פרקליטות המדינה הגישה היום (א') לבית המשפט המחוזי מרכז כתב אישום נגד היזם אמיר ברמלי ונאשמים נוספים, שפעלו לצידו בהונאת משקיעים נוספת שביצע לכאורה בין השנים 2020-2018. לברמלי מיוחסות עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, גניבה בידי מורשה, זיוף, הלבנת הון, שיבוש מהלכי משפט והשמדת ראיה.
ברמלי, הבעלים של בית ההשקעות רוביקון וקרן קלע, מרצה כעת עונש של 14 שנות מאסר שנגזר עליו בגין הרשעתו בהונאת משקיעים בהיקף של כ-340 מיליון שקל.
● הצוואה ההדדית שונתה אחרי מות האישה. מה קבע בית המשפט?
● בית המשפט דחה את בקשת נתניהו לצמצם את ימי עדותו
"הליך מרמתי מתחילתו ועד סופו"
לפי כתב האישום שהוגש היום, במקביל להליך הפלילי שנוהל נגד ברמלי בפרשת קרן קלע ולהליכי הפירוק של קבוצת רוביקון, יזם ברמלי תוכנית מרמתית נוספת לגיוס וגזילת כספי משקיעים, במסגרתה גויסו כ-20 מיליון שקל מכ-40 משקיעים.
לפי כתב האישום, הליך גיוס המשקיעים בניצוחו של ברמלי היה מרמתי מתחילתו ועד סופו וכלל הצגת מצגים כוזבים רבים, לרבות הסתרת מעורבותו של ברמלי במיזם, זיוף ערבויות בנקאיות ומסמכים בנקאיים אחרים, הקמת אתרי אינטרנט מזויפים, התחזות לדמויות שונות ועוד.
המצגים הכוזבים, נטען, הוצגו למשקיעים בטרם ביצוע ההשקעה כדי לגרום להם להשקיע את כספם, ולאחר ביצוע ההשקעה כדי לעכב דרישות פירעון ונקיטת הליכים משפטיים מטעמם, כאשר התעוררו בקרבם ספקות ביחס לגורל ההשקעה.
לפי האישום, בניגוד מוחלט למצגים שהוצגו למשקיעים, הכספים שימשו אך ורק לצרכיו השונים של ברמלי ולמימון המיזם המרמתי, בשיטת הפירמידה, מבלי שהייתה מלכתחילה כל כוונה להשקיע אותם באפיק עסקי כלשהו.
לפי כתב האישום, ברמלי היה היזם, הגורם הדומיננטי והנהנה העיקרי מהונאת המשקיעים, והוא שקבע וקיבל את כל ההחלטות במסגרת המיזם המרמתי. לצד זאת, הוא הסתייע בגורמים נוספים לשם שיווק המיזם וגלגול הכספים במסגרתו תוך ביצוע עבירות של הלבנת הון.
עוד לפי כתב האישום, ברמלי ביצע פעולות של שיבוש מהלכי משפט לקראת פרוץ החקירה ובבוקר החיפוש בביתו. פעולות השיבוש כללו הגשת תלונות סרק במשטרה והשמדת ראיות.
הסדרי טיעון עם נאשמים נוספים
לצד ברמלי הגישה הפרקליטות כתבי אישום גם נגד שני אנשי מכירות, צחי פיינמן ואפרת אפק, להם מיוחסות עבירות מרמה; נגד עו"ד ירון תשבי, שלכאורה סייע לברמלי לרמות את המשקיעים ולהאמין שהשקעתם בטוחה, לו מיוחסות עבירות של סיוע לקבלת דבר במרמה; נגד דן שפירא ויובל תורג'מן, אנשי עסקים שבאמצעותם לכאורה גולגלו כספים במסגרת ההונאה, להם מיוחסות עבירות הלבנת הון.
כתבי האישום נגד אפק ושפירא הוגשו לבית משפט השלום בתל אביב במסגרת הסדרי טיעון. לפי הסדר הטיעון עם אפק, התביעה תטען לעונש מקסימלי של 12 חודשי מאסר. אשר לשפירא, הצדדים יבקשו מבית המשפט לשלוח אותו לחוות-דעת של הממונה על עבודות שירות, והוא ישלם קנס בגובה של לפחות 250 אלף שקל. בגיבוש הסדרי הטיעון הובאו בחשבון נסיבות אישיות ורפואיות של הנאשמים.
כתב האישום הוגש על-ידי עורכות הדין תמר פירון והדס נאמן-ארזואן מפרקליטות מיסוי וכלכלה. התיק נחקר על-ידי מחלקת חקירות, מודיעין ובקרת מסחר ברשות ניירות ערך.
עו"ד משה זכות, המייצג את אפרת אפק, מסר בתגובה: "אם חד-הורית ללא כל עבר פלילי נוצלה על-ידי נוכלים מקצועיים שהונו אותה. הגברת אפק לא הרוויחה דבר ולמעשה הפסידה מכספה שלה. הגברת אפק היא אישה פגועה ואומללה, שכל שעשתה, עשתה בתום-לב וחלילה לא מתוך רצון או כוונה להונות אחרים".
*** חזקת החפות: אמיר ברמלי לא הורשע בפרשה זו, ועומדת לו חזקת החפות. כך גם לגבי יתר הנאשמים בפרשה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.