ישי דוידי: "במהלך המלחמה השלמנו מימושים ב-3.6 מיליארד דולר"

ישי דוידי קיבל אות הוקרה מהפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב והציג את נתוני הפעילות של פימי • קבוצת הפרסום פובליסיס חשפה פלטפורמה חדשה המבוססת על AI, בזמן שבכירי ענפי ההייטק וההשקעות התכנסו לדיון בהשלכות ה-AI באירוע שארגן התאגיד השוויצרי UBS • אירועים ומינויים

פרופ' נעם אליעז דיקן הפקולטה להנדסה באוניברסיטת ת"א וישי דוידי מייסד ומנכ"ל קרן פימי. צילום: ניב קנטור
פרופ' נעם אליעז דיקן הפקולטה להנדסה באוניברסיטת ת"א וישי דוידי מייסד ומנכ"ל קרן פימי. צילום: ניב קנטור

1ישי דוידי: "במהלך המלחמה השלמנו מימושים ב-3.6 מיליארד דולר"

מייסד ומנכ"ל קרן פימי, ישי דוידי, קיבל אות הוקרה מטעם הפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב על תרומתו למשק הישראלי, לתעשייה ולקידום החדשנות. "פימי היא כיום הגוף התעשייתי הגדול בישראל והמעסיק הגדול במשק התעשייתי, וב-30 שנות פעילות לא סגרנו אף חברה", ציין בנאומו באירוע.

גם פיצה צריכה להשקיע בטכנולוגיה: הלקח מאחורי מכירת פיצה האט
תיק תיאום המחירים: מחר יחל שלב ההוכחות במשפטו של בעלי ויקטורי

עד היום רכשה הקרן את השליטה ב-108 חברות, והשלימה אקזיטים ב-77 חברות. כעת היא מחזיקה ב-31 חברות, המעסיקות כ-60 אלף עובדים. "אנחנו לא קונים בזול, ומוכרים ביוקר", אמר דוידי. "אנחנו רוכשים חברות בעלות פוטנציאל, מבצעים תהליכי השבחה עמוקים ומייצרים צמיחה ארוכת טווח". עוד הוא ציין כי שני התחומים היחידים שבהם הקרן אינה משקיעה הם נדל"ן ופיננסים.

לפי דוידי, בשלוש השנים האחרונות השלימה הקרן 14 עסקאות מימוש חלקי או מלא. בחברות הללו הושקעו כ-839 מיליון דולר, "ופימי השלימה מימושים בהיקף של 3.6 מיליארד דולר במהלך שנות המלחמה. זה קרה בתקופה שבה משקיעים זרים נמנעו מהגעה לישראל, ומעיד על איכות החברות ועל האמון בכלכלה הישראלית".

השבוע מימשה פימי כ-6% ממניות חברת מנועי בית שמש תמורת 500 מיליון שקל, כשבצד הקונה נמצאת חברת הביטוח הראל. דוידי התייחס בנאומו לחברה, וציין כי כשפימי נכנסה אליה ב-2016 הסתכמו המכירות בכ-77 מיליון דולר בשנה, ואילו כיום עומד קצב המכירות על כ-350 מיליון דולר. צבר ההזמנות צמח לכ-3.5 מיליארד דולר, ושווי השוק עלה מכ-100 מיליון דולר לכ-2.8 מיליארד דולר. "השינוי נבע משילוב של הנהלה חזקה, אסטרטגיה ברורה, השקעות בצמיחה, שליטה ובקרה והצטיינות תפעולית", הסביר.

2פובליסיס קוראת למפרסמים לקפוץ לבריכת ה-AI

קבוצת הפרסום פובליסיס ישראל השיקה במלון The George בתל אביב את brain - מערך היכולות החדש שלה, המחבר בין דאטה, מדיה, קריאייטיב, ביצועים ובינה מלאכותית, לשדרוג הביצועים השיווקיים והפרסומיים.

לדברי מנכ"ל ויו"ר הקבוצה, יוסי לובטון, מדובר ב"עבודה של כמה חודשים, והגיע הזמן לשים אותה על הכביש, ולהתחיל לנסוע. עבר עשור עד שהמהפכה הדיגיטלית חלחלה, הפעם אין לנו אפילו שנתיים".

בשנים האחרונות השקיעה פובליסיס העולמית יותר מ-10 מיליארד דולר ברכישות טכנולוגיות. עם זאת, גם שם מודים כי בשלב הנוכחי ה-AI לא מאפשר אוטומציה מלאה, והוא משמש בעיקר ככלי תומך החלטות. לובטון ציין כי כיום האימפקט העסקי מעבודה עם כלי AI עדיין נמוך, והעביר מסר לארגונים: "תיכשלו בפעם הראשונה, זה בסדר, תשתפרו בפעם הבאה. אבל אם לא תנסו, תיעלמו. לחשוב שאם לא נקפוץ לבריכה, אז לא תהיה בריכה, זה נאיבי. עכשיו יש לנו הזדמנות להיות בתוך המהפכה".

מנכ''ל ויו''ר פובליסיס ישראל, יוסי לובטון, ועמית ינאי מהחברה המרכזית למשקאות / צילום: הילה אייזינגר
 מנכ''ל ויו''ר פובליסיס ישראל, יוסי לובטון, ועמית ינאי מהחברה המרכזית למשקאות / צילום: הילה אייזינגר

מה יקרה למשרדים הקטנים במרוץ הזה? לובטון הודה שהוא מדבר מהפוזיציה, אך ציין כי "טכנולוגיות ופלטפורמות עולות כסף, ולכן זה עומד להיות עולם של שחקנים גדולים מאוד".

3הייטק

בכירי ענף ההייטק ותחום ההשקעות הגיעו למסעדת קלארו בתל אביב לאירוע The Unicorn Circle - The Next AI Wave שארגן התאגיד השוויצרי UBS.

מיכאל כגן מאנבידיה, רותם תמרי מנכ''לית UBS Wealth Management Israel, ועמית בן דב מ-Gong / צילום: שאולי לנדנר
 מיכאל כגן מאנבידיה, רותם תמרי מנכ''לית UBS Wealth Management Israel, ועמית בן דב מ-Gong / צילום: שאולי לנדנר

4מינויים חדשים

ערוץ רשת 13 מבצע שני מינויים בהנהלה: נועה צבר, 49, מונתה לסמנכ"לית הכספים, אחרי תפקיד דומה בחברות ארטליסט ופייבר; ירדן ביטרן מונתה לסמנכ"לית התוכן של חדשות 13, לאחר שבשלוש השנים האחרונות כיהנה כראש מערכת החדשות של ידיעות אחרונות ו-ynet.

נועה צבר / צילום: עומר הכהן
 נועה צבר / צילום: עומר הכהן

ירדן ביטרן / צילום: יונתן בלום
 ירדן ביטרן / צילום: יונתן בלום

עו"ד נדב אטיאס מונה ליועץ המשפטי וקצין הציות של אולטרה פיננסים, חברת שירותים פיננסיים חוץ-בנקאית.

מספר היום

1.1
מיליון
מספר הצפיות במשחק הכדורגל בין ארגנטינה לאוסטריה בפלטפורמות הדיגיטל של "כאן", נתון שיא למונדיאל הנוכחי