אאורה , אחת מחברות הנדל"ן למגורים המובילות בישראל, מציגה במחצית הראשנה של השנה ירידה בקצב מכירת הדירות שלה לצד הצפת ערך משמעותית בעסקיה. בד בבד עם הדוחות הכספיים, דיווחה החברה שבשליטת ובניהול יעקב אטרקצ'י על השקעה משמעותית של הפניקס בחברה בת הפועלת בתחום המרכזים המסחריים, כשלב מקדים לקראת הנפקת מניותיה בבורסה.
● הרווח של הפניקס קפץ ברבעון בפי 1.5 - תשואה להון של 35%
● "אני מבין באיך לסדר את העגבנייה": כך הסביר רמי לוי את הטעות שעלתה לו רבע מיליון שקל
בסיכום המחצית הראשונה של 2025 מציגה אאורה שבשליטת וניהול יעקב אטרקצ'י (47%), ירידה קלה של כ-1% בהכנסות שעמדו על כ-719 מיליון שקל. זאת לאחר קיזוז רוב הירידה הודות לרכישת פעילות חברת הבנייה מגידו במהלך השנה שעברה, שתרמה 128 מיליון שקל לשורת ההכנסות במחצית הראשונה של 2025. ברבעון השני ירדו הכנסות אאורה בכ-6%, ועמדו על כ-348 מיליון שקל.
סיבה מרכזית לקיטון בהכנסות היא כאמור ירידה במכירת הדירות. בסיכום המחצית מכרה החברה 308 דירות תמורת 627 מיליון שקל, לעומת 405 דירות שנמכרו בתקופה המקבילה אשתקד, ורחוק מאד מיעד המכירות השנתי אותו הציבה בתחילת השנה - מכירה של 1,300 יח"ד. באאורה מציינים כי לאחר תקופת הדוח נמכרו 429 דירות, כך שבסך הכל היא מכרה מתחילת השנה 737 דירות, בשווי כולל של כ-1.7 מיליארד שקל.
בשורה התחתונה דיווחה החברה במחצית הראשונה על רווח נקי של כ-120 מיליון שקל, ירידה של כ-42% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. את הירידה ברווח מסבירים בחברה בהוצאות שקשורות לרכישת חברת הבת מגידו, וברווח של 71 מיליון שקל, שבו הכירה אשתקד כתוצאה מאותה רכישה. בסיכום הרבעון רשמה החברה ירידה של כ-63% ברווח, שעמד על 46 מיליון שקל.
3 דברים שחשוב לדעת על דוחות אאורה
● כ־719 מיליון שקל ההכנסות במחצית הראשונה - הודות לפעילות החברה הנרכשת מגידו
● 308 דירות מכרה החברה במחצית, זאת מתוך צפי שנתי למכירת 1,300 דירות
● 22 מרכזים מסחריים כוללת פעילות החברה הבת - הממוקמים בתוך פרויקטים של אאורה בערים מרכזיות
מניית אאורה ב-4% מתחילת השנה, כולל הירידה בעקבות פרסום הדוחות (יום ב') וזאת לעומת עלייה של 5% במדד ת"א בניה בו היא נכללת. עם זאת בשלוש השנים האחרונות הניבה המניה תשואה של 230%, המשקפת לחברה כיום שווי של 5.9 מיליארד שקל (חלקו של אטרקצ'י קרוב ל-3 מיליארד שקל).
אאורה היא אחת מחברות הנדל"ן למגורים הגדולות והמשמעותיות בישראל. החברה מקדמת 169 פרויקטים לבניית 61.5 אלף דירות, רובם (144 פרויקטים) בתחום ההתחדשות העירונית. "החברה ממשיכה במגמה כחברת הנדל"ן המובילה, הדומיננטית והחזקה בתחום המגורים בישראל - לחברה היקף חסר תקדים של 27 פרויקטים בשיווק וביצוע ובכוונתנו לפתוח בשנה הקרובה 12 פרויקטים חדשים כך שנגיע להיקף מצרפי של 10,000 דירות. אאורה ממשיכה לבנות את ישראל במרכז, בצפון ובדרום, כך שאלפי יחידות דיור יבנו על ידינו במהלך השנה הקרובה, בכל הארץ, תוך יצירת ערך רב לבעלי המניות שלנו", מסר אטרקצ'י.
לקראת הנפקת פעילות המרכזים: הפניקס משקיעה
לצד פרסום הדוחות הכספיים לרבעון השני, דיווחה כאמור אאורה כי חברת הביטוח הפניקס תשקיע 140 מיליון שקל בחברת הבת אאורה מרכזים מסחריים (100%), תמורת 17.5%. העסקה מעניקה לראשונה תג שווי לפעילות המרכזים המסחריים של אאורה - 800 מיליון שקל (אחרי הכסף), והיא מהווה צעד מקדים למהלך מתוכנן של הנפקת החברה הבת, אותו בוחנת אאורה (זאת לצד מגידו שהונפקה בשנה האחרונה).
פעילות חברת הבת, נשענת על 22 מרכזים מסחריים אותה מקימה בימים אלו אאורה ברחבי הארץ, הממוקמים בפרויקטים שלה במרכזי הערים. להערכת החברה, עם השלמת האכלוס שיחל בשנה הקרובה, צפויים המרכזים המסחריים שלה להניב NOI (הכנסה תפעולית נטו) של כ-103 מיליון שקל בשנה.
"אנחנו רואים בחברת המרכזים המסחריים מוצר משלים לפעילות המגורים של אאורה, בלב עשרות שכונות גדולות בכל הארץ, תוך יצירת חווית מגורים אורבנית עוטפת ושלמה. החברה מאמינה שפעילות המרכזיים השכונתיים בלב שכונות ענק יהפכו לפעילות משמעותית שתשיא רווחים ותשואות בשנים הקרובות", מסר אטרקצ'י.
הכניסה של הפניקס לפעילות המרכזים המסחריים של אאורה מצטרפת להשקעה של 750 מיליון שקל ב-11 פרויקטי מגורים של החברה, ומעלה את סך ההשקעה הישירה של הפניקס לכ-900 מיליון שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.