גוברות ההערכות כי משרד התקשורת יאשר בקרוב מתווה חדש, שיאפשר לבזק להיסחר כחברה ללא גרעין שליטה. המתווה יאפשר לקרן סרצ'לייט השולטת בבזק יחד עם דוד פורר באמצעות חברת ביקום, למכור חלק מההחזקות ולרדת להחזקה של פחות מ־15% ממניות הקבוצה, מה שיסדר לבעלי השליטה אקזיט של מאות מיליוני שקלים. על רקע הפרסומים ולמרות פרסום דוחות חיוביים, צנחה ביום שלישי מניית החברה בכ־4%.
● דוחות אלטשולר שחם מגלים: כמה לקוחות עזבו בתוך רבעון?
● בנק לאומי סוגר רבעון עם רווח של 2.4 מיליארד שקל. גם הוא יחלק דיבידנד ענק
סרצ'לייט הפכה לבעלת השליטה ב־2019, במסגרת הסדר חוב של ביקום והחברה האם לשעבר, אינטרנט זהב. במסגרת זו השקיעו סרצ'לייט ופורר 630 מיליון שקל בהשתלטות על ביקום, שהחזיקה כ־27% ממניות בזק. מאז הם מימשו ברווח חלק מהמניות וגם נהנו מדיבידנדים, וכיום שווי ההחזקה שלהם עומד על קרוב ל־22% ומגיע לכ־3.4 מיליארד שקל.
יו"ר בזק, תומר ראב"ד, מדגיש כי בחברה "ממשלת ישראל כבר שינתה את צו הבזק לפני שנתיים וחצי, ומאז בזק כבר יכלה להיות ללא גרעין שליטה". לדבריו, מצב דומה קיים בחברות תקשורת רבות בעולם, והוא עצמו לא יודע על כוונות של סרצ'לייט לממש עוד חלקים מהחזקתה.
מי שצפויים להרוויח משינוי השליטה בחברה הם 5,500 עובדי בזק. לפני שנתיים חתמה החברה על תיקון להסכם הקיבוצי עם הוועדים, הנוגע לאפשרות של שינוי שליטה. ההסכם קובע שעובדי החברה יקבלו מענק בסך 75 מיליון שקל, רובו מותנה במועדים ובתנאים שנקבעו בתיקון ובשינוי שיעור ההחזקה של בעלי השליטה הנוכחיים. בהתקיים התנאים, תשולם על ידי החברה תוספת חודשית של 2,400 שקל לעובד (צמוד למדד המחירים לצרכן). ההסכם נוגע גם למנוי נציג שני לעובדים בדירקטוריון.
שיא של 7 שנים בפלאפון
לאחרונה העלתה קבוצת בזק - שרשמה עלייה של 21% בבורסה בשנה האחרונה - את התחזית השנתית שלה, בעקבות שיתוף הפעולה בין החברה הבת yes ופרטנר. במקביל להערכות על מימושים קרובים של מניות, החברה פרסמה דוחות חיוביים לרבעון הראשון, שהציגו צמיחה בהכנסות הליבה וברווח הנקי.
ברמת הקבוצה, הכנסות הליבה צמחו ב־2.4% לכמעט 2 מיליארד שקל. סך ההכנסות ירד ב־0.9% ל־2.2 מיליארד שקל. ה־EBITDA המתואם (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) נותר כמעט ללא שינוי לעומת הרבעון המקביל, 914 מיליון שקל, והרווח הנקי גדל ב־2.7% ל־303 מיליון שקל, כשהרווח הנקי המתואם גדל בשיעור גבוה יותר ל־319 מיליון שקל. כאמור, בזק העלתה החודש את התחזית השנתית שלה לרווח הנקי ול־EBITDA המתואם, שיגיעו ל־1.32 מיליארד שקל ו־3.75 מיליארד שקל, בהתאמה.
בפילוח למגזרי הפעילות של החברה, בזק קווי צמחה ב־0.9% בהכנסות ל־1.1 מיליארד שקל וב־2.6% בהכנסות הליבה ל־973 מיליון שקל, עם EBITDA מתואם של 648 מיליון שקל ורווח נקי של 256 מיליון שקל, דומה לרבעון המקביל. ההכנסה החודשית הממוצעת ממנוי קפצה ב־5.5% ל־134 שקל.
בפלאפון ההכנסות צמחו ב־4.6% ל־525 מיליון שקל, ה־EBITDA המתואם הסתכם ב־186 מיליון שקל והרווח הנקי היה 33 מיליון שקל. ההכנסה החודשית הממוצעת ממנוי גדלה ב־2 שקלים ל־45 שקל. בפעילות הטלוויזיה בלוויין yes, ההכנסות עלו ב־1.3% ל־319 מיליון שקל, ה־EBITDA המתואם צמח ב־12.2% ל־46 מיליון שקל והחברה עברה מהפסד לרווח נקי של 3 מיליון שקל. אילן סיגל, מנכ"ל פלאפון ו־yes, ציין כי "בפלאפון נרשם שיא של 7 שנים בהכנסות, ויש גידול בלקוחות עם חבילות דור 5. חזרת הישראלים לטיסות הובילה למגמה חיובית בהכנסות משירותי נדידה. ב־yes אנחנו רואים הבשלה של תהליכים אסטרטגיים שבנינו עם גידול בהכנסות ועם רווח נקי, כשהעסקה עם פרטנר צפויה להשפיע לחיוב ברבעונים הבאים".
בסוף הרבעון החוב נטו של בזק היה 4.69 מיליארד שקל, יחס חוב ל־EBITDA ללא שינוי מרבעון מקביל - 1.4. לדברי סמנכ"ל הכספים יוחאי בניטה, היעד הוא לשמור על רמת הדירוג הנוכחית ברמת AA.
היו"ר ראב"ד הדגיש שבזק נמצאת "לקראת סיום מחזור השקעות". ההוצאות ההוניות צפויות לדבריו לרדת מכ־20% לכ־16%־18% בעתיד.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.