כמו הרבה מיזמים מתקופת הקורונה, גם כאן הכול התחיל בסגר הראשון. ליאור אבישר וחברתה מאיה קליין הוטרדו מהשאלה מה יהיה עם הסבים והסבתות שלהן שגרים בעיר אחרת. "חשבנו שבטח לידינו מתגוררים סבים וסבתות של אנשים אחרים שיהיו בסיטואציה דומה, ושיהיה נחמד לסייע להם בזמן שאנשים אחרים מסייעים לסבים ולסבתות שלנו", מספרת ליאור אבישר. "העלינו לאינטרנט טלפון לקשישים וטלפון למתנדבים והצגנו את הרעיון. מיד קיבלנו עשרות פניות".
מאיפה הגיעו עיקר הפניות?
"פנו אלינו מכל הארץ. המתנדבים היו בעיקר בני 20-30, בהם סטודנטים ואנשי הייטק. אל הקשישים הגענו דרך עובדות סוציאליות, רופאים וצוותים שבקשר איתם. הרגשנו שבשיא הסגר, אנשים חיפשו תחושת משמעות ודרך לתרום. הגענו ל-10,000 מתנדבים פרוסים עד היישוב הכי קטן בארץ. עזרנו ל-3,000 קשישים בשיא וחברנו למערך סיוע עירוני שעזר לעוד 7,000 קשישים. העיריות השתמשו במאגר המתנדבים שלנו לחלוקה של מוצרים לקשישים".
סביב המיזם התגבש צוות של כ-150 מתנדבים, שלדבריה "עבדו מהבוקר עד הלילה. בלעדיהם זה לא היה קורה. הסגר נתן תחושה של סוף העולם, ואנשים רצו להירתם ועשו את זה בזמן שעבדו במשרה מלאה או בזמן לימודים לתארים מורכבים".
ומה היה עיקר הסיוע שנדרש?
"הרעיון היה לסייע במה שצריך מיידית. אם זה תרופה למשל, המתנדבים עברו אצל הקשישים, לקחו מרשם ואת כרטיס קופת החולים והלכו להביא את התרופה, ממש כמו נכדים. את המוצרים הבאנו עד לפתח הבית ומעולם לא פתחנו את הדלת כדי לא לסכן את הקשישים. לאחר מכן הצטרפו חבר'ה שהקימו בהתנדבות אפליקציה שאיתרה את המתנדב הקרוב למי שזקוק לעזרה, לפעמים זה היה שכן מאותו בניין".
לימים, הגל הראשון דעך, הגיע הגל השני ואחריו השגרה שחוזרת לאטה, וכאן נולד חיבור עם עמותת "חיבורים 20-80" המייצרת יוזמות בין־דוריות באמצעים טכנולוגיים. "זה היה חיבור טבעי והיום הם מחזיקים את Door2Dor, בזמן שאחנו מלווים אותם", היא אומרת.
אבישר עובדת בסטארט־אפ FairFly (העוסק באופטימיזציה של תמחור לכרטיסי טיסה) והיא בוגרת התוכנית "תגלית אקסל" - זרוע המנהיגות העסקית של תגלית שמטרתה לייצר קשרים עסקיים וחברתיים בין צעירים ישראלים וצעירים אמריקאים. את התוכנית היא מגדירה כ"גב של המיזם".
איפה נמצא אותך בעתיד?
"חשבתי שאתמקד בתחום העסקים ובהייטק. העיסוק הזה גרם לי להבין שאני רוצה לעסוק בתחום של המיזמים החברתיים שעושים אימפקט באמצעות טכנולוגיה. זה המקום שבו אני יודעת שאהיה מסופקת".
מיכל רז חיימוביץ'