הבורסה סגרה את היום בעליות: ת"א 35 קפץ 0.7%, פריגו ואלוני חץ הובילו את העליות

טבע, שקפצה ב-20% בשני ימי המסחר הקודמים, הוסיפה 0.3% לערכה • אלוני חץ זינקה ב-3.5%, ושיכון ובינוי ב-2.2% • לאומי שוקי הון: "הסכם הסחר בין סין לארה"ב מגולם במלואו במחירי המניות"

הבורסה בתל אביב / צילום: רויטרס
הבורסה בתל אביב / צילום: רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

17:28

יום המסחר האחרון לשבוע זה בבורסה בתל אביב ננעל היום (ה') בעליות שערים על רקע השיאים בוול סטריט לאחר החתימה על השלב הראשון בהסכם הסחר שבין סין לארה"ב. מדד ת"א 35 עלה ב-0.7%, ת"א 90 טיפס ב-0.85%, ומדד הבנקים עלה ב-0.5%. 

בסיכום שבועי מדד ת"א 35 עלה ב-2.4% ומתחילת השנה החדשה טיפס ב-2.1%; ת"א 90 הוסיף 1.4% לערכו השבוע ומתחילת השנה טיפס ב-3.6%.

אלוני חץ  עלתה ב-3.5%, פועלים  הוסיפה 0.7%, ישרס  זינקה ב-5.3%, טבע  הוסיפה 0.2% לערכה.

מחזור המסחר הכולל בשוק המניות הסתכם ב-1.77 מיליון שקל.

14:45

עליות של כ-0.4% במדדים המובילים בת"א. מניית פריגו   ממשיכה במומנטום החיובי, עולה בכ-3% ומשלימה קפיצה של 18% בשלושת ימי המסחר האחרונים. מנגד, טבע   שינתה כיוון, והיא נסחרת בירידה של 2.5% לאחר שקפצה ב-20% בשני ימי המסחר הקודמים.

עוד בולטות היום בירידות של עד 3% מניות גב ים , כיל  , פרטנר   ובזן .

מנגד, בעליות של עד 4% בולטות מניות ישרס , שיכון ובינוי , ביג , אזורים , אלוני חץ , אנלייט  ואפקון .

מבין המניות הקטנות בלטה להב  בעלייה של 6% במחזור גבוה לאחר שהחברה דיווחה בבוקר כי היא מנהלת מו"מ מתקדם לרכישת חברה פרטית בתחום האנרגיה הסולארית בכ-44 מיליון שקל.

בשוק האג"ח נסחרים היום הממשלתיות השקליות לטווח ארוך, ומדדי התל בונד המרכזיים נסחרים ביציבות.

במסחר במטבעות רושם הדולר היום ירידה של 0.1% לרמה של כ-3.45 שקלים, והאירו נסחר ביציבות סביב רמה של 3.85 שקלים.

אתמול פרסמה הלמ"ס את מדד המחירים לצרכן לחודש דצמבר, שנותר ללא שינוי בהתאם לצפי הכלכלנים. ב-2019 כולה נרשמה עלייה של 0.6% במדד. יונתן כץ מלידר שוקי הון מציין בתגובה למדד כי "מגמת העלייה במחירי הדיור (גם מחירי השכירות וגם במחירי הרכישה) צפויה להדאיג מאד את בנק ישראל ולכן לא סביר לצפות להורדת ריבית השנה".

דודי רזניק, אסטרטג ריביות בלאומי שוקי הון, מתייחס בסקירה שפרסם לשלב הראשון בהסכם הסחר בין ארה"ב לסין שנחתם אתמול ואומר כי "לאחרונה רשמו השווקים הפיננסים עליות חדות יחסית בציפייה לחתימת הסכם הסחר ועל רקע הדיווחים השוטפים על התקדמות במגעים. הדבר החיובי בחתימה על שלב א' בהסכם הסחר הייתה מניעת עליית מכסים נוספים וכן הפחתה הדרגתית של המכסים הקיימים. חתימת ההסכם הראשוני גם מחזקת את מידת הביטחון מפני תרחיש שלילי משמעותי בטווח הקרוב הנובע ממלחמת סחר סין-ארה"ב".

נראה, כותב רזניק, "כי ההסכם מגולם במלואו במחירי המניות. גם בשוק הריביות ובשוק המט"ח לא ראינו לאחרונה דרמות גדולות מה שמחזק את ההערכה כי הסכם הסחר או לפחות החלק הראשון שלו מגולם לחלוטין במחירים בשווקים".

11:50

עליות שערים בת"א: שלושת המדדים המובילים מטפסים בכ-0.4%. את העליות במדד ת"א-35 ממשיכה להוביל פריגו   שמטפסת בכ-3%. עוד בולטות בעליות של סביב 2% מניות אלוני חץ , שיכון ובינוי  וקבוצת דלק . בצד השלילי של המדד בולטות כיל  , טבע   והחברה לישראל  שמאבדות קרוב ל-2%.

מניית בונוס ביוגרופ  מרכזת עניין ומתחזקת ביותר מ-1%. היום פורסם כי חברת הביומד מגייסת 7.4 מיליון דולר באמצעות חברת וייז פארמה הנסחרת בארה"ב.     

09:45

המסחר בת"א נפתח הבוקר בעליות שערים קלות במדדים המרכזיים. מניית פריגו   ממשיכה להתחזק בהמשך לזינוק של 5.6% אתמול, ומובילה את המגמה החיובית במדד ת"א-35 עם עלייה של 2.5%. מניית טבע  , שזינקה אתמול בתל אביב ביותר מ-12%, חזרה עם פער שלילי מניו יורק, והיא מובילה את הצד השלילי במדד המרכזי, ומאבדת כ-2%.

כל המגזרים נסחרים בטריטוריה הירוקה, בהובלת מגזר הנפט והגז שמתחזק בכ-0.6%.  

07:00

יום המסחר האחרון לשבוע זה בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח בהמשך לעליות שנרשמו אתמול (ד') בוול סטריט, שם מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.3%, הנאסד"ק טיפס ב-0.08%, ומדד S&P 500 הוסיף 0.2% לערכו, וזאת על רקע החתימה על השלב הראשון בהסכם הסחר, עליו חתמו נשיא ארה"ב דונלד טראמפ וסגן נשיא סין ליו הי.

לאחר שזינקה ביותר מ-12% אתמול בתל אביב מניית טבע חוזרת עם פער ארביטרז' שלילי של 1.2%. מנגד, פריגו חוזרת עם פער חיובי של 2.75%, נייס עם פער חיובי של 1.16%, וקמהדע עם פער חיובי של 1.6%.

אתמול בתל אביב המסחר ננעל בעליות כאשר מדד ת"א קפץ בכ-1% מעל לרמה של 1,700 נקודות.

עוד פורסם אתמול מדד המחירים לצרכן לחודש דצמבר (ללא שינוי) שהצביע כי האינפלציה ב-2019 הסתכמה ב-0.6% בלבד (לעומת 0.3% בנובמבר), מתחת ליעד של בנק ישראל בחוק לאינפלציה של 1%-3%. 

עפר קליין ראש אגף כלכלה ומחקר בקבוצת הראל ביטוח ופיננסים אמר: "מדד המחירים לחודש דצמבר 2019 נותר ללא שינוי כאשר עלייה נמוכה מהצפי במחירי ההלבשה וההנעלה לצד הוזלת החופשות קיזזו עלייה בסעיף הדיור. בעקבות המדד, האינפלציה נמוכה מיעדה סוף שנה שישית ברציפות. בדומה לשנים קודמות, גם בשנת 2019 סעיף הדיור היה התורם העיקרי לאינפלציה (ברציפות מאז 2010). סעיף המזון היה גם הוא מהתורמים העיקריים לאינפלציה השנה בהשפעת העלייה בשכר העבודה. מנגד, גם השנה סעיף התחבורה והתקשורת היה התורם העיקרי להתמתנות באינפלציה, בעיקר בשל הירידה החדה במחיר הנסיעות לחו"ל (בשל הייסוף בשקל), לצד תחרותיות גבוהה בענף התקשורת שהמשיכה ללחוץ את המחירים כלפי מטה.

"על פי האומדנים הראשוניים שלנו גם מדד ינואר צפוי להיות שלילי (כמינוס 0.4%), בעיקר בשל ירידת עונתית במחירי ההלבשה וההנעלה ובסעיף הדיור, לצד הפחתת מחירי החשמל. חלק מהירידה בינואר תקוזז עם העלייה במחיר המים. מדד פברואר צפוי לנוע בין אפס למינוס 0.1%. התחזית שלנו ל-12 החודשים הבאים נותרה על 1.2% כאשר אנו מניחים שהיעדר תקציב יגרור ביטול פטורים שיתרמו חיובית לאינפלציה", אמר קליין.

"המדד הנמוך ממשיך לתמוך במדיניות מוניטרית מרחיבה. בנק ישראל הראה בחודשיים האחרונים שהוא נחוש למנוע ייסוף בשקל כאשר רכש מט"ח בסכום של כ-2.3 מיליארד דולר בדצמבר (לאחר 1.3 מיליארד בנובמבר), הכמות החודשית הגבוהה ביותר מזה עשור. הרכישות הללו תרמו ליציבות בשקל-סל ואנו צופים שבנק ישראל יתמיד בהן גם בחודשים הקרובים", סיכם קליין.