סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
17:30
נעילה מעורבת בתל אביב: מדד ת"א 35 ירד בכ-0.1%, מדד ת"א 90 עלה בכ-0.2%. בלט לחיוב מדד ת"א רשתות שיווק, שטיפס בכ-1.6%.
מחזור המסחר הסתכם בכ-5.6 מיליארד שקל.
מניות שבלטו לחיוב בסיום יום המסחר: פוקס , ריטיילורס , אורמת , דלתא מותגים וסלקום .
מניות שבלטו לשלילה: ג'י סיטי , שוב אנרגיה , נייס , רבוע נדלן ונובה .
למרות המסחר התנודתי היום, הבורסה בתל אביב הציגה מגמה חיובית בחודש פברואר. מהסיכום החודשי שפרסמה הבורסה היום עולה כי שוק המניות הישראלי הציג חוזק בהשוואה לחולשה בשוק המניות בארה"ב וזאת לאור המשך יישום שלב א' בעסקת החטופים שהביאה לרוח גבית לשוק הישראלי.
מדד ת"א 35 עלה בכ-0.5%, מדד ת"א 125 עלה בכ-1.28%. מאידך, בארה"ב התרבו החששות לעלייה באינפלציה עקב מדיניות המכסים של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ והמדדים הגיבו בירידות שערים דאו ג'ונס ירד בשיעור של כ-2.5%, מדד ה-S&P 500 ירד בשיעור של כ- 1.4%, ומדד נאסד"ק ירד בשיעור של כ- 2.8%.
בקרב המדדים הענפיים, בלטו לחיוב מדד ת"א-נפט וגז שעלה בכ-13.7%, מדד ת"א ביטוח ושירותים פיננסיים שהוסיף לערכו כ-6.8% ומדד ת"א בנקים-5 שעלה בכ-4.8%.
עוד עולה מנתוני הבורסה כי הציבור הישראלי הגדיל את החשיפה שלו למניות בת"א וביצע רכישות נטו בסך כ-1.9 מיליארד שקל, לעומת כ-1.8 מיליארד שקל בלבד בחודש הקודם. משקיעי חוץ רכשו מניות בהיקף של כ-0.5 מיליארד שקל בפברואר, סכום דומה לרכישות בחודש לפני.
בשוק איגרות החוב הממשלתיות, איגרות החוב הצמודות והלא צמודות עלו בפברואר בשיעור ממוצע של כ- 0.8%, כאשר איגרות החוב הצמודות והשקליות לטווח ארוך בלטו בעליות חזקות - מדד תל גוב-שקלי 10+ עלה בשיעור של כ- 1.5%, ומדד תל גוב-צמודות 15+ עלה בשיעור של כ- 1.3%.
בשוק איגרות החוב הקונצרניות, איגרות החוב הצמודות רשמו החודש עליות בשיעור ממוצע של כ-0.9%, ואיגרות החוב הקונצרניות הלא צמודות רשמו החודש עליות בשיעור ממוצע של כ- 0.8%, בלטו מדיי התל בונד הצמודים לטווח בינוני- ארוך עם עלייה בשיעור ממוצע של כ-1.3%.
התשואה לפדיון של איגרת החוב השיקלית ל-10 שנים ירדה החודש והיא עומדת על כ-4.30% לעומת 4.48% בסוף ינואר. זאת בהשווא להתשואה לפדיון של איגרת החוב האמריקאית ל-10 שנים שירדה החודש אף היא, והיא עומדת על כ-4.26% בהשוואה לכ-4.54% בסוף ינואר.
16:50
המסחר בתל אביב מתנהל במגמה מעורבת: מדד ת"א 35 יורד בכ-0.1%, מדד ת"א 90 נסחר ביציבות. בולט לחיוב מדד ת"א רשתות שיווק, עם עלייה של כ-1.3%.
בשוק המט"ח המקומי, הדולר מתחזק בכ-0.2% מול השקל, ושערו עומד כעת על כ-3.56 שקלים.
15:50
עליות קלות בתל אביב: מדד ת"א 35 ומדד ת"א 90 מתקדמים שניהם בכ-0.1%. בולט לחיוב מדד ת"א רשתות שיווק, שקופץ כעת בכ-1.6%, בהובלת ריטיילורס , ויקטורי וטיב טעם , שרושמות עליות של כ-4%.
מניית חברת הכטב"מים אירודרום קבוצה עולה כעת בכ-7%, לאחר שצנחה אתמול בכ-30%, בעקבות דיווח על כך שלקוח ממשלתי צמצם את אחת מההזמנות ממנה, בהיקף של כ-74 מיליון שקל.
14:55
בשוק החוב המקומי, תשואות האג"ח הממשלתיות יורדו בחדות בשעה זו. התשואה לשנתיים יורד בכ-10 נקודות בסיס ונסחרת סביב 4.05%. התשואה ל-10 שנים יורדת ב-4 נקודות בסיס ועומדת על 4.28%.
14:13
מסחר תנודתי בת"א. המדדים המרכזיים נעים בין ירידות קלות לבין מגמה מעורבת. מדד ת"א 35 עולה ב-0.2% ות"א 90 משיל מערכו 0.3%.
קבוצת ברנד , העוסקת בתכנון והקמת מערכות חשמל ובקרה, תשתיות מתכת ומתקני אנרגיה, מרכזת עניין לאחר שדיווחה כי מימשה את האופציה לרכישת 6.9% נוספים מהון המניות של לודן והגדילה בכך את החזקותיה בלודן חברה להנדסה ל-44.99% מהון המניות. הקבוצה, שבשליטת אסא גלעדי ולירן גלעדי (כ-60%), רכשה ממנכ"ל לודן ארנון אהרון 797 אלף מניות נוספות בעסקה מחוץ לבורסה בתמורה כוללת של כ-13.5 מיליון שקל.
12:43
המגמה המעורבת בתל אביב נמשכת. מדד ת"א 35 נסחר סביב רמות הבסיס ות"א 90 משיל מערכו 0.2%.
חברת המיקרו-מוביליטי, מיה דיינמיקס דיווח לפני זמן קצר על העברת מקדמה להזמנת 432 יחידות מדגם Four Mia בגרסת 2X4 החדשה למפעל הייצור בסין, כחלק ראשון להזמנה כוללת של כ-870 יחידות. עוד נמסר מטעם החברה כי ההזמנה מיועדת ליצירת מלאי זמין למפיצי החברה ברחבי אירופה ואזורים נוספים בעולם לצורך האצת המכירות ותמיכה בהיקף הפריסה של מוצרי החברה באירופה.
בשוק המט"ח המקומי, השקל מתחזק מול המטבעות הזרים. שער הדולר-שקל נסחר סביב 3.544 שקלים ושער האירו שקל עומד על 3.71 שקלים.
11:33
במסגרת עונת הדוחות, אורמת טכנולוגיות דיווחה כי הרווח הנקי ברבעון הרביעי של השנה הסתכם ב-40.8 מיליון דולר, ובשנת 2024 עמד על 123.7 מיליון דולר, עלייה של 14.3% וירידה של 0.5%, בהתאמה, בהשוואה לאשתקד. עוד דווח כי דירקטוריון החברה אישר חלוקת דיבידנד רבעוני של 12 סנט למניה בהתאם למדיניות הדיבידנד של החברה.
10:27
המגמה המעורבת בת"א נמשכת.
מניית מנועי בית שמש קופצת בחדות לאחר שהחברה דיווחה הבוקר על מיזם משותף עם Jet Cat, חברה גרמנית העוסקת בפיתוח, ייצור ומכירה של מנועים קטנים. מטעם החברה נמסר כי הפעילות המשותפת מיועדת לתחום המנועים הקטנים לשוק הצבאי ותשויך למגזר המנועים של החברה. בכוונת הצדדים להתמקד, דרך שתי חברות ייעודיות שיוקמו, בשתי פעילויות מרכזיות.
במסגרת הפעילות הראשונה, שני הצדדים יקימו חברה אמריקאית, Jet Cat Defense, שתעסוק באספקת מנועים קטנים ללקוחות בשוק הצבאי האמריקאי. היעד של החברות במסגרת פעילות זו הינה חדירה לשוק הצבאי האמריקאי לטובת הספקת מנועי סילון מסחריים לפלטפורמות מוטסות קטנות. במסגרת הפעילות השניה, יקימו שני הצדדים חברה ישראלית שתעסוק באספקת מנועים קטנים ללקוחות בשוק הצבאי הישראלי.
10:05
יום המסחר בת"א נפתח במגמה מעורבת. מדד ת"א 35 עולה ב-0.1% ות"א 90 יורד ב-0.1%.
בולטות לחיוב מניות מנועי בית שמש , פורמולה מערכות , נובה , טאואר , ואורמת .
מנגד, נייס , וילאר , ישרס אחזקות , ומג'יק נסחרות בירידות.
09:00
מזרחי טפחות רשם עלייה של כ-11% בשורת הרווח הנקי שלו עם סיכום שנת 2024. הבנק מציג הבוקר (חמישי) רווח נקי של כ-5.5 מיליארד שקל בסיכום השנה שחלפה, זאת בהשוואה לרווח נקי של 4.9 מיליארד שקל. התשואה על ההון של הבנק צמחה והגיעה לשיעור כמעט דו-ספרתי, ותהיה כנראה אחת מהגבוהות במערכת הבנקאית - 18.5%. הבנק הודיע כי יחלק 40% מהרווח ברבעון הרביעי כדיבידנד, מה שצפוי להיות צ'ק שמן של מעל ל-2 מיליארד שקל לבעלי המניות.
08:10
חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה בתל אביב
1. שוקי המניות
יום המסחר בת"א צפוי להיפתח במגמה מעורבת. אמש (ד'), חרף המשך המגמה השלילית ערב קודם לכן בוול סטריט, הבורסה בתל אביב נפתחה ביום רביעי במגמה חיובית, אולם זו הלכה ונחלשה ככל שהשעות עברו והמסחר נסגר במגמה מעורבת. מי שהוביל את העליות היו מניות הבנקים והביטוח, בדחיפה של הפועלים ומנורה.
● זו נחשבת לטעות גדולה ולמרות זאת נתונים חדשים מגלים: 20% עושים אותה
ביג , שתשיק היום (חמישי) את המרכז המסחרי החדש והמסקרן שלה בצומת גלילות, ריכזה מחזור חריג אמש (ד') וטיפסה ביותר מ-2%. החברה שווה כעת בבורסה כ-13 מיליארד שקל, לא רחוק ממתחרתה מליסרון הנסחרת לפי שווי של 15 מיליארד שקל, אבל הרחק מתחת לקבוצת עזריאלי, הנסחרת בתל אביב בשווי של 33 מיליארד שקל.
בצד היורדות, בלטה מניית החברה הביטחונית אירודרום , העוסקת בניתוח ועיבוד מידע מבוסס ai באמצעות כטב"מים. היא צללה בכ-30% ביום רביעי, לאחר שהחברה - הנסחרת בשווי של פחות מ-60 מיליון שקל - דיווחה לבורסה כי קיבלה ביטול הזמנה בסך 74 מיליון שקל מלקוח ממשלתי.
● כבר 12 שנה החברה הזו מחלקת ברציפות דיבידנד. האנליסטים בטוחים שזה לא עומד להיגמר
הבוקר באסיה, המדדים המרכזיים נסחרים במגמה מעורבת. הניקיי עולה ב-0.3%, בורסת שנגחאי יורדת ב-0.4%, ההנג סנג יורד ב-0.2% ומדד הקוספי יורד ב-0.9%.
החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים הבוקר בעליות קלות.
אמש (ד'), המסחר בוול סטריט ננעל במגמה מעורבת בסיכום יום מסחר תנודתי. הדאו ג'ונס ירד ב-0.4%, S&P 500 עלה ב-0.2% ונאסד"ק הוסיף לערכו 0.3%.
האירוע שריכז את עניין המשקיעים אמש הוא תוצאותיה הכספיות שפרסמה ענקית השבבים אנבידיה . החברה הציגה שוב דוחות חזקים, אך האם הם מספיקים כדי להרשים את המשקיעים שהתרגלו לביצועי על? אנבידיה חשפה אמש (רביעי) את תוצאות הרבעון הרביעי של 2024, שכללו צמיחה משמעותית של 78% בהכנסות - 39.3 מיליארד דולר, מה שעלה על ציפיות השוק שעמדו על 38.05 מיליארד. אך למרות העמידה בציפיות הגבוהות ואף מעבר להן, מניית החברה נותרה אדישה יחסית, היא נעה בתנודתיות קלה מעלה ומטה במסחר המאוחר ולבסוף נסגרה על ירידה של 1.5% המסחר המאוחר. מניית אנבידיה רושמת ירידה של 5% מאז תחילת השנה, נמוך ביחס לביצועי מדד S&P500 שעלה בכ-1.5%.
● פרשנות | ההפתעה שחיכתה בדוחות והתגובה הצוננת של השוק: מאחורי דוחות אנבידיה
אמזון ריכזה עניין אמש לאחר שהודיעה על פיתוחים טכנולוגיים שביצעה בעוזרת הדיגיטלית Alexa שפיתחה וכי ותגבה דמי מנוי חודשיים כדי לגשת אליה. השירות המחודש, שאמזון מכנה "Alexa+", מופעל על ידי בינה מלאכותית גנרטיבית. דמי השירות יעמדו על 19.99 דולר לחודש, או בחינם לחברי אמזון פריים. מטעם החברה נמסר כי Alexa+ יכולה לרכוש כרטיסים להופעה, להזמין מצרכים, להזמין הזמנות לארוחת ערב ולתת הצעות מתכונים המותאמות לאנשים ספציפיים במשק הבית של המשתמש, בין שאר המשימות. עוד נמסר מטעם החברה כי Alexa+ יכולה לקרוא מדריכי לימוד, ואז לבחון את המשתמשים לגבי התשובות, כמו גם לארגן מסמכים בכתב יד ולזכור מידע מהם.
● גם מנוסים נופלים: מהן 3 הטעויות הכי נפוצות בקרב משקיעים?
עליבאבא גרופ קפצה בכ-4% לאחר מספר ימי מסחר תנודתיים במיוחד. על רקע הקפיצה במניה, עליבאבא ציינה כי המודל שלה ליצירת וידאו בינה מלאכותית יהיה חופשי לשימוש. עוד הוסיפה עליבאבא כי ארבעת הדגמים בסדרת ה-Wan2.1 שלה יהיו זמינים ב-Model Scope של Alibaba Cloud ובפלטפורמות Hugging Face.
סיילספורס דיווחה אמש על הכנסות רבעוניות חלשות מהצפוי ופרסמה תחזית מאכזבת להמשך השנה. החברה הציגה רווח למניה שעמד על 2.78 דולר לעומת התחזיות המוקדמות שעמדו על. הכנסות החברה הסתכמו בכ-9.99 מיליארד דולר לעומת צפי של 10.04 מיליארד דולר צפוי. בתוך כך, מניית החברה צללה בכ-6% במסחר המאוחר.
2. שוקי האג"ח
שוק אגרות החוב הממשלתי בשוק החוב המקומי, תשואות האג"ח הממשלתיות עלו קלות אמש. התשואה ל-10 שנים עמדה על רמה של 4.32% והתשואה לשנתיים נסחרה סביב 4.16%.
שוק החוב הקונצרני נסחר ביציבות. במקביל, נמשכים גיוסי החוב של החברות עצמן. חברת האנרגיה המתחדשת אנלייט, הנמצאת בשליטת גופים מוסדיים, דיווחה על גיוס של כ-870 מיליון שקל למשקיעים מסווגים בסדרות אג"ח ז' ו-ח'. התשואה האפקטיבית שנקבעה במכרז היא 5.7% למח"מ של כ-6 שנים. בחודש האחרון הצליחה החברה לרשום עלייה של כ-7% במניה, אולם היא עדיין מציגה תשואה שלילית מתחילת השנה, על רקע סנטימנט שלילי בענף האנרגיה המתחדשת ברחבי העולם ומדיניות טראמפ.
3. שוקי הסחורות והמטבעות
הדולר קרוב לשפל של חודשיים מול סל המטבעות. הדולר אינדקס (DXY) נמצא במגמת ירידה זה מספר ימים, על רקע נתוני מאקרו מאכזבים המצביעים על האטה אפשרית בכלכלה. גם מול השקל הוא נחלש מעט ונסחר תמורת 3.57 שקלים.
בגזרת הקריפטו סוער במיוחד. הביטקוין שרק בתחילת החודש נסחר תמורת יותר מ-100 אלף דולר למטבע נסחר הבוקר ברמה של 85 אלף. בסך הכול, נכנס הביטקוין לטריטוריה של "שוק דובי" - והוא רחוק יותר מ-20% מהשיא האחרון שרשם. בין הגורמים שדוחפים מטה את המטבע ניתן למנות את התנודתיות הגדולה בוול סטריט בתקופה האחרונה, אכזבה מסוימת מהצעדים של הנשיא דונלד טראמפ וכן את הפריצה לבורסת הקריפטו Bybit בסוף השבוע החולף - שבה נגנבו נכסים בשווי 1.5 מיליארד דולר.
4. מאקרו
נתונים חדשים שפורסמו השבוע מצביעים על כך שאמון הצרכנים בארה"ב ירד בפברואר בקצב החד ביותר מזה 3.5 שנים, וציפיות האינפלציה לשנה הקרובה עלו חדות. המשמעות: יותר אמריקאים חוששים מההשפעות הכלכליות השליליות בשל מדיניות ממשל טראמפ. הנתונים מבוססים על סקר שבוצע על ידי The Conference Board (ארגון ללא מטרות רווח המפרסם בקביעות נתונים כלכליים חשובים). המכסים על יבוא, שטראמפ כבר הטיל או מתכנן להטיל, צוינו כבעיה המרכזית בכמעט כל סקר של משקי בית ועסקים.
לצד זאת, יפורסם ביום שישי הקרוב מדד ה-PCE - מדד המחירים של ההוצאות לצריכה פרטית, המשמש כמדד האינפלציה המועדף על הפדרל ריזרב האמריקאי. הקונצנזוס בקרב החזאים הוא לקצב שנתי של 2.6% - ירידה קלה בהשוואה לחודש הקודם.
5. תחזית
בסקירה שפרסם בשבוע שעבר הבנק האמריקאי מורגן סטנלי, ערכו השוואה בין בועת הדוט.קום למצב הנוכחי בוול סטריט. אסטרטג הבנק כתב כי "כרגע, מניות הטכנולוגיה הגדולות תופסות נפח רב, הן באמצעות השקעה ישירה והן באמצעות מדדים. בסופו של דבר, הסיטואציה עלולה להוביל לתנודות גדולות, כאשר מתרחשים אירועים כמו הצגה של מודל שפה סיני חדש כפי שאירע בינואר. עם זאת, לא הייתי מהמר באופן פעיל נגד חברות הטכנולוגיה הגדולות". הם מציינים כי המכפילים כיום עדיין נמוכים בחצי בהשוואה למכפילי השיא בתקופת הבועה של שנת 2000.
"אני שומע לעתים קרובות את הטענה ש'שאר העולם זול יותר', המרמזת שכדאי למשקיעים לחפש הזדמנויות מחוץ לארה"ב", כתב מחבר הסקירה. "אולם באופן כללי, מניות שיש להן רמת רווחיות וצמיחה תואמת לאלה בארה"ב אינן זולות יותר. למעשה, יש פשוט יותר חברות לא רווחיות מחוץ לארה"ב מאשר בארה"ב. לכן, במקום לקחת עמדות השקעה משמעותיות בשווקים שאינם אמריקאיים, אנו מחפשים באופן פעיל הזדמנויות במניות ספציפיות מחוץ לארה"ב".