התקלה באפליקציית ביט תוקנה

משתמשים שניסו הבוקר להפעיל את אפליקציית ביט נתקלו בהודעת שגיאה שכותרתה "המידע לא נטען, נסה שוב" • התקלה תוקנה

אפליקציית ביט / צילום: Shutterstock, Maor Winetrob
אפליקציית ביט / צילום: Shutterstock, Maor Winetrob

התקלה באפליקציית ביט של בנק הפועלים תוקנה. משתמשים שניסו הבוקר (ג') להפעיל את היישומון נתקלו בהודעת שגיאה שכותרתה "המידע לא נטען, נסה שוב".

כסף מהביט לפייבוקס? בקרוב זה יהיה אפשרי
ביט ופייבוקס ראש בראש: העמלות שהתייקרו, ההפסדים והשינוי המתקרב

ביט הוא היישומון הנפוץ בארץ לצורכי העברת מזומנים ותשלומים בין אנשים, ויש לציין כי בשנה החולפת נרשמו מספר תקלות במערכת.

ביט שולט כיום על רוב-רובו של התחום, אך ככל הידוע הוא איבד בהדרגה נתח שוק ליישומון המתחרה של בנק דיסקונט - פייבוקס. האחרון צבר תאוצה משום שלא החל בגביית עמלות, אלא הגביל את גובה ההעברות של הכספים מדי חודש, למעט למי שהנפיק כרטיס אשראי ייעודי (שאינו גובה דמי משתמש).

אפקליציית ביט פועלת תחת חטיבת השווקים הפיננסיים בבנק הפועלים ומשרתת 3.5 מיליון משתמשים פעילים. ממוצע מחזור ההעברות הכספיות בביט (בין המשתמשים - P2P) הסתכם ב-2.45 מיליארד שקל מדי חודש אשתקד. עם זאת, לא ניתן לגזור מה היקף העמלה שגבה הבנק אשתקד מהשימוש בביט.

סוגיית העמלות

יישומוני התשלומים עולים לשני הבנקים בעלויות תפעוליות כבדות. הסיבה היא שלצורך התשלום, היישומונים ביט ופייבוקס משתמשים בכרטיס אשראי, ולכן כל העברה עולה לבנק בתשלום לחברות האשראי.

הפתרון שמצאו בבנק הפועלים הוא גביית עמלה: הבנק גובה עמלה מלקוחות שמקבלים כספים באמצעות ביט. החל ממאי ייקר הפועלים את העמלה שהוא גובה מהלקוחות שמקבלים כספים באמצעות ביט. הבנק החל לגבות עמלה לראשונה בגין היישומון בינואר 2025.

בביט שלחו באפריל ללקוחות את ההודעה הבאה: "רצינו לעדכן שב-1.5.26 ישתנה גובה העמלה על סכומים שייכנסו ל-bit שלך מעבר ל-25 אלף שקל בשנה קלנדרית, בקבלת כסף מאנשים. עמלת קבלת תשלום תהיה 0.8% (במקום 0.6%). תודה, צוות bit".

יצוין כי העמלה נגבית ממי שמקבל מעל ל-25 אלף שקל בשנה, ולא נגבית מעבר לסכום של 100 אלף שקל (כלומר במקרה המרבי היא מגיעה ל-600 שקל).