בנק וואן זירו מפרסם היום (ג') את מתווה ההקלות שלו למשרתי המילואים, שכולל בין היתר הטבה חריגה במערכת הבנקאית. הבנק מתכנן להציע את מסלול הדגל שלו "one" בחינם לכל החיים. מדובר במסלול שכולל פטורים מעמלות מגוונות, ולפי המתווה שניסח הבנק, מדובר בשנתיים הראשונות במסלול בחינם ללא כל התחייבות, ולאחר מכן למי שיעבירו מדי חודש 5,000 שקל לחשבון הבנק (משכורת או העברה כספית).
● המלצה מפתיעה של מנהל קרנות הגידור: תשקיעו רק בישראל ורק בסקטור אחד
● בכ-80 מיליון דולר: חברת התוכנה הישראלית רכשה שתי חברות בשבוע
המהלך מגיע לאחר שלפני כחודש יצאו הבנקים הגדולים במשק, וגם חלק מהקטנים יותר בהמשך, בסדרה של הטבות לציבור הרחב ולאוכלוסיות ספציפיות כמענה לפנייה של בנק ישראל. הבנקים פרסמו מתווים שונים, שכללו דחיית תשלומי הלוואות לנפגעי מלחמה, לצד לקוחות פרטיים ועסקיים, מענקים כספיים והחזרים על ריבית המינוס. ניתוח שפרסם גלובס בהמשך העלה שחלק משמעותי מאותן הטבות היו מוגבלות וכללו תנאים שונים. אך בשורה התחתונה הן לא הקלו על תשלומי הריבית הגבוהים השוררים במשק.
"לא רלוונטי להעניק הטבות זמניות וקצרות-טווח"
בוואן זירו תחילה אמרו לפני חודש לגלובס, כי הם ממשיכים להציע את ההטבות ללקוחות שלהם, ללא מגבלת זמן (ההטבות לפי תוכנית בנק ישראל כאמור קצובות בזמן). "אנחנו מציעים תנאים מעולים ללקוחות ללא מגבלת זמן אלא באופן מתמשך", אמרו בבנק. ועדיין לאחר שחלף חודש, החליטו להצטרף לאחרים עם מתווה הקלות מיוחד שפיתחו.
אייל גפני, מנכ"ל בנק וואן זירו, אמר כי "לאחר שראינו את מתווה ההקלות שהציעו הבנקים לבקשת בנק ישראל, הבנו שאם רוצים להציע הטבות אמיתיות ומשמעותיות בתחום הבנקאות לאוכלוסיות שישראל חבה להם חובה ענקית, לא רלוונטי להעניק הטבות זמניות וקצרות-טווח שחוסכות 100-200 שקל בלבד".
וואן זירו מציע כעת למילואימניקים המחזיקים בתעודת משרת מילואים בתוקף, כניסה למסלול הדגל של הבנק הכולל פטור מלא מעמלות עו"ש, מדמי כרטיס, 0% עמלות המרת מט"ח בעסקאות בכרטיס, 0% עמלות רכישות והעברות מט"ח בחשבון, פטור מלא מדמי משמרת, עמלות מוזלות במסחר בשוק ההון ופיקדונות בריביות הגבוהות בישראל. המסלול מוצע כאמור בחינם לכל החיים, לפי התנאים שהוזכרו.
הבנק מציע את ההטבה למי שמחזיק בתעודת משרת מילואים בתוקף, וכך גם לבני/בנות זוגם, הן כחשבון יחיד והן כחשבון משותף. המסלול המדובר עולה 49 שקל בחודש, ללקוח שלא נהנה מההטבה. בוואן זירו הוסיפו כי "בעת החשיבה על מתווה הקלות למשרתי המילואים, הבנק בחר להעניק הטבה לטווח ארוך להבדיל מהטבות קצרות-טווח ובתנאים, כדי לאפשר למשרתי המילואים חיסכון משמעותי ולאורך זמן בעלויות הבנקאיות וליהנות מתנאים מיטיבים עבור חסכונות והשקעות".
מה מציעים הבנקים הגדולים?
כאמור הבנקים הגדולים שפרסמו לפני חודש את ההטבות כללו הצעות מגוונות לאוכלוסיות שונות. חלקן נבחנות מדי תקופה (לרוב: רבעון). בלאומי מסרו כי הבנק מתכנן לשלם ללקוחות ריבית של 2% על יתרת הזכות של לקוחות בעו"ש, מוגבל עד ל-10,000 שקל. כאשר מדובר בלקוחות מעבירי משכורת, או בעלי מוצר בנקאי נוסף. הבינלאומי למשל מסר בין היתר כי יציע גם הטבות בניירות ערך במסלול ללקוחות הצעירים של הבנק (גילאי 18-28). הם יוכלו לקבל במסלול Trade Young עמלה קנייה מכירה של 5 שקל לניירות ערך ישראלים ו-5 דולר לניירות ערך זרים. ההטבה תינתן גם לחיילים (סדיר, קבע ומילואים) סטודנטים, ומפוני הצפון והדרום.
בנק הפועלים כלל אז הטבות לצעירים עד גיל 30, סטודנטים וחיילי מילואים אשר ייהנו ממענק בסך 250 שקל לבעלי יתרת פיקדונות או יתרת זכות בחשבון העו"ש של מעל 30 אלף שקל. בנוסף, הם ייהנו מפטור מעמלות מסוימות בניירות ערך זרים וישראלים - עמלות קנייה, מכירה ודמי ניהול של ניירות ערך ישראלים וזרים במהלך הרבעון השני. הטבה נוספת שתינתן לצעירים ולסטודנטים זו היא פטור מעמלות ברבעון השני.
דיסקונט החליט אז להעניק הטבה לעסקים הקטנים ולמשרתי המילואים מעניק החזר של עד 100% על ריבית יתרות חובה (אוברדרפט), ריבית על הלוואות וכן על עמלות שייגבו בחשבון עו"ש, בכפוף לתנאי הבנק. ואילו מזרחי טפחות גיבש מענק רבעוני של 500 שקל לבעלי משכנתאות, יהנו מההטבה משקי בית שלקחו הלוואה לרכישת דירה יחידה (לא להשקעה), אשר במועד העמדת ההלוואה עמד שוויו של הנכס על פחות מ-2.5 מיליון שקל, שיעור ההלוואה היה של מעל ל-60% ויחס ההחזר של יותר מ-30%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.