מסעדנים (ענף המסעדנות)

כתבות אחרונות

 
מסעדת קמפאי בבאר שבע / צילום: שחר אור

עובדי משרד החוץ בעולם בעיצומים, והמסעדות האתניות בארץ עלולות להישאר ללא שפים

עשרות שפים מומחים, שהם חלק בלתי נפרד מפעילות המסעדות האתניות בארץ, אינם מקבלים אישור כניסה לישראל זה שבועות ארוכים, והמצוקה של המסעדנים, לקראת פסח ובכלל, גוברת • וגם: כך מגדילים את החדשנות בשוק האנרגיה • אירועים ומינויים

מיכל רז-חיימוביץ', שירה ספיר וגלית חתן 24.03.2022
הוצאה יומית ממוצעת  באשראי על מסעדות בישראל

המשלוחים עזרו: ענף המסעדנות השתקם משנת הסגרים

המדור הפופולרי משער המהדורה המודפסת של גלובס מגיע גם לדיגיטל • בואו לצלול איתנו למספרים ולנתונים שמאחורי החיים עצמם - והפעם: מה קרה להכנסות ענף המסעדנות מאז הסגרים?

עידן ארץ 02.03.2022
יונתן שחר, בעל מסעדת ''פאפי'' באילת / צילום: רפי ביטון

המסעדן האילתי שעדיין מתקשה להחזיר את העסק למסלול: "אנשים התרגלו לא לעבוד ועזבו את העיר"

יונתן שחר בן 38, נשוי +2 מאילת • בעל מסעדת "פאפי" באילת, הקים גם את UPPSALE חברה המתמחה בבניית תפריטים ועמדות קופה ניידות על גבי טאבלטים • "חשוב לנו לשדר 'עסקים כרגיל' לתיירים שיפקדו את אילת בחג האביב, ואנו עושים הכול כדי שנצליח" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

אריאל ויטמן 02.03.2022
בתי קפה על רחוב דיזנגוף / צילום: כדיה לוי

הולך ומתכווץ: שוק בתי הקפה צריך לעבור מהפך, אחרת עוד רשתות ייעלמו

ענף בתי הקפה צפוי להצטמצם השנה ב-20% בהשוואה לתקופת טרום הקורונה, בעקבות שינוי בהרגלי הצריכה של הלקוחות, לצד הקושי לבצע משלוחים • אם הם לא יאמצו מודלים חדשים שיאפשרו ללקוחות חוויית אירוח שונה מהמסעדות, הם עלולים למצוא את עצמם מחוץ למשחק

תמיר בן שחר 16.02.2022
מסעדת טאיזו. הסגמנט היקר ביותר בענף  פגיע ומסוכן / צילום: תמר מצפי

מיליון שקל בחודש כדי להרוויח: האתגר העכשווי של המסעדות בישראל

שוק ההסעדה בישראל נאמד טרום הקורונה בכ-27 מיליארד שקל בשנה, אך בשנתיים האחרונות ירדו ההכנסות ב-30%-25% • בחינת המפה הקולינרית מראה כי בעתיד ייפתחו בעיקר מסעדות קטנות ודוכני מזון עם משלוחים, ובכל מקרה, שיעורי הרווחיות המוכרים לא יחזרו

תמיר בן שחר 09.02.2022
חברת משלוחה / צילום: קבוצת משלוחה

נתוני משלוחה: המסעדות העלו את מחירי המנות ב-8% בממוצע

לפי נתוני אתר ההזמנות משלוחה, כ-55% מהמסעדות בישראל העלו מחירים בין דצמבר 2021 לינואר 2022 • עם זאת, היקפי הזמנות האוכל בינואר היו גבוהים

מיכל רז-חיימוביץ' 06.02.2022
מסעדה / צילום: כדיה לוי

המסעדנים קיבלו סוכריה מהמדינה, אבל אל תצפו שהחשבון שלכם יתכווץ

הכנסת אישרה את הצעת החוק לביטול ההיטל על עובדים זרים, אך בכלל לא ברור שהדבר יתורגם למחירים של הסועדים • "זה מורכב", אמר היועץ העסקי שחר קרן. "מחירי חומרי הגלם עולים משמעותית. מנה שעלתה 38 שקל תעלה 42, אין פה רווח גדול"

עידן ארץ 02.02.2022
ליאור נעים, מבעלי מסעדת נינה ביאנכה שבקרית עקרון / צילום: עמי טאוב

"בתחילת הקורונה הוצאנו הרבה כספים, רוקנו קופות כדי לשרוד. אחר כך נאלצתי להיכנס לעזור במטבח ולמלצר"

ליאור נעים, תושב רחובות • מבעלי מסעדת נינה ביאנכה בקריית עקרון • בן 52, נשוי ואב לארבעה • "אחרי הסגרים היינו חסרי ישע, כי אנשים דופקים על הדלת, ואין מי שיקבל אותם. עובדים ניסו לסחוט חל"ת, וזה פירק אותנו" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

גלית חתן 03.01.2022
מרכז ביג בטבריה / צילום: יח''צ

חנויות קטנות ובלי קופות: כך ייראה עתיד המרכזים המסחריים

שנת 2021 הייתה מהשנים הרווחיות של מרבית השחקנים בשוק המסחר הקמעונאי - הקורונה האיצה תהליכים והעניקה בוסטר לשווקים • בשנים הקרובות צפויים להיפתח כ-100 מרכזי מסחר חדשים - אך הם יפעלו תחת אסטרטגיות שיווקיות מעודכנות, עם חנויות שונות ממה שהכרנו • מסכמים את 2021

תמיר בן שחר 02.01.2022
צפריר גינסברג, בעלי MODERN, מתחם האירועים ומסעדת השף במוזיאון ישראל / צילום: תמונה פרטית

"הממשלה לוקחת סמכות ללא אחריות. סוגרת את הגבולות. מגבילה כניסה למסעדה ומעמידה אותנו כסדרנים"

צפריר גינסברג, תושב ירושלים בן 61 • נשוי +2 • בעלים של MODERN, מתחם האירועים ומסעדת השף במוזיאון ישראל • "כשחזרה הגבלה ליציאה לחו"ל הבילוי במסעדות עלה כמין פיצוי פסיכולוגי" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

אריאל ויטמן 29.12.2021
כוסות קפה חד-פעמיות / צילום: איל יצהר

מצאו את הפירצה: כך ממוסמס המס על כוסות קפה חד-פעמיות

המס על כלים חד-פעמיים בדרך לריכוך משמעותי: לאור בקשת המסעדנים, ועדת הכספים תדון היום בהפחתת המס על כוסות נייר המצופות בפלסטיק • לפי הפשרה שהושגה, כוסות הנייר ימוסו לפי שיעור הפלסטיק שבהן, מה שעשוי להפוך את שיעור המס לזניח • בארגון אדם טבע ודין מתנגדים: "הוועדה תסרס את החוק; ייצור כוסות נייר אחראי לכריתת 15% מהעצים בעולם מדי שנה"

שני אשכנזי 29.11.2021
הילה בסון / צילום: רמי ויסוצקי

"המצב של העסק פוסט גלי הקורונה הרבה פחות טוב מאשר בתחילת המגפה"

הילה בסון, בת 35, גרה בתל אביב • בעלת זכיינות לסניף "לחם תושייה" בוויצמן 20 בת"א - חנות לממכר לחמים, עוגות עוגיות, קפה ומאפים וכריכים טריים • אחותה, מירב בסון, בעלת זכיינות לסניף לחם תושייה ברחוב שינקין בת"א • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

אלה לוי-וינריב 21.11.2021
אריאל רוזנטל, בעל מסעדת ''הקוסם'' בתל אביב / צילום: איל יצהר

"נאבקתי מנה על מנה, כדור על כדור - פלאפל בשבילי זה קודם כל הישרדות"

אריאל רוזנטל העביר את שנות ילדותו בכל מקום, מלבד בית הספר • בגיל 27, כשרצה להשלים את כל 11 המקצועות בתיכון, הוא פתח את פלאפל "הקוסם" • מה שהתחיל כמנגנון הישרדות, הפך לעסק משגשג: "אם יבוא לי להמשיך בעסק, זה מה שיהיה. ואם אחליט להיות משורר, אעשה את זה"

דורון אביגד 06.11.2021
בית קפה בתל אביב / צילום: Shutterstock

לראשונה מתחילת השנה: ירידה במספר המשרות הפנויות בענף המסעדנות

מספר המשרות הפנויות בחודש אוגוסט עלה ל-134 אלף • מגמת העלייה במספר המשרות הפנויות התמתנה • מספר המשרות הפנויות בענף שירותי האירוח והאוכל ירד ב-18%

שירות גלובס 19.09.2021
מסעדה מסעדת קופי בר , מנות , מאכלים , מזון , אוכל / צילום: תמר מצפי
מסעדות | ניתוח

התיירים הפסיקו לבוא, ושוק המסעדות מאבד הכנסות של 3 מיליארד שקל בשנה

השינויים בהעדפות המזון של הישראלים בתקופת הקורונה השפיעו לרעה על היקף הפעילות של שוק המסעדות, שמסתכם ב־27 מיליארד שקל בשנה "רגילה" • עם זאת, חשוב לציין: גם לפני המגפה רק 35% מהמסעדות שרדו יותר מחמש שנים - השיעור הנמוך ביותר מכלל סוגי העסקים

תמיר בן שחר 13.09.2021
מאיר בורה בעלים של 'אריקס' / צילום: תמונה פרטית

"היו רגעים שחשבתי לסגור לצמיתות, היו כמה חודשים שלא הייתי פעיל בכלל"

מאיר בורה, בעלים של "אריקס" • בן 37, גר בבני ברק • "לא ראיתי את הסוף העגום באופק, היה מייאש ומתסכל, בגלל שלא עמדתי בקריטריונים לא קיבלתי מענקים" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

יענקי פרבר 12.09.2021

   12345678910111213   

   נמצאו 207 כתבות   |   עמוד 6 מתוך 13