מסעדנים (ענף המסעדנות)

כתבות אחרונות

 
מנת ''אל אמין'' ב''קולומבו'' / צילום: אורי כהן

המסעדה בקיבוץ לוחמי הגטאות עם האוכל הים תיכוני, האווירה השמחה והשירות העצמי

השף אורי כהן הגיע למקום בעקבות אהבה, שם הקים על חורבות הכלבו את המסעדה הזעירה שלו, בה הוא מבשל מה שבא לו וכמה שבא לו

מרב סריג 04.04.2023
מנת קוט דה כרוב ב''טרטוריה מקומית'' / צילום: בר גוטהרץ

"טרטוריה מקומית": המסעדה הכפרית ששווה להרחיק בשבילה עד להרי הגליל המערבי

היוזמה הקולינרית היא פרי שיתוף פעולה בין אורי צור ועמית אמיר, שני שפים תל אביבים שהעתיקו את חייהם למושב מתת, על מנת לבשל קרוב לאדמה ולצומח

מרב סריג 30.03.2023
שיר בקר / צילום: איל יצהר

האיש מאחורי רשת הפסטות המצליחה שבכלל חלם למכור פלאפל

שיר בקר, מנכ"ל ובעלי רשת פסטה בסטה, ניהל בגיל 16 שתי חנויות פלאפל בחיפה • אירוע אחד גרם לו לשנות כיוון אל המטבח האיטלקי, והיום הוא מחזיק ב-18 סניפים: "שמנו מכונת פסטה על הבר באמצע שוק מחנה יהודה, וכולם היו בטוחים שהשתגענו" • 40 הצעירים המבטיחים של גלובס

שירה ספיר 23.02.2023
אסף מנחם, בעלי מסעדת Mententen / צילום: תמונה פרטית

חזר מחו"ל ופתח מסעדה באווירה יפנית: "הרבה פעמים הבנקים סוגרים דלתות ומערימים קשיים"

אסף מנחם, בן 44 מתל אביב, נשוי + 2 • בעלי מסעדת Mententen • "הבירוקרטיה והטופסולוגיה מעיבים מאוד על פתיחת עסק. עם זאת, חשוב לי לציין כי בתקופה האחרונה אצלנו ספציפית בת"א אני מרגיש ורואה שהעירייה מנסה להביא את הנושא לשיפור" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

אריאל ויטמן 22.02.2023
סטייק כרוב בגלייז חמאה וקפה עם פקורינו וטוויל גזר ב''רוז''' / צילום: נועם פריסמן

"רוז'": מסעדת השף שהוקמה על חורבות בית המכס הצרפתי ברמת הגולן

המלון נבנה על חורבות בית המכס הצרפתי שהוקם בתחילת המאה העשרים וננטש בסוף שנות השישים • בשנה שעבר, אחרי עבודת שימור ושחזור קפדנית, הוא נפתח מחדש כמלון בוטיק, בו מוקמה מסעדת "רוז'" • הקו הקולינרי שלה כולל ירקות במרכז הבמה, שימוש בחומרי גלם אזוריים, עבודה בטאבון וחיבה לטעמים מעושנים

מרב סריג 05.01.2023
שחר בוהדנה / צילום: אסף קרלה

בעל מסעדת הקריספי צ'יקן שבעמק חפר: "הבנקים נותנים אפס אשראי ואפס הלוואות לתחום"

שחר בוהדנה, תושב חדרה בן 38 • גרוש פלוס 2 • שותף, אחראי מיתוג, קולינריה וחווית לקוח בלאקי צ׳יקן - Next level crispy chicken • "בישראל, כל מי שרוצה לעשות משהו שונה, מיוחד, להביא בשורה אחרת, נתקל בשורה של בעיות שהולכות ונערמות" •  גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

אריאל ויטמן 02.01.2023
סשימי אינטיאס בבושם ורדים ב''ג'ורג' וג'ון'' / צילום: חיים יוסף‎‎

"ג'ורג' וג'ון": מסעדת העילית מיפו שזכתה לתואר הגבוה ביותר בעולם

מסעדת הבית של מלון "דריסקו", הממוקמת בניין לשימור יפהפה ביפו, היא ממוסדות הקולינריה העילית בישראל, שזכתה לתארים הגבוהים ביותר בעולם האוכל • עשרות המנות המרכיבות את התפריט מבוססות ברובן על דגים, והן משלבות טכניקות בישול מסורתיות עם מודרניות, וחומרי גלם מקומיים עם בינלאומיים

מרב סריג 22.12.2022
חיים (הרווי) סנדלר, הבעלים של מעשנת העץ HARVEY'S SMOKEHOUSE ומסעדת ההמבורגרים BURGER SHACK HARVEY'S / צילום: טל מרום

השף שעשה עלייה ופתח מסעדות בירושלים: "בקנדה קל יותר להתנהל ולמצוא ספקים טובים"

חיים (הרווי) סנדלר, בן 54 מירושלים, נשוי + 5 • הבעלים של מעשנת העץ HARVEY'S SMOKEHOUSE ומסעדת ההמבורגרים BURGER SHACK HARVEY'S • "בקנדה קל יותר להתנהל - כמות האופציות גדולה יותר, כך שקל יותר למצוא ספקים טובים, ואין בעיות של ביטחון אישי ופיגועים" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

אריאל ויטמן 06.12.2022
גיל חן, שף ושותף של בר היין אפריטיבו / צילום: שאולי לנדר

השף שפתח בר יין בתל אביב: "הגופים הממשלתיים לא מסונכרנים, וזמן התגובה איטי מאוד. זה תובעני ומתיש"

גיל חן, בן 32 מתל אביב, נשוי • שף ושותף בבר היין אפריטיבו • "חלק מהותי בקושי להקים עסק בארץ, ובייחוד במדינת תל אביב, הוא נושא הרגולציה הכבדה וכל ההוצאות שמסביב. לא כל אחד בנוי לאינטנסיביות וללחץ שהדבר מצריך" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

אריאל ויטמן 01.12.2022
יקי כביר, הבעלים של רשת קפטן בורגר / צילום: שוקה כהן

בעל רשת המבורגרים: "הבנקים קיבלו החלטה גורפת לא לתת אשראי לתחום המזון. זה מביא לגלגל הרסני"

יקי כביר, בן 49 תל אביב, נשוי + 3 • הבעלים של רשת קפטן בורגר • "הבעיה העיקרית של עסקים קטנים ובינוניים היא עניין הרגולציה הכבדה. במקום לתת לבעל העסק להתרכז בעבודה, הוא מתעסק בבירוקרטיה 20% מהזמן שלו" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

אריאל ויטמן 30.11.2022
עבד אלהאדי, שף והבעלים של שווארמה אבו אדם / צילום: ניקי תרוי

השף שפתח מסעדה בקלנסווה: "אין באזור תשתיות מתפקדות, על מה אני משלם ארנונה?"

עבד אלהאדי מרעי, תושב קלנסווה, בן 34, נשוי + 3 • שף והבעלים של שווארמה אבו אדם • "מחירי חומרי הגלם רק הולכים ועולים כל הזמן. זה מקשה עליי לתמחר את המנות של העסק בצורה רציונלית, באופן שהלקוח שלנו יוכל ליהנות ממחירים שפויים" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

אריאל ויטמן 17.11.2022
גיא פרץ, בעלים של רשת המסעדות סלון יווני / צילום: שירן כהן שי

השף שמביא את חוויית האוכל היווני לישראל: "מנסים למנוע את התגלגלות עליית המחירים ללקוחות"

גיא פרץ, בן 45 ממושב שפיר, נשוי פלוס 3 • בעלים של רשת המסעדות "סלון יווני" • "ראיתי שהישראלים שמגיעים ליוון, מתחברים לתרבות, לטעמים, לאווירת הטברנה, והבנתי שאני חייב להביא את החוויה היוונית המלאה גם אלינו" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

אריאל ויטמן 16.11.2022
בנייה חדשה במודיעין / צילום: Shutterstock

לא רק בענף המזון: הסיכון עולה גם בבנייה, בתעשייה ובמסחר

חברת המידע העסקי Coface BDI מייחסת זאת ל"העלאות הריבית, הצפי למיתון ברחבי העולם והזעזוע בענף ההייטק"

חזי שטרנליכט 13.11.2022
פיצה תפוחי אדמה מדורה ב''פרסקה'' / צילום: אנטולי מיכאלו

"פרסקה": הבעלים למד לעשות בצק בעזרת יוטיוב, והפיצה שלו הפכה ללהיט בקרב פודיז

הפיצרייה הנפוליטנית בקיבוץ מסדה הפכה לשם דבר בקהילת האוכל הישראלית בזכות הפיצות הייחודיות שלה, ביניהן פיצה תפוחי אדמה • האחים חן ויוני אברהם עזבו את המקצועות הקודמים שלהם כדי להקים את העסק, בו עובדים כל בני המשפחה • פרסקה היא מסעדה המתמחה במנה אחת - פיצה, ולהתמחות הזו יש תוצאות: פיצה עם שוליים רכים כמו שמיכת פוך מפנקת

מרב סריג 03.11.2022
סתיו רביבו, הבעלים של מסעדת מיכאלאנג'לו ביפו / צילום: אילי רוט

בעלת בית הקפה שמתמודדת עם המצב הביטחוני, הפקקים והאינפלציה: "הרווחים נמוכים מאוד"

סתיו רביבו, תושבת יפו, בת 32 • אם לילדה • הבעלים של מסעדת מיכאלאנג'לו ביפו • "כשיש מתיחות המקום לא מתפקד כמו בשגרה, אבל מאז המהומות במאי 2021, המצב רק החמיר. אנשים מפחדים להגיע" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

אריאל ויטמן 31.10.2022
ג'רמי אלן־וויט (בתפקיד כרמי ברזטו) מתוך הסדרה ''הדוב'' / צילום: באדיבות דיסני+ ישראל

"הדוב": הסדרה שחושפת את אחורי הקלעים הסוערים של עולם המסעדנות

שף שעבד במסעדות הנחשבות ביותר באמריקה, חוזר לעיר הולדתו כדי לנהל את המסעדה הכושלת שהותיר אחריו אחיו שהתאבד • הסדרה, שזכתה לשבחי המבקרים, מצליחה לרתק את הצופה אל הדינמיקות המשפחתיות הטעונות ואל הקצב המסחרר של העבודה במטבח

תמה ספיר 27.10.2022

   12345678910111213   

   נמצאו 207 כתבות   |   עמוד 4 מתוך 13