בלי תפריט ובלי זמני פעילות: הבית הקטן בקיבוץ שמגיש ארוחת פחמימות חלומיות

גבינה עטופה בוואסאבי ועוד שילובים נדירים, יין קרח שהולם את השרב, גלריה לאמנות מקומית ושפית שמארחת במרפסת הפרטית שלה • הנה כמה מההפתעות שיש לרמת הגולן להציע

מאפים מתוקים במרפסת במרום גולן / צילום: שפרה מיכאלוביץ
מאפים מתוקים במרפסת במרום גולן / צילום: שפרה מיכאלוביץ

חודשים שלא הצלחתי להגיע לרמת הגולן. פעם טיל, פעם אזעקה ופעם התחושה שלא נכון לנסוע עכשיו רחוק. והנה הגיע הזמן, והדרך - חלום. גם בקיץ היוקד העלייה אל הרמה חושפת הרים הנראים כמו רגליים ענקיות צהובות, והגולן נפרש במלוא הדרו בכל שעה ועונה.

תאווה לעיניים ולפה: שלוש תערוכות מרהיבות ומסעדה טובה לצידן
מקלחת יער? חכו שתגלו את האטרקציה הזאת ומה היא עושה לגוף

10:00 | משהו לאכול: פילו עם קרם כרישה ובורקס מים

בדרך למרפסת של שפרה בקיבוץ מרום גולן עצרנו בקיבוץ אפיק. גלשנו לעבר מרפסת הר נבו, ושתקנו מול תכול עיניה של הכנרת. מעבר לתצפית המפוארת הצופה לסוסיתא ולטבריה, מדובר בנקודת ציון בחייו של אלי כהן, האיש שלנו בדמשק. בדיוק כאן, במחנה פיק, ישב כהן עם "חבריו" הקצינים הסורים ורקם מזימות כשהוא מביט על הכנרת היפה.

משם נסענו בעקבות ההוראות של שפרה מיכאלוביץ' לביתה, שם היא מארחת (בזמנים משתנים) מבקרים סביב שולחן עמוס בטעם, יופי ומלא כל טוב. למרבה המזל, הגענו ביום ובשעה הנכונה.

מאפים מתוקים במרפסת במרום גולן / צילום: שפרה מיכאלוביץ
 מאפים מתוקים במרפסת במרום גולן / צילום: שפרה מיכאלוביץ

שפרה, שפית וצלמת, אופה ארבע פעמים בשבוע, אבל בלי תפריט קבוע. כל יום מזמן את ההפתעות המתוקות והמלוחות שלו. ביום שלנו גדשו את השולחן בין היתר אצבעות פילו זהובות ממולאות בקרם כרישה עדין כמלמלה, בורקס מים, לחם קופים מלוח ומתוק, מאפים עם סלק, אגוזים וגבינה.

יש גם ריבות מעשה ידיה, מהן חמדנו את החרפרפה־מתוקה עם צ'ילי ואסנה, כלי קרמיקה של אמנית מקומית וכמובן עוגות גבינה ופטל וכל טוב פירות הגולן. אין מה למהר, אלא לקחת ברוגע צלחת, לבחור בקפידה מן המאפים, ללעוס במתינות וליהנות מכל פיסה יפה.
במרפסת - בית קפה אינטימי, מרום גולן

12:00 | משהו לראות: פרחים, יצירות ואופנה מתוצרת הגליל והגולן

בצוהרי יום של אמצע השבוע נצפו במרכז מרום גולן כמה אוטובוסים עם אורחי המלון של הקיבוץ, וילדים שבאו לצנן את נפשם בארטיק במרכולית המקומית.

אנחנו החלטנו לתמוך בכלכלה המקומית, ופקדנו את "פרחונית", חנות פרחים ומתנות מקסימה שמגישה גם קפה ומאפה, ואת גלריית "משלנו", המציגה אמנות פרי יצירתם של תושבי הגליל והגולן. המבחר היה יפה - תכשיטים, תמונות, יצירות ואפילו אופנה.
פרחונית, משלנו, מרום גולן

13:00 | משהו לשתות: שרדונה צונן ביקב של שריונרים

זו עונת טרום הבציר, וענבי הכרמים של יקב תל שיפון שבקיבוץ אורטל ממתינים בסבלנות למזמרת הכורמים. בראש שורות הכרם מלבלבים שיחי ורדים, ואל תמונת הנוף היפה מצטרפים התלים המפורסמים של הגולן. על רקע היופי הזה לגמנו יין קרח שהלם היטב את השרב, שרדונה צונן ועוד ככה וככה לגימות וטעימות של תקרובת נאה.

יקב תל שיפון, אורטל / צילום: שני בריל
 יקב תל שיפון, אורטל / צילום: שני בריל

יקב תל שיפון היה בגלגולו הקודם יקב אורטל. לפני כמה שנים רכשו אותו שלושה חברים ששירתו יחד באותו גדוד שריון. "המג"ד קרא לנו לצריח, אז התייצבנו", מספר רביב, אחד משלושת השותפים. נפשם של עופר מאירי (המפקד), רביב צחי ודדו צורי נקשרה באזור במהלך שירותם הצבאי. שנים מאוחר יותר הם החליפו את התותח במזמרה ואת הפגזים בענבים.

היקב בגלגולו הנוכחי מייצר יותר מעשרה יינות כשרים וטובים עד מאוד, ובסופי שבוע פותח את שעריו לאירוח נעים ונדיב.
יקב תל שיפון, אורטל

14:00 | משהו לקנות: כיכרות עגולים של מאסדאם מתקתקה

מרחק שתי פסיעות מהיקב שוכנת Grineli, אחת המגבנות המתוקות והמצוינות שיש לחבל הארץ להציע. היא כה נפלאה עד שנדמה שכמותה אפשר למצוא בכפר פצפון באלזס ולהתענג על חדוות הגילוי.

מגבנת Grineli בקיבוץ אורטל / צילום: דרור ארצי
 מגבנת Grineli בקיבוץ אורטל / צילום: דרור ארצי

נפעמנו למראה המקרר שהציג מבחר מסחרר של יותר מ־15 סוגי גבינות. אלה עשויות בקפדנות ובאהבה בידיהן הטובות של נליה וגרגורי, זוג שבסיבוב שני בחיים ובקריירה פתח את המגבנה הקטנה והמטריפה, שמחלונה נשקפים כיכרות עגולים של מאסדאם מתקתקה.

ההיצע יוצא דופן ובייחוד מסעירה גבינת העיזים המצופה בעלי וואסבי מתוצרת הגולן. "בקרוב אגבן גבינה עם לבנדר מהשדות", מבטיחה נליה ואנחנו מבטיחים לשוב לעוד סיבוב של מעדן גולן.
Grineli, אורטל