אחרי מיטב ואלטשולר שחם גם בית ההשקעות מור רוצה להיכנס לתחום הצומח של אשראי חוץ-בנקאי, ועושה זאת דרך הסכם לרכישת השליטה (56%) בחברת טקלנד, בעלת רישיון מורחב למתן אשראי, תמורת 10 מיליון שקל. בנוסף התחייב מור להעמיד תוספת מימון של עד 5 מיליון שקל לפעילותה השוטפת של טקלנד וכן וערבות של עד 50 מיליון שקל כדי לאפשר לה לקבל אשראי מגורמים מממנים.
● תעלומה בוול סטריט: מה הוביל לנפילה של שתי הישראליות?
● שופרסל אאוט, טבע אין: שאלנו 14 מנהלי השקעות איפה לשים את הכסף
טקלנד, מציינת מור, "פיתחה פלטפורמה טכנולוגית המאפשרת חיתום ומתן אשראי לעסקים בישראל". החברה טרם החלה פעילות עסקית משמעותית ומור צופה כי היא תחל להעמיד הלוואות "במהלך השנה הקרובה, לרבות הלוואות מזנין בתחום הנדל"ן". בעלי טקלנד הוא רפי גמיש (43), שימשיך להחזיק ב-44% ממניותיה לאחר ההשקעה של מור. גמיש, המשמש כמנכ"ל המכללה למינהל בראשון לציון (שבה למד בעבר), ימשיך לשמש כנושא משרה פעיל בטקלנד לתקופה של לפחות 3 שנים.
בנוסף, מור מנהל מגעים להשקעה של 10 מיליון שקל ב-50% ממניות חברה נוספת של גמיש - שכ"ל (שקט כלכלי). על פי האתר של גמיש, שכ"ל נותנת הלוואות "בהיקף של 200 מיליון שקל ללא ריבית לעשרות אלפי סטודנטים ב-60 מוסדות להשכלה גבוהה", וכן מחזיקה בחברת ייעוץ משכנתאות דיגיטלית בשם וויפיקס.
מעדיפים להשקיע בפלטפורמה קיימת
מור מעוניין ליצור רגל נוספת שלא תלויה בביצועי שוק ההון והיא רואה בטקלנד "פלטפורמה אסטרטגית לפעילות בתחום האשראי החוץ-בנקאי למגזר העסקי". יש לציין כי בנק ישראל מנסה לעודד בשנים האחרונות את הפעילות בתחום ואף הגביל לאחרונה את מבצעי מימון הקבלנים דרך הבנקים - מה שעשוי לעזור לחברות מהסוג הזה.
טקלנד, שהוקמה בסוף שנת 2021, לא רשמה עד כה הכנסות מפעילות, ולה היקף נכסים זניח של כ-7 מיליון שקל בלבד נכון לסוף המחצית הראשונה של 2024 (הדוח הכספי האחרון שפרסמה). החברה סיימה את תקופת המחצית הראשונה אשתקד ברווח של 3 מיליון שקל וזאת בעקבות מחילת חוב בגין הלוואה שהועמדה לה חברת כרטיסי אשראי, ולא מהכנסות מפעילות.
נראה שמור רוצה ברכישה לקצר תהליכים ולכן העדיפו להשקיע בפלטפורמה קיימת, במקום להתחיל בעצמם להקים חברה מאפס. ההתרחבות לתחום החוץ-בנקאי מגיעה אחרי שמור נכנסה בשנים האחרונות לתחום הפנסיה והגיעה להיקף ניהול נכסים של 10 מיליארד שקל. אך עדיין התחום מפסיד כסף. בהקשר של ההשקעה החדשה בטקלנד סביר שהפעם מדובר בחברה שההפסדים שלה קטנים ולא צפוי שייקח זמן רב כדי להפוך אותה לרווחית.
מור הוא כאמור בית ההשקעות נוסף הנכנס לתחום החוץ-בנקאי. מיטב מחזיק בחברת האשראי החוץ-בנקאי פנינסולה ואף הגדיל לאחרונה את ההחזקה ל-81% ורושם ממנה הכנסות של יותר מ-300 מיליון שקל בשנה. אלטשולר שחם נכנס לתחום לפני שנה עם רכישת 80% בחברת "קרדיטים" ב-27 מיליון שקל מידי המייסדים, גיל טופז שהיה בעברו מנכ"ל בנק ירושלים והגר פרץ דיין שהייתה סמנכ"לית דיגיטל ואסטרטגיה בבנק ירושלים. אלטשולר שחם רשמה ברבעון הראשון של 2025 הכנסות של 2.8 מיליון שקל מהתחום ומנגד הוצאות מימון של חצי מיליון שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.