בורסות עולם | סיקור שוטף

האינפלציה בארה"ב לא נחלשת: עלתה בחודש יוני לקצב שנתי של 2.7%

הדאקס עולה ב-0.3% • לאחר ששבר שיא, מחיר הביטקוין צונח ל-117 אלף דולר • מחיר הזהב מדשדש לאחרונה לאחר עלייה חדה השנה • מניית פלנטיר מזנקת, אך המשקיעים חלוקים: האם השווי באמת מוצדק?

וול סטריט / צילום: Shutterstock
וול סטריט / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

15:30

על רקע חידוש המתיחויות המסחריות בין ארה"ב למדינות אחרות, האינפלציה בארה"ב שפורסמה עתה עומדת על 2.7% ביוני בהשוואה לשנה הקודמת ולפי הצפי, וזאת לעומת עלייה של 2.4% במאי. ברמה חודשית, המחירים עלו ב-0.3%, קפיצה מהעלייה של 0.1% בחודש הקודם.

במדד הליבה - שמנפה מחירים תנודתיים כמו מזון ואנרגיה - שיעור האינפלציה השנתי הוא 2.9% ביוני, עלייה קלה מה-2.8% של מאי. גם מחירי הליבה עלו החודש ב-0.2% לעומת החודש הקודם, יותר מהעלייה של 0.1% שנרשמה במאי.

במאי, ירידות במחירי רכבים וביגוד - תחומים שנחשבים לאינדיקטורים מוקדמים להשפעות המכסים - תרמו לקריאה נמוכה מהצפוי במדד הליבה. אולם כלכלנים ציפו שהמגמות הללו יתהפכו ביוני, מה שהוביל לעלייה באינפלציית הליבה.

13:45

עוד ישראלית בוול סטריט שמרכזת עניין היא חברת הפינטק פאגאיה . אמש הודיעה על הסכם תזרים חדש עם חברת Castlelake ("קסטל-לייק"), חברת השקעות אלטרנטיביות גלובלית המתמחה באשראי פרטי מבוסס נכסים, לרכישה של עד 2.5 מיליארד דולר של נכסי הלוואות אישיות לתקופה של 16 חודשים.

12:36

עוד ישראליות בוול סטריט שמרכזות עניין:

בית ההשקעות ווליו בייס, שמובילים ויקטור שמריך ועידו נויברגר, מסיים את המהלך האקטיביסטי שלו בחברת פריון נטוורק , לאחר שהחברה הודיעה בשבוע שעבר על ביטול מנגנון גלולת הרעל. בדיווח ל-SEC, ווליו בייס ציינו כי שלחו מכתב לדירקטוריון ובו בירכו על ההחלטה לבטל את המנגנון. הם הדגישו מספר חששות נוספים שלהם - מבנה הון לא-יעיל, חוסר שקיפות, אי בהירות בנוגע לאסטרטגיית הצמיחה והתגמול לבכירים - אך מוסיפים כי לא ינקטו בצעדים אקטיביים נוספים.

חברת הטכנולוגיה הביטחונית קוגנייט הודיעה על תוכנית לרכישה עצמית של מניות (Buy Back) בהיקף של 20 מיליון דולר. החברה דיווחה על אישור הדירקטוריון לרכוש עד כ-2.1 מיליון מניות, כך שקוגנייט תשלם עד כ-9.55 דולר למניה. המניה ננעלה אתמול (ב') במחיר של 8.89 דולר המשקף לחברה שווי של 648 מיליון דולר. מניית קוגנייט עלתה ב-13.7% בשנה האחרונה, אך ירדה ב-21.9% בשבועות האחרונים.

11:27

בנק ההשקעות היפני Mizuho Securities הוריד את המלצתו למספר מניות אנרגיה מתחדשת, על רקע "החוק הגדול והיפה" של טראמפ. בין המניות גם אנלייט הישראלית, שמיזוהו הוריד את ההמלצה אליה מ"נייטרלי" ל"תשואת חסר", עם מחיר יעד של 21 דולר, דיסקאונט של 15.2%. להערכת הבנק, החוק ישפיע לשלילה על הביקושים בתחום בטווח הקצר. במקביל, הבנק נותר נייטרלי על סולאראדג' . לעומת זאת, בג'פריס ההמלצה על סולאראדג' היא "תשואת חסר", אך מחיר היעד עולה מ-10 דולר ל-18 דולר, דיסקאונט של 32.6%. בג'פריס מעריכים שלאחר העליות האחרונות במניית סולאראדג', יש אפסייד מוגבל בעוד שהגורמים השליליים עדיין קיימים.

11:04

יום המסחר באירופה מתנהל לפי שעה במגמה מעורבת. דאקס עולה ב-0.3%, פוטסי נסחר סביב רמות הבסיס והקאק עולה גם ב-0.3%.

08:48

הבוקר (ג') באסיה, המדדים המרכזיים נסחרים במגמה מעורבת. הניקיי עולה ב-0.2%, בורסת שנגחאי יורדת ב-0.7%, ההנג סנג מוסיף לערכו 0.3% ומדד הקוספי נסחר סביב רמות הבסיס.

החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים הבוקר בעליות קלות.

בארה"ב, שבוע המסחר נפתח בצל חידוש מלחמות הסחר והמכסים, ופתיחת עונת הדוחות לרבעון השני של השנה. בתוך כך, יום המסחר בוול סטריט ננעל אמש (ב'), בעליות קלות: נאסד"ק עלה ב-0.3%, S&P 500 הוסיף לערכו 0.1% ודאו ג'ונס עלה ב-0.2%.

במהלך המסחר דווח כי הנשיא דונלד טראמפ איים להטיל "מכסים משניים" על שותפות הסחר של רוסיה "בכ-100%" במידה והנשיא ולדימיר פוטין לא יסכים לעסקה לסיום המלחמה מול אוקראינה תוך 50 יום. "אנחנו לא מרוצים מהם, ואנחנו הולכים להטיל מכסים חמורים מאוד. אם לא יהיה הסכם תוך 50 יום, אטיל מכסים בגובה של כ-100%, ונקרא להם מכסים משניים", אמר טראמפ בפגישה עם מזכ"ל נאט"ו, מארק רוטה.

בלטה לחיוב מניית פלנטיר שקפצה בכ-5%, והשלימה עלייה של כ-100 מתחילת השנה. בשוק יש חילוקי דעות לאן היא ממשיכה מכאן. החברה בניהולו של אלכס קארפ מספקת פתרונות AI לתחום הביטחוני. בשבוע שעבר, בית ההשקעות Wedbush הותיר את המלצתו על "תשואת יתר" והעלה את מחיר היעד מ־140 דולר ל־160 דולר, עם פרמיה של 12.6%. בוודבוש ציינו כי הביטחון שלהם באסטרטגיית החברה התחזק.

לעומת זאת, באתר המשקיעים The Motley Fool העריכו שמספר המלצות ה"מכירה" על מניית פלנטיר יגדל בקרוב. להערכתם, יש סיכון שהערכות האנליסטים על קצב אימוץ ה־AI אופטימיות מדי. סיבה מרכזית יותר היא "השווי הבלתי ניתן להסבר" של החברה, כהגדרתם. לדבריהם, החברה ראויה לפרמיה, אך לא עד כדי כך גבוהה. נכון להיום, רוב האנליסטים נייטרליים בנוגע למניה.

גם אמזון ריכזה עניין לאחר שדווח כי יחידת הענן של החברה הודיעה כי פרסמה תצוגה מקדימה של Kiro, תוכנה שמפתחים יכולים להשתמש בה כדי לכתוב קוד בעזרת בינה מלאכותית. בפוסט ב-X, מנכ"ל אמזון, אנדי ג'סי, אמר של-Kiro "יש הזדמנות לשנות את האופן שבו מפתחים בונים תוכנה".

במקביל, סולאראדג' הישראלית עלתה ביותר מ-4% לאחר שבברקליס העלו את דירוג המניה מ'תת-משקל' ל'משקל שווה'. בבנק ההשקעות טוענים כי למרות הציפייה ששוק האנרגיה הסולארית צפוי להתכווץ בשנת 2026, סולאראדג' צפויה לצמוח גם השנה וגם בשנה הבאה.

לאחר שהביטקוין שבר שיאים אמש ועלה מעל 121 אלף דולר, הבוקר, מחיר המטבע הדיגיטלי עומד על 117 אלף דולר.

המנוע מאחורי השיא של הביטקוין, והאנליסט שמעריך: מי יהיה המטבע החם הבא?

במקביל, מחיר הזהב מדשדש לאחרונה לאחר עלייה חדה השנה, והוא נסחר הבוקר בכ־3,371 דולר לאונקיה. בחברת ההשקעות Leverage Shares ציינו שלמרות שהיו הערכות על פריצה משמעותית של המחיר השנה, נראה שהטווח הקרוב דווקא מאותת על תיקון כלפי מטה. להערכתם, ירידה ל־3,100־3,200 דולר עד סוף השנה אינה מופרכת, ולמשקיעים לטווח ארוך זו עשויה להיות הזדמנות כניסה.

בגזרת המאקרו, בארה"ב, נתוני האינפלציה עתידים להתפרסם בשעה 15:30 שעון ישראל. התחזיות המוקדמות מצביעות כי קצב המחירים בארה"ב צפוי לעלות ל-2.6% בקצב שנתי, משיעור של 2.4% בחודש הקודם. יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון אומרים שאומנם ההשפעה האינפלציונית של מלחמת הסחר בינתיים מתונה, אך לדעתם זה מוסבר על ידי הקדמת יבוא וחולשה בביקושים. בלידר סבורים ש"השפעת המכסים תורגש יותר במחצית השנייה של השנה. יחד עם זאת, אין לפסול הפתעה כלפי מעלה בארה"ב כבר במדד חודש יוני".

בסין פורסמו הבוקר (ג'), נתוני הצמיחה לרבעון השני של השנה, שהפתיעו לחיוב את הצפי המוקדם כשעלו ב-1.1% בקצב רבעוני. גם נתוני הייצור התעשייתי הפתיעו לחיוב כשעלו ב-6.8% בקצב שנתי בחודש יוני.

בסקירת המאקרו השבועית של יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון, ישנה התייחסות לנתוני מאקרו מעורבים שפורסמו באירופה: המסחר הקמעונאי ירד ב־0.7% במאי (אחרי עלייה של 0.3% באפריל) והקצב השנתי התמתן מ־2.7% ל־1.8%.

עם זאת, הייצור התעשייתי בגרמניה עלה במאי ב־1.2% (לאחר ירידה של 1.6% באפריל), ומדד אמון המשקיעים עלה והגיע לרמתו הגבוהה ביותר מאז פברואר 2022. בלידר ממליצים על פיזור בהשקעות לכיוון אירופה, זאת על רקע ריבית נמוכה, שינוי לכיוון מדיניות פיסקאלית מרחיבה וכן פוטנציאל להמשך התחזקות האירו בעולם.