולוציה גבוהה סאב-מטרית. הלווין מצויד בטכנולוגיות AI מתקדמות ומאפשר גם צילום וידאו בצבע אמיתי וצילום לילה לשם מעקב וניטור ללא תלות בשעות היממה.
15:03
המדדים המרכזיים נסחרים במגמה מעורבת. מדד ת"א 35 עולה ב-0.2%, ות"א 90 יורד ב-0.1%. בקרב המדדים הענפיים, בולט לחיוב מדד ת"א ביומד שעולה ב-1.8%.
בית זיקוק אשדוד דיווח הבוקר כי ה-EBITDA המתואם ברבעון השני לשנת 2024, הסתכם בכ-27 מיליון דולר , ובנטרול השפעות מלחמת ״חרבות ברזל״ בכ-39 מיליון דולר, זאת לעומת 42 מיליון דולר ברבעון השני אשתקד.עוד דווח כי הרווח הנקי המתואם הסתכם ברבעון השני בכ- 10מיליון דולר לעומת 11 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
מרווח הזיקוק ברבעון השני הסתכם בכ-9.2 דולר לחבית, לעומת 10.1 דולר ברבעון המקביל בשנת 2023. במקביל צוין כי תפוקות בית הזיקוק הסתכמו בכ-1,018 טון, לעומת 1,196 ברבעון המקביל אשתקד, ובחציון 1,981 טון לעומת 2,295.
13:47
בנק ישראל פרסם לפני זמן קצר כי המדד המשולב לחודש יולי בישראל נותר כמעט ללא שינוי (ירידה של 0.03 אחוז), זאת לאחר שירד ברבעון השני של 2024, שאופיין בהתמתנות בפעילות המשקית. התפתחות זו של המדד משקפת את המשך ההשפעה של המלחמה על רמת הפעילות במשק.
עוד דווח מטעם הבנק כי המדד המשולב הושפע לטובה מעליית יבוא מוצרי הצריכה, יבוא התשומות לייצור, יצוא הסחורות ושיעור המשרות הפנויות (יולי). לעומת אלה, הרכישות בכרטיסי אשראי (יולי), מדד הייצור התעשייתי, מדד הפדיון במסחר הקמעונאי ומדד הפדיון בשירותים (יוני), ומשרות השכיר (מאי) ירדו והשפיעו שלילית על המדד.
12:46
קבוצת אקרו וכלל ביטוח דיווחו לפני זמן קצר כי חתמו על הסכם השקעה לפיו כלל תיכנס כשותפה בפעילותה הקיימת של אקרו בתחום הדיור להשכרה (הכוללת ייזום, הקמה, החזקה וניהול של נכסי דיור להשכרה), וכן הרחבת הפעילות הקיימת לפרויקטים נוספים בתחום זה, וזאת בסכום השקעת הון עצמי מצרפי של הצדדים יחדיו בסך של חצי מיליארד שקל. עוד דווח מטעם החברות כי חלקה של אקרו בסכום ההשקעה יעמוד על 51% והיתרה, 49%, חלקה של כלל ביטוח ופיננסים.
11:57
העליות בתל אביב מתחזקות, ככל הנראה לאור הדיווחים על התקדמות במו"מ בעסקה החטופים כאשר בארה"ב דיווחו כי נתניהו הציע ויתורים במו"מ בשיחה עם ביידן. בתוך כך, מדד ת"א 35 עולה ב-0.6% ות"א 90 מוסיף לערכו 0.8%. בקרב המדדים הענפיים, מדד ת"א בנייה בולט לחיוב ועולה ב-1.3%.
בשוק המט"ח המקומי, נרשמת מגמה מעורבת בשעה זו. הדולר נחלש ב-0.1% מול השקל ונסחר סביב 3.719 שקלים. האירו מתחזק ב-0.2% מול השקל ועומד על 4.14 שקלים.
10:43
הפניקס , חברת הביטוח הגדולה בישראל בניהולו של אייל בן סימון, מציגה תוצאות טובות לרבעון השני של שנת 2024 ולמחצית הראשונה של השנה. החברה רשמה רווח כולל של 383 מיליון שקל ברבעון השני, זינוק של 76% לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה ותשואה להון של 15.1%. במחצית הראשונה של השנה החברה רשמה רווח של 667 מיליון שקל, זינוק של 120% לעומת המחצית המקבילה ותשואה להון של 12.8%.
סך הנכסים המנוהלים היום בהפניקס עמד על 480 מיליארד שקל, כולל רכישת פעילות ניהול הקרנות מפסגות מוקדם יותר השנה. בפניקס גם מעודדים מכך שהם עתידים לעמוד ביעדים הפיננסים שלהם לשנת 2025 מוקדם מהצפוי ולכן מתכננים להציג ב-9 בספטמבר יעדים חדשים.
בחברת הביטוח גם החליטו לחלק דיבידנד של 270 מיליון שקל, בעקבות תוצאות המחצית הראשונה של השנה, המשקף דיבידנד של 1.07 למניה. הפניקס גם ביצעה תוכנית רכישה עצמית של כ-116 מיליון שקל, מאחר שמדובר בפעולה עם מאפיין דומה לחלוקת דיבידנד, בהפניקס מדגישים שמדובר על חלוקה של 58% מהרווח החצי שנתי.
10:05
יום המסחר בת"א נפתח בעליות שערים קלות. מדד ת"א 35 עולה ב-0.1% ות"א 90 עולה בשיעור דומה. בקרב המדדים הענפיים, ת"א נפט וגז עולה ב-0.7%.
בקרב מניות מדד ת"א 125, לפידות קפיטל , דלק קבוצה , מלם תים , מיטרוניקס ואפריקה מגורים נסחרות בעליות.
מנגד, מניית רמי לוי צוללת בכ-7% בעקבות הדוחות הרבעוניים שפרסמה. הרשת, שבשליטת ובניהול האיש שהיא נושאת את שמו, מפעילה 63 סניפים ברחבי המדינה ומדווחת כי רשמה ירידה במכירות בסניפים שקרובים לגבול ולאזורי העימות, כחלק מהשפעות המלחמה.
הכנסות רמי לוי ברבעון השני של 2024 הסתכמו ב-1.62 מיליארד שקל, עלייה של 2.4% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. אך בניתוח המכירות בחנויות זהות (בשתי התקופות), הפידיון בהן עלה ב-0.7% בלבד. העלייה המתונה בפידיון בחנויות הזהות הושפעה מעיתוי חג הפסח, שחל השנה ברבעון השני והוביל למבצעי עומק. הרשת גם סבלה ממחסור בכוח-אדם, שהוביל אותה ליזום ירידה בפעילות המכירות המקוונות.
08:16
חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה בתל אביב
1. שוק המניות
יום המסחר בתל אביב צפוי להיפתח היום (ה') במגמה מעורבת. אמש (ד'), המצב הביטחוני והפסימיות סביב האפשרות להשיג עסקה שתביא לשחרור החטופים הכבידו על הבורסה בת"א. זולת סקטור הביומד, כל הענפים בבורסה נצבעו אדום, כשהמדדים המובילים הציגו ירידות של כ-1%. ברקע, שורת אזהרות של גופים בינלאומיים שהופיעו בימים האחרונים.
● מנכ"ל ישראייר פסימי: "חברות התעופה הזרות לא יחזרו גם אם תהיה רגיעה"
בבנק האמריקאי סיטי פרסמו סקירה נרחבת על הכלכלה הישראלית והזהירו מהאפשרות שהמדינה עומדת לקראת הפחתת דירוג נוספת. הם ציינו בפרט את הסיכון המוגבר שמודי'ס תעשה כן.
מוקדם יותר השבוע ג'י.פי מורגן פרסם אף הוא עדכון בנוגע לתחזית הצמיחה של ישראל, והוריד אותה לרמה של 1.4% ב-2024. לצד זאת, אמש גולדמן זאקס התייחס לירידה החדה בתמ"ג בישראל ברבעון השני של השנה (1.2%+) והוריד את התחזית שלו לצמיחה בישראל מ-1% ל-0.8%.
גם במורגן סטנלי התייחסו לסביבה המאקרו כלכלית בישראל והדגישו כי להערכתם, בנק ישראל לא יפחית את הריבית לפחות עד סוף השנה. להערכתם, הסיבות לכך נתמכות בנתוני התמ"ג ברבעון השני שאישרו האטה בפעילות הכלכלית ברבעון השני, האינפלציה ביולי שהפתיעה כלפי מעלה, הזינוק בסיכונים הגאו-פוליטיים שגרם לתנודתיות בשקל, והגירעון התקציבי שגדל ל-8.1% מהתמ"ג. עוד הם מציינים כי להערכתם, בנק ישראל יישאר ויעקוב אחר סיכוני המטבע ויהציבות הפיננסית בצל אי הודאות הביטחונית.
● יותר מרבע מיליארד שקל בארבע שנים: הרווח האדיר של יזמי רציו מתמלוגי מאגר לוויתן
לאחר ששופרסל פרסמה מוקדם יותר השבוע דוחות חזקים במיוחד, הגיע תורן של המתחרות יוחננוף וויקטורי . יוחננוף הציגה גידול של 16% בהכנסות, הודות לפתיחת חנויות חדשות וצמיחה במכירות בחנויות זהות בשתי התקופות. בשורה התחתונה הרווח הנקי של יוחננוף הכפיל את עצמו ברבעון ל-71.7 מיליון שקל. בניגוד למגמה השלילית בת"א, המניה טיפסה ביותר מ-3%. גם ויקטורי דיווחה על עלייה בהכנסות וברווח הנקי, ובנוסף הודיעה על חלוקת דיבידנד של 30 מיליון שקל. עם זאת, המניה שלה דווקא איבדה גובה במהלך יום המסחר.
● המוסדיים שהימרו על האחים אמיר בשופרסל חוגגים תשואה של מעל 50%
רמי לוי דיווח כי הרווח הנקי של הקבוצה ירד בכ-17.6% בהשוואה לרבעון השני אשתקד והסתכם בכ-69.9 מיליון שקל. עוד דווח כי שיעור הרווח הנקי מן המכירות ירד משיעור של 4.72% ברבעון השני של שנת 2023, לשיעור של 3.81% ברבעון השני של שנת 2024. מטעם החברה נמסר כי הקיטון בשיעור הרווח הנקי של הקבוצה ברבעון השני של שנת 2024 נובע בעיקר מקיטון בשיעור הרווח מפעולות רגילות.
במקביל, אמש דיווח רמי לוי למשקיעים כי רשות ניירות ערך מקיימת בירור מנהלי בחשד להפרות דיווח בקשר עם הדוחות הכספיים של החברה לרבעון הראשון לשנת 2023 וכן לדיווחיה של החברה בנוגע לכך, בהם דיווח מיידי מיום 17.8.2023 ודוח כספי מתוקן שהגישה החברה לרבעון הראשון לשנת 2023. עוד צוין בהודעה כי "להערכת החברה אין בבירור המנהלי הנ"ל כדי להשפיע על פעילותה השוטפת של החברה".
הבוקר באסיה, המדדים המרכזיים נסחרים במגמה מעורבת. הניקיי עולה ב-0.3%, ההנג סנג מוסיף לערכו 0.4%, בורסת שנגחאי נסחרת סביב רמות הבסיס, ומדד הקוספי נסחר במגמה דומה.
החוזים העתידיים בארה"ב יורדים קלות הבוקר.
אמש בוול סטריט, יום המסחר ננעל בעליות שערים. נאסד"ק עלה ב-0.6%, S&P 500 הוסיף לערכו 0.4% והדאו ג'ונס עלה ב-0.1%. על רקע המגמה החיובית בוול סטריט, מפרוטוקול החלטת הריבית של הפד עלה כי הפחתת ריבית בחודש ספטמבר קרובה מתמיד (הרחבה בהמשך).
● האם המקלט לתנודתיות בתיק ההשקעות נמצא באירופה?
וולמארט ריכזה עניין אמש (ד'), לאחר שדווח כי מכרה את כל החזקותיה ב- JD.com. תמורת 3.6 מיליארד דולר ובכך סיימה את השקעתה בת שמונה השנים בחברת האי-קומרס הסינית.
לפי וולמארט, ההחלטה תאפשר לחברה לפתח את הפעילות בסין ולהסיט את המשאבים שלה לדברים נוספים. וולמארט מכרה 144 מיליון ADRs (בטוחות סחירות המייצגות חברות ציבוריות שאינן אמריקאיות) תמורת 24.95 לאחת, או ב-11.5% פחות ממחיר הסגירה אתמול.
בשבוע שעבר עקפה JD את ציפיות האנליסטים עם רווח שזינק ב-92% לעומת שנה שעברה, וזאת על אף התחרות המחריפה מול קמעונאיות סיניות אחרות כגון עליבאבא ו-PDD.
מייסיס צללה בכ-13% אמש, וזאת בעקבות רבעון מאכזב נוסף. הרווח של החברה ירד ב-4% לעומת הרבעון המקביל ל4.9 מיליארד דולר, הצפי היה 5.09 מיליארד דולר. ההכנסות מהסניפים הקיימים (same stores) ירדו אף הם ב-4% לעומת צפי לירידה של 0.27% בלבד. לעומת זאת הרווח המתואם היה 53 סנט למניה ועקף את הצפי שהיה 30 סנט.
מנגד, מניית טרגט עלתה בכ-11%. החברה רשמה הכנסות של 25.5 מיליארד דולר לעומת צפי של 24.88 מיליארד, ורווח למניה של 2.57 דולר למניה לעומת צפי לרווח של 2.18 למניה.
בעוד שסכום העסקאות הממוצע ירד, היקף העסקאות צמח ב-3% ברבעון והחברה העלתה את התחזיות לשנה כולה - הסיבה: טארגט הורידה מחירים והתנועה בחנויות גדלה ב-3%, וכל המחלקות רשמו שיפור. ברייאן קורנל, מנכ"ל החברה אמר: "אנחנו מרגישים נהדר לגבי התגובה שאנו רואים מהצרכן בהתבסס על 5,000 הפריטים שבהם ראינו הורדות מחירים, זה בהחלט תרם לצמיחת התעבורה במהלך הרבעון - אנו מצפים שזה יימשך לאורך יתרת השנה".
מיקרוסופט מרכזת עניין הבוקר לאחר שדווח ברויטרס כי ענקית הטכנולוגיה צפויה לבצע שינוי באופן שבו היא מדווחת על תוצאות עבור היחידות העסקיות שלה, והעבירה חלק מההכנסות מפרסום חיפוש וחדשות תחת יחידת מחשוב הענן של Azure, על מנת להציג למשקיעים תמונה ברורה יותר על הכנסות מ-AI.
2. שוקי האג"ח
בניגוד למגמה העולמית, תשואת אגרות החוב הממשלתיות בישראל נסחרו במגמה עלייה אמש (ד'). תשואת האג"ח ל-10 שנים עלתה ועמדה על 4.8%. התשואה לשנתיים נסחרה סביב 4.25%. בארה"ב לעומת זאת תשואות האג"ח ירדו אמש (ד'). התשואה ל-10 שנים ירדה ונסחרה ברמה של 3.8%, התשואה לשנתיים, הנחשבת רגישה יותר לשינויים בריבית, ירדה לשער של 4%.
רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי, מזרחי טפחות מוסר ששוקי המניות, איגרות החוב והמט"ח ממשיכים להגיב מהר וחזק להתפתחויות הביטחוניות והמדיניות - הפעם לשלילה. "דיווחים על קשיים בהתקדמות עסקת החטופים יחד עם ההסלמה הנוספת בצפון, גורמים לירידות רוחביות בשוקי המניות ובשוקי איגרות החוב הממשלתיות. ברור שהשווקים עצבניים כבר תקופה ארוכה והתנודות החדות ושינויי הכיוון הם 'הנורמלי החדש' שלהם".
3. שוקי הסחורות והמטבעות
יום המסחר בשוק המט"ח נפתח במגמה מעורבת. הדולר נחלש מול השקל ב-0.1% ונסחר סביב 3.71 שקלים. האירו מתחזק ב-0.1% מול המטבע המקומי ועומד על 4.14 שקלים.
הדולר נחלש אמש (ד') מול סל המטבעות לרמה הנמוכה ביותר מתחילת השנה לאור ההערכות כי הפד צפוי להוריד את הריבית בהחלטת הריבית הקרובה בספטמבר. הבוקר, האירו והליש"ט נסחרים ביציבות מול הדולר. מול הין, הדולר מתחזק קלות.
מחירי הנפט ירדו אמש (ד') בכ-1.5% על רקע החששות מירידה בביקושים מסין, שנחשבת ליבואנית הנפט הגדולה בעולם, והירידה בדאגות מפני הסלמה במזרח התיכון. מחירה של חבית מסוג ברנט עמד על 76 דולרים ומחירה של חבית מסוג WTI עמד על כ-72 דולרים.
המשקיעים מקווים כי ארגון הנפט אופ"ק +, יגדילו את היצע הנפט. "ביקוש עולמי חלש והאיום הפוטנציאלי על אופק + בנוגע לקיצוצים בייצור שלהם מכבידים על מחירי הנפט", כך אמרה פריאנקה סחדבה, מנתחת שוק בכירה בפיליפ נובה לרויטרס. עוד הוסיפה כי הסכסוך במזרח התיכון והמתחים הגאו-פוליטיים מטים את הסיכונים כלפי מעלה בשוק הנפט. "הלחץ כלפי מטה על המחירים מעלה את הסבירות שאופ"ק + יצטרכו לבטל את התוכניות שלהם להגדלת ההיצע בהדרגה מאוקטובר. אם לא יעשו זאת, סביר להניח שיופעל לחץ נוסף על המחירים", אמרו אנליסטים של ING.
4. מאקרו
המשקיעים דרוכים לקראת מחר (ו') בו ידבר פאוול בועידת הנגידים בג'קסון הול ויחכו לרמזים אודות מתווה הריבית. על פי מארקטוואצ', במבט לאחור, תגובת שוק המניות לנאומים של ראשי הפד בג'קסון הול הייתה מתונה, אם כי ברובה חיובית. עוד הם מציינים כי במהלך 20 השנים האחרונות, ה-S&P 500 הניב תשואה ממוצעת של 0.4% במהלך הועידה, ועלייה ממוצעת של 0.1% בחודש שאחרי הכנס, ותשואה ממוצעת של 1.8% בשלושת החודשים שלאחר האירוע.
על פי ההערכות של ג'יימס נייטלי, הכלכלן הבינלאומי הראשי ב-ING, פאוול עשוי להדגיש בנאומו כי האינפלציה נעה בכיוון הנכון, מה שנותן לפד ביטחון רב יותר שהוא יגיע ליעד של 2% שלו. עוד הוא מציין כי פאוול עשוי לאותת שההאטה באינפלציה מאפשרת לבנק המרכזי להתמקד יותר במקסום התעסוקה בארה"ב אמר נייטלי. "אני חושד שהוא יגיד משהו בסגנון שלאור ההידרדרות בשיעור האבטלה, אולי הגיוני שנתחיל להוריד את הריבית קצת יותר מוקדם", הוסיף.
מפרוטוקול החלטת הריבית של הפד בחודש יולי שפורסם אמש, עלה כי הרוב המכריע של חברי הפד, שקבע כי הריבית תיוותר ללא שינוי, סבור כי "אם הנתונים ימשיכו להגיע כמצופה, סביר להניח שיהיה נכון להוריד את הריבית בפגישת הפד הבאה". עוד עלה מתוך הפרוטוקול כי חלק מחברי הפד תמכו בהורדת ריבית כבר בחודש יולי.
במקביל עולה כי מספר חברי הפד הזכירו את הירידה באינפלציה ואת העלייה בשיעור האבטלה והדגישו כי אלו סיבות מספקות להפחתת ריבית הפד ב-25 נקודות בסיס.
"בהתייחס לתחזית האינפלציה, חברי הפד העריכו כי הנתונים האחרונים הגבירו את ביטחונם בכך שהאינפלציה נעה אל עבר יעד יציבות המחירים של הפד שעומד על 2%" - נכתב בפרוטוקול. "כמעט כל המשתתפים מסכימים כי הגורמים שתרמו לירידה באינפלציה לאחרונה ימשיכו להפעיל לחץ כלפי מטה על האינפלציה בחודשים הקרובים".
רונן מנחם ממזרחי הסביר כי: "בשורה התחתונה, הפד מאותת לשוק כי אכן הגיעה העת להקלה מוניטארית, לאחר המתנה ממושכת שישב על הגדר, וזאת גם תחת הזהירות העמוקה שאפיינה אותו מאז חדלה הריבית לעלות. אולם, זהירות זו תימשך וכך גם המדיניות תלוית הנתונים, כך שנכון יותר יהיה לצפות להורדות ריבית מדודות, הדרגתיות ותוך כדי הפוגות, מאשר להורדות חדות ורציפות יותר. מנות של רבע אחוז עדיין סבירות יותר מהפחתות של חצי אחוז בתנאים הנוכחיים".
5. תחזית
ג'וזף אמאטו, נשיא ומנהל השקעות ראשי בתחום המניות בחברת ההשקעות הגלובלית נויברגר ברמן, מוסר לגבי השווקים כי בתחילת אוגוסט, התנודתיות בשווקי המניות העולמיים עלתה בחדות בעקבות שני אירועים מרכזיים: העלאת ריבית מפתיעה על ידי בנק יפן ודו"ח תעסוקה חלש שפורסם בארה"ב.
למרות החששות הראשוניים, אמאטו מעריך כי הכלכלה האמריקאית ממשיכה להראות עמידות יחסית. "הרווחים ברבעון השני של מדד ה-S&P 500 צפויים לעלות בכ-11% לעומת השנה הקודמת, למרות שהרווחים מרוכזים בעיקר במניות טכנולוגיה גדולות. הוצאות הצרכנים נותרו יציבות, כפי שנראה בדו"ח מכירות הקמעונאות ביולי, והחולשה בדו"ח התעסוקה התבררה כזמנית, בעיקר בשל פיטורים זמניים. בעקבות זאת, מה שנראה בתחילה כמשבר חמור הפך לסערה חולפת: מדד ה-VIX ירד מתחת ל-20, ומדד ה-S&P 500 התאושש מההפסדים שספג. מנגד, מדד Nikkei 225 ביפן עדיין לא חזר לשיאו מאוגוסט".
בבנק השוויצרי UBS סוקרים על הקאמבק של מניות הטכנולוגיה לאחר הירידות בתחילת אוגוסט. הם מציינים כי הנאסד"ק טיפס ביותר מ-10% מאז נקודת השפל והשיב יותר ממחצית ההפסדים שנרשמו בימי הירידות. אמנם האנליסטים של הבנק מזהירים כי התנודתיות עלולה לגבור בצל החששות ממיתון בארה"ב, אך מאמינים כי "למניות הטכנולוגיה יש עוד לאן לעלות".