בארבע השנים האחרונות מנהל אביעד טמיר את תחום הבריאות ומדעי החיים ברשות לשיתוף פעולה תעשייתי וקידום השקעות זרות (Invest in Israel) במשרד הכלכלה. במסגרת תפקידו הוא מנסה לאתר חברות שיירצו להשקיע בישראל, אלא שהקורונה כפתה עליו שינוי כיוון מחשבתי.
"הדבר הראשון שעשינו", הוא אומר, "היה לעבור למוד של ניהול משברים, שזו דרך שונה לגמרי של טיפול. אם עד עכשיו עסקתי בתהליכים יותר ארוכים ובניסיונות 'לטרגט' חברות מחו"ל, פתאום מצאתי את עצמי מטפל בדברים המיידיים: למשל, חברות רב לאומיות שפועלות כאן והיו צריכות לקבל חומרי גלם מחו"ל, סיוע מול המכס והיתרי יצוא כדי לעמוד בתפוקה".
כשהוקם החמ"ל הלאומי למאבק בקורונה בראשות משרד ראש הממשלה, טמיר צורף אליו כנציג משרד הכלכלה, ושימש כחוט המקשר מול הנספחים המסחריים. "היה מאבק גלובלי של הצטיידות במכשור רפואי וציוד מיגון, והיה צריך אנשים בשטח שמבינים את הצרכים, ומתרגמים אותם לרשימת רכש כדי לאתר לידים איכותיים בחו"ל", הוא מתאר את פועלו.
טמיר מצא את עצמו תחת צונאמי של פיתוחים, מצד חברות שרבות מהן ביטחוניות, שיחד עם רופאים ומהנדסים ניסו למצוא פתרונות לצרכים החדשים שיצרה המגפה. "עברנו פה שינוי טכנולוגי ותרבותי מדהים", הוא מסכם את התקופה, "גם חברות שניסו ונכשלו האיצו תהליכים שיעזרו להן בעתיד. תחום עולם הבריאות הדיגיטלית צמח בצורה גדולה, ויותר ויותר חברות נכנסות לתחום של בריאות הציבור. ישראל הפכה בעניין הזה ל'סאנד בוקס' (ארגז חול) עבור חברות מכל העולם שבאות להתנסות פה".
בחודשים האחרונים הוא אחראי על אירוע מסעיר אחר שהתרחש השנה: שיתוף הפעולה של ישראל עם האמירויות. אחרי שנרגעים מההתלהבות הגדולה, "כמו שיש אצל בני זוג בתחילת יחסים", הוא אומר, "באמירויות מאוד מחפשים את שיתוף הפעולה איתנו, אבל לא רק כמשקיעים, אלא כשחקנים משמעותיים ששותפים למחקר ולפיתוחים".
טמיר נולד בבת ים ובצבא שירת כלוחם ומפקד באגוז. אחרי הטיול המסורתי עבד בסוכנות היהודית, החל ללמוד לתואר ראשון במנהל עסקים ומזרח אסיה באוניברסיטה העברית, ומשם המשיך לתוכנית "עתידים למנהל הציבורי", המכשירה עתודה ניהולית לעבודה במגזר הציבורי. ב-2009 שימש כיועץ של מנכ"ל המשרד לאזרחים ותיקים (כיום המשרד לשוויון חברתי).
הוא עבד בארגון הג'וינט, ובהמשך סייע בהקמת עמותת "מעש", שמטרתה לשלב צעירים בשירות הציבורי, וכמנהל רכש עבור חיל האוויר מטעם משרד הביטחון, בניו יורק. שם גם הכיר את אשתו, אמריקאית שעסקה בנדל"ן. עם החזרה לישראל, השתלב בתחום ניהול משברים בגיתם BBDO IM, ובתום שנה מונה לתפקידו הנוכחי במשרד הכלכלה. "זו ההחלטה הכי טובה שקיבלתי", הוא אומר. "זה עולם מרתק".
ובמבט קדימה, לאן פניך: מגזר ציבורי, פרטי?
"אני רוצה להיות במקום שמשלב בין טכנולוגיה והשקעות, והכי חשוב זה האימפקט. הרצון שלי להשפיע על המרחב הציבורי הוא מה שדוחף אותי בין אם זה יהיה במגזר הציבורי או הפרטי.
הדס מגן