דנה שפירא ורונן מלחן, הורים לעמרי • בעלי "דה סושיאליסט", חברה שמספקת שירותי סושיאל, ו"עסק טעים" למזון ביתי • "גלובס" שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
חבילת ההטבות של תן ביס מכוונת להעניק תמיכה מיידית למסעדות הנמצאות בסיכון הגבוה ביותר • אותן מסעדות יקבלו הנחה של 25% בעמלות בשירות המשלוחים
ליונה ששון ומוריס גיני היו שתי מסעדות נהדרות: "טופולינו" הירושלמית ואחותה התל אביבית "לוקה ולינו" • מאז ששתיהן נסגרו נאלצו בני הזוג לעבוד בנקיון בתים כדי לכסות את החובות • לאחרונה חזרה יונה לבשל בביתם בתל אביב ומוריס עושה משלוחים • האוכל מעולה כתמיד
ענף המסעדות ספג מכה קשה ואילץ את בעלי העסקים להמציא את עצמם מחדש, כשבתי הקפה "מתחפשים" למעדניות כדי לשרוד • ל"גלובס" נודע כי ארקפה, למשל, התחילה למכור מזון מוכן הביתה • השף יובל בן נריה לעומת זאת החל למכור רטבים וחומרי גלם לבישול, והם לא היחידים
אחרי שבסגר הראשון ארקפה הבינה שהסניפים שלה משותקים בשל הנחיות הממשלה היא נכנסה לראשונה למכירה בוולט • כעת בסגר השני רשת בתי הקפה של ירון ירקוני מרחיבה את סניפי הבייקרי שלה למכירת מוצרי מעדניה ובהם סלטים, ממרחים, ולביבות
אחרי ששקעו בחובות גדולים בסגר הראשון, לקחו הלוואות בעזרת המשפחה ושינו קונספט - שהוכיח את עצמו וכמעט הוציא אותם מהבוץ - מתמודדים בעלי מסעדת נסרין עם המציאות החדשה־ישנה: "רק במזור ממשלתי הסיוט יסתיים" • יש לי עסק עם קורונה, פרויקט מיוחד
כשבתי הקפה שבבעלותם נסגרו בקורונה, והם הבינו שרק בטייק אוויי אפשר לשרוד בענף בימים אלה, החליטו אבישי איבגי וצח כהן לפתוח אוטו שמוכר כנאפה • היום הם כבר בדרך לסניפים נוספים • יש לי עסק עם קורונה, פרויקט מיוחד
ראשי ענף ההסעדה שוב קוראים לצמצום ההגבלות על המסעדות: "דורשים מממשלת ישראל להורות על פתיחתם מחדש של העסקים לשירות איסוף עצמי וישיבה במקום פתוח לתפוסת קהל של עד 10 אנשים" • לטענת איגוד המסעדות, 150 אלף מעובדי התעשייה הוצאו לחל"ת או פוטרו
אפליקציית משלוחי האוכל תצמצם את גובה העמלה שהיא לוקחת על הזמנות מ-27% בממוצע ל-22%, החל ממחר ועד ה-11 באוקטובר • צמצום גובה העמלה יסובסד על ידי בנק הפועלים בכפוף להיקף המשלוחים שיבוצעו במהלך התקופה • לא מדובר בשינוי שיפיע על המחיר לצרכן
העותרים טוענים כי על המדינה ליצור מתווה אשר יאפשר את פעילותן של מסעדות - גם אם במתכונת חלקית, ומתן אפשרות לשירות איסוף עצמי והושבה באוויר הפתוח • העותרים מסבירים כי המתווה ישרת את מטרת התקנות - הבטחת בריאות הציבור, לצד מניעת קריסת ענף המסעדנות
ההתאגדות הצטרפה לגופים נוספים במשק שמתנגדים למתווה של משרד האוצר, לפיו שני ימי הבידוד הראשונים יהיו על חשבון העובד ושאר הימים יחולקו שווה בשווה בין המדינה למעסיק
מסעדנים רבין ברחבי הארץ פותחים את העסקים שלהם תוך הקפדה על אי התקהלות, בעוד שעסקים אחרים מפעילים שליחים לטווח קצר
עלייה חדה בביקוש לעובדים בענפי האירוח והאוכל באוגוסט, כך עולה מאומדן המשרות הפנויות שפירסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה • בחודש אוגוסט נרשם גידול של כ-10% במספר המשרות הפנויות במשק, אך מדובר במספרים הנמוכים בכ-50% ממספר המשרות הפנויות הממוצע בסוף 2019
באיגוד המסעדות דורשים שינוי מהותי בתוכניות הכלכליות כתנאי לפתיחת המסעדות מחדש בתום הסגר • מנכ"ל האיגוד שי ברמן: "איננו יכולים לפתוח ולסגור את העסקים שלנו לפי גחמותיה של ממשלת ישראל"
לקראת ההחלטה הצפויה על הטלת סגר נוסף, המסעדנים מודיעים מדובר במכת מוות לענף • מנכ"ל איגוד המסעדות שי ברמן: "המשמעות בגין סגר היא הפסד של 500 מיליון שקל לחודש"
קבינט הקורונה דן בשעה זו במתווה ההגבלות החדש • יו"ר איגוד המסעדות שי ברמן: "יש אלפי מסעדנים שאנחנו יודעים שילכו איתנו"
המומלצותרשות התחרותישראל במלחמהמלצריםמסעדותמע"ממשלוחיםתומר מורתל אביבתרבות: אוכל