המניה הישראלית שחוזרת בפער שלילי גדול וזו שזכתה להעלאת מחיר היעד: איך ייפתח שבוע המסחר?

שבוע נוסף שבו נרשמו שיאים בוול סטריט ובתל אביב נקטע עם חששות מחזרתה של מלחמת הסחר וטראמפ ממשיך לתדלק את החששות • בינתיים, הביטקוין בשיא וגם מנייה ישראלית ביטחונית שמככבת במיוחד

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter
צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

1 מלחמת הסחר חוזרת, איך יגיבו השווקים?

האם חזרתה של מלחמת הסחר תשוב לטלטל את השווקים? השאלה הזו תעמוד במרכז שבוע המסחר החדש, לאחר הכרזותיו האחרונות של טראמפ על מכסים של 30% על האיחוד האירופי ושל 35% על קנדה החל מה-1 באוגוסט.

בוול סטריט ננעל המסחר ביום שישי במגמה שלילית קלה על אותו הרקע ובכך נסגר שבוע המסחר כולו בירידות קלות, למרות שבמהלכו מדד S&P 500 ומדד נאסד"ק הגיעו לשיאים חדשים. ולא רק הם.

מי שהדהימה השבוע את השווקים היתה מניית אנבידיה שחצתה רף היסטורי של 4 טריליון דולר. ואז חזרו הציוצים של טראמפ על מכסים - ואיתם הנסיגה מהשיאים.

בין המניות הבולטות לטובה במסחר ביום שישי - חברת האנרגיה הליברטון עלתה ב-4.2% וחברת המזון Kraft Hainz עלתה ב-2.5%. בוול סטריט ג'ורנל פורסם כי קראפט היינץ בוחנת אפשרות לפיצול עסקיה, על רקע ביצועי חסר של המניה בשנים האחרונות.

לעומת זאת, מניית PayPal בלטה בירידה של 5.7% על רקע דיווח שבנק ג'יי.פי מורגן מתכנן לגבות כסף מחברות פינטק על גישה למידע. בין המניות הקטנות יותר, מניית MiNK Therapeutics זינקה ב-730% בעקבות דיווח על הצלחה של המוצר שלה, שנמצא בשלב הפיתוח, כטיפול בסרטן. הזינוק הביא את החברה לשווי של כ-256 מיליון דולר, אך היא כבר נסחרה בשווי גבוה יותר כשהונפקה לפני כמה שנים.

2 האם הבורסה בתל אביב תשבור עוד שיא?

הבורסה בתל אביב נהנית כבר מספר שבועות ממומנטום חיובי בצל הצלחת התקיפה באיראן והצפי לעסקת חטופים. יום חמישי אמנם הסתיים בירידות קלות, אך ברמה השבועית המדדים המובילים ת"א 35 ות"א 125 עלו ב-0.5% וב-0.3% בהתאמה ומדד תל אביב 35 שבר עוד שיא.

במהלך החודש האחרון, זינקה הבורסה ביותר מ-10% תוך שהוא משלימה קפיצה של 28% מתחילת 2025 - הרבה יותר מתשואה שנתית ממוצעת - ומנפצת את כל התחזיות המוקדמות של האנליסטים המקומיים.

במשאל ההשקעות הגדול של גלובס נרשמה תמימות דעים כי בשאלה האם עליות השערים בבורסה המקומית יימשכו. המשתתפים העריכו באופן גורף כי המגמה החיובית בתל אביב תימשך. עם זאת, מרבית המנהלים הדגישו כי למרות שהכיוון הכללי צפוי להיות מעלה, קצב העליות עשוי להיות נמוך משמעותית מזה שנרשם במהלך המחצית הראשונה, תוך שאף עשויים להיות גלי מימושים בדרך.

3 חגיגה בביטקוין

הביטקוין המשיך לשבור שיאים בסוף השבוע, ועלה לכ-118 אלף דולר. בשבוע שעבר, אנליסט פלטפורמת ההשקעות איטורו, סיימון פיטרס, העריך שמחיר המטבע ימשיך לעלות, משום שהביטקוין משמש "כגידור מפני שחיקת ערך הכסף, בזמן שבנקים מרכזיים ממשיכים במדיניות מוניטרית מרחיבה, ממשלות מרחיבות את החוב וכמות הכסף במשק רק הולכת ותופחת", והוסף כי הביקוש לנכסי קריפטו עולה מצד משקיעים מוסדיים.

נזכיר שהביטקוין ומטבעות קריפטו אחרים נהנים גם מרגולציה תומכת יותר מצד ממשל טראמפ. ב-Yahoo Finance העריכו בשבוע שעבר שסיבה נוספת לעליית מחיר הביטקוין הוא מהלך של שורט סקוויז - סוחרים שהימרו על ירידות נאלצים לרכוש חזרה את המטבע כשהוא עולה ובכך מאיצים את הראלי. עוד ציינו שם שבניגוד לשיא מול הדולר, הביטקוין לא נסחר כיום בשיא מול האירו והפאונד הבריטי.

4 בדואליות - המנייה שתחזור עם פער שלילי משמעותי וזו שמככבת

מספר מניות דואליות מרכזיות חוזרות לתל אביב עם פער ארביטראז' שלילי. בין היתר מניית נייס, שירדה ביום שישי ב-5% בנאסד"ק חוזרת עם פער שלילי של 7.3%, ובטבע שנחלשה גם היא ביומיים האחרונים בניו יורק הפער השלילי הוא בשיעור של 1.9%. לעומת זאת, באלביט מערכות ואורמת פערי הארביטראז' חיוביים.

החברה הביטחונית אלביט מערכות , בניהולו של בצלאל (בוצי) מכליס, הגיעה לעוד שיא במהלך השבוע שעבר, לפני שנחלשה מעט בשני ימי המסחר האחרונים של השבוע. ביום שישי המניה ננעלה בניו יורק במחיר של כ-447.4 דולר, המשקף לאלביט שווי שוק של 20.7 מיליארד דולר. מתחילת השנה, המניה עלתה ב-73.9%.

בנק ההשקעות ג'פריס העלה בסוף השבוע את מחיר היעד שלו למניית אלביט, מ-450 דולר ל-495 דולר, פרמיה של 10.6% על המחיר הנוכחי בנאסד"ק. האנליסטית שילה קהיוגלו כתבה שאלביט מקדימה את היעדים הפנימיים שלה בהכנסות וברווחיות. לדבריה, המתיחות באוקראינה ובמזרח התיכון יצרו "סופר-סייקל" של ביקושים התומכים בשורת ההכנסות וגם ברווח. היא מזכירה את הגידול במכירות לישראל על רקע המלחמה ומעריכה שהן יגיעו השנה ל-2.5 מיליארד דולר, עלייה של 26% מ-2024. תרחיש הבסיס של ג'פריס לאלביט כולל צמיחה של 14% בהכנסות השנה ושל 10% ב-2026, לצד גידול בשולי הרווח התפעולי ל-10% ב-2026.

5 דוחות ונתוני מאקרו - איך יראה השבוע?

וול סטריט מתחילה את עונת הדוחות לרבעון השני של 2025 עם שורה ארוכה של דוחות בנקים, ביניהם ג'יי.פי מורגן, וולס פארגו, סיטיגרופ, בנק אוף אמריקה, גולדמן זאקס ומורגן סטנלי.

כמו יפורסמו דוחות של חברות מתחומים נוספים, כגון חברת ההשקעות בלקרוק, חברות התרופות ג'ונסון אנד ג'ונסון ונוברטיס, חברות השבבים ASML וטייוואן סמיקונדקטור, חברת הסטרימינג נטפליקס וחברת האשראי אמריקן אקספרס.

בישראל יפורסם מדד המחירים לצרכן לחודש יוני ביום שלישי.