בורסות עולם | סיקור שוטף

עליות באירופה; הביטקוין מתקרב לרף ה-100 אלף דולר למטבע

הדאקס עולה ב-1.3% • טראמפ הודיע על הסכם סחר ראשון מאז תוכנית המכסים. החוזים העתידיים קופצים • הפד הותיר את הריבית על כנה בפעם השלישית ברציפות • הבנק המרכזי בבריטניה הוריד את הריבית ב-0.25% • וגם: בלומברד אודייר מזהירים כי בתרחיש של המשך אי הודאות תיתכן ירידה ל-4,000 נקודות ב-S&P 500

בורסת לונדון / צילום: Shutterstock
בורסת לונדון / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

14:49

יצרנית ציוד הבדיקה לשבבים נובה עקפה את תחזיות האנליסטים ברבעון הראשון, כשרשמה הכנסות של 213 מיליון דולר - צמיחה של 50.5% מהרבעון המקביל, ורווח נקי של 2.18 דולר למניה. לפי כללי החשבונאות נרשם רווח של 64.8 מיליון דולר, ועל בסיס Non-GAAP הרווח הסתכם ב-70 מיליון דולר.

תחזית החברה לרבעון השני היא להכנסות של 210-220 מיליון דולר ולרווח נקי Non-GAAP של 1.96-2.14 דולר למניה. באמצע טווח התחזית, מדובר על הכנסות גבוהות יותר ורווח נמוך יותר מתחזיות האנליסטים. המנכ"ל גבי ויסמן מסר שהחברה הציגה רבעון מצוין, עם שיאים בהכנסות וברווחיות, המשקפים את החוזקות של היצע המוצרים הייחודי שלה.

14:33

חברת הגיימינג פלייטיקה סיכמה את הרבעון הראשון עם צמיחה בהכנסות וירידה ברווח, והיא מאשררת את התחזית השנתית שלה. החברה דיווחה על הכנסות של 706 מיליון דולר, צמיחה של 8.4% מהרבעון המקביל, ועל רווח נקי של 30.6 מיליון דולר, ירידה של 42.3%. ה-EBITDA המתואם הסתכם ב-167 מיליון דולר, שיעור EBITDA נמוך משל הרבעון המקביל. מייסד ומנכ"ל החברה רוברט אנטוקול מסר: "אנחנו גאים לדווח על רבעון שיא, בו ההכנסות עקפו את רף ה-700 מיליון דולר - הגבוה ביותר בהיסטוריה של החברה - בזכות פורטפוליו מוביל ורכישת SuperPlay". תחזית החברה ל-2025 היא להכנסות של 2.8-2.85 מיליארד דולר ו-EBITDA של 715-740 מיליון דולר.

14:08

כצפוי, הבנק המרכזי בבריטניה הוריד את הריבית ב-0.25% לרמה של 4.25%. זאת הפעם השנייה שבה הבנק המרכזי במדינה מפחית את הריבית מתחילת השנה. בהחלטה האחרונה הריבית נותרה ללא שינוי, אך בהחלטת הריבית בפברואר הוריד את הריבית בשיעור דומה של 0.25%.

בבנק EFG השוויצרי התייחסו להחלטת הבנק המרכזי: "לאחר דיון צמוד ותוצאה שנוייה במחלוקת, החליט הבנק המרכזי של בריטניה (BoE) להפחית את הריבית ב־0.25%, לרמה של 4.25%". לדברי חואקין ת'ול, כלכלן ב־ EFG Asset Management, תוצאות ההצבעה בוועדת המדיניות המוניטרית של הבנק (MPC) חשפו את הפיצול הפנימי: "חמישה חברים תמכו בהפחתה של 0.25%, שניים תמכו בצעד חריף יותר של הפחתה של 0.5%, ואילו שניים אחרים ביקשו להשאיר את הריבית על כנה. הפערים הללו, מדגיש ת'ול, ממחישים את חוסר הוודאות בנוגע לתחזיות הכלכליות ולדרך הפעולה הרצויה.

"בהודעת הבנק ניכרת גישה זהירה ומדודה, המשקפת את הצורך להמשיך ולעקוב מקרוב אחרי הסיכונים האינפלציוניים. הבנק הציג שני תרחישים אפשריים לגבי הלחצים האינפלציוניים הפנימיים, מה שמעיד על הפערים בהערכות בקרב מקבלי ההחלטות. עוד צוין בהודעת הבנק כי הצמיחה הכלכלית העולמית נחלשה בעקבות הכרזות על מכסים במסחר הבינלאומי, אם כי ההשפעה על בריטניה עצמה צפויה להיות מוגבלת.

"ההחלטה להפחית את הריבית התקבלה על רקע סימנים מעודדים בתחום האינפלציה: שיעור האינפלציה השנתי ירד ל־2.6% בחודש מרץ, כמו גם קצב עליית השכר. עם זאת, ת'ול מציין כי האינפלציה צפויה לשוב ולעלות במחצית השנייה של 2025 - ולשיא של כ־3.5% ברבעון השלישי, בשל העלייה במחירי האנרגיה למשקי הבית. הבנק רואה בהתייקרות הזו תופעה זמנית בלבד, מה שמאפשר להמשיך בתהליך זהיר של הקלה מוניטרית".

13:48

המתיחות בין הנשיא טראמפ ליו"ר הפד, ג'רום פאוול, עולה שלב כאשר לפני זמן קצר הנשיא לעג לפאוול כשקרא לו "טיפש", לאחר שהבנק המרכזי הותיר אמש את הריבית על כנה בשל אי ​​ודאות כלכלית שנוצרה על ידי המכסים.

בתחילת השבוע, בראיון ששודר בתוכנית "Meet the Press" של רשת NBC, כינה טראמפ את פאוול "stiff" - מונח גנאי שמשמעותו אדם נוקשה וחסר גמישות - ואמר כי הוא סבור שפאוול נמנע מהפחתת ריבית ממניעים אישיים: "הוא לא אוהד שלי, הוא פשוט לא מחבב אותי". עם זאת, טראמפ נשאל אם ישקול להדיח את פאוול לפני תום כהונתו, והשיב חד-משמעית: "לא, לא, לא. למה שאעשה את זה? בעוד זמן קצר אוכל למנות את המחליף".

13:20

בדומה למגמה בחוזים העתידיים בארה"ב, גם באירופה המדדים עברו לעליות. הדאקס עולה ב-1.3%, הפוטסי מוסיף לערכו 0.5% והקאק עולה ב-1.2%.

הבנק המרכזי בבריטניה צפוי לפרסם את החלטת הריבית שלו בקרוב (שעה 14:00 שעון ישראל). על פי הערכות, הריבית בבריטניה צפויה לרדת ב-0.25% לרמה של 4.5%. במידה והתחזיות יתממשו, זאת תהיה הפעם השנייה בה הבנק המרכזי במדינה יוריד את הריבית מתחילת השנה.

12:52

מניית לייבפרסון עלתה במסחר המאוחר ביום ד' לאחר שהחברה פרסמה דוחות. החברה ספקית פתרונות SaaS ארגוניים, רשמה הכנסות ו-EBITDA גבוהים מהתחזית שמסרה בעבר. עם זאת, ההכנסות עדיין משקפות את המשבר המתמשך בפעילות החברה. ההכנסות ברבעון ירדו ב-24% ל-64.7 מיליון דולר, ההפסד הנקי צומצם ב-60% ל-14.1 מיליון דולר וה-EBITDA המתואם הסתכם ב-167 אלף דולר. ברבעון השני החברה צופה הכנסות של 57-60 מיליון דולר, ירידה של 25%-29% מהרבעון המקביל, ו-EBITDA שלילי של 2-4 מיליון דולר.

12:16

הסנטימנט החיובי בשווקים שמונע מתקוות המשקיעים בנוגע לשיחות הסחר בין ארה"ב לשאר השותפות, דוחף את מחיר הביטקוין כלפי מעלה. נכון לשעה זו, המטבע הדיגיטלי נסחר סביב 99.6 אלף דולר למטבע. מדובר בשיא של כשלושה חודשים, שנראה לאחרונה בתחילת חודש פברואר האחרון.

12:11

עוד בעונת הדוחות, אמדוקס , המספקת טכנולוגיה לחברות טלקום, סיכמה את הרבעון הפיסקאלי השני שלה עם הכנסות בסך 1.13 מיליארד דולר, קיטון של 9.4% על רקע צמצום פעילויות עסקיות (שעליו הודיעה בעבר). הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות עלה ב-37.8% ל-163 מיליון דולר והרווח הנקי Non-GAAP גדל ב-9.6% לכ-200 מיליון דולר, שהם 1.78 דולר למניה. אמדוקס צופה הכנסות של 1.11-1.15 מיליארד דולר ורווח נקי Non-GAAP של 1.68-1.74 דולר למניה ברבעון הפיסקאלי השלישי. במקביל, החברה הודיעה על תוכנית חדשה לרכישה עצמית של מניות תמורת עד 1 מיליארד דולר.

11:01

יום המסחר באירופה מתנהל לפי שעה במגמה מעורבת. דאקס עולה ב-0.7%, פוטסי נסחר סביב רמות הבסיס והקאק עולה ב-0.4%.

החוזים העתידיים בארה"ב קופצים על רקע הדיווחים כי טראמפ מתכנן לבטל את הגבלות יצוא השבבים שקבע ממשל ביידן.

חברת האנרגיה הגיאותרמית אורמת טכנולוגיות עקפה את תחזיות הרווח של האנליסטים ברבעון הראשון. הכנסות החברה, בניהולו של דורון בלשר, צמחו ב-2.5% לכ-230 מיליון דולר, כשבמגזר החשמל ההכנסות ירדו אך מגזרי המוצרים ואחסון האנרגיה צמחו. הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות צמח ב-4.6% ל-40.4 מיליון דולר, והרווח הנקי Non-GAAP הגיע ל-41.5 מיליון דולר שהם 68 סנט למניה. ה-EBITDA גדל ל-150 מיליון דולר. החברה אשררה במקביל את התחזית השנתית, והודיעה על רכישת תחנת כוח גיאותרמית בארה"ב ב-88 מיליון דולר.

09:22

הבוקר באסיה, המדדים המובילים נסחרים במגמה חיובית לאחר שטראמפ הודיע על הסכם סחר ראשון מאז תוכנית המכסים. על פי דיווח שפורסם בניו יורק טיימס, ברטיניה צפויה להיות המדינה הראשונה לחתום על הסכם סחר עם ארה"ב.

בתוך כך, הניקיי עולה ב-0.7%, בורסת שנגחאי מוסיפה לערכה 0.4%, ההנג סנג עולה ב-0.6% הקוספי מוסיף לערכו 0.5%, וניפטי 50, מדד הדגל של הודו, נסחר סביב רמות הבסיס.

למכור את תיק המניות במאי ולצאת לחופשה? כדאי שתחשבו על זה שוב

גם החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים במגמה ירוקה על רקע ההתפתחויות החיוביות בשיחות הסחר.

אמש (ד'), המסחר בוול סטריט ננעל במגמה חיובית בסיכום יום מסחר תנודתי שהתנהל בצל החלטת הריבית בארה"ב (הרחבה מטה). נאסד"ק עלה ב-0.3%, הדאו ג'ונס עלה ב-0.7% ו-S&P 500 עלה ב-0.4% לאחר שלושה ימים של ירידות.

ריכזה עניין מניית אלפאבית (גוגל) שירדה במעל 7% והשילה כ-150 מיליארד דולר משוויה, וזאת לאחר שסגן נשיא בכיר לשירותים באפל, אדי קיו, חשף כי אפל בוחנת אפשרות להוסיף מנועי חיפוש מבוססי בינה מלאכותית כמו Perplexity כדפדפן ברירת מחדל ב-Safari. דבריו של קיו נאמרו במהלך משפט ההגבלים העסקיים של חברת האם של גוגל, אלפבית, כך על פי דיווח של בלומברג. בשנה שעברה קבע שופט פדרלי כי גוגל שמרה על מונופול לא חוקי בתחום החיפוש. במהלך המשפט נחשף כי גוגל משלמת לאפל 20 מיליארד דולר בשנה כדי לשמור על מנוע החיפוש שלה כברירת מחדל ב-Safari. בעדותו, אמר קיו כי אפל ראתה ירידה במספר החיפושים ב-Safari בחודש שעבר, והסביר זאת בכך שיותר ויותר לקוחות מעדיפים להשתמש באופציות חיפוש מבוססות בינה מלאכותית. אפל כבר מציעה את ChatGPT כאפשרות חיפוש כחלק מפלטפורמת Apple Intelligence שלה.

עוד ריכזה עניין מניית יצרנית שרתי ה-AI סופר מיקרו קמפיוטר שירדה קלות לאחר שהפחיתה את תחזית המכירות שלה, לאחר שחלק מהלקוחות דחו החלטות רכישה בשל אי-ודאות כלכלית. בדוח הרבעון השלישי הפיסקלי שפרסמה החברה ביום שלישי, נמסר כי כעת היא צופה הכנסות שנתיות בטווח של 21.8-22.6 מיליארד דולר, ירידה מהטווח הקודם של 23.5-25.0 מיליארד דולר. אנליסטים בג'יי.פי.מורגן השאירו את דירוג המניה ב"נייטרלי" אך הורידו את מחיר היעד מ-36 דולר ל-35 דולר. הם ציינו כי ציפו ל"עלייה חדה יותר ברווחים הן דרך ההכנסות והן דרך המרווחים", והוסיפו כי החברה ממשיכה להתמודד עם "רוחות נגדיות הקשורות למלאי בעלות נמוכה יותר".

במסגרת עונת הדוחות, וולט דיסני פרסמה את דוחותיה בהם ניפצה את תחזיות המוקדמות כאשר הציגה גידול של 20% בשורת הרווח וגידול של 7% בשורת ההכנסות. בתגובה מניית החברה נסקה ב-10.8%.

מספר מניות ישראליות שנסחרו בוול סטריט פרסמו את תוצאותיהן הכספיות אמש: חברת הפינטק פאגאיה רשמה רבעון רווחי ראשון מאז שהפכה לחברה ציבורית לפני כשלוש שנים. המעבר לרווח, לפי כללי החשבונאות GAAP, הגיע רבעון מוקדם מהצפוי, כשהחברה רשמה ברבעון הראשון של השנה רווח נקי המיוחס לבעלי המניות בסך 7.4 מיליון דולר, לעומת הפסד של 21.2 מיליון דולר ברבעון המקביל. החברה מצפה לרשום רווח נקי גם ברמה השנתית, והוא יסתכם ב-10-45 מיליון דולר.

פייבר אינטרנשיונל שמפעילה פלפטפורמה שמחברת בין פרילנסרים ללקוחות פרסמה את הדוח הרבעוני ועלתה בחדות. ההכנסות שדווחו על ידי החברה היו גבוהות מהתחזית שעמדה על 105.53 מיליון דולר, הפתעה חיובית של +1.57%. עם זאת, החברה פספסה את תחזית הרווח למניה בהפרש של 4.48%, כאשר תחזית הרווח למניה הייתה 0.67 דולר.

מנגד, מניית ולנס סמיקונדקטור נחלשה במסחר אחרי שחברת השבבים פרסמה דוחות לרבעון הראשון, בו רשמה הכנסות של 16.8 מיליון דולר, הפסד נקי של 8.3 מיליון דולר ו-EBITDA מתואם שלילי בסך 4.3 מיליון דולר - תוצאות המשקפות צמיחה בהכנסות לצד צמצום ההפסד.

במקביל, חברת הטכנולוגיה סיוה , ספקית טכנולוגיות למכשירי קצה חכמים, צמחה בהכנסות ועברה לרווח נקי Non-GAAP ברבעון הראשון, אך בשוק ציפו ליותר והמניה נפלה בכ-20%. החברה מהרצליה רשמה ברבעון הראשון הכנסות של 24.2 מיליון דולר, בזכות שיפור בהכנסות מרישוי לצד ירידה בהכנסות מתמלוגים. ההפסד הנקי צומצם ב-39% ל-3.3 מיליון דולר ועל בסיס Non-GAAP נרשם רווח נקי של 1.4 מיליון דולר, שהם 6 סנטים למניה.

בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות עולות קלות הבוקר (ה'). התשואה ל-10 שנים עומדת על 4.29%. התשואה לשנתיים עומדת על על 3.98%.

בשוק הסחורות, מחיר הנפט ממשיך להתאושש לאחר שירד בחדות מוקדם יותר השבוע בעקבות הודעת אופק+ כי תגדיל תפוקה. מחירה של חבית מסוג ברנט עומד נכון לשעה זו על 62.5 דולרים ומחירה של חבית מסוג WTI נסחר סביב 58.5 דולרים.

מחיר הביטקוין עולה קלות הבוקר ועומד על 98 אלף דולר.

אמש (ד'), בפעם הרביעית ברציפות, הפד החליט להותיר את הריבית בארה"ב ללא שינוי, 4.5% . במסיבת העיתונאים לאחר החלטת הריבית יו"ר הפד פאוול אמר כי הכלכלה נראית יציבה למרות העלייה בחוסר הוודאות. אך "הסיכונים לאבטלה גבוהה ולאינפלציה התגברו ועלו מאז הפגישה האחרונה". פאוול ציין את הירידה החדה בתוצר ברבעון הראשון, שהעיד על התכווצות של 0.3% בתוצר, שהגיע בשל עלייה בייבוא בשל צורך של יבואנים להימנע מהמכסים. כמו כן, הדגיש כי הסנטימנט הצרכני לגבי המצב הכלכלי בארה"ב נפל. "נצטרך לראות את התמונה תתפתח באפיקים אלו".

רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי במזרחי טפחות, התייחס להחלטה: "על פניו, בהודעת הריבית החדשה אין שינוי בהתייחסות לפעילות הכלכלית - המשך צמיחה סולידית; לתעסוקה - אבטלה נמוכה ושוק עבודה חזק; ולאינפלציה - גבוהה משהו; זאת, בהשוואה להודעת הריבית הקודמת מחודש מרץ. אולם, ה-פד מדגיש כי אי הוודאות גבוהה ומשפיעה הן על התוצאות הכלכליות בפועל - נתוני ייצוא נטו תנודתיים, המשפיעים על ביצועי התוצר, והן במבט קדימה - חשש לעלייה הן של האבטלה והן של האינפלציה. האמירות אלו לא הופיעו בהודעה הקודמת . בנוסף, הפד חוזר ומציין כי אי הוודאות סביב תחזיותיו הכלכליות גדלה.

"בשורה התחתונה, התלות בנתונים המתקבלים תימשך וכך גם לגבי תחזיות האינפלציה ומאזן הסיכונים. סביר להניח כי במחצית השנייה של השנה תרד הריבית פעמיים - שלוש בשיעור מצטבר של 0.5% עד 0.75%. אולם, בצל ריבוי גורמי ההשפעה, אי הוודאות גבוהה מהרגיל ומכל מקום תימשך מדיניות תלוית נתונים ; החלטות הריבית הבאות תגובשנה לקראת כל פגישה, ללא סדר יום אפריורי".

בשאר העולם, הכלכלות המרכזיות באירופה - גרמניה, צרפת, איטליה וספרד - רשמו צמיחה חיובית ברבעון הראשון, עם כי חלקה מיוחס להקדמת רכישות בשל החששות מתוכנית המכסים של דונלד טראמפ. עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל פיננסים, מסביר כי "למרות הנתונים האחרונים, הסיכון ממלחמת סחר עם ארה"ב והחשש מזעזועים בביקוש ובלחצי המחירים גוברים בשלב זה על החששות מעלייה מחודשת באינפלציה. כתוצאה מכך, אנו סבורים שהבנק המרכזי בגוש האירו יפחית את הריבית גם בהחלטה הקרובה ביוני. להערכתנו הגורמים הללו יגרמו גם לבנק המרכזי בבריטניה היום (ה') להפחית את הריבית ברבע נקודת אחוז ל-4.25%".

לדברי אדמונד נג ופטריק קלנברגר מלומברד אודייר, "סימנים להאטה בצמיחה בארה"ב כבר ניכרים, בעיקר בסקטורים מחזוריים". להערכתם, בתרחיש של נזק מוגבל ממלחמת הסחר, עיקר הירידה בתחזיות הצמיחה כבר מגולמת במחירים. "אם תימשך מדיניות פיסקלית תומכת והקלות מוניטריות, מדד S&P 500 עשוי לעלות לרמות של 5,800 נקודות. עם זאת, המשך אי-ודאות עשוי להביא לפגיעה של עד 30% ברווחיות החברות ולירידה של המדד לכיוון 4,000 נקודות. בהיבט האזורי, העלינו את החשיפה למניות אירופיות, שנהנות ממכפילים נמוכים ומתחזיות מאקרו משתפרות, והפחתנו חשיפה ליפן עקב אי-ודאות גוברת סביב מדיניות המכסים.

באופן כללי, אנו שומרים על גישה זהירה כלפי סקטורים דפנסיביים, שבהם נרשמה קניית יתר. מניות איכות, על אף ביצועים חלשים בטווח הקצר, נותרות אבן יסוד באסטרטגיית ההשקעה שלנו בזכות יכולתן להניב תשואות לאורך זמן. בתחום הטכנולוגיה, אנו מזהים את יחס הסיכון תשואה האטרקטיבי ביותר בשירותי התקשורת, הנהנים מהזדמנויות בינה מלאכותית ופחות חשופים לסיכוני סחר ישירים".