כשהטבע משגשג בלבלוב אביב, כמו אדיש למתרחש, היקבים הרבים מציעים מפלט שפוי במעט לימות החג האחרונים: כוסית או שתיים, משהו לכרסם וטיול קטן. להלן המלצה לארבעה יקבים שפתוחים בסוף השבוע האחרון של החג. ומי ייתן שבקרוב נרים כוסית לבשורות טובות ולשיבת כל החטופים.
● חגית אברון תופרת יום | מחיפה ועד באר שבע: ארבעה שווקים ששווה לבקר בחג
● חגית אברון תופרת יום | בית הקפה המפתיע במושבה הכי אסקפיסטית בישראל
● חגית אברון תופרת יום | נתח קצבים עם וודקה תותים: ארוחת השף בגליל שתעבירו בה שעות
עמק יזרעאל | יקב שדות
מחצר יקב שדות שבשדה יעקב, נשקפים נופי הכרמים שמענביהם מיוצר היין, הרים ומאגר מים תכלכל. היקב הוקם לפני כמה שנים על ידי משפחת לוי, בת מושב העובדים החקלאי של ההתיישבות הדתית, מתוך תשוקה ליין משובח ולאירוח.

יקב שדות / צילום: שאדי מקאלדה
מה עושים: תופסים מקום במרפסת ומשקיפים על העמק, או שאורזים את כל הטוב בסלסלת פיקניק, נוטלים שרוול קירור עם היין שבוחרים, ויורדים לכרמים לשבת בזולות שליד מאגר המים.
מה אוכלים: פלטות דגים, סלטים וגבינות טובות. הלחם והלחמניות כשרים לפסח. נסו את סלט הבורטה על מצע אורוגולה וצנונית ברוטב סילאן. בעת בציעת הגבינה וערבולה עם הרוטב, לגמו את הבלאן שדות הלבן, שמשתלב יפה בפה למניפת טעמי אביב.
מה שותים: יין מזנים שנבחרו בדקדוק ומותאמים לאדמת העמק - לבנים, רוזה ואדומים כולם נעימים וטובים לשתייה ומתאימים לאקלים ולתקופה.
היכן מטיילים: שביל האילן, מזרחית לקרית טבעון, על שמו של אילן גבאי ז"ל, קצין תותחנים שנפל במלחמת לבנון השנייה. אורך המסלול כ־1.5 ק"מ והוא מוצל, ירוק ויש בו תצפיות יפות לעמק.
פתוח: יקב שדות, שדה יעקב, פתוח ביום שישי בין 16:00-09:00. מומלץ להזמין מקום. כשר.
עמק אלונה | יקב סלומון
איתמר סלומון לא אוהב את ההשוואה לטוסקנה, מבחינתו הגבעות הכרסתניות המקיפות את היישוב ואת הכרמים שממול הם הדבר האמיתי. הוא חקלאי ותיק, שמשפחתו נטעה שורשים בעמיקם, והוא המשיך את המסורת. הכרמים שנטע גמלו לאהבתו בענבים משובחים מהם הוא מפיק יין נעים ונחמד, והאירוח ביקב משלב בין סיפור המקום ללגימות וטעימות.

יקב סולומון / צילום: איתמר סולומון
מה עושים: קובעים מראש עם איתמר, מזמינים חברים ומגיעים לחצר המלבלבת של היקב. שם, תחת סוכת הגפנים, שותים, מנשנשים ומדברים את החיים.
מה אוכלים: צלוחית נאה של גבינות טובות, זיתים ולחם. למי שיבקש יש גם מצות.
מה שותים: טעימות של ארבעה סוגי יינות - שניים אדומים, רוזה ולבן. השרדונה מצוין, הקברנה פרנק מפתיע באיכותו והרוזה הולם את גווני האביב.
היכן מטיילים: הר חורשן ופסגתו, משתולל בפריחה יפה של פרגים וסביונים. גם נופי הכרמים והמטעים הנשקפים מכל עבר עובדים מקסים עם היין שתשתו.
פתוח: יקב סלומון, עמיקם, פתוחים בשישי-שבת, בתיאום מראש - 050-4325558.
ניר עם | ארגמן
"ארגמן" שבניר עם אינו יקב, אך חובבי יין ודברים טובים בהחלט יחבבו את בר היין. עופר ליברמן, חבר הקיבוץ שבעוטף, פתח אותו לפני שנתיים והמקום לא פסק מלפעול גם במלחמה. ליברמן מלקט יינות בוטיק ישראליים בלבד ורוכש גבינות וירקות רק מישראל.

יקב ארגמן / צילום: עדן ליברמן
מה עושים: עורכים סיבוב בין המדפים עמוסי היין והבירה ומתיישבים סביב שולחן העץ בפנים או ברחבת הדשא שבחוץ. לא מוותרים על שיחה אופטימית עם עופר.
מה אוכלים: גבינות נהדרות של מחלבת בארי, שחרף הטרגדיה חזרה לגבן את תוצרתה המשובחת, פיצות מהטאבון שבחצר (לא כשרות) וקממבר בקן - כיכר של קממבר בלחם פרנה בתנור עם דבש ומלח גס.
מה שותים: מבחר יינות גדול מיקבי בוטיק ישראליים - רוזה של יקב מוניץ, פרנץ' קולומבר של יקב ברק בכוסות או בבקבוק או מבחר בירות מ"ביר בזאר".
היכן מטיילים: שביל שקמה, דרך נוף יפה המחברת בין שמורת פורה לחוף זיקים. בדרך היא חוצה פסיפס יפהפה של שטחים חקלאים ושמורות טבע.
פתוח: ארגמן, קיבוץ ניר עם, פתוחים בשישי-שבת, בין 17:00-12:00.
גבעת ישעיהו | underdog
המלחמה תפסה את דרור רסן בשיא עונת הייצור. הוא עלה על מדים והותיר את דריה, זוגתו, לטפל בעומס המטורף של אחר הבציר. חברים ואנשים טובים נרתמו לסייע והיקב החזיק מעמד עד ששב מהמילואים. לפני מספר חודשים פתח את מרכז המבקרים, בלב אזור היין של מטה יהודה - גבעת ישעיהו.

יקב אנדרדוג / צילום: באדיבות יקב אנדרדוג
מה עושים: ראשית, זורקים את החבל לאחד מששת כלבי הבורדר הקולי שמתרוצצים בין הגפנים והאורחים, ומבינים מהיכן שם היקב. לאחר מכן, עושים סיבוב צילום בכרם, ומתיישבים במרפסת או בחלל הפנימי המוקף חלקות גפנים. נושמים לוגמים ושוכחים מהצרות לכמה שעות.
מה אוכלים: מגשי גבינות או נקניקים משובחים, לחם, חמאה, זיתים תוצרת בית ושמן זית נהדר.
מה שותים: באנדרדוג מתמחים בזנים ים תיכוניים. אפשר לבחור במסלול לגימות של חמישה או שלושה יינות: סנונית לבנה - בלנד קליל שמחליק יפה כפתיח בגרון, ריזלינג פריך, רוזה ומרסלן נהדר.
היכן מטיילים: פסע מהיקב פונים בשלט לכיוון "חרבת עתרי" ומתפעמים מנוף מרחיב נפש של אינסוף חלקות כרמים שזה עתה פקחו עין והחלו ללבלב.
פתוח: יקב אנדרדוג - גבעת ישעיהו. פתוח בחג השני. מומלץ להזמין מקום.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.