השף אורי כהן הגיע למקום בעקבות אהבה, שם הקים על חורבות הכלבו את המסעדה הזעירה שלו, בה הוא מבשל מה שבא לו וכמה שבא לו
היוזמה הקולינרית היא פרי שיתוף פעולה בין אורי צור ועמית אמיר, שני שפים תל אביבים שהעתיקו את חייהם למושב מתת, על מנת לבשל קרוב לאדמה ולצומח
שיר בקר, מנכ"ל ובעלי רשת פסטה בסטה, ניהל בגיל 16 שתי חנויות פלאפל בחיפה • אירוע אחד גרם לו לשנות כיוון אל המטבח האיטלקי, והיום הוא מחזיק ב-18 סניפים: "שמנו מכונת פסטה על הבר באמצע שוק מחנה יהודה, וכולם היו בטוחים שהשתגענו" • 40 הצעירים המבטיחים של גלובס
אסף מנחם, בן 44 מתל אביב, נשוי + 2 • בעלי מסעדת Mententen • "הבירוקרטיה והטופסולוגיה מעיבים מאוד על פתיחת עסק. עם זאת, חשוב לי לציין כי בתקופה האחרונה אצלנו ספציפית בת"א אני מרגיש ורואה שהעירייה מנסה להביא את הנושא לשיפור" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
המלון נבנה על חורבות בית המכס הצרפתי שהוקם בתחילת המאה העשרים וננטש בסוף שנות השישים • בשנה שעבר, אחרי עבודת שימור ושחזור קפדנית, הוא נפתח מחדש כמלון בוטיק, בו מוקמה מסעדת "רוז'" • הקו הקולינרי שלה כולל ירקות במרכז הבמה, שימוש בחומרי גלם אזוריים, עבודה בטאבון וחיבה לטעמים מעושנים
שחר בוהדנה, תושב חדרה בן 38 • גרוש פלוס 2 • שותף, אחראי מיתוג, קולינריה וחווית לקוח בלאקי צ׳יקן - Next level crispy chicken • "בישראל, כל מי שרוצה לעשות משהו שונה, מיוחד, להביא בשורה אחרת, נתקל בשורה של בעיות שהולכות ונערמות" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
מסעדת הבית של מלון "דריסקו", הממוקמת בניין לשימור יפהפה ביפו, היא ממוסדות הקולינריה העילית בישראל, שזכתה לתארים הגבוהים ביותר בעולם האוכל • עשרות המנות המרכיבות את התפריט מבוססות ברובן על דגים, והן משלבות טכניקות בישול מסורתיות עם מודרניות, וחומרי גלם מקומיים עם בינלאומיים
חיים (הרווי) סנדלר, בן 54 מירושלים, נשוי + 5 • הבעלים של מעשנת העץ HARVEY'S SMOKEHOUSE ומסעדת ההמבורגרים BURGER SHACK HARVEY'S • "בקנדה קל יותר להתנהל - כמות האופציות גדולה יותר, כך שקל יותר למצוא ספקים טובים, ואין בעיות של ביטחון אישי ופיגועים" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
גיל חן, בן 32 מתל אביב, נשוי • שף ושותף בבר היין אפריטיבו • "חלק מהותי בקושי להקים עסק בארץ, ובייחוד במדינת תל אביב, הוא נושא הרגולציה הכבדה וכל ההוצאות שמסביב. לא כל אחד בנוי לאינטנסיביות וללחץ שהדבר מצריך" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
יקי כביר, בן 49 תל אביב, נשוי + 3 • הבעלים של רשת קפטן בורגר • "הבעיה העיקרית של עסקים קטנים ובינוניים היא עניין הרגולציה הכבדה. במקום לתת לבעל העסק להתרכז בעבודה, הוא מתעסק בבירוקרטיה 20% מהזמן שלו" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
עבד אלהאדי מרעי, תושב קלנסווה, בן 34, נשוי + 3 • שף והבעלים של שווארמה אבו אדם • "מחירי חומרי הגלם רק הולכים ועולים כל הזמן. זה מקשה עליי לתמחר את המנות של העסק בצורה רציונלית, באופן שהלקוח שלנו יוכל ליהנות ממחירים שפויים" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
גיא פרץ, בן 45 ממושב שפיר, נשוי פלוס 3 • בעלים של רשת המסעדות "סלון יווני" • "ראיתי שהישראלים שמגיעים ליוון, מתחברים לתרבות, לטעמים, לאווירת הטברנה, והבנתי שאני חייב להביא את החוויה היוונית המלאה גם אלינו" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
חברת המידע העסקי Coface BDI מייחסת זאת ל"העלאות הריבית, הצפי למיתון ברחבי העולם והזעזוע בענף ההייטק"
הפיצרייה הנפוליטנית בקיבוץ מסדה הפכה לשם דבר בקהילת האוכל הישראלית בזכות הפיצות הייחודיות שלה, ביניהן פיצה תפוחי אדמה • האחים חן ויוני אברהם עזבו את המקצועות הקודמים שלהם כדי להקים את העסק, בו עובדים כל בני המשפחה • פרסקה היא מסעדה המתמחה במנה אחת - פיצה, ולהתמחות הזו יש תוצאות: פיצה עם שוליים רכים כמו שמיכת פוך מפנקת
סתיו רביבו, תושבת יפו, בת 32 • אם לילדה • הבעלים של מסעדת מיכאלאנג'לו ביפו • "כשיש מתיחות המקום לא מתפקד כמו בשגרה, אבל מאז המהומות במאי 2021, המצב רק החמיר. אנשים מפחדים להגיע" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
שף שעבד במסעדות הנחשבות ביותר באמריקה, חוזר לעיר הולדתו כדי לנהל את המסעדה הכושלת שהותיר אחריו אחיו שהתאבד • הסדרה, שזכתה לשבחי המבקרים, מצליחה לרתק את הצופה אל הדינמיקות המשפחתיות הטעונות ואל הקצב המסחרר של העבודה במטבח
המומלצותרשות התחרותישראל במלחמהמלצריםמסעדותמע"ממשלוחיםתומר מורתל אביבתרבות: אוכל