הבורסה בת"א | סיקור שוטף

עליות בבורסת ת"א; נובה וקמטק מזנקות ב-6%, טבע צונחת ב-7%

מדד ת"א 35 עולה ב-1% • עליות חדות בחוזים העתידיים בוול סטריט לאחר שארה"ב הכריזה על התקדמות משמעותית בשיחות על הסכם סחר עם סין • מיטב: "ממליצים על משקל יתר לשוק המניות הישראלי" • בנק אוף אמריקה: "המשקיעים ממשיכים להחזיק בפוזיציית שורט על הדולר על רקע מלחמת הסחר" • האנליסט הבכיר מוול סטריט שממליץ על 30 מניות טכנולוגיה מנצחות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock
בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

11:39

המניות הביטחוניות ובראשן אלביט מערכות , נקסט ויז'ן , ארית תעשיות ובית שמש מאבדות גובה בצל שחרורו הצפוי של החייל החטוף עידן אלכסנדר, שהוא עשוי לקדם משא ומתן בנוגע לעסקת חטופים. בנוסף, אתמול דווח על הפסקת אש בין הודו לפקיסטן, שוק בו פועלות אלביט וארית, ארבעה ימים בלבד אחרי שהצדדים החלו בעימות מזוין. במקביל, דווח על ניסיונות לקדם פגשה ישירה בין נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי לבין נשיא רוסיה ולדימיר פוטין בטורקיה בהמשך השבוע.

מי שעוד יורדות בצל האפשרות לחידוש המשא ומתן בין ישראל לחמאס הן חברות התעופה ישראייר גרופ ואל על . זאת לאחר שמניותיהן זינקו בשבוע החולף בצל שרשרת ביטולי הטיסות של חברות התעופה הזרות, בעקבות נפילת טיל ששוגר מתימן בשטח נתב"ג בתחילת השבוע שעבר. כל זאת, בזמן חברות התעופה הישראליות ממשיכות לטוס ואף מגדילות את היצע הטיסות שלהן .

10:31

אופטימיות נרשמת בבורסה המקומית בעקבות הודעתן של ארה"ב וסין על השהיית רוב המכסים ההדדיים. ההודעה היום (ב') הגיעה כחלק מנסיון להפחית את המתחים בין שתי הענקיות הגלובליות. על פי דיווחים, ארה"ב תוריד את היקף המכסים ל-30% ואילו סין תוריד ל-10%. בתגובה, החוזים בוול סטריט קופצים בחדות. כך, הם מאותתים על זינוק של כ-4% בנאסד"ק, ומעל 2% בדאו ג'ונס ו-S&P 500.

אצלנו מדד ת"א 35 עולה ב-1% בהובלת נובה וקמטק שמזנקות במעל 5%.

10:05

המסחר בת"א נפתח הבוקר כצפוי לאור ההתפתחויות החיוביות בעולם ובעיקר לאור העליות בחוזים העתידיים בוול סטריט, בעליות - מדד ת"א 35 עולה ב-0.9% ומדד ת"א 90 ב-1%. בולט מדד הבנקים שעולה ב-1.8%.

מניית טבע נופלת בכ-7% בעקבות טראמפ: הנשיא הודיע הלילה שיחתום על צו נשיאותי שיוריד את מחירי התרופות ב-30% עד 80%. "האמריקאים ישלמו את המחיר הכי נמוך בעולם לתרופות" הוא הצהיר וצפה ש "זה יעלה את מחירי התרופות בשאר העולם". מחירי מניות חברות התרופות באסיה יורדים בין 5% ל-10%.

בשוק המט"ח הבוקר לאחר האופטימיות בשווקים בעולם השקל מתחזק הבוקר בחדות מול הדולר, כ-0.9% ונסחר ב-3.53 שקלים לדולר אחד וב-3.97 שקלים לאירו.

בשוק המטבע העולמי, בנק אוף אמריקה ציין אתמול שהמשקיעים ממשיכים להחזיק בפוזיציית "שורט" על הדולר, בעיקר בשל אי-ודאות סביב הסכמי הסחר העתידיים של ארה"ב. "שיחות הסחר של ארה"ב עם שותפותיה מפחיתות מעט את החששות, אך צפוי תיקון מתון בלבד בדולר בטווח הקרוב". בבנק צופים שהאירו צפוי להתחזק עקב הרפורמות הפיסקליות באירופה והסכמי סחר עתידיים. הין היפני צפוי להיחלש לעומת האירו בשל זרמי הון מיפן לאירופה. בשווקים המתעוררים (EM) המטבעות יציבים למרות המתחים המסחריים,בעיקר בזכות ירידת האינפלציה וריביות ריאליות אטרקטיביות.

בנק אוף אמריקה ממליץ על אחזקת לונג באירו מול דולר וין. משקיעים עדיין ספקנים לגבי חוזקו של הדולר ומצפים לירידות נוספות.

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

08:11

1. שוק המניות

המסחר בת"א צפוי להיפתח הבוקר במגמה חיובית. ברקע הצהרת הבית הלבן "התקדמות משמעותית" בשיחות הסחר בין ארה"ב וסין. ראה הרחבה בהמשך. גם השחרור הצפוי של עידן אלכסנדר, והאפשרות להתקדמות במומ מול החמאס תוסיף רוח גבית חיובית.

אלכס ז'בזינסקי ממיטב מציין את העובדה שרגישות השווקים הפיננסיים בישראל להתרחשויות בזירה הביטחונית-פוליטית נחלשה. "יש בהתנהגות זו גם ביטוי לסיכון היחסי של ישראל על רקע העלייה ברמת הסיכון בעולם".

למרות ההחרפה הצפויה של המלחמה בעזה שתוביל לגידול משמעותי בהוצאות הביטחון, למרות הירי על ישראל ששוב הכניס אותה לבידוד חלקי, "שוק המניות המקומי ממשיך להיות בין הטובים בעולם מתחילת השנה והצטיין במיוחד בשבוע האחרון".

גם השקל מתקרב לרמות הנמוכות שלו מתחילת השנה מול הדולר והתחזק משמעותית מול האירו וסל המטבעות בשבוע שעבר, שלא הביא בשורות חיוביות במיוחד לגבי ישראל, השקל היה כמעט המטבע החזק בעולם. "אנו ממשיכים להמליץ על משקל יתר לשוק המניות הישראלי", כתב זבז'ינסקי. "למרות ההחרפה הצפויה של המלחמה בעזה שתוביל לגידול משמעותי בהוצאות הביטחון, ולמרות הירי על ישראל ששוב הכניס אותה לבידוד חלקי".

אתמול, למרות הירידות החדות שנרשמו במניות הדואליות, הבורסה בת"א פתחה את השבוע ביציבות והיא משיכה להציג חוסן לנוכח ההתחממות הבטחונית באזורנו והטלטלות בשווקים בעולם בעקבות מדיניות המכסים של ממשל טראמפ.

מדד ת"א 35 ננעל סביב רמות הבסיס ות"א 90 עלה ירד ב־0.2%. בלט לחיוב מדד ת"א רשתות שיווק שהוסיף לערכו כ־0.7% ועלה מתחילת השנה בכ־18%. בקרב שאר המדדים הענפיים, מתחילת השנה מדד הביטוח עדיין שולט בראש הטבלה עם תשואה דו ספרתית של 27%. מיד אחריו בולט לחיוב מדד ת"א בנקים שעלה בכ־25% מתחילת 2025. גם מדד ת"א נפט וגז רשם ביצועים מרשימים עם תשואה של כ־20%.

מניות שריכזו אתמול עניין:

קמטק ירדה בכ-5% לאחר שהמתחרה, חברת ONTO, פרסמה דוחות חלשים וצנחה ביום שישי בוול סטריט ב-30%. קמטק תפרסם את הדוחות שלה מחר.

טבע ירדה ב-5% לאחר שכל סקטור הבריאות ירד בשבוע שעבר בארה"ב ב-4.1% עקב החשש שטראמפ יגביל מחירי תרופות ויטיל מכסים. אך סבינה לוי, מנהלת המחקר בלידר שוקי הון, מאד אופטימית ביחס לחברה. "צעדי ההתייעלות בשילוב שינוי בתמהיל המכירות יובילו לעלייה בשולי הרווח הגולמי כששיעור ההוצאות התפעולית צפוי להישאר יציב. כל השיפור ברווחיות הגולמית ירד לרווח התפעולי". המלצת לידר היא "תשואת יתר" במחיר יעד של 26 דולר, פרמיה של 53.6%.

בזק העלתה את תחזית הקבוצה לשנת 2025. הרווח הנקי המתואם לבעלי המניות צפוי להיות כ-1.32 מיליארד שקל (לעומת כ-1.2 מיליארד שקל בתחזית המקורית). עיקר השינויים נובע מהשפעות חשבונאיות, חד פעמיות בגין התקשרות yes בהסכם עם פרטנר תקשורת.

יוטרון העוסקת בפיתוח, ייצור ואחזקה של חניונים אוטונומיים, ומחשוב פרויקטים של מערכות לוגיסטיות. דיווחה כי חתמה על הסכם להקמת חניון חצי אוטונומי בקליפורניה. סך התמורה הצפויה לחברה עבור הפרויקט מסתכמת בכ-5.5 מיליון שקל.

חג'ג' אירופה דיווחה כי קיבלה היתר בנייה לבניינים 6-16 בפרויקט Lake Pipera הממוקם בצפון בוקרשט. עוד דיווחה החברה כי היא מעריכה שהרווח הגולמי הצפוי ביחס לבניינים 6-16 בכפוף לקבלת היתרי בנייה שלב ב' וכן היחידות והחניות שטרם נמכרו בבניינים 1-5 בפרויקט נאמד בכ-48 מיליון אירו.

מניית פיסיבי טכנולוגיות זינקה בכ-14% לאחר פרסום תוצאותיה הכספיות. החברה דיווחה כי הרווח נקי ברבעון הראשון של 2025 זינק בכ-185% לעומת הרבעון המקביל, והסתכם בכ-4.6 מיליון דולר. ה-EBITDA הרבעוני גדל לשיא של 6.2 מיליון דולר, גידול של 92% בהשוואה לרבעון מקביל אשתקד. במקביל, פי.סי.בי מודיעה על חלוקת דיבידנד נוסף בסך של 18 מיליון שקל (כ-5 מיליון דולר).

ניתוח גלובס | מאגר הנפט שיניב למייסדי נאוויטס תמלוגים של 200 מיליון שקל בשנה

באסיה נפתח המסחר בעליות ובעיקר בסין שם המדדים שנגחאי והנג סנג עולים ב-0.5% וב-0.8% בהתאמה, ניקיי ללא שינוי וקוספי בדרום קוריאה ב0.4%. הבורסה של הודו מזנקת בכ-2.5% בעקבות הסכם הפסקת האש בין הודו לפקיסטן.

בנוסף, על פי הראל פיננסים - טראמפ הודיע הלילה שיחתום על צו נשיאותי שיוריד את מחירי התרופות ב-30% עד 80%. "האמריקאים ישלמו את המחיר הכי נמוך בעולם לתרופות" הוא הצהיר וצפה ש "זה יעלה את מחירי התרופות בשאר העולם". מחירי מניות חברות התרופות באסיה יורדים בין 5% ל-10%.

החוזים העתידיים בוול סטריט מגיבים בעליות חדות - נאסד"ק ב-1.9%, דאו ג'ונס ב-1% ו-S&P 500 ב-1.4%.

וול סטריט פותחת אחר הצהריים את השבוע בצל ההודעה הדרמתית של הבית הלבן אתמול על הסכם סחר עם סין, מבלי לספק פרטים, לאחר שבכירים בממשל טראמפ ניהלו משא ומתן עם עמיתיהם הסינים במהלך סוף השבוע.

בעוד שפרטי ההסכם עדיין לא ברורים, כל הפחתת מתיחות במלחמת הסחר המתמשכת עשויה להביא הקלה נחוצה לכלכלה העולמית, שסבלה מאז הכרזת המכסים של הנשיא דונלד טראמפ ב-2 באפריל. שר האוצר, סקוט בסנט , אמר כי השיחות שנערכו בז'נבה במהלך סוף השבוע היו "פרודוקטיביות". הוא ציין כי השיחות הניבו "הרבה מאוד פרודוקטיביות" וכי הוא ייתן פרטים נוספים בתדרוך מלא היום.

בסנט גם ציין כי הוא ונציג הסחר של ארה"ב, ג'יימיסון גריר , שוחחו עם הנשיא דונלד טראמפ בשבת בערב, ו"יש לו תמונה מלאה" של הדיונים. גריר אמר במהלך הצהרה ביום ראשון כי הצדדים הגיעו לאיזשהו "הסכם", אך לא סיפק פרטים. הוא שיבח את הדיונים כ"מאוד קונסטרוקטיביים". "חשוב להבין כמה מהר הצלחנו להגיע להסכם, מה שמשקף אולי שההבדלים לא היו כל כך גדולים כפי שניתן היה לחשוב," אמר גריר.

"אנחנו בטוחים שההסכם שהשגנו עם השותפים הסינים יעזור לנו לעבוד לקראת פתרון מצב החירום הלאומי," הוסיף. הבכירים הסינים שהשתתפו בשיחות גם הם דיברו באופטימיות.

סגן ראש ממשלת סין, חה ליפנג , אמר כי הפגישה "הביאה להתקדמות משמעותית והגיעה להסכמה חשובה". "שני הצדדים הסכימו להקים מנגנון התייעצות לנושאים מסחריים וכלכליים," אמר ליפנג.

נציג הסחר הבינלאומי של סין, לי צ'נגאנג , ציין כי הודעה רשמית תפורסם בקרוב עם פרטים נוספים על המשא ומתן, אך לא אמר מתי ההודעה תפורסם. "כפי שאנו אומרים בסין, אם המנות טעימות, אז העיתוי אינו חשוב," אמר צ'נגאנג. "אני חושב שלא משנה מתי ההצהרה הזו תפורסם, היא תהיה חדשות גדולות. חדשות טובות לעולם."

"פגישה מצוינת היום עם סין, בשווייץ," כתב טראמפ בפוסט ב-Truth Social. "דנו בהרבה נושאים, הוסכם על הרבה דברים. הושגה עסקה כוללת בדרך ידידותית אך בונה. אנחנו רוצים לראות, לטובת שתי המדינות - סין וארה"ב, פתיחה של סין לעסקים אמריקאיים. הושגה התקדמות אדירה!!!"

בשבוע שעבר, לאחר מספר שבועות של עליות מרשימות, השבוע החולף הסתיים בירידות שערים קלות, כאשר מדד ה-S&P 500 ירד ב-0.5%, הנאסד"ק ירד ב-0.3% והדאו-ג'ונס ירד ב-0.2%. נציין כי חלף חודש מאז הכרזתו של טראמפ על דחיית המכסים ב-90 יום (9 באפריל), ומאז אותה החלטה רשם מדד ה-S&P 500 עלייה מרשימה של כ-14%.

ברקע, המשקיעים ממשיכים לעכל את מדיניות הסחר, ההתפתחויות בגזרת הטכנולוגיה (AI), החלטת הריבית ודו"חות כספיים לרבעון הראשון של השנה. ולא פחות מעניין - בפעם השנייה תוך זמן קצר, טראמפ מדרבן את הציבור להשקיע "כדאי לצאת ולקנות מניות עכשיו". ואם כבר בנכסי סיכון עסקינן - גם הביטקויין לא נשאר מאחור, כשחצה שוב את רף ה-100 אלף דולר.

בגזרת המכסים, ארה"ב ובריטניה הודיעו בסוף השבוע על הסכם סחר עם בריטניה - ההסכם הראשון מאז הטלת המכסים ב־2 באפריל ("יום השחרור"). על פי תנאיו, מכס של 10% יישאר בתוקף על רוב הייבוא מבריטניה. בשנת 2024, בריטניה היוותה כ־4% מייצוא הסחורות האמריקאי וכ־2% מהייבוא - כלומר, עודף סחר מצד ארה"ב. "לכן", אומר מתן שטרית, הכלכלן הראשי של הפניקס, "מעבר לכותרת על הסכם ראשון, אין כאן בשורה כלכלית של ממש. יתרה מכך, העובדה שמדובר במדינה עם עודף סחר לארה"ב עשויה לרמז כי המו"מ מול מדינות שבהן קיים גירעון סחר יהיה מאתגר בהרבה, אך לפחות ניתן לומר שהשיחות נעות בכיוון חיובי".

בגזרת הדוחות הכספיים, צפויות לפרסם את תוצאותיהן חברות בולטות כמו עליבאבא, וולמארט, סיסקו ועוד.

2. שוקי האג"ח

בשוק החוב המקומי, מדד תל בונד שקלי 10 + ירד ב-0.3%. מדדי התל בונד הקונצרניים נסחרו בירידות קלות של 0.1% ביום א'. בלידר שוקי הון ציינו בסקירתם כי גם לאחר מהלך של ירידת תשואות בשבוע האחרון, האפיק השקלי הארוך עדיין אטרקטיבי. היום צפויים להתפרסם נתוני תקציב חיוביים יחסית עם גידול בהכנסות על רקע גידול בפעילות. אנחנו סבורים שהתמתנות בפעילות הגלובלית ומלחמת הסחר תומכות באינפלציה נמוכה בישראל.

בשוק החוב האמריקאי, תשואת האג"ח האמריקאית ל־10 שנים עלתה בסוף השבוע ועמדה על כ־4.38%, בהשוואה לכ־4.30% בסוף השבוע הקודם.

3. שוקי הסחורות והמטבעות

לאחר האופטימיות בשווקים בעולם השקל מתחזק הבוקר בחדות מול הדולר, כ-1% ונסחר ב-3.53 שקלים לדולר אחד וב-3.96 שקלים לאירו.

בשוק המטבע העולמי, בנק אוף אמריקה ציין אתמול שהמשקיעים ממשיכים להחזיק בפוזיציית "שורט" על הדולר, בעיקר בשל אי-ודאות סביב הסכמי הסחר העתידיים של ארה"ב. "שיחות הסחר של ארה"ב עם שותפותיה מפחיתות מעט את החששות, אך צפוי תיקון מתון בלבד בדולר בטווח הקרוב". בבנק צופים שהאירו צפוי להתחזק עקב הרפורמות הפיסקליות באירופה והסכמי סחר עתידיים. הין היפני צפוי להיחלש לעומת האירו בשל זרמי הון מיפן לאירופה. בשווקים המתעוררים (EM) המטבעות יציבים למרות המתחים המסחריים,בעיקר בזכות ירידת האינפלציה וריביות ריאליות אטרקטיביות.

בנק אוף אמריקה ממליץ על אחזקת לונג באירו מול דולר וין. משקיעים עדיין ספקנים לגבי חוזקו של הדולר ומצפים לירידות נוספות.

לגבי שוק הנפט אומרים בבנק אוף אמריקה ששוק הנפט העולמי מתמודד עם תנודתיות גבוהה וחששות לגבי המשך הביקוש בצל מלחמת הסחר וצעדי ממשל טראמפ. "למרות שהביקוש בסין עדיין חזק, הצמיחה בארה"ב ואירופה נמצאת בירידה משמעותית. התעשייה מתמודדת עם עודף היצע, בעיקר בשל עלייה בתפוקה מצד אופ"ק ויצרניות אמריקאיות".

המשקיעים עדיין לא בטוחים לגבי התפתחויות עתידיות - בין היתר השפעת הסכמי הסחר האפשריים של ארה"ב, העלאות התפוקה של אופ"ק ותגובת רוסיה.

השוק נותר ספקן לגבי העלייה האחרונה במחירים, שהייתה בעיקר תגובה טכנית לירידות קודמות. בנק אוף אמריקה ממשיך להחזיק בהערכת מחיר מתונה לנפט - סביב 60-70 דולר לחבית בטווח הקצר וזאת עקב אי-הוודאות והחששות לגבי המקרו-כלכלה. גורם נוסף הוא החולשה המתמשכת של סקטור האנרגיה בשוקי המניות, שמשקפת ציפייה להמשך לחץ על מחירי הנפט. בטווח הארוך, בנק אוף אמריקה מעריך שהביקוש יחזור, אבל בטווח הקצר והבינוני מומלץ לנקוט בגישה זהירה .

שאלות ותשובות | מחזיקים או סוחרים במטבעות קריפטו? קחו בחשבון את עלויות המיסוי

מחיר הביטקוין ממשיך במומנטום החיובי ועלה לרמה של 104 אלף דולר, הגבוהה ביותר שנראתה בשלושת החודשים האחרונים. בסיכום חודשי, עלה המטבע הדיגיטלי ביותר מ־30%. זאת על רקע התאוששות הסנטימנט בשווקים בוול סטריט, בעקבות התקוות להסדר סחר מתון יותר של ארה"ב מול שותפויות הסחר שלה.

4. מאקרו

בסקירה בכלכלית של בנק הפועלים מציינים הכלכלנים של הבנק ש"צה"ל נערך להרחבת הלחימה ומגייס אלפי חיילים מילואים. פגיעת הטיל מתימן בשדה התעופה, הביאה לגל של ביטולי טיסות של חברות התעופה הבינלאומיות. יחד עם זאת, לא נראה שאלו גורמים לשינוי בשגרה הכלכלית והנתונים הכלכליים בינתיים לא רעים. הצריכה הפרטית עלתה ברבעון הראשון למרות העלאות המיסים בתחילת השנה, היקף הנוסעים לחו"ל עלה בחודש אפריל לרמה של יותר מ- 800 אלף נוסעים, רמה שדומה לשיא שלפני המלחמה, ונתוני שוק העבודה מראים על התחדשות העלייה בשכר בנתוני חודש מרץ. השקל התחזק בחודש האחרון (לעומת ה-9 באפריל) בכ- 5% מול הדולר ו- 2.3% מול האירו, זאת תחת ההשפעה החיובית של עליית מחירי המניות בעולם".

"חברת דירוג האשראי P&S הותירה את דירוג האשראי של מדינת ישראל ברמה של A, עם אופק דירוג שלילי. המצב הביטחוני היה השיקול העיקרי שהנחה את המדרגים, והחשש שהעלו הוא להשלכות עתידיות של הלחימה על הצמיחה והמצב הפיסקאלי. חברת הדירוג ממשיכה לציין שהנתונים הכלכליים הבסיסיים של המשק הם טובים. המצב הפוליטי לא תפס מקום מרכזי בדוח, ובכלל זה גם לא הקונפליקט בין הממשלה לבית המשפט.S&P תולה את דירוג המדינה בעיקר בהתפתחויות הגיאופוליטיות באזור, זאת כנראה לאור העמידות הכלכלית הגבוהה שמפגין המשק, בשנה וחצי של מלחמה".

"הזינוק במחירי הטיסות עשוי להשפיע מעט על מדדי המחירים של חודשי הקיץ, אבל הוא לא משנה את התמונה הכללית של ירידה באינפלציה. הלמ"ס לא בודקת מחירים של כרטיסי טיסה שנקנו ברגע האחרון, כך שההשפעה על המדד היא לא מיידית, ובכל מקרה היא מוחלקת על פני זמן. מנגד, ההאטה בצמיחה העולמית, הירידה במחירי הסחורות והתחזקות השקל, צפויים לתרום לאינפלציה נמוכה יותר. השווקים הפיננסיים מגלמים עתה ציפיות לאינפלציה שקרובות למרכז היעד - 2% בשנים הקרובות. אנו צופים אינפלציה מעט גבוהה יותר בשנה הקרובה - 2.4%, זאת בעיקר בגלל התייקרויות נקודתיות שצפויות בחודשים הקרובים כמו תעריפי תחבורה ציבורית ומחירי מזון".

לגבי הריבית העתידית מציינים בבנק ש"בנק ישראל קרוב יותר כרגע לפד מאשר לבנקים האירופאים, כלומר בעמדת "המתנה". בארה"ב הסיבה לישיבה על הגדר היא החשש מהשפעות מדיניות המכסים, בישראל זה קשור יותר לסיכונים הגיאופוליטיים. בשני המקרים אפשר לומר שההחלטה להמתין מושפעת גם מהפתעות לחיוב בנתונים הכלכליים. "אנו מניחים שגם בהמשך הדרך המדיניות תהיה די מתואמת, זאת בהנחה שהמכסים בארה"ב לא יעמדו על תילם לאורך זמן. השווקים מגלמים עתה כשתי הפחתות ריבית בישראל השנה".

ביום חמישי הקרוב יתפרסם מדד המחירים לצרכן בישראל. מתן שטרית, הכלכלן הראשי של קבוצת הפניקס מעריך כי "מדד אפריל צפוי לעלות ב־0.7%, כשהסעיפים שצפויים לבלוט לחיוב ולתרום לעלייה הם נסיעות לחו"ל, דיור, ומזון. למרות זאת, הקצב השנתי צפוי להאט מ־3.3% ל־3.1%, על רקע אפקט הקצה של מדד אפריל 2024 שרשם עלייה של 0.8%".

עוד בישראל יתפרסמו השבוע מדד אמון הצרכנים לחודש אפריל, נתוני סחר חוץ ומכירות של דירות חדשות/יד שנייה בחודש מרץ. בארה"ב, יפורסמו מדד המחירים לצרכן, נתוני המכירות הקמעונאיות, נתוני התחלות הבנייה, ומדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן."

בארה"ב, ביום רביעי האחרון התקיימה החלטת הריבית של הפד, שהותיר את הריבית ללא שינוי, בפעם השלישית ברציפות, על רקע אי הוודאות הגוברת סביב השפעת המכסים. בהודעת הריבית שיקפו את הסיכונים שגברו לשני יעדי המדיניות המרכזיים בפד - עלייה אפשרית באבטלה ועלייה אפשרית באינפלציה, מה שמצביע על אתגר לא פשוט, שכן כעת עליהם לשקלל מה מהסיכונים צפוי להטות את הכף בהמשך הדרך.

לפחות בינתיים, נתוני שוק העבודה ממשיכים לאותת על יציבות, מה שמעניק לפד את האפשרות להישאר "על הגדר" עוד זמן מה, כדי לבחון את השפעת המכסים על האינפלציה והפעילות הכלכלית. לפי תמחור החוזים, המשקיעים מצפים כעת להפחתה של כ-60 נ"ב עד סוף השנה (כלומר כ-2.6 הפחתות במצטבר), כאשר ההסתברות להפחתה ראשונה כבר ביולי עומדת על כ-70%.

במבט לשבוע הקרוב, תשומת הלב של המשקיעים תופנה להמשך שיחות הסחר בין ארה"ב לסין. במקביל, יתפרסמו מספר נתונים כלכליים חשובים, בהם מדד המחירים לצרכן (CPI), נתוני מכירות קמעונאיות, וכן נאומים של בכירי הפד - כולל יו"ר הפד, ג'רום פאוול.

5. תחזית

דניאל אייבס, אנליסט בכיר למניות טכנולוגיה בבית ההשקעות Wedbush Securities, מיפה לפי האתר מרקט ווטש 30 מניות טכנולוגיה ובעיקר את אלה שעוסקות בבינה מלאכותית שיכולות לזנק.

אייבס מכנה את הבינה המלאכותית "השינוי הטכנולוגי הגדול ביותר זה למעלה מ-40 שנה". לדבריו, שוק ה-AI העולמי צפוי לצמוח ל-407 מיליארד דולר עד 2027 ול-1.81 טריליון דולר עד 2030, בקצב צמיחה שנתי ממוצע של 36%".

אייבס חילק את הרשימה לפי מגזרים - כולל שבבים וחומרה, ספקי ענן גדולים, אינטרנט צרכני, סייבר ותוכנה, וגם חברות בתחום הטכנולוגיה האוטונומית והרובוטיקה.

בתחום השבבים וחומרה נמצאת בראש הרשימה נמצאות מיקרון לה פוטנציאל לזינוק של 45% במניה, אנבידיה ב-37% ו-AMD ב-28%.

ספקיות הענן הגדולות הן אלפאבית (גוגל) שתזנק ב-31%, אמזון , 21% ו-אורקל , 18%.

מניות האינטרנט הצרכני המומלצות הן עליבאבא תזנק ב-32%, באידו ב-25% ואפל ב-18%. בתחום הסייבר מציינים בוודבוש את סייברארק שתזנק ב-22% ופאלו אלטו נטוורקס ב-13%.

תוכנה: מניות בסקטור זה צפויות להרוויח רבות ככל שיימצאו דרכים חדשות ליישום AI במתן פתרונות, המובילות של אייבס הן אינודטה שתזנק ב-65% אלסטיק ב-50% ומונגו די.בי, 45%.