זו הייתה עונת דוחות קשה לישראליות בוול סטריט. מי בכל זאת הדהימו את השוק?

בחלק ממניות חברות ההייטק הישראליות שנסחרות בניו יורק, נרשמו ירידות לאחר פרסום הדוחות הכספיים ל־2024 • בין הסיבות לתופעה: המגמה בשוק, ובעיקר בענף הטכנולוגיה; הסנטימנט השלילי כלפי מניות קטנות; תחזיות מאכזבות ומימושים לאחר תקופה של עליות

צילומים: ואניה סאוויק, נסדא''ק, ספייס קאט, יח''צ; עיבוד: טלי בוגדנובסקי
צילומים: ואניה סאוויק, נסדא''ק, ספייס קאט, יח''צ; עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עונת פרסום הדוחות לסיכום הרבעון הרביעי ושנת 2024 בקרב חברות הטכנולוגיה הישראליות בוול סטריט, אמנם לא הסתיימה רשמית, אך רוב החברות כבר דיווחו וחלקן הגדול לא יכולות להיות מאוד מרוצות מתגובות המשקיעים. מבדיקת גלובס עולה שב-8 חברות נפלה המניה בשיעור דו-ספרתי ביום פרסום הדוחות, ולעומתן, ב-3 בלבד עלתה המניה בשיעור שכזה.

היום האחרון בפברואר יכול היה להציל את התשואה שלכם. למה זה לא קרה? 
ניתוח | אחד ההבדלים הדרמטיים בין וול סטריט לתל אביב מסתתר במניות האלה 

ניתן להעריך שלמגמה השלילית בשוק ההון האמריקאי בסוף פברואר הייתה השפעה מהותית על תגובת השוק לדוחות, כאשר לא מעט חברות ישראליות שפרסמו את הדוחות הכספיים שלהן לאחר שהמגמה בשוק השתנתה, נפלו בשיעורים הגבוהים ביותר. כך, חברת הפינטק גלובל-אי  איבדה 17.8% מערכה ביום הפרסום, חברת הגיימינג פלייטיקה  נחלשה ב-16.8% וחברת המלצות התוכן טאבולה  ב-16.5%. עם זאת, היו גם חברות שפרסמו דוחות בימים הקשים של השוק ועלו בניגוד למגמה.

הירידות החדות בחלק מהמניות מישראל משתלבות היטב לא רק עם המגמה הכללית בשווקים, אלא גם עם תתי-מגמות: ראשית, הסקטור שבלט בירידות בוול סטריט בפברואר היה הטכנולוגיה, ושנית המניות הקטנות רשמו ביצועי-חסר ביחס לשוק הכללי. מדד ראסל 2000 שכולל חברות קטנות נפל ב-5.4% בפברואר, כמעט פי 4 לעומת מדד S&P 500. מרבית הישראליות הן חברות קטנות במונחים אמריקאיים, ונראה שלמשקיעים היה נוח "להיפטר" מההחזקות בהן בתקופה זו.

בחלק מהמקרים, הירידות במניות הישראליות הגיעו בשל אכזבה מהתחזית קדימה. ייתכן שעל רקע האי-ודאות הגוברת בשווקים, הנהלות החברות העדיפו להישאר בצד השמרני ולספק תחזיות צנועות שהן יוכלו לעקוף בהמשך, וייתכן שאלו המספרים שהן רואות היום והם נמוכים ממה שציפו בשוק. בכל מקרה, המשקיעים 'הענישו' חברות רבות על התחזיות וביניהן את חברת הטכנולוגיה נייס  וחברת האדטק פריון .

חלק מהחברות הישראליות רשמו ירידות חדות אחרי הדוחות לאחר תקופה של מגמה חיובית במניה, כך שנראה שגם פספוס לא מאוד דרמטי במספרי הדוח או התחזית הספיקו למשקיעים כדי לממש בעוצמה. כך למשל מניות גלובל-אי, סרגון  ופיוניר  הגיעו לשיא של כמה שנים לקראת הדוחות, ונמנו עם הנופלות הגדולות של עונת הדוחות.

היו גם חברות שמניותיהן הגיבו לדוחות בעליות, אך בהמשך בעקבות המגמה הכללית בשווקים, הן נסחרו בירידות וכיום רושמות תשואה שלילית מאז פרסום הדוח. כך לדוגמה בחברת אבטחת הסייבר סייברארק  שזינקה ביום הדוחות ב-8.8%, אך בשבועות שחלפו מאז המניה נחלשה, וגם בחברת ציוד בדיקת השבבים נובה  והחברות רדוור  וג'יי פרוג .

הירידות הבולטות: גלובל־אי ופלייטיקה

סרגון: החברה, בניהולו של דורון ארזי, מספקת פתרונות קישוריות תקשורת אלחוטית. מניית סרגון הייתה במגמה חיובית בחודשים האחרונים, ואחרי שיותר מהכפילה את עצמה ב-2024 המשיכה לטפס ב-2025, ולראשונה מ-2021 הגיעה למחיר גבוה מ-5 דולר. אולם הדוחות שינו את המגמה, והיא איבדה 21.5% ביום פרסום הדוחות וכמעט 42% מאז, כך שמחיר המניה כיום הוא 2.79 דולר, שמשקף לסרגון שווי של 240 מיליון דולר.

ב-2024, סרגון עקפה את תחזית ההכנסות של האנליסטים והציגה רווח בהתאם לתחזיות. אמצע טווח תחזית החברה ל-2025 היה נמוך מעט מתחזיות האנליסטים: החברה צופה הכנסות של 390-430 מיליון דולר, כלומר בין ירידה של 1% עד עלייה של 9% לעומת 2024.

גלובל-אי: חברת הפינטק בניהולו של המייסד-המשותף אמיר שלכט הייתה אחת מההנפקות הישראליות המוצלחות של שנת השיא 2021. לאחר שבהתאם למגמות בשוק מניית החברה נפלה מהשיאים של סוף אותה שנה, היא נסחרה בשנים האחרונות במגמה חיובית - שהשתנתה אחרי הדוחות. המניה נפלה ב-17.8% ביום הדוחות וב-31% מאז, לשווי נוכחי של 7.1 מיליארד דולר.

החברה סיפקה תחזיות מאכזבות, והיא צופה השנה הכנסות שבין 917-967 מיליון דולר עם EBITDA של 179-199 מיליון דולר, בעוד שהאנליסטים ציפו להכנסות של 970 מיליון דולר. עדיין מדובר בצמיחה, גם אם פחותה מהתחזיות של השוק: ההכנסות יגדלו ב-25.1% וה-EBITDA ב-34.2%.

פלייטיקה: חברת הגיימינג צנחה בסוף השבוע לשפל של כל הזמנים אחרי שנפלה 23% בשני ימי מסחר בעקבות פרסום הדוחות הכספיים, לשווי של קצת פחות מ-2 מיליארד דולר - תשואה שלילית של כ-80% מאז ההנפקה לפני 4 שנים.

פלייטיקה, בניהולו של המייסד רוברט אנטוקול, סיימה את 2024 עם ירידה של 0.7% בהכנסות ל-2.55 מיליארד דולר - מעט גבוה יותר מתחזיות האנליסטים, והרווח הנקי שלה ירד ב-31% ל-162 מיליון דולר. החברה צופה חזרה לצמיחה ב-2025, עם הכנסות של 2.8-2.85 מיליארד דולר, ואמצע טווח התחזיות נמוך מתחזיות האנליסטים. רוב האנליסטים שמסקרים את המניה נייטרליים בנוגע אליה, ולאחר הדוחות גם בבית ההשקעות Baird בחרו להוריד המלצה לפלייטיקה מ"תשואת יתר" ל"נייטרלי".

העליות הבולטות: מאנדיי ואיתוראן

יש כאמור גם מניות טכנולוגיה ישראליות שצלחו את המגמה השלילית בשווקים, ואת הסנטימנט השלילי כלפי מניות קטנות, והציגו עליות נאות לאחר שפרסמו דוחות. את העלייה החדה ביותר בעונת הדוחות הנוכחית רשמה חברה ישראלית גדולה יחסית, מאנדיי . ספקית התוכנה הארגונית לעובדים בניהולם של המייסדים רועי מן וערן זינמן, פרסמה דוחות כשהשוק עוד היה במגמת עלייה, עקפה את תחזיות האנליסטים בדוחות 2024 וסיפקה תחזית דומה לתחזיות השוק ל-2025, לצד פרטים על אסטרטגיית ה-AI שלה. המניה זינקה ביום הדוחות ב-26.5%, וגם לאחר שנחלשה מאז היא עדיין במחיר גבוה ב-14.9% מלפני פרסום הדוחות.

עוד מניה שבלטה לטובה בעונת הדוחות הנוכחית הייתה של חברת הפינטק פאגאיה , שעלתה ב-24% ביום פרסום הדוחות. מניית נוספת, אלוט , עלתה ביום הדיווח ב-17% אך בשלושת ימי המסחר שלאחר מכן תיקנה ונחלשה משמעותית.

מניה בולטת נוספת הייתה של איתוראן , המספקת שירותים וטכנולוגיה לסביבת הרכב. החברה, בניהולו של אייל שרצקי, קפצה לאחר הדוחות לשיא כל הזמנים ונסחרת כעת בשווי של 833 מיליון דולר.