ענף הפיננסים משתלט על הפסקת הפרסומות, אבל שחקנית אחרת מצליחה לחדש

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק מזרחי טפחות, והפרסומת האהובה ביותר השבוע שייכת לביטוח 9 ואודי כגן • הפרסומת החדשה היחידה בדירוג שייכת לדגים של תנובה • לפי נתוני יפעת בקרת פרסום, סך ההשקעה של free TV מתחילת 2025 עומד על 17 מיליון שקל

קמפיין דגי תנובה / צילום: צילומי מסך מיוטיוב
קמפיין דגי תנובה / צילום: צילומי מסך מיוטיוב

סיוע לנפגעי המלחמה, סיוע למסייעים לנפגעי המלחמה, הוגנות, איכות בשירות וסוכנת AI אחת - כל אלה מככבים בקמפיינים של חמשת הבנקים הגדולים במשק, שכולם מתברגים זה השבוע השני במדד הפרסומות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה. 

מקרמיט ועד הארי וסאלי: הפרסומות הגדולות של גמר הסופרבול
התחרות החדשה של הפודקאסטים היא מול הטלוויזיה, לא פחות מהרדיו

הפרסומת של בנק מזרחי טפחות, שמבוססת על סקר שביעות־הרצון של משקי הבית בישראל שערך הפיקוח על הבנקים, היא הזכורה ביותר - זה השבוע השלישי ברציפות. בזמן שברקע מתנגן השיר "מי לא יבוא" של אברהם טל ובניה ברבי, מעבר החצייה מהפרסומת הקודמת בכיכובם של דביר בנדק וחן אמסלם הפך לגרף עמודות. כל עמודה נצבעת בצבעים המזוהים עם הבנקים בישראל - כאשר הכתום מוביל, כבנק המומלץ ביותר וכזה שנתפס כהוגן ביותר.

קמפיין מזרחי טפחות / צילום: צילומי מסך מיוטיוב
 קמפיין מזרחי טפחות / צילום: צילומי מסך מיוטיוב

במקום השני בזכירות (והראשון באהדה מבין הבנקים) נמצא שוב בנק לאומי עם לקמפיין "פרויקט ההוקרה הלאומי", שבו הפרזנטור גל תורן מציג את הישראלים שבלטו בהתנדבות יוצאת דופן מאז פרוץ המלחמה - ומציע להם חופשה בצפון.

הפרסומת האהובה ביותר, בפעם המי יודע כמה, שייכת לביטוח 9 ולאודי כגן שמגלה שהוא פנצ'ר. כפי שכתבנו בשבוע שעבר, הסרטון הבא בסדרה הארוכה והמוצלחת עם האב המאותגר טכנולוגית כבר צולמה ונערכה, ומחכה לעלות לאוויר.

אודי כגן בקמפיין ביטוח 9 / צילום: צילומי מסך מיוטיוב
 אודי כגן בקמפיין ביטוח 9 / צילום: צילומי מסך מיוטיוב

לפי נתוני יפעת בקרת פרסום, מבין המפרסמים בכלל ערוצי הטלוויזיה, משרד הפנים הוא הגוף המפרסם שהשקיע את התקציב הגדול ביותר - כ־1.45 מיליון שקל, בקמפיין שקידם את הבחירות לרשויות המקומיות בצפון שנערכו השבוע.

ההשקעה השנייה בגודלה, כ־1.3 מיליון שקל, שייכת לחברת הביטוח מגדל, שעלתה בקמפיין חדש עם הפרזנטורית נועה תשבי במטרה לעודד את המבוטחים לחסוך לילדיהם.

ההשקעה השלישית בגודלה, כ-1.2 מיליון שקל, שייכת לפלטפורמת הסטרימינג free TV שהשבוע הסתיים מבצע ההצטרפות שלה במחיר השקה, וכעת המחיר החודשי שהיא מציעה גבוה ב-5 שקלים מהקודם. לפי נתוני יפעת, סך ההשקעה של free TV בטלוויזיה ובדיגיטל מאז תחילת 2025 עמד על 17 מיליון שקל. שלוש הפרסומות אינן מתברגות בדירוג.

הפרסומת החדשה היחידה בדירוג השבוע שייכת לתנובה ולקטגוריית הדגים שלה, והיא מרעננת לא רק מהסיבה הזו. על בסיס השיר "Wellerman" של נתן אוונס, שהיה פופולרי מאוד ברשתות החברתיות לפני כמה שנים, מקודם אחד המוצרים הנשכחים של החברה, שידועה יותר במוצרי חלב ואלטרנטיב.

הקצב הקליט של השיר מקבל כמובן מלים חדשות, עם סיפור מסגרת על גבר שנשלח לסופרמרקט לקנות דג "ממש ממש ממש טעים", וגם צריך להכין אותו לכל המשפחה ולקוות שיאהבו. "איזה מתח בשולחן"? לא ממש, בכל זאת מדובר בפרסומת - שמתברגת במקום התשיעי בזכירות.

עלייה קלה בהשקעה

ההשקעה בפרסום עולה מ־40.5 מיליון שקל בשבוע שעבר ל־42 מיליון שקל השבוע. 

המשרד האהוב

המשרדים האחראים לשלוש הפרסומות האהובות ביותר הם גליקמן־שמיר־סמסונוב (ביטוח 9), מקאן תל אביב (בנק לאומי) ואדלר־חומסקי & ורשבסקי (בנק דיסקונט). 

RTM השבוע

הסופה קורל שמגיעה לישראל בסופ"ש הובילה לשורה של מהלכי RTM, הבולטים שבהם שייכים למגדל, כלל, נורופן ורב־קו. 

המדור, המתפרסם כאן מדי שבוע ב־20 השנים האחרונות, מתבסס על דירוג של חברת גיאוקרטוגרפיה ושם דגש על ניתוח מגמות ושינויים, קרייאיטיב ייחודי, צעדים משלימים בדיגיטל ועוד. דירוג הפרסומות הזכורות והאהובות כולל את כלל האוכלוסייה במדינת ישראל, לרבות החברה הערבית.