מסעדנים (ענף המסעדנות)

כתבות אחרונות

 
חלוקת מזון של מסעדת בוקריה / צילום: לירן מימון

בלי עובדים, עם מחסור בחומרי גלם: בעלי המסעדות שנרתמים בשעת מלחמה

בעלי מסעדות במרכז מדווחים על ירידה של 95% בהיקף העבודה, אך מגלים הבנה למצב הכאוטי מאז תחילת הלחימה • רבים מהם מתגייסים להכנת משלוחים למפוני העוטף ולחיילים, ובשיחה עם גלובס מציינים: "אין עכשיו דבר כזה 'מסעדנות'. אחרי זה נעשה בקרת נזקים"

שירה ספיר 16.10.2023
מגש ''טועמים את נצרת'' ב''לונה ביסטרו'' / צילום: מרב סריג

המסעדה שמגישה מנות קלאסיות, טעימות ונדיבות מהמטבח הערבי

"לונה ביסטרו" בנצרת משקפת את התרבות וההיסטוריה הקולינריתשל השפית והבעלים, לונה זרייק, בת לאחת המשפחות המוכרות בעיר

מרב סריג 06.10.2023
ברבוניה בחמאה חומה, קצף עגבניות, סלט ערבי קצוץ ואבן יוגורט / צילום: מרב סריג

חדר האוכל הקיבוצי שהפך למסעדה עם מנות שף מוקפדות

"מורן - סלואו דיינינג" בקיבוץ מורן בגליל התחתון מציעה מנות טעימות, טריות ומזינות, על בסיס התוצרת החקלאית האזורית

מרב סריג 21.09.2023
פנקייק יפני / צילום: אביעד פלד

ביסטרו תל אביבי עם אווירה שכונתית, מוזיקה טובה ואוכל נהדר

ב"פרא" השוכנת בפינת הרחובות נחלת בנימין וגרוזנברג, מגישים מנות המשלבות בהצלחה בין המטבחים הים תיכוניים ללבנט

מרב סריג 02.08.2023
אנשים יושבים במסעדה בכיכר דיזינגוף בתל אביב / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל איגוד "מסעדנים חזקים ביחד" הורשע בהסדר טיעון בעבירה לפי חוק התחרות

המסעדן תומר מור הודה בשליחת מסרון למסעדנים אחרים בנוגע לעליית המחירים בשוק המסעדנות, ובראיון ספונטני שקיים ברדיו בקשר לכך • עורכי דינו עותרים לביטול ההרשעה

נטע סרוסי 30.07.2023
מנת פטריות מלך היער צלויות ב''הקטן'' / צילום: וינסנט ואן דן הוגן

החמארה התל אביבית שמציגה מטבח ישראלי חדש ומרגש

סוד הקסם של "הקטן" בשוק לוינסקי טמון במתח שבין המקום הקטן לאוכל הגדול ובין חומרי הגלם המיוחדים להגשה נטולת היומרה

מרב סריג 20.07.2023
עסקים סגורים ורחובות ריקים ברחוב דיזנגוף, תל אביב / צילום: גל פטמן
מחנק האשראי | בדיקת גלובס

"המדינה נתנה לנו חבל ואמרה תשימו אותו על הצוואר": העסקים הקטנים פוגשים משבר חדש

אינדקטורים כלכליים ועדויות מהשטח מעלים תמונה עגומה של עלייה משמעותית במספר העסקים הקורסים, בעיקר בתל אביב • אחרי יותר משנה של העלאות ריבית, וכשבבנקים מסרבים לחלק ניכר מדורשי האשראי העצמאים, בעלי עסקים מוצאים את עצמם טובעים בחובות - חלקם גם לשוק האפור • "רוב המקרים מסתיימים בפשיטת רגל ובפגיעה בעשרות עסקים בדרך"

אלה לוי-וינריב ושירה ספיר 14.07.2023
חצי שעה של השראה. ערן גפן בשיחה עם יובל סלע / צילום: ליאור ניר, מנחם רייס

המסעדן שמביא לארץ את שייק שאק: "הם לא רצו להיפגש, אז באנו לניו יורק ודפקנו בדלת"

בגיל 24 ניהל יובל סלע סניף של גלידרייה בהרצליה, והכיר במקרה את השכנים מהמסעדה הסמוכה, האחים ארי ויורם ירזין • שנתיים אחר־כך הם הקימו יחד חברה שהפכה לאימפריית מסעדנות עם שמות נוצצים כמו קפה איטליה ומגזינו, 1,500 עובדים ושירותי הסעדה לחברות ההייטק הגדולות בארץ ובעולם • עכשיו הוא מספר לערן גפן איך הצליח, עם הראל ויזל, להביא סוף-סוף לישראל את שייק שאק ו־Pret A Manger

ערן גפן 30.06.2023
אוקטופוס קונפי ב''שפוי'' / צילום: מרב סריג

המסעדה הקטנה בלב שוק הכרמל בת"א שמגישה מנות שלא תמצאו באף מקום בעיר

"שפוי" בשוק הכרמל בת"א, שבתחילת הדרך היה בר יין, הוא מקום צנוע ושובה לב עם אוכל טוב, אווירה מיוחדת ומחירים הגיוניים

מרב סריג 22.06.2023
באן מי ב''באן מי נונג'' / צילום: מרב סריג

בדרום תל אביב מסתתרת אחת המסעדות הוייטנאמיות האותנטיות בישראל

ב"באן מי נונג", מסעדה ברוח דוכני אוכל הרחוב בהאנוי, מגישים שתי מנות שכל אחת מהן היא עולם שלם של טעמים ואפשרויות

מרב סריג 01.06.2023
מסעדת ''דלמוניקו'ס'' בניו יורק / צילום: ויקיפדיה

מתי אכילה במסעדה הפכה לחלק בלתי נפרד משגרת הפנאי?

המנהג לאכול מחוץ לבית קיים עוד מתקופת הרומאים, אבל היו אלה הסינים שפתחו את המסעדה הראשונה בעולם • מאז הבילוי הזה הפך לחלק בלתי נפרד משגרת הפנאי

The Wall Street Journal 11.05.2023
מנת פירוגי ב''ארטל פורמל'' / צילום: נועם פריסמן

"ארטל פורמל": ביסטרו תל אביבי אלגנטי המציע אוכל נהדר וחווית אירוח מוקפדת

השפים דור ונגר ומיקה אלקים מבשלים מנות ממטבחי אירופה, הים התיכון והלבנט • כאן ניכרת מחשבה בכל פרט במסעדה: מבגדי העבודה של הצוות, דרך המפות הלבנות ועד הכלים מפורצלן

מרב סריג 11.05.2023
פסטייה דגים, סלסת עגבניות וצ'ילי / צילום: אפיק גבאי

"שיינע": מבחר מגוון ונדיר של דגים שזוכים לטיפול הטוב ביותר מידי השף

שף המסעדה, אסף גבאי, עובד עם דגה מקומית או דגה מיובאת, המגיעה במשלוח מיוחד למסעדה • רבות מהמנות מטופלות בדומה לאופן שבו נהוג לטפל בבשר: יישון ופירוק למשל • האירוח פה חם והצוות שירותי ואדיב: הוא שם כדי לעזור עם האוכל, לתת דגשים ולוודא שכולם שבעי רצון

מרב סריג 27.04.2023
מסעדת הפיל / צילום: תמר מצפי

הקופיבר, התדר והסינית האדומה: לאן הולכות המסעדות כשמגיע הפינוי בינוי?

29 שנים שוכנת מסעדת הקופיבר ביד חרוצים, אך בקרוב הבניין בו היא פועלת ייהרס, והיא תיסגר • כשמדובר במסעדות, מציאת נכס חלופי היא עניין מסובך, וגם עניין הפיצוי לא מוסדר בתקן השמאי

יאסר ואקד ושירי דובר 22.04.2023
מנת ''לחם אש'' ב''נומי'' / צילום: חיים יוסף

"נומי": מסעדת השף בלב שטח חקלאי בעמק חפר שמגישה את המנות היישר מהאש

גדי בור ויונתן דנון הכירו במטבח של מסעדת "כתית" של מאיר אדוני ופתחו יחד מסעדה בלב שטח חקלאי • רבות מן המנות בה מותקנות בטאבון או על גריל פחמים

מרב סריג 20.04.2023
מנת שניצל קרפצ'יו סלמון כתום ב''דבורה'' / צילום: אריאל עפרון

בצהריים אלגנטית, בערב פרועה ומשוחררת: המסעדה הכשרה של אייל שני ושחר סגל

"דבורה" נפתחה במלון "דברה בראון" בת"א לפני שנה • לאחר שוויתרו שם על הגימיקים, היא הפכה למסעדה עניינית ומהנה

מרב סריג 13.04.2023

   12345678910111213   

   נמצאו 207 כתבות   |   עמוד 3 מתוך 13