כשהבית הופך למשרד, בית ספר וקולנוע: זינוק בצריכת האינטרנט במהלך המלחמה

במהלך מבצע "שאגת הארי" היקף הגלישה היומי עלה ב-30% לפי בזק, לצד קפיצה של 60% בשיחות מהטלפון הביתי ועלייה במתקפות הסייבר הישירות על נתבי בתים • עינת שרוף חגגה מימונה עם לוחמים בבסיסי צה"ל ביוזמת שופרסל • וגם: רקפת רוסק עמינח ודין לייטרסדורף השתתפו בכנס AI יוקרתי בסן פרנסיסקו • אירועים ומינויים

תשתית אינטרנט של בזק / צילום: אייל מרגולין
תשתית אינטרנט של בזק / צילום: אייל מרגולין

1כמה אינטרנט צרכנו במלחמה?

בחודש וחצי של מבצע "שאגת הארי" הפך הבית למשרד, בית ספר וקולנוע בו-זמנית עבור מיליוני ישראלים. התוצאה: השימוש באינטרנט עלה ב-30%, כך מדווחת בזק.

חברת התקשורת מציינת שצריכת הנתונים הגיעה ל-25.6 ג'יגה-בייט ביום - עלייה משמעותית מ-20 ג'יגה-בייט שנרשמו ערב המלחמה.

"הגידול", מציינים בחברה, "נבע מהמעבר הנרחב לפעילות מהבית, שכללה עבודה מרחוק, לימודים מקוונים, צריכת תוכן דיגיטלי, משחקים וצפייה בסרטים ובסדרות, כולם נשענו על תשתית האינטרנט הביתי, שהינה מרכזית בחיי העבודה, הלימודים והפנאי של הציבור ונחשבת כתשתית לאומית קריטית".

שנה ראשונה מתגמלת: מנכ"ל צ'ק פוינט קיבל 7.5 מיליון דולר
לא רק הבנזין: גם בלון הגז לבישול מתייקר

במקביל, היא מציינת כי נרשם זינוק משמעותי של כ-60% בהיקף השיחות היוצאות מהטלפון הביתי, מה שמעיד על חזרה לשימוש באמצעי תקשורת מסורתיים לצד האמצעים הדיגיטליים.

חברה התקשורת זיהתה בנוסף עלייה של 17.5% בחסימות אתרים זדוניים ו-5.9 מיליון ניסיונות פישינג בכל יום. מספר מתקפות הסייבר הישירות על נתבי בתים עלה בשיעור של 16.5%. מערכות ההגנה של בזק חוסמות כיום בממוצע 1.7 מיליון ניסיונות פריצה ביום.

2מימונה

עינת שרוף הגיעה ביום ה' לבסיסי צה"ל כדי לחגוג את המימונה יחד עם הלוחמים. במסגרת מחווה מיוחדת של רשת "שופרסל", הוקמו בבסיסים עמדות מופלטה - שרוף עצמה הצטרפה להכנות, חילקה מופלטות לחיילים והרימה את המורל.

עינת שרוף / צילום: יח''צ שופרסל
 עינת שרוף / צילום: יח''צ שופרסל

3הייטק

רקפת רוסק עמינח, שותפה-מנהלת ב-Team8 ולשעבר מנכ"לית בנק לאומי, ודין לייטרסדורף, מייסד-שותף ומנכ"ל מעבדת ה-דקארט AI, השתתפו בכנס HumanX היוקרתי בסן פרנסיסקו.

הכנס, שעוסק בהשפעת הבינה המלאכותית על עולם העסקים, התעשייה וההשקעות, נחשב לאחד מאירועי ה-AI הגדולים בעולם.

רקפת רוסק עמינח, שותפה-מנהלת ב-8Team / צילום: chaude timoleo
 רקפת רוסק עמינח, שותפה-מנהלת ב-8Team / צילום: chaude timoleo

4תרומה לקהילה

לקראת מרתון winner ירושלים שייערך ביום שישי הבא, ושצפויים בו כ-40 אלף משתתפים, משיקה חברת הנדל"ן אזורים פרויקט ייחודי למעורבות חברתית ותרומה לקהילה, בשם "מעבירים את זה הלאה".

עדי דנה, מנכ''ל אזורים (מימין), הרשי פרידמן, יו''ר הדריקטוריון ובעל השליטה בחברת אזורים, ומשה ליאון, ראש עיריית ירושלים / צילום: ארנון בוסאני
 עדי דנה, מנכ''ל אזורים (מימין), הרשי פרידמן, יו''ר הדריקטוריון ובעל השליטה בחברת אזורים, ומשה ליאון, ראש עיריית ירושלים / צילום: ארנון בוסאני

הפרויקט מעודד את הרצים המשתתפים במרתון לתרום ביגוד ספורט: חולצות, טרנינגים, כובעים ופריטי לבוש נוספים.

5מינוי חדש

עורך דין רימון תלחמי, המתמחה בתחום הנדל"ן ובתחום מימון הפרויקטים, מצטרף כשותף למשרד עורכי הדין פירון.

עורך דין רימון תלחמי / צילום: נמרוד גליקמן
 עורך דין רימון תלחמי / צילום: נמרוד גליקמן

וארון דובין, אשר לו ניסיון של יותר מעשר שנים בהשקעות בתעשיית ההון סיכון (VC), ודניאל גולדשטיין, מונו לשותפים חדשים בקרן ההון סיכון Team8.

מספר היום

21
מיליארד דולר
היקף הסכם האספקה שחתמה מטא עם חברת קורוויב בתחום ה־AI