מסעדנים (ענף המסעדנות)

כתבות אחרונות

 
העלייה ביוקר המחיה תחייב את המסעדנים לשנות כיוון / צילום: Shutterstock
מסעדות | ניתוח

עד מתי נשלם 750 שקל לארוחה זוגית במסעדה?

בשנים האחרונות הישראלים מעבירים נתח הולך וגדל מההוצאה שלהם בסופרמרקטים לטובת בילוי במסעדות, ומייצרים שוק של 31 מיליארד שקל בשנה • אלא שעליות הריבית והאינפלציה מובילות לשינויים התנהגותיים בקרב הלקוחות ולפגיעה במעגל החיים של האכילה בחוץ

תמיר בן שחר 25.10.2022
מנות עגבנייה באופא / צילום: סיגל סבן

"אופא": מסעדת פיין דיינינג שמקדמת את חומרי הגלם מהטבע

השפית שיראל ברגר מעבירה את הסועד, בתפריט בן 10 מנות, מסע בממלכת הירקות, הפירות ועשבי הבר • כל אחת מטופלת בטכניקת בישול שונה: עתיקה, מודרנית וחדשנית • התוצאה: שלל טעמים נועזים, מקוריים וחדשניים

מרב סריג 20.10.2022
יואב גוטמן, בעל רשת ההמבורגרים ''פריז טקסס'' / צילום: תמונה פרטית

בעל רשת ההמבורגרים שמתמודד עם הבירוקרטיה, הבנקים ועליות המחירים: "משימה בלתי אפשרית"

יואב גוטמן, תושב רמת גן בן 33, נשוי + 2 • בעל רשת ההמבורגרים "פריז טקסס" • "הרווחיות בתחום המסעדנות רחוקה ממה שהייתה. בסופו של דבר להיות מסעדן זה להגיד 'אני לא רוצה חיים'. אתה קם בבוקר במסעדה והולך לישון שם. אבל אנחנו מאוהבים בזה" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

אריאל ויטמן 19.10.2022
ברוסקטת שומן בקר ותמרים ב''תרצה'' / צילום: חיים יוסף‎‎

תרצה: תפריט קטן וממוקד שמלווה 260 כותרי יינות

בגל ברי היין ששוטף כעת את ישראל, המקום של רז רהב היין הוא פנינה של ממש • רהב, מהשפים המוערכים בישראל, מספק חוויה גסנטרונומית יוצאת דופן המבוססת על מנות מלאות סטייל ואוסף היינות עשיר ומגוון

מרב סריג 07.10.2022
מנות פתיחים של מסעדת ''רדלר'' / צילום: דן פרץ

מסעדת רדלר: בראסרי ישראלי מודרני עם אוכל מעולה ואווירה מיוחדת

מנות פתיחה מענגות, מנת ספגטיני נפלאה וקינוח אורז עשיר בטעמים • השף מושיקו גמליאלי, יודע לעשות מקומות תוססים עם אוכל מלא ברק, כאלה שיוצאים מהם ומיד בא להזמין מקום שוב

מרב סריג 22.09.2022
טורטליני ארטישוק ירושלמי / צילום: אסף קרלה

מסעדת מנרה: כשרה עם נוף ותפריט מעולים

מקום מושלם לסגור בו את היום או להתחיל איתו את הערב • מסעדת הדגים הכשרה, בהובלת השף נמרוד הדס, מציעה שילוב מנצח של נוף יפהפה ואוכל טוב

מרב סריג 15.09.2022
נשאת עבאס, הבעלים של מסעדת ארמון סהרה / צילום: שני בריל

"לא רק חומוס ושיפודים": הילד שגדל בטבע, פתח מסעדה ומנסה לשנות את התפיסה של המטבח הערבי

נשאת עבאס, בן 53 כפר כנא, נשוי ואבא לחמישה ילדים • הבעלים של מסעדת ארמון סהרה בכניסה לקיבוץ דוברת • "אחוזי הרווח מתכווצים בשל העלייה המופרזת במחירי חומרי הגלם. אני מסתובב הרבה בעולם ומקנא במחירים שמוצעים בשווקים, למה בחו"ל הכול זול ואצלנו כל-כך יקר?" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

אריאל ויטמן 14.09.2022
ארטישוק יהודי. המנה המפורסמת מהמטבח היהודי-רומאי / צילום: יוגב אזוגי

מסעדת מרקטו נפתחה בשנית והיא מצויינת כשהיתה

מרקטו עברה מעכו לקיבוץ לוחמי הגטאות והמעבר עשה לה רק טוב • המסעדה, בהובלת האחים עמרי ונעם שחר, מציעה אוכל איטלקי בסיסי ואיכותי

מרב סריג 08.09.2022
רויטל נגה, בעלים ומנהלת של מסעדת 4X4 / צילום: תמונה פרטית

בעלת מסעדת החוף שמנהלת מאבק לפני שתפונה: "שנים ידעו על קיומנו ולא עשו כלום, נפלנו בין הכיסאות"

רויטל נגה מראשון לציון, נשואה + 3 • בעלים ומנהלת של מסעדת 4X4 • "החוף שלנו נגיש לבעלי מוגבלויות, ומגיעים אליו נכים וקשישים בגלל הנוחות. לצערי אם הפינוי יבוצע, לא יהיה לאוכלוסיות האלו פתרון בחוף ראשון" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

אריאל ויטמן 01.09.2022
עובדים במסעדה / צילום: Shutterstock

הנוהל החדש להגבלת העסקת מבקשי מקלט מערער את המודל של המסעדות

באוקטובר תיכנס לתוקף החלטת השרה שקד לאסור על מבקשי מקלט לעבוד בערים הגדולות, שנועדה למנוע את השתקעותם במרכזי ערים • בענף המסעדנות, שסובל ממחסור חמור של עובדים, חוששים מהמהלך • חלק מהמסעדות צמצמו שעות עבודה, ואחרות מאיימות: "נעלה מחירים"

שירי דובר 29.08.2022
בני קלטר / צילום: איל יצהר

מעצת הזהב של אריק שרון ועד הצעירים שלא מבינים את השוק: המסעדן המיתולוגי נפרד ממסעדת פקין אחרי 44 שנה

אחרי יותר מארבעה עשורים של פעילות, תיסגר בקרוב מסעדת פקין הסינית • הבעלים והמנהל המיתולוגי שלה, בני קלטר, מסביר בראיון פרידה מה היה סוד ההצלחה, מדוע המסעדה נסגרה, איך זה קשור לאינסטגרם ומהי העצה שנתן לו אריק שרון והוא מבין רק היום

אלה לוי וינריב 27.08.2022
שרון פרז, בעלי קפה יודפת / צילום: אלכס הובר

הגשימה חלום ופתחה מסעדה המשקיפה על הגליל: "סיוט להתמודד עם הרשויות. קשה לדעת מה רוצים ממך"

שרון פרז, תושבת יודפת, בזוגיות פלוס 3 • הבעלים של קפה יודפת • "לא כל הספקים מגיעים אלינו כי אנחנו רחוקים ומי שמגיע זה פעם בשבוע" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

אריאל ויטמן 08.06.2022
אייל שני במסעדת דבורה / צילום: אריאל עפרון

כך כבשו המסעדות הכשרות את סצנת האוכל הישראלית

בר הכריכים של אסף גרניט בשוק מחנה יהודה, מסעדת דבורה של אייל שני בתל אביב, היפנית של שגב משה בפתח תקווה ואפילו פלאפל הקוסם - מבול כזה של מסעדות שף כשרות לא נראה פה מעולם • איך הפך האוכל הכשר משם נרדף לבינוניות לטרנד החם בסצנה הקולינרית, ואיך כל זה קשור לתנועת מחאה שקטה של מסעדנים שקמה בירושלים לפני עשור

לילך רובין 29.04.2022
רשות התחרות בוחרת שלא להתעמק במגזרים הסובלים מריכוזיות גדולה / צילום: Shutterstock, 89stocker

המסעדנים לא אחראים לכך שהחיים של כולנו מתייקרים

ברשות התחרות "חכמים על חלשים" ומפנים את האש כלפי המסעדנים שבקושי שורדים

עו"ד עמית גרוס 12.04.2022
בתי קפה על רחוב דיזנגוף / צילום: כדיה לוי

בגלל קריאה להעלות מחירים: כתב אישום בכפוף לשימוע נגד מנכ"ל "מסעדנים חזקים יחד"

עפ"י הודעת רשות התחרות, בתקופה שבין סוף מאי לתחילת יוני 2021 המליץ האיגוד למסעדנים להעלות את מחירי המנות • מנכ"ל "מסעדנים חזקים ביחד", תומר מור: "כשאקבל את הודעת הרשות, אגיב"

מיכל רז-חיימוביץ' 28.03.2022
שליח של תן ביס / צילום: שלומי יוסף

"הפכנו לבני ערובה": המסעדות שמתנתקות מתן ביס לאחר הזינוק בעמלות

העמלה שמשלמים המסעדנים על ישיבה במקום עם כרטיס תן ביס תעלה מ-6% ל-7.5%, והעמלה שישלמו המסעדנים על משלוחים תעלה מ-10% ל-12% • המסעדן אבי חיימוב: "ככה מתנהגים גובי פרוטקשיין; יש פה ניחוחות של קרטל" • האם גם וולט וסיבוס יצטרפו לגל ייקור העמלות?

מיכל רז-חיימוביץ' 24.03.2022

   12345678910111213   

   נמצאו 207 כתבות   |   עמוד 5 מתוך 13