ראובן שוורצברג במונולוג חריף על רקע המשבר בחברה: "קודם מפריטים, אח"כ שואלים מה קרה ואיך משכו כזה דיבידנד" ■ "להגיד שעכשיו זה חסר בקופה זו חוכמה קטנה בדיעבד" ■ "העובדים הוותיקים נהנים מההפרטה על חשבון הצעירים"
אברהם זוהר לגל"צ: "הכול הזוי פה, נלך עד הסוף" ■ יו"ר ועד עובדי בזן: "לא נהיה תרנגול הכפרות של אף אחד. שההנהלה תתרום את חלקה בקיצוצים"
איקה אברבנאל, סמנכ"ל לתיאום פעילות טבע בישראל וחבר ההנהלה הבכירה: "השוק משתנה, ואנחנו צריכים להתאים את עצמנו ברמה המבנית. לומר שהיינו אופטימליים לחלוטין לפני כן? אני אומר לך שלא"
שר האוצר תקף את האופוזיציה על עיכוב החיבור לצינור הגז הטבעי ואמר כי "עיכוב פיתוח משק הגז בחצי שנה בלבד יעלה למשק כ-6,000 מקומות עבודה" ■ על הפיטורים בטבע: "לא יודע מאיפה הובאו הנתונים האלה"
יו"ר האופוזיציה לראש הממשלה בפתיחת מושב החורף של הכנסת: "צא מכאן, תתקשר לג'רמי לוין ותבקש ממנו שלא יפטר אף עובד בטבע"
יו"ר ההסתדרות בתוכניתם של חגי גולן ואריה אלדד ברדיו 103FM: "ממשלת ישראל נתנה לטבע כ-12 מיליארד שקל בהטבות הון ומס, ולא יכול להיות מצב שהממשלה לא תתנה מענקים כאלה באי-פיטורים"
מגיבה לפרסומים בתקשורת: "אנו מכחישים מכל וכל את הפרטים המופיעים בפרסום. החברה הכריזה על תוכנית התייעלות, אך זו נמצאת בשלב התכנון הראשוני בלבד"
לדיון יוזמנו ראשי הוועדים של טבע ובזן, המתכננות לפטר מאות עובדים כל אחת
ועכשיו זמן חשבון-נפש בשאלת הסיוע להקמת מפעלים בפריפריה
כמה חוצפה צריך לטעון שטבע מפטרת כי "ההמון" התנגד שתמשיך לשלם 0% מס
מדובר ב-16% מכוח האדם של החברה ■ מאז 2007 ועד 2010 בעלי החברה משכו דיבידנדים בכמיליארד שקל ■ בשנה שעברה פרשו מרצון 100 עובדים מהחברה - העלות - 17 מיליון דולר ■ ניתוח "גלובס": מפצחים את הידרדרותה של בזן
בדצמבר האחרון כתבנו כאן שטבע תיאלץ לפטר עובדים כחלק מניסיונה להפחית עלויות ■ למחרת הוזמנו לפגישה עם ג'רמי לוין, ששלל את אפשרות לפיטורים ■ כעת היא מתכוננת לשלוח הביתה 5,000 עובדים ■ ומה הלאה?
יו"ר ועד טבע-טק: "בפתח-תקווה המתינו לנו 30 אנשי ביטחון כדי שלא נעלה לקומה של ג'רמי לוין. אמרו לנו שהפיטורים יהיו רק באירופה וארה"ב, אבל אח"כ התחילו לדבר על 700-800 מפוטרים בארץ. זו התנהלות ילדותית"
בנו של מייסד טבע ל"גלובס": "טבע לא במשבר" ■ מסביר מדוע הוא לא חושש מהתחרות בקופקסון, מדוע לא יקצצו בשכר הבכירים ומה יביא לטבע את הצמיחה
יו"ר ועדת כספים, ח"כ ניסן סלומינסקי: "חברת טבע קיבלה במהלך השנים האחרונות הטבות מס מפליגות אשר מחייבות אותה בערבות הדדית לעובדיה אזרחי המדינה"
"זה הזמן לעשות סוויצ' ולהקים את אותה רשת הצלה שתהפוך את שוק העבודה בישראל למתקדם, צודק והוגן יותר"
בג"ץבנימין נתניהוגלי בהרב-מיארההיועצת המשפטית לממשלההתייעלותיריב לויןמערכת המשפטניגוד ענייניםרונן ברשב"כ