סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
22:00
יום המסחר בוול סטריט ננעל במגמה מעורבת. הנאסד"ק קפץ ב-1.2%, S&P 500 הוסיף לערכו 0.4% והדאו ג'ונס ירד ב-0.2%.
טסלה ריכזה עניין היום וזינקה במעל ל-7% לאחר שאתמול הנשיא דונלד טראמפ כתב כי הוא מתכנן לרכוש רכב של טסלה וגינה את הקריאות לחרם על המותג. במקביל במורגן סטנלי, המליצו למשקיעים לנצל את הירידה החדה במניה כהזדמנות קנייה.
בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות עלו קלות. התשואה ל-10 שנים נסחרה סביב 4.31% והתשואה לשנתיים עמדה על 3.99%.
21:19
העליות בוול סטריט ממשיכות.
מנכ"ל JPMorgan , ג'יימי דימון, מציין כי קשה להעריך במדויק את המצב הנוכחי של כלכלת ארה"ב, ואמר כי אי הוודאות הגיאופוליטית היא הסיכון הגדול ביותר כרגע.
דימון הדגיש בפסגת בלקרוק כי "אני חושב שהתחום הגיאופוליטי הוא בעל חשיבות עליונה לעולם החופשי, הרבה יותר חשוב ממה שיקרה בכלכלה בששת החודשים הקרובים שנה הקרובה". עוד ציין כי "אם אתה מסתכל על הכלכלה היום... הצרכנים עדיין מוציאים כסף. במקומות העבודה יש עובדים בשפע; השכר עדיין עולה והאינפלציה קצת מתאזנת", אמר. "אבל כן רואים היחלשות של הסנטימנט... הצרכנים מוציאים יותר בשיקול דעת", הוסיף.
20:28
העליות בוול סטריט נמשכות. נאסד"ק קופץ ב-1.3%, S&P 500 מוסיף לערכו כ-0.7% והדאו ג'ונס נסחר סביב רמות הבסיס.
מניית נובו נורדיסק יורדת ב-4% לאחר שחברת רוש דיווחה כי היא משתפת פעולה עם חברת זילנד פרמה כדי לפתח את תקופה לטיפול בהשמנה בדומה לתרופה שנובו מפתחת.
19:39
חברת הפודטק הישראלית ביונד אויל (beyond oil), שנסחרת בקנדה ומעבר לדלפק בארה"ב, גייסה 10.5 מיליון דולר קנדי (26.6 מיליון שקל) מכלל פיננסים. החברה הנפיקה לכלל 3 מיליון יחידות במחיר 3.498 דולר קנדי, שגבוה ממחיר המניה, כאשר כל יחידה כוללת מניה אחת ו-2 חצאי אופציות במחירי מימוש גבוהים יותר. אם כל האופציות ימומשו לחברה יוזרמו עד עוד 21 מיליון דולר קנדי. ביונד אויל נסחרת בשווי 195 מיליון דולר קנדי (כ-493 מיליון שקל) אחרי שהמניה עלתה 130% מתחילת השנה. החברה עדכנה שתנסה לעבור למסחר בבורסה בכירה יותר בארה"ב או קנדה בחודשים הקרובים.
19:16
מחירי הנפט קופצים כעת במעל ל-2% על רקע היחלשות הדולר שמייקר את מחירי הנפט. מחירה של חבית מסוג ברנט עולה כעת בכ-2.1% ונסחר סביב 71 דולרים. מחירה של חבית מסוג WTI מטפס לרמה של 66 דולרים.
18:35
המסחר בוול סטריט חזר לרשום עליות שערים חדות. נאסד"ק קופץ ב-1.6%, S&P 500 עולה ב-0.8% ודאו ג'ונס מוסיף לערכו כ-0.1%.
מניות הטכנולוגיה מושכות את וול סטריט מעלה ונראה כי המשקיעים מנצלים את ההזדמנויות שנוצרו בשוק לאחרונה לאחר מספר ימים של ירידות. אנבידיה קופצת כעת בכ-7%, טסלה ב-8%, נטפליקס ב-3% ומיקרון טכנולוג'י ב-8%.
גם באירופה המסחר ננעל בעליות שערים. דאקס קפץ ב-1.6%, פוטסי הוסיף לערכו 0.5% והקאק עלה ב-0.6%.
18:17
לאחר שהתמתנו מעט, העליות בוול סטריט מתחזקות שוב. נאסד"ק קופץ ב-1.4%, S&P 500 עולה ב-0.7% והדאו ג'ונס משיל מערכו כ-0.2%.
מניית גרופון מזנקת ביותר מ-40% לאחר שתחזית ההכנסות של החברה לשנה כולה קפה את התחזיות המוקדמות. החברה צופה הכנסות בטווח של 493 מיליון דולר עד 500 מיליון דולר, בעוד שאנליסטים צפו להכנסות של ו 491.5 מיליון דולר.
17:28
בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות עולות קלות. התשואה ל-10 שנים עומדת על 4.3% והתשואה לשנתיים עומדת 3.96%.
בשוק הקריפטו, מחיר הביטקוין עולה קלות ונסחר מעל רמה של 81 אלף דולר.
17:04
המדדים בוול סטריט נסחרים כעת במגמה מעורבת. נאסד"ק עולה ב-0.3%, S&P 500 יורד ב-0.3% והדאו ג'ונס משיל מערכו 0.9%.
מניית טסלה עולה כעת ב-5% בין היתר מהודעה ברשתות החברתיות של הנשיא דונלד טראמפ, לצד המלצה חיובית מצד וול סטריט. טראמפ כתב אתמול בבוקר כי הוא מתכנן לרכוש רכב של טסלה וגינה את הקריאות לחרם על המותג. החברה נמצאת תחת עין הציבור בעקבות התבטאויותיו של המנכ"ל אילון מאסק בנוגע לנושאים גיאופוליטיים, וכן לאחר שמונה להוביל את יוזמת הקיצוצים השנויה במחלוקת של ממשלו של טראמפ.
במקביל, אנליסט מורגן סטנלי, אדם ג'ונאס, המליץ אתמול למשקיעים לנצל את הירידה החדה במניה כהזדמנות קנייה. מניית טסלה צנחה כ-45% מתחילת השנה, כולל ירידה של יותר מ-15% אתמול, שהייתה היום הגרוע ביותר של החברה מאז 2020.
16:35
העליות בוול סטריט ממשיכות להתמתן. נאסד"ק עולה ב-0.8%, דאו ג'ונס משיל מערכו 0.5% ו-S&P 500 עולה ב-0.2%.
אינטל עולה כעת בכ-3% לאחר שהבוקר פורסם ב-CNBC שחברת TSMC פנתה ל-אנבידיה , ברודקום ו-AMD והציעה להן להשקיע במיזם משותף שירכוש את מפעלי הייצור של אינטל. על פי ההצעה, ענקית השבבים הטייוואנית תנהל את פעילות חטיבת הייצור של אינטל, אשר מייצרת שבבים המותאמים לצרכי הלקוחות. עם זאת, לפי המקורות, TSMC לא תחזיק ביותר מ-50% מהשליטה.
16:21
התפתחויות חדשות במלחמת הסחר: לפני מספר רגעים קנדה הצהירה כי תטיל מכסי תגמול של 25% על סחורות אמריקאיות בשווי של כ-20 מיליארד דולר. התעריפים החדשים כוללים חומרי גלם כמו פלדה ואלומיניום, וסחורות אמריקאיות אחרות כולל מחשבים, ציוד ספורט ומוצרי ברזל יצוק.
בתוך כך, העליות בוול סטריט התמתנו בניגוד לפתיחה הירוקה שנרשמה בתחילת יום המסחר: כעת הדאו ג'ונס יורד ב-0.3%, S&P 500 עולה ב-0.6% ונאסד"ק מוסיף לערכו כ-1.3%.
16:02
העליות בוול סטריט מתמתנות מעט וכעת המסחר מתנהל במגמה מעורבת. הדאו ג'ונס יורד ב-0.3%, S&P 500 עולה ב-0.4% ונאסד"ק מוסיף לערכו כ-1.2%.
צים צוללת בכ-8% למרות שהציגה מוקדם יותר דוחות חיוביים לשנה בהם עקפה את התחזיות. ההכנסות צמחו ב-63.3% ל-8.4 מיליארד דולר, מתוכם 2.17 מיליארד דולר ברבעון הרביעי של השנה. החברה עברה מהפסד נקי לרווח נקי עצום הן ברמה השנתית, עם 2.15 מיליארד דולר, והן ברבעונית עם 563 מיליון דולר.
ה-EBITDA (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) צמח ב-252% לכ-3.7 מיליארד דולר, מעל הרף העליון של תחזית החברה ל-3.3-3.6 מיליארד דולר. מספר המכולות שצים העבירה ב-2024 הסתכם בכ-3.75 מיליון, גידול של 14%, ומחיר ההובלה הממוצע היה 1,888 דולר למכולה, לעומת 1,203 דולר ב-2023.
15:44
נתוני האינפלציה בארה"ב שהפתיעו את הצפי המוקדם לטובה שופכים אור על המסחר בוול סטריט, לאחר מספר ימים של תנודתיות חריגה וירידות. הנאסד"ק קופץ כעת בכ-2%, S&P 500 עולה ב-1% והדאו ג'ונס מוסיף לערכו כ-0.3%.
כאמור, מוקדם יותר פורסמו נתוני האינפלציה בארה"ב שהפתיעו את הצפי המוקדם כאשר שיעור האינפלציה השנתי בחודש פברואר ירד לרמה של 2.8%.
רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי, מזרחי טפחות, התייחס לנתונים: "על פניו, יחד עם הנתונים האחרונים על התמתנות של הפעילות הכלכלית, מדד פברואר עצמו יאפשר לפד לשקול הורדת ריבית.
"עם זאת, נוכח העובדה שמועד ההחלטה הבאה סמוך (יום רביעי הבא), ועקב הזהירות שנוקט ה-Fed כלפי מדיניות המכסים החדשה והשפעותיה האינפלציוניות הפוטנציאליות, נראה כי הריבית תישאר הפעם על כנה והמוקד יעבור לדוחות התעסוקה ומדדי המחירים של החודשיים הקרובים.
"כמו כן, יש לזכור כי הן האינפלציה והן ליבת האינפלציה עדיין רחוקות מרמת היעד שהפד חותר להשיג (2%) וכי אינפלציית הליבה עדיין גבוהה יותר מהאינפלציה הכללית ומושפעת חלקית מהמשך עליות היתר של הסעיפים "הדביקים" (מוצרים בלתי סחירים ושירותים, המשקפים טוב יותר את הביקוש בתוך המשק). בנוסף, דוח התעסוקה האחרון אמנם היה פושר מהמשוער, אך עליית השכר עדיין מהירה ויחד עם מדיניות צמצום רכיב המהגרים בכוח העבודה היא עשויה להמשיך ללחוץ כלפי מעלה על המחירים במשק".
15:32
המשקיעים מגיבים בחיוב לנתוני האינפלציה והמסחר בוול סטריט נפתח בעליות חדות. נאסד"ק קופץ ב-1.8%, S&P 500 עולה ב-1.1% והדאו ג'ונס מוסיף לערכו 0.7%.
14:30
בארה"ב פורסם לפני זמן קצר מדד המחירים לצרכן. האינפלציה השנתית עומדת על 2.8% לעומת צפי של 2.9% בפברואר, ולעומת לעלייה השנתית של 3% שנרשמה בינואר. ברמה החודשית, המחירים עלו ב-0.2% לעומת צפי של עלייה ב-0.3%, ועלייה של 0.5% בינואר.
במדד "הליבה", האינפלציה בשנה האחרונה היתה 3.2% לעומת צפי של 3.2% ול-3.3% שנרשמו בינואר. ברמה החודשית, מחירי הליבה היו 0.2% הצפי היה לעלייה של ב-0.3%, בהשוואה לעלייה של 0.4% בינואר.
איפה בכל זאת נרשמו עליות מחירים בולטות? ברכיב הדיור בארה"ב, שהיה אחראי למחצית מהשינוי במדד בחודש פברואר. נתוני מאקרו נוספים הצביעו על האטה בענף הבנייה ועל עליות מחירים. מנגד, מחירי האנרגיה צנחו בחדות ומיתנו את עליית המדד.
על פניו, מדובר כאמור בחדשות טובות. תשומת הלב של השווקים והפד התמקדה בהפחתת האינפלציה והגעה למרכז היעד של הפד, העומד על 2%. ההנחה היא שהריבית הגבוהה מצליחה סוף סוף למתן את הביקושים, ובעקבותיהם את המחירים, גם כאמור במדד הליבה שנחשב "דביק" במיוחד לאורך השנתיים האחרונות.
לאחר אנחת רווחה עם פרסום המדד, היו מי שראו בנתון סימן מדאיג דווקא, היכול להעיד על האטה בצריכה, הקטנת הוצאות על ידי הציבור, וגלישה של ארה"ב להאטה כלכלית ומיתון. כבר כעת, הצפי של הפד לרבעון הקרוב הוא להתכווצות של 2.4% בתוצר.
מדד פברואר הוא הראשון השנה שמכיל בתוכו חלק מצעדי המדיניות של הנשיא דונלד טראמפ, שנכנס לחדר הלבן בסוף חודש ינואר. טראמפ החל את נשיאותו בסערה, והכריז על שורה של צעדים אגרסיביים והטלת מכסים נגד סין, קנדה ומקסיקו, שתרמו לנפילות חדות בוול סטריט. גם נתוני הפעילות השוטפים של המשק האמריקאי הצביעו על האטה בסקטור התעשייתי והעסקי וחיזקו את דאגות המשקיעים בארה"ב.
האטה כלכלית מחביאה בתוכה בדרך כלל גם צמצום בכוח העבודה. עלייה באבטלה תורמת להאטה כלכלית נוספת, וחוזר חלילה בספירלה מסוכנת.
במבט קדימה, הסנטימנט בשווקים הוא להורדות ריבית קרובות של הפד, והשוק מצפה להורדת ריבית ראשונה כבר במאי.
מעבר לכך, הצפי להתכווצות הכלכלה האמריקאית ברבעון הנוכחי ובשנה הקרובה מאיץ את התחזיות למספר הורדות נוספות בהמשך השנה, ככל שהנתונים ימשיכו להצביע על האטה ואף מיתון כלכלי.
בכירי הפד, ובראשם היו"ר, ג'רום פאוול, ניסו להרגיע את המשקיעים וטענו שמוקדם להעריך את השפעת מדיניות המכסים של טראמפ. החלטת הריבית הבאה צפויה ביום רביעי הבא (19 במרץ). אמנם האנליסטים לא צופים שינוי בגובה הריבית, שתישאר בטווח של 4.25%-4.5%, אבל עדכון תחזיות המאקרו שיפרסם הבנק הפדרלי אמור לספק יותר בהירות לגבי הכלכלה והתחזיות, ובכלל זה גם התייחסות הפד לצעדי המיסוי של הנשיא טראמפ.
13:38
חברת הספנות צים פרגסמה היום את הדוחות השנתיים. מלחמת חרבות ברזל ומתקפות החות'ים על הספינות בים סוף שהקפיצו את מחירי התובלה, החזירו אותה לרווח. המניה קופצת ב-5% בטרום מסחר בוול סטריט אחרי שהחברה דיווחה על מעבר לרווח שנתי של 2.15 מיליארד דולר בשנת 2024, בהשוואה להפסד של 2.68 מיליארד דולר בשנת 2023. בשורת ההכנסות רשמה החברה סכום של 8.5 מיליארד דולר, קפיצה של 80% ביחס לשנה שעברה.
גם ברבעון הרביעי החברה רשמה דוחות טובים מהצפי עם רווח של 563 מיליון דולר, או 4.66 דולר מתואם למניה על הכנסות של 2.17 מיליארד דולר. וזאת מעל תחזיות האנליסטים שצפו לה רווח מתואם למניה של 3.49 דולר על הכנסות של 2.02 מיליארד דולר. עם זאת, לא מדובר כמובן בחזרה לרווחי השיא של ימי הקורונה העליזים מבחינתה של צים, אז רשמה במשך שנתיים רווח שנתי של 4.6 מיליארד דולר.
בתחזית לשנת 2025 החברה צופה EBITDA בטווח רחב של 1.6 עד 2.2 מיליארד דולר ו-EBIT מתואם בטווח רחב מאוד של 350 עד 950 מיליון דולר.
11:30
העליות באירופה מתחזקות כעת - בורסת פרנקפורט עולה ב-1.3%, פריז ב-0.8% ולונדון ב-0.2%.
החוזים העתידיים בוול סטריט נסחרים בעליות של עד 0.7% וזאת לקראת פרסום מדד המחירים לצרכן בארה"ב ב-14:30 שעון ישראל.
מדד המחירים לצרכן (CPI) של פברואר שיפורסם היום ישמש כמבחן האחרון לשאלה האם עליית מחירים מחודשת מהווה סיכון לכלכלה האמריקאית, בזמן שהמשקיעים ממשיכים להתלבט מתי ואם בכלל הפדרל ריזרב יוריד את הריבית ב-2025.
הדו"ח צפוי להראות כי קצב עליית המחירים התמתן בחודש השני של השנה. התחזיות מצביעות על אינפלציה שנתית של 2.9% בפברואר, מעט מתחת לעלייה השנתית של 3% שנרשמה בינואר. ברמה החודשית, המחירים צפויים לעלות ב-0.3%, נמוך מהעלייה של 0.5% בינואר.
במדד "הליבה", האינפלציה צפויה לעמוד על 3.2% בשנה האחרונה - מעט מתחת ל-3.3% שנרשמו בינואר. ברמה החודשית, מחירי הליבה צפויים לעלות ב-0.3%, בהשוואה לעלייה של 0.4% בינואר.
בנאום שנשא בשבוע שעבר, יו"ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול, הזהיר כי לחצי האינפלציה עשויים להימשך, גם אם הדו"ח של יום רביעי יעמוד בתחזיות: "הדרך להחזרת האינפלציה באופן בר-קיימא ליעד שלנו הייתה לא יציבה, ואנו מצפים שזה יימשך."
10:15
המסחר באירופה נפתח הבוקר בעליות - דאקס ב-0.9%, קאק ב-0.8% והפוטסי ב-0.2%.
האיחוד האירופי הגיב במהירות להטלת המכסים בגובה 25% על ייבוא פלדה ואלומיניום מצד נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, שנכנסו לתוקף ביום רביעי, והשיב בצעדי תגמול עונשיים משלו שלטענתו נועדו להגן על הצרכנים והעסקים.
האיחוד האירופי הגיב במהירות והודיע כי יטיל מכסי נגד על סחורות אמריקאיות בשווי 26 מיליארד אירו (28.33 מיליארד דולר) החל מחודש אפריל. נשיאת הנציבות האירופית, אורסולה פון דר ליין, אמרה ביום רביעי לעיתונאים כי האיחוד "חייב לפעול כדי להגן על עסקים וצרכנים". "אנחנו מצרים עמוקות על הצעד הזה [של ארה"ב]. מכסים הם מסים, הם רעים לעסקים וגרועים אף יותר עבור הצרכנים. הם משבשים שרשראות אספקה, יוצרים אי-ודאות לכלכלה, מקומות עבודה נמצאים בסכנה, המחירים עולים ואף צד אינו זקוק לכך," אמרה במסיבת עיתונאים.
פון דר ליין ציינה כי היחסים המסחריים בין ארה"ב לאיחוד האירופי הם "הגדולים בעולם" והוסיפה כי קשר זה הביא "שגשוג וביטחון למיליוני אנשים" וכן ליצירת מקומות עבודה משני צדי האוקיינוס האטלנטי.
הגישה הדו-שלבית של האיחוד האירופי כוללת השבת מכסים שהושעו בעבר על ייצוא אמריקאי בשווי 8 מיליארד אירו, לצד שורת צעדי תגמול חדשים על סחורות בשווי 18 מיליארד אירו - מהלך שפון דר ליין הגדירה מוקדם יותר כ"נחוש אך מידתי".
"אנחנו תמיד נישאר פתוחים למשא ומתן," הוסיפה בהצהרה. האיחוד האירופי ציין כי המכסים ישפיעו על ייצוא של עד 26 מיליארד אירו (28.3 מיליארד דולר) מהאיחוד לארה"ב. הם יחולו על פלדה ואלומיניום תעשייתיים, מוצרי פלדה ואלומיניום חצי-מעובדים ומוגמרים, וכן על מוצרים מסחריים נגזרים כמו חלקי מכונות ומחטים לסריגה.
09:12
באסיה הבוקר מגמה מעורבת, ניקיי עולה ב-0.1%, מדדי שנגחאי והנג סנג יורדים ב-0.2% וב-0.7%, קוספי הדרום קוריאני עולה ב-1.5%.
החוזים עתידיים בוול סטריט מצביעים הבוקר על עליות של עד 0.3% במדדים המובילים.
אתמול, בתום יום מסחר תנודתי ננעלה וול סטריט במגמה שלילית. נאסד"ק ירד ב-0.2%, S&P 500 ירד ב-0.8%, דאו ג'ונס ב-1.1%. S&P 500 אף נושק לטריטוריה של "תיקון" (ירידה של מעל 10% משיאו האחרון), ירד ב-9.9% מאז שיאו, והצטרף בכך למדד נאסד"ק שכבר השיל כ-14% מהשיא.
התנודתיות החלה אחר הצהרים כשהנשיא דונלד טראמפ הודיע כי הורה לממשלתו להעלות את המכסים על יבוא פלדה ואלומיניום מקנדה ב-25% נוספים, ובכך להביא את סך המכסים ל-50%. אך, כשעה לפני סיום המסחר הגיעה רגיעה זמנית ויחסית, לאחר שראש ממשלת אונטריו, דאג פורד, הודיע כי הוא משהה זמנית את התוספת המתוכננת של 25% למחיר החשמל המיוצא לארצות הברית. לפיכך, המכסים שנכנסו לתוקף הלילה, יעמדו על 25%.
● לאחר שמאות מיליארדים זרמו ל-500 S&P: הטלטלה עוצרת את הטרנד הלוהט
מניית טסלה התאוששה אתמול בין היתר מהודעה ברשתות החברתיות של הנשיא דונלד טראמפ, לצד המלצה חיובית מצד וול סטריט. טראמפ כתב אתמול בבוקר כי הוא מתכנן לרכוש רכב של טסלה וגינה את הקריאות לחרם על המותג. החברה נמצאת תחת עין הציבור בעקבות התבטאויותיו של המנכ"ל אילון מאסק בנוגע לנושאים גיאופוליטיים, וכן לאחר שמונה להוביל את יוזמת הקיצוצים השנויה במחלוקת של ממשלו של טראמפ.
במקביל, אנליסט מורגן סטנלי, אדם ג'ונאס, המליץ אתמול למשקיעים לנצל את הירידה החדה במניה כהזדמנות קנייה. מניית טסלה צנחה כ-45% מתחילת השנה, כולל ירידה של יותר מ-15% אתמול, שהייתה היום הגרוע ביותר של החברה מאז 2020.
גם המיליארדר המשקיע רון בארון ממשיך לתמוך בטסלה של אילון מאסק, "אני לא מאמין כמה זה זול, הדברים שאנחנו בוחנים," אמר בארון ל-CNBC. "חשבתי שנרוויח פי ארבעה בעשר השנים הבאות, אבל מהמחירים הנוכחיים, אני חושב שנרוויח אפילו יותר".
אורקל ירדה בכ-5% לאחר שפספסה את תחזיות הרווח וההכנסות, אך סיפקה תחזית מכירות אופטימית. תוצאות הרבעון של חברת התוכנה לענן לא עמדו בציפיות האנליסטים, אך החברה ציינה כי היא מתכננת להכפיל את קיבולת מרכזי הנתונים שלה השנה - מהלך שמעיד על צפי לצמיחה עתידית.
הבוקר פורסם ב-CNBC שחברת TSMC פנתה לאנבידיה , ברודקום ו-AMD והציעה להן להשקיע במיזם משותף שירכוש את מפעלי הייצור של אינטל. על פי ההצעה, ענקית השבבים הטייוואנית תנהל את פעילות חטיבת הייצור של אינטל, אשר מייצרת שבבים המותאמים לצרכי הלקוחות. עם זאת, לפי המקורות, TSMC לא תחזיק ביותר מ-50% מהשליטה.
השיחות נמצאות בשלב מוקדם, המקורות ביקשו להישאר בעילום שם. המאבק על עתידה של אינטל נמצא על כף המאזניים, לאחר שמניית החברה איבדה יותר ממחצית מערכה בשנה האחרונה. העסקה, אם תצא לפועל, תדרוש את אישור הממשל, שאינו מעוניין שבעלות על אינטל תעבור לידיים זרות לחלוטין.
בשוק החוב של ארה"ב, איגרות החוב הממשלתיות האמריקאיות נסחרות בירידות, התשואה על אג"ח לעשר שנים עלתה ב-3 נקודות בסיס, לרמה של 4.245%. התשואה על האג"ח לשנתיים, הנחשבות לרגישות יותר לשינויים בריבית בטווח הקצר, נסחרה ביציבות, 3.9%, לאחר שאתמול נסגרה ברמתה הנמוכה ביותר מאז ה-4 בספטמבר.
מחירי הנפט התאוששו אתמול ועלו בכ-1%. נפט אמריקאי נסחר ב-66.5 דולר לחבית ונפט מסוג ברנט ב-69.3 דולר. המחירים מתאוששים משפל של כשישה חודשים בעקבות מלחמת הסחר הגלובלית והטלת המכסים, החששות הם שזו עלולה לפגוע בצמיחה הכלכלית העולמית וכתוצאה מכך גם בביקוש לאנרגיה..
בארה"ב, מדד המחירים לצרכן (CPI) של פברואר שיפורסם היום ישמש כמבחן האחרון לשאלה האם עליית מחירים מחודשת מהווה סיכון לכלכלה האמריקאית, בזמן שהמשקיעים ממשיכים להתלבט מתי ואם בכלל הפדרל ריזרב יוריד את הריבית ב-2025.
הדו"ח צפוי להראות כי קצב עליית המחירים התמתן בחודש השני של השנה. התחזיות מצביעות על אינפלציה שנתית של 2.9% בפברואר, מעט מתחת לעלייה השנתית של 3% שנרשמה בינואר. ברמה החודשית, המחירים צפויים לעלות ב-0.3%, נמוך מהעלייה של 0.5% בינואר.
במדד "הליבה", האינפלציה צפויה לעמוד על 3.2% בשנה האחרונה - מעט מתחת ל-3.3% שנרשמו בינואר. ברמה החודשית, מחירי הליבה צפויים לעלות ב-0.3%, בהשוואה לעלייה של 0.4% בינואר.
בנאום שנשא בשבוע שעבר, יו"ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול, הזהיר כי לחצי האינפלציה עשויים להימשך, גם אם הדו"ח של יום רביעי יעמוד בתחזיות: "הדרך להחזרת האינפלציה באופן בר-קיימא ליעד שלנו הייתה לא יציבה, ואנו מצפים שזה יימשך."
מייסד קרן הגידור Bridgewater, ריי דליו, הזהיר אתמול מפני בעיה חמורה של היצע וביקוש ביחס לחוב של ארה"ב, שעלולה לגרום להשפעה משבשת באופן משמעותי על הכלכלה העולמית. זו האחרונה בסדרת אזהרות חמורות של דליו, מיליארדר קרן הגידור האמריקאית, בנוגע לחוב הגובר של ארה"ב, שעומד כעת על יותר מ-36.2 טריליון דולר.
"הדבר הראשון הוא נושא החוב - יש לנו בעיית היצע וביקוש חמורה מאוד", אמר דליו ל-CNBC, "לארה"ב יש כמות חוב למכור שהעולם לא ירצה לקנות". לדבריו, מדובר במשבר קרוב ו"ראשון במעלה בחשיבותו".
דליו ציין כי הגירעון של ארה"ב צריך לרדת מרמה צפויה של 7.2% מהתמ"ג לכ-3% מהתמ"ג. "זה עניין גדול. אתם תראו התפתחויות מפתיעות בכל הנוגע לאופן שבו יטפלו בכך", הוסיף.
כאשר נשאל האם בעיית החוב של ארה"ב עלולה להוביל לתקופת צנע, השיב דליו כי המשבר עשוי לגרום למבנה מחדש של החוב, ללחץ אמריקאי על מדינות אחרות לרכוש את החוב, או אפילו להפסקת תשלומים למדינות נושות מסוימות. "כפי שאנו רואים שינויים פוליטיים וגיאופוליטיים שנראים בלתי נתפסים לרוב האנשים, אם פשוט תסתכלו על ההיסטוריה, תראו שהדברים האלו חוזרים על עצמם שוב ושוב", אמר דליו. "אנחנו נופתע מכמה מההתפתחויות שייראו מזעזעות באותה מידה כמו אלו שראינו בעבר".
● ההיסטוריה מלמדת: 5 סיבות מדוע מוקדם עדיין לדאוג
במישור האופטימי יותר, גם כאשר הצוות שלו מעלה את הסבירות למיתון בארה"ב מ-15% ל-20%, לדיוויד לבוביץ', אסטרטג ההשקעות של ג'יי.פי.מורגן, יש מסר מרגיע ללקוחות בוול סטריט: התכוננו לקנות בירידות.
מניות הטכנולוגיה ירדו לשפל של שנתיים, מה שגרם למשקיעים לחפש מקלטים בטוחים מחשש שמדיניות הסחר והפיסקלית של הבית הלבן תוביל לכאב כלכלי. עם זאת, לבוביץ', מרגיע את המשקיעים: "למרות שעלויות הסיכון עלו, שוק האשראי עדיין לא נשבר, והנתונים הכלכליים - לפחות לעת עתה - מצביעים על המשך צמיחה".
אמנם החשש ממיתון גבר, אך לדעת לבוביץ', דווקא הנכסים היקרים והספקולטיביים ביותר הם אלו שסופגים את עיקר הירידות. מתוך אמונה שהכלכלה האמריקאית תצליח להתמודד, הוא ממליץ לקנות מניות טכנולוגיה ופיננסים בארה"ב ברגע שה-S&P 500 יירד מתחת ל-5,500 נקודות - כ-2% מתחת לרמת הסגירה של יום שני.
"ייתכן שלמגמת הירידות הנוכחית יש עוד לאן להמשיך, אבל אנחנו בהחלט לא בורחים מהשוק", אמר לבוביץ', שמנהל הקצאת ההשקעות ב-3.6 טריליון דולר. "המסר משוק האשראי הוא שהכלכלה עדיין מתפקדת, וזה מנוגד למה שאפשר היה להסיק רק מתוך תנודות הריבית או שוקי המניות."
"ציפינו שהממשל יתחיל עם מדיניות הסחר וההגירה, כלומר עם החלקים הקשוחים יותר של האג'נדה, לפני שיחליף את המקל בגזר", הוא הוסיף. "זה שוק מבולגן במיוחד כרגע".
בשבועות האחרונים, לבוביץ' וצוותו המליצו למשקיעים לצמצם חשיפה למניות לטובת אג"ח בתשואה גבוהה. בתוך תיק המניות, הם הרחיבו את הפיזור מחוץ לארה"ב - ומצאו הזדמנויות בסין וביפן ואף סגרו את פוזיציות השורט שלהם באירופה.