הבנק מפרסם היום את פרוטוקולי ישיבת הריבית האחרונה, מהם עולה כי רמת הריבית הנוכחית תואמת את סביבת האינפלציה הנמוכה, את ההאטה המתמשכת במשק העולמי ואת המיתון בהיקפי היצוא
מודיעין בולטת בעלייה דו-ספרתית ■ כל עוד הריבית בשפל, וכל עוד אין פה באמת מאסה של דירות מוזלות, המוכרים לא ממהרים להתפשר ולהוריד מחירים
דודי רזניק, מנהל מחקר מאקרו בלאומי שוקי הון: "מומלצת החזקה סינתטית בשקלים הלא צמודים, והחזקת מח"מ ארוך יחסית (בצורה ישירה) בצמודי המדד. אנו ממליצים על המשך החזקה עודפת בשקלים הלא צמודים"
הם משתמשים במסורות בנייה עתיקות ובסרטוני הדרכה ביו-טיוב, מוצאים דרכים יצירתיות לחסוך באנרגיה ובחומרי גלם, לומדים דברים חדשים על עצמם ועל סביבתם, ובעיקר - חוסכים מאות אלפי שקלים ■ מיוחד ל-G
רועי מרציאנו, מנכ"ל משותף בחברת הנדל"ן CITYR: "בארץ ישנו ציבור שלם שחי בשכירות, וחלקו אף ויתר מזמן על חלום רכישת הבית" ■ "אולי כדאי לנו ללמוד דבר או שניים מהאמריקאים"
הכלכלנים סבורים כי "הפעילות בשוק הדיור תוסיף להתאפיין בחודשים הקרובים ברמה גבוהה של אי-ודאות מצד ציבור הרוכשים, עד ליישומה המלא של המדיניות הממשלתית המקיפה בנושא היצע הדירות"
יוסי אפרתי, סמנכ"ל ומנהל ההשקעות של חברת הכשרה ביטוח: "2016 תהיה שנה בה תיפסק העלייה במחירי הדיור בישראל, אולם אין אנו צופים ירידת מחירים כל עוד לא יתווספו צעדים נוספים ע"י הממשלה"
(עדכון) - כחלון: "הצלחנו לשבור את השיטה בשוק הנדל"ן - שיווקנו 27,690 דירות במחיר למשתכן" ■ "בשנה הבאה נשלים את השיווקים ל-70 אלף דירות ויותר - בהנחה של 200-400 אלף שקל שתגיע לזוגות הצעירים"
יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון: "האינפלציה במשק השנה תהיה נמוכה מן היעד התחתון של בנק ישראל ותסתכם ב-0.2% בלבד" ■ "רווחי הפירמות בארה"ב יצמחו בשנת 2016 בשיעור שנתי של 3%"
הצצה ראשונה למוסף הנדל"ן של "גלובס" שיחולק הערב למנויים ■ מכרז מחיר למשתכן בראשון לציון הוא היחיד עד כה שבו ניתנה לקבלנים האפשרות לקבל תוספת שבס - ולמכור את הדירות הנוספות במחיר השוק ■ איך זה השפיע?
כחלון: "לפני שנה אף אחד לא היה מאמין שיימכרו בכל רחבי הארץ דירות בהנחות של עשרות אחוזים מתחת למחיר השוק. היום מחיר למשתכן קובעת את המציאות הזאת בשטח הלכה למעשה. מציאות של תקווה לזוגות הצעירים וחסרי הדיור בישראל"
במכון מדגישים שמדובר בקצב גידול שנתי של 8.5%, לאחר שב-3 הרבעונים הראשונים של 2015 המחירים עלו ב-6.4% ■ השמאי הממשלתי דיווח כי ברבעון השלישי עלו מחירי הדירות ב-1.4%, ומשרד השיכון טען כי הם ירדו ב-4%
ברחוב החלמונית בטבריה נמכר בית פרטי בן 6 חדרים בשטח 200 מ"ר תמורת 1.95 מיליון שקל, לאחר שהוצע למכירה תמורת 2.1 מיליון שקל
דירות יד שנייההמומלצותנדל"ן: בנייהנדל"ן: נדל"ן למגוריםנדל"ן: מימוןנדל"ן: עסקאות נדל"ןנדל"ן: השקעות נדל"ןעסקה בשבועקבלניםשוק הדיור