ענר בן רפאל, הבעלים המשותף של מסעדת "איגרא רמא" בת"א, סוגר את המקום • "גלובס" שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
בני קריגר, הבעלים של הבר Benny's Cask Ale Pub בכפר סבא, מרגיש חסר אונים • "גלובס" שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
במסגרת הניסיונות של שפים ומסעדנים לשרוד את התקופה הקשה, יש רבים שנאלצים להמציא את עצמם מחדש • כאלה למשל הם האחים אסף ויותם דוקטור, שגיבשו מודל יצירתי שמשלב מסעדה ומכולת
במשרד הכלכלה ביקשו להקדים את פתיחת הענף ל-20 במאי תחת מגבלות, אולם הגורמים המקצועיים במשרד הבריאות מתעקשים, לפי שעה, לפתוח את הפעילות רק ב-31 במאי
לפי המתווה של משרד הכלכלה, "התו הסגול" למסעדות כולל כללים נוספים לענף • כך למשל, המסעדות יתקינו שלט בכניסה שיציין את מספר הלקוחות המותר במקום, העובדים במטבח יידרשו לעטות מסכות, העובדים יבצעו חיטוי שולחנות וכיסאות בעת תחלופת הסועדים ועוד
ענף המסעדנות, שניצב מול הררי רגולציה מיושנת, מבולבלת ואף סותרת, מתאפיין בקצב גידול נמוך ובסיכון גבוה • משבר הקורונה הנחית מכה קשה במיוחד על המסעדות, וגם שם מחכים עדיין למענקים, אבל הוא גם יכול להוות הזדמנות לסדר בענף החבול מעודף ביורוקרטיה
שני בעלי מסעדת שף, תומר אגאי של סנטה קטרינה התל-אביבית וגל בן משה של Prism שבברלין, פונים למדינה בבקשה לסיוע כלכלי - בעוד שבישראל ההבטחות קיימות והביורוקרטיה להשגת הכסף היא ארוכה, בגרמניה הדברים קורים מהר • האם הדשא של השכן באמת ירוק יותר? פרויקט חדש
מסעדת קיטון בת"א לא סגרה את שעריה מאז 1945, עד שהגיעה הקורונה • העסק הוותיק ידע להתמודד עם כל משבר שנקלע אליו עד כה, אבל שום דבר לא הכין אותו להתמודד עם מגפה עולמית שמאיימת לחסל את ענף המסעדנות • האזינו
דן אוריאלי, מהבעלים של בתי הקפה נחת ו-ADA בת"א, חושב שהמדינה צריכה להשתתף בשכר הדירה של עסקים • "מילאתי את החובות שלי, אז איפה החוב של המדינה כלפיי עכשיו?" • "גלובס" שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
בענף המסעדות טוענים כי אין בה פתרונות שיאפשרו את הישרדות הענף לאורך זמן • למשרד הבריאות אין נימוק באשר להיגיון מאחורי איסור אפשרות הטייק אוויי לעומת היתרים שניתנו לענפים אחרים • הבוקר החליטו עסקים בתחום לבצע טייק אוויי ללא אישור
וולט נמצאת בעיצומו של מאבק מול המסעדנים, שמבקשים ממנה להוריד את העמלה שהיא גובה על משלוחים • חברת המשלוחים: שכרנו את חברת הלובינג במטרה "לקדם אינטרס משותף עם תעשיית המסעדנות"
מושיקו גמליאלי מקבוצת המסעדות מונא: "אנחנו מנסים לפעול עפ"י עיקרון של ערבות הדדית"
Wolt בתגובה: "לצערנו, היות שוולט איננה חברה רווחית, אין ביכולתנו להוריד את עמלות המשלוחים מבלי לפגוע בהכנסות השליחים ובהפעלת השירות. מעבר לכך, העמלה הנגבית זהה לעמלה של כל המתחרים שלנו בשוק"
במכתב ששלח היום מנכ"ל וולט ישראל, אמרי גלאי, הוא מציין מספר הטבות למסעדנים על רקע משבר הקורונה והפעילות המוגברת של החברה
לדברי מנכ"ל איגוד המסעדנים, "מבקשי המקלט אינם זכאים לדמי אבטלה", ולכן לטענתו הם "ייוותרו חסרי כל בתקופת המשבר, וזאת למרות שלעובדים אלה צבורים כספי פיצויים מלאים ואף מעבר לכך בפיקדון מסתננים - אלא שהם לא יכולים למשוך כספים אלה עד עזיבתם את הארץ"
נציגי ענף ההסעדה פנו הערב וביקשו כי הממשלה תחריג את המשלוחים מההנחיות החדשות • כעת נודע כי למסעדנים ניתן אישור להמשיך ולספק משלוחי אוכל, כמו גם טייק אוויי ואיסוף מהמקום
המומלצותרשות התחרותישראל במלחמהמלצריםמסעדותמע"ממשלוחיםתומר מורתל אביבתרבות: אוכל