מסעדנים (ענף המסעדנות)

כתבות אחרונות

 
עבד אלהאדי, שף והבעלים של שווארמה אבו אדם / צילום: ניקי תרוי

השף שפתח מסעדה בקלנסווה: "אין באזור תשתיות מתפקדות, על מה אני משלם ארנונה?"

עבד אלהאדי מרעי, תושב קלנסווה, בן 34, נשוי + 3 • שף והבעלים של שווארמה אבו אדם • "מחירי חומרי הגלם רק הולכים ועולים כל הזמן. זה מקשה עליי לתמחר את המנות של העסק בצורה רציונלית, באופן שהלקוח שלנו יוכל ליהנות ממחירים שפויים" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

אריאל ויטמן 17.11.2022
גיא פרץ, בעלים של רשת המסעדות סלון יווני / צילום: שירן כהן שי

השף שמביא את חוויית האוכל היווני לישראל: "מנסים למנוע את התגלגלות עליית המחירים ללקוחות"

גיא פרץ, בן 45 ממושב שפיר, נשוי פלוס 3 • בעלים של רשת המסעדות "סלון יווני" • "ראיתי שהישראלים שמגיעים ליוון, מתחברים לתרבות, לטעמים, לאווירת הטברנה, והבנתי שאני חייב להביא את החוויה היוונית המלאה גם אלינו" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

אריאל ויטמן 16.11.2022
בנייה חדשה במודיעין / צילום: Shutterstock

לא רק בענף המזון: הסיכון עולה גם בבנייה, בתעשייה ובמסחר

חברת המידע העסקי Coface BDI מייחסת זאת ל"העלאות הריבית, הצפי למיתון ברחבי העולם והזעזוע בענף ההייטק"

חזי שטרנליכט 13.11.2022
פיצה תפוחי אדמה מדורה ב''פרסקה'' / צילום: אנטולי מיכאלו

"פרסקה": הבעלים למד לעשות בצק בעזרת יוטיוב, והפיצה שלו הפכה ללהיט בקרב פודיז

הפיצרייה הנפוליטנית בקיבוץ מסדה הפכה לשם דבר בקהילת האוכל הישראלית בזכות הפיצות הייחודיות שלה, ביניהן פיצה תפוחי אדמה • האחים חן ויוני אברהם עזבו את המקצועות הקודמים שלהם כדי להקים את העסק, בו עובדים כל בני המשפחה • פרסקה היא מסעדה המתמחה במנה אחת - פיצה, ולהתמחות הזו יש תוצאות: פיצה עם שוליים רכים כמו שמיכת פוך מפנקת

מרב סריג 03.11.2022
סתיו רביבו, הבעלים של מסעדת מיכאלאנג'לו ביפו / צילום: אילי רוט

בעלת בית הקפה שמתמודדת עם המצב הביטחוני, הפקקים והאינפלציה: "הרווחים נמוכים מאוד"

סתיו רביבו, תושבת יפו, בת 32 • אם לילדה • הבעלים של מסעדת מיכאלאנג'לו ביפו • "כשיש מתיחות המקום לא מתפקד כמו בשגרה, אבל מאז המהומות במאי 2021, המצב רק החמיר. אנשים מפחדים להגיע" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

אריאל ויטמן 31.10.2022
ג'רמי אלן־וויט (בתפקיד כרמי ברזטו) מתוך הסדרה ''הדוב'' / צילום: באדיבות דיסני+ ישראל

"הדוב": הסדרה שחושפת את אחורי הקלעים הסוערים של עולם המסעדנות

שף שעבד במסעדות הנחשבות ביותר באמריקה, חוזר לעיר הולדתו כדי לנהל את המסעדה הכושלת שהותיר אחריו אחיו שהתאבד • הסדרה, שזכתה לשבחי המבקרים, מצליחה לרתק את הצופה אל הדינמיקות המשפחתיות הטעונות ואל הקצב המסחרר של העבודה במטבח

תמה ספיר 27.10.2022
העלייה ביוקר המחיה תחייב את המסעדנים לשנות כיוון / צילום: Shutterstock
מסעדות | ניתוח

עד מתי נשלם 750 שקל לארוחה זוגית במסעדה?

בשנים האחרונות הישראלים מעבירים נתח הולך וגדל מההוצאה שלהם בסופרמרקטים לטובת בילוי במסעדות, ומייצרים שוק של 31 מיליארד שקל בשנה • אלא שעליות הריבית והאינפלציה מובילות לשינויים התנהגותיים בקרב הלקוחות ולפגיעה במעגל החיים של האכילה בחוץ

תמיר בן שחר 25.10.2022
מנות עגבנייה באופא / צילום: סיגל סבן

"אופא": מסעדת פיין דיינינג שמקדמת את חומרי הגלם מהטבע

השפית שיראל ברגר מעבירה את הסועד, בתפריט בן 10 מנות, מסע בממלכת הירקות, הפירות ועשבי הבר • כל אחת מטופלת בטכניקת בישול שונה: עתיקה, מודרנית וחדשנית • התוצאה: שלל טעמים נועזים, מקוריים וחדשניים

מרב סריג 20.10.2022
יואב גוטמן, בעל רשת ההמבורגרים ''פריז טקסס'' / צילום: תמונה פרטית

בעל רשת ההמבורגרים שמתמודד עם הבירוקרטיה, הבנקים ועליות המחירים: "משימה בלתי אפשרית"

יואב גוטמן, תושב רמת גן בן 33, נשוי + 2 • בעל רשת ההמבורגרים "פריז טקסס" • "הרווחיות בתחום המסעדנות רחוקה ממה שהייתה. בסופו של דבר להיות מסעדן זה להגיד 'אני לא רוצה חיים'. אתה קם בבוקר במסעדה והולך לישון שם. אבל אנחנו מאוהבים בזה" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

אריאל ויטמן 19.10.2022
ברוסקטת שומן בקר ותמרים ב''תרצה'' / צילום: חיים יוסף‎‎

תרצה: תפריט קטן וממוקד שמלווה 260 כותרי יינות

בגל ברי היין ששוטף כעת את ישראל, המקום של רז רהב היין הוא פנינה של ממש • רהב, מהשפים המוערכים בישראל, מספק חוויה גסנטרונומית יוצאת דופן המבוססת על מנות מלאות סטייל ואוסף היינות עשיר ומגוון

מרב סריג 07.10.2022
מנות פתיחים של מסעדת ''רדלר'' / צילום: דן פרץ

מסעדת רדלר: בראסרי ישראלי מודרני עם אוכל מעולה ואווירה מיוחדת

מנות פתיחה מענגות, מנת ספגטיני נפלאה וקינוח אורז עשיר בטעמים • השף מושיקו גמליאלי, יודע לעשות מקומות תוססים עם אוכל מלא ברק, כאלה שיוצאים מהם ומיד בא להזמין מקום שוב

מרב סריג 22.09.2022
טורטליני ארטישוק ירושלמי / צילום: אסף קרלה

מסעדת מנרה: כשרה עם נוף ותפריט מעולים

מקום מושלם לסגור בו את היום או להתחיל איתו את הערב • מסעדת הדגים הכשרה, בהובלת השף נמרוד הדס, מציעה שילוב מנצח של נוף יפהפה ואוכל טוב

מרב סריג 15.09.2022
נשאת עבאס, הבעלים של מסעדת ארמון סהרה / צילום: שני בריל

"לא רק חומוס ושיפודים": הילד שגדל בטבע, פתח מסעדה ומנסה לשנות את התפיסה של המטבח הערבי

נשאת עבאס, בן 53 כפר כנא, נשוי ואבא לחמישה ילדים • הבעלים של מסעדת ארמון סהרה בכניסה לקיבוץ דוברת • "אחוזי הרווח מתכווצים בשל העלייה המופרזת במחירי חומרי הגלם. אני מסתובב הרבה בעולם ומקנא במחירים שמוצעים בשווקים, למה בחו"ל הכול זול ואצלנו כל-כך יקר?" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

אריאל ויטמן 14.09.2022
ארטישוק יהודי. המנה המפורסמת מהמטבח היהודי-רומאי / צילום: יוגב אזוגי

מסעדת מרקטו נפתחה בשנית והיא מצויינת כשהיתה

מרקטו עברה מעכו לקיבוץ לוחמי הגטאות והמעבר עשה לה רק טוב • המסעדה, בהובלת האחים עמרי ונעם שחר, מציעה אוכל איטלקי בסיסי ואיכותי

מרב סריג 08.09.2022
רויטל נגה, בעלים ומנהלת של מסעדת 4X4 / צילום: תמונה פרטית

בעלת מסעדת החוף שמנהלת מאבק לפני שתפונה: "שנים ידעו על קיומנו ולא עשו כלום, נפלנו בין הכיסאות"

רויטל נגה מראשון לציון, נשואה + 3 • בעלים ומנהלת של מסעדת 4X4 • "החוף שלנו נגיש לבעלי מוגבלויות, ומגיעים אליו נכים וקשישים בגלל הנוחות. לצערי אם הפינוי יבוצע, לא יהיה לאוכלוסיות האלו פתרון בחוף ראשון" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

אריאל ויטמן 01.09.2022
עובדים במסעדה / צילום: Shutterstock

הנוהל החדש להגבלת העסקת מבקשי מקלט מערער את המודל של המסעדות

באוקטובר תיכנס לתוקף החלטת השרה שקד לאסור על מבקשי מקלט לעבוד בערים הגדולות, שנועדה למנוע את השתקעותם במרכזי ערים • בענף המסעדנות, שסובל ממחסור חמור של עובדים, חוששים מהמהלך • חלק מהמסעדות צמצמו שעות עבודה, ואחרות מאיימות: "נעלה מחירים"

שירי דובר 29.08.2022

   123456789101112   

   נמצאו 181 כתבות   |   עמוד 3 מתוך 12