סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
23:00
לאחר יום מסחר תנודתי, המדדים המרכזיים ננעלו במגמה מעורבת. הדאו ג'ונס עלה ב-0.3%, S&P 500 הוסיף לערכו כ-0.1%, והנאסד"ק השיל מערכו 0.1%.
על רקע המגמה, נראה כי בתחילת המסחר המשקיעים נבהלו מהורדת דירוג האשראי בארה"ב על ידי מוד'יס בסוף השבוע האחרון. עם זאת, נראה כי החששות נרגעו וגם בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח שזינקו בחדות בתחילת יום המסחר, רשמו עליות קלות בסופו. בתוך כך, התשואה ל-10 שנים מטפסת קלות ב-2 נקודות בסיס ונסחרת סביב 4.46%. התשואה ל-30 שנה שזינקה מוקדם יותר לרמה של 5%, עומדת כעת על 4.92%.
21:48
המגמה המעורבת בוול סטריט נמשכת. הדאו ג'ונס עולה ב-0.3%, S&P 500 נסחר סביב רמות הבסיס, והנאסד"ק משיל מערכו 0.2%.
מניית הרשת החברתית רדדיט יורדת כעת ביותר מ-4%, לאחר שבבנק וולס פארגו הורידו את המלצתם על המניה למשקל שווה ממשקל עודף. בבנק מסבירים כי הסיבה להורדת הדירוג טמונה בתחרות איתה צפויה להתמודד החברה לאור יכולות החיפוש שמציגה גוגל בעזרת כלי בינה מלאכותית.
20:45
המדדים המרכזיים בוול סטריט נסחרים במגמה מעורבת בשעה זו ונראה כי אין זכר לפתיחת המסחר האדומה. מדד הנאסד"ק נסחר סביב רמו הבסיס בשעה זו, S&P 500 עולה ב-0.1%, והדאו ג'ונס מוסיף לערכו 0.4%.
גם תשואות האג"ח הממשלתיות, שזינקו מוקדם יותר בחדות כתגובה להורדת דירוג האשראי של ארה"ב על ידי מודי'ס, עולות קלות כעת. התשואה ל-10 שנים מטפסת ב-4 נקודות בסיס ונסחרת סביב 4.48%. התשואה ל-30 שנה שזינקה מוקדם יותר לרמה של 5%, עומדת כעת על 4.94%.
בבנק UBS מסבירים כי להערכתם הפחתת הדירוג של מודי'ס בדרגה אחת מ-Aaa ל-Aa1 לא צפויה לזעזע את שוק האג"ח האמריקאי: "לארה"ב יש אשראי באיכות גבוהה מאוד. להערכתנו, מלבד החזקת מזומן, אג"ח ארה"ב נותר הנכס בעל הסיכון הנמוך ביותר שמבוסס דולר". עוד ציינו כי "חוזקם של שוקי ההון בארה"ב, היקף הרזרבות של הדולר וההון המשמעותי שמוחזק על ידי משקי בית בארה"ב גורמים לכך שהיכולת של ארה"ב להחזיר חוב אינה מוטלת בספק", ציינו כלכלני הבנק.
19:55
אנבידיה מרכזת עניין לאחר שמנכ"ל החברה, ג'נסן הואנג, התייחס להשפעות של איסור ממשל טראמפ על יצוא שבבי H20 של ענקית השבבים לסין, שפגע במכירות החברה בהיקף של כ-15 מיליארד דולר. הואנג כינה את האיסור כ"יקר וכואב מאוד" וצופה כי החברה צפויה למחוק כ-5.5 מיליארד דולר בדוחות הקרובים.
ביאהו פייננס דיווחו כי מנכ"ל החברה טען כי "אף חברה בהיסטוריה לא מחקה כל כך הרבה מלאי". עוד הוסיף כי "לא רק שאני מפסיד 5.5 מיליארד דולר - הפסדנו מכירות של 15 מיליארד דולר וכנראה שנפסיד עוד 3 מיליארד דולר ממסים". אנליסטים בוול סטריט העריכו כי איסור יצוא השבבים לסין יפגע בהכנסותיה של ענקית השבבים בהיקף של 10-16 מיליארד דולר.
בשנים האחרונות אנבידיה נאבקה שוב שוב בייצור השבבים שלה עבור השוק הסיני כדי שתוכל לעמוד בהגבלות הסחר של ארה"ב מול סין שרק הולכות ומתהדקות. המשמעות היא שהשבבים שאנבידיה מייצרת עבור השוק הסיני נחשבים לפחות חזקים. הואנג לא פעם הדגיש בראיונותיו כי לא ניתן למנוע מסין להתפתח בתחום הבינה המלאכותית: "כל מי שחשב שאיסור יצוא שבבי H20 יגביל את יכולות הבינה המלאכותית של סין הוא חסר ידע". עוד הוסיף כי שוק הבינה המלאכותית בסין מגלגל 50 מיליארד דולר בשנה: "סין מצליחה בתחום באופן פנטסטי, 50% מחוקרי הבינה המלאכותית בעולם הם סינים ולא באמת ניתן לעצור אותם מלקדם את התחום".
19:27
מגמה מעורבת בוול סטריט: נאסד"ק יורד ב-0.4%, S&P 500 משיל מערכו 0.2%, והדאו ג'ונס עולה ב-0.1%.
מניית יונייטד הלת' ממשיכה במומנטום החיובי וקופצת ביותר מ-6% לאחר שאיבדה מערכה כ-23% בשבוע שעבר. ענקית ביטוחי הבריאות, שנחשבת לאחת החברות החזקות בארה"ב, פרסמה דוחות מאכזבים בחודש שעבר ומאז הציגה ביצועים חלשים. במקביל, בשבוע שעבר השעתה את התחזיות שלה להמשך 2025, הודיעה כי מנכ"ל החברה התפטר, ועל פי דיווחים, משרד המשפטים האמריקאי פתח בחקירה נגד החברה.
18:40
יום המסחר באירופה ננעל במגמה מעורבת. דאקס עלה ב-0.8%, פוטסי הוסיף לערכו 0.2%, והקאק הצרפתי ננעל סביב רמות הבסיס.
בוול סטריט, המדדים נסחרים בירידות קלות. נאסד"ק יורד ב-0.4%, S&P 500 משיל מערכו 0.2%, והדאו ג'ונס יורד ב-0.1%.
18:03
מלחמת הסחר: לפני זמן קצר דווח כי משרד הסחר של סין קורא לממשל ארה"ב "להפסיק את צעדיו המפלים נגד סין". הדברים מגיעים בעקבות טענתה של סין כי ארה"ב פרסמה אזהרה בתעשיית השבבים מפני שימוש בשבבים סינים. עוד ציין הדובר מטעם משרד הסחר הסיני כי "אם ארה"ב תתעקש על דרכה ותמשיך לפגוע באופן מהותי באינטרסים של סין, היא תיאךץ לנקוט בצעדים נחרצים כדי לשמור על זכויותיה והאינטרסים הלגיטימיים שלה".
17:44
ירידות קלות בוול סטריט. נאסד"ק יורד ב-0.5%, S&P 500 משיל מערכו 0.3%, והדאו ג'ונס יורד ב-0.1%.
מניית יונייטד הלת' מתאוששת במסחר ועולה בכ-4% לאחר שאיבדה מערכה כ-23% בשבוע שעבר. ענקית ביטוחי הבריאות, שנחשבת לאחת החברות החזקות בארה"ב, פרסמה דוחות מאכזבים בחודש שעבר ומאז הציגה ביצועים חלשים. במקביל, בשבוע שעבר השעתה את התחזיות שלה להמשך 2025.
17:07
נראה כי בהלת המשקיעים בנוגע להורדת דירוג האשראי בארה"ב על ידי מוד'יס מתמתנת. כעת, הנאסד"ק יורד רק ב-0.4% לאחר שפתח את יום המסחר בירידה של כ-1.3%. גם ה-S&P 500 יורד בשיעור קל של 0.3%, והדאו ג'ונס נסחר כעת סביב רמות הבסיס.
גם מרבית ענקיות הטכנולוגיה עברו להיסחר בטריטוריה חיובית, למעט מניית טסלה שמשילה מערכה כ-3%. על רקע המגמה: מוקדם יותר דווח כי שיאומי הסינית הכריזה על השקה של רכב הספורט החדש שלה - Yu7 - המהווה תחרות לרכביה של טסלה.
16:43
הירידות בוול סטריט מתמתנות כעת. נאסד"ק יורד ב-0.9%, S&P 500 משיל מערכו 0.7%, והדאו ג'ונס יורד ב-0.4%.
ישראליות בוול סטריט:
צים מזנקת בשעה זו ביותר מ-12% לאחר שמוקדם יותר פרסמה את תוצאותיה הכספיות לרבעון ואשררה את התחזיות השנתיות שמסרה בעבר, זאת למרות שורה ארוכה של גורמי אי-ודאות המשפיעים על פעילותה של חברת התובלה הימית. הכנסות החברה צמחו ב-28.5% ביחס לרבעון המקביל לכ-2 מיליארד דולר, הרווח הנקי קפץ יותר מפי 3 ל-296 מיליון דולר וה-EBITDA המתואם גדל ב-82.4% והסתכם ב-779 מיליון דולר. החברה ייצרה ברבעון 855 מיליון דולר מפעילות שוטפת. צים ממשיכה לצפות ל-EBITDA מתואם שנתי של 1.6-2.2 מיליארד דולר ול-EBIT (רווח בנטרול ריבית ומס) של 350-950 מיליון דולר.
מנגד, מניית איטורו הישראלית, שהחלה להיסחר בנאסד"ק ביום רביעי האחרון, יורדת כעת בכ-2.5%. נזכיר כי יריית הפתיחה של איטורו הייתה חיובית במיוחד וביום המסחר הראשון שלה זינקה בשיעור דו ספרתי. עם זאת, מאז שהונפקה מחיר המניה ירד בכ-10%, נכון לשעה זו ועומד כעת עך 62 דולרים.
16:32
יום המסחר בוול סטריט נפתח בירידות שערים. נאסד"ק משיל מערכו 1.3%, S&P 500 יורד ב-0.9%, והדאו ג'ונס יורד ב-0.5%.
על רקע הפתיחה השלילית, בסוף השבוע האחרון סוכנות דירוג האשראי מודי'ס הפחיתה את דירוג האשראי של ארה"ב מ-AAA ל-Aa1. ההחלטה התקבלה בשל הגירעון הפיסקלי המתמשך, חוב לאומי של 36 טריליון דולר, ותסבוכות פוליטיות בוושינגטון.
כתגובה להורדת הדירוג, תשואת אג"ח ה-30 שנה של ארה"ב מטפסת כעת לרמה של 5.03%, העלייה בתשואות מצביעה על עלות מימון גבוהה יותר לממשלה, מה שעשוי להשפיע על ריביות המשכנתאות, הלוואות לעסקים וצרכנים. מהלך מעל רמת 5% עבור האג"ח הארוכות יוביל לרמות שלא נראו מאז 2023 - אז הגיעו לשיא של 5.18%, הרמה הגבוהה ביותר מאז 2007.
16:01
כחצי שעה לפני פתיחת המסחר בוול סטריט, החוזים העתידיים עדיין נסחרים במגמה שלילית לאחר שבסוף השבוע הורידה מודי'ס את דירוג האשראי של ארה"ב בדרגה אחת - מ-Aaa ל-Aa1. החוזים על הנאסד"ק יורדים כעת ב-1.5%, החוזים על ה-S&P 500 יורדים ב-1.1%, והחוזים על הדאו ג'ונס יורדים ב-0.6%.
בתוך כך, תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב קופצות בחדות כעת. התשואה ל-10 שנים מטפסת ב-12 נקודות בסיס ונסחרת סביב 4.56%. התשואה ל-30 שנה עולה ב-13 נקודות בסיס ועומדת כעת על 5.02%.
מחיר הזהב "נהנה" מהמגמה השלילית בשווקים וקופץ כעת ב-2%. נזכיר כי בשבועות האחרונים מחירו ירד לאור חזרת המשקיעים לנכסים בעלי סיכון גבוה יותר, על רקע האופטימיות סביב שיחות הסחר בין ארה"ב לשותפותיה.
במסחר המוקדם בוול סטריט, ענקיות הטכנולוגיה בולטות לשלילה. אנבידיה למשל יורדת בכ-2.5% למרות שמנכ"ל החברה הודיע הבוקר (ב'), בתערוכת השבבים בטייוואן קומפיוטקס, על ארון שרתים מסוג NVLink שמאפשר לראשונה לשלב גם שבבים של חברות אחרות שאינן דווקא של אנבידיה. בכך, מבקשת אנבידיה לרכך את התדמית המונופוליסטית שנוצרה לה, בכך שהיא מאפשרת ללקוחותיה לשלב שבבים של חברות מתחרות בשתי תצורונות אפשריות.
לצד אנבידיה, מניית טסלה יורדת במסחר המוקדם בכ-4%, מטא ב-2%, אפל ב-1.5%, אמזון ב-2% ומיקרוסופט בכ-0.8%.
לצידן, נטפליקס יורדת בכ-1.6% במסחר המוקדם לאחר שבנק ג'יי.פי מורגן הוריד את דירוג מניית ענקית הסטרימינג ל"ניטרלי" מ"עוף משקל".
15:18
כשעה לפני פתיחת המסחר בוול סטריט, החוזים העתידיים יורדים כעת בחדות ובעיקר נאסד"ק שיורד בכ-1.5%. הסיבה היא הורדת דירוג האשראי של ארה"ב על ידי מודי'ס, שגרמה לקפיצה בתשואות האג"ח.
ביום שישי, לאחר סיום המסחר, הורידה מודי'ס את דירוג האשראי של ארה"ב בדרגה אחת - מ-Aaa ל-Aa1 , מה שהביא אותה ליישור קו עם סוכנויות דירוג אחרות. החברה ציינה את האתגרים במימון הנובעים מהגירעון התקציבי ההולך וגדל של הממשלה הפדרלית, ואת השלכות מיחזור החוב בתקופה של עלויות מימון גבוהות.
הורדת הדירוג לחצה על מחירי האג"ח, מה שהוביל לעלייה בתשואות - בעיתוי שבו הכלכלה כבר נתונה ללחצים כתוצאה ממדיניות המכסים שמוביל הנשיא דונלד טראמפ.
תשואת האג"ח ל-30 שנה של ארה"ב חצתה היום את רף ה-5%, ותשואת האג"ח ל-10 שנים עלתה מעל 4.5%, רמות שגרמו ללחצים בשוקי המניות גם בחודש שעבר וסייעו לדחוף את טראמפ לסגת מהמכסים המחמירים ביותר. ריביות על משכנתאות, הלוואות לרכב וכרטיסי אשראי מושפעות ישירות מהתשואות הללו.
את הירידות במסחר המוקדם מובילות מניות הטכנולוגיה אשר עשויות להיפגע במיוחד אם תשואות גבוהות יאטו את הכלכלה ויפגעו בתיאבון הסיכון של המשקיעים: אנבידיה, פלנטיר וטסלה יורדות בכ-4% במסחר המוקדם.
15:04
גילת , חברה מובילה עולמית לטכנולוגיה, פתרונות ומתן שירותים ברשתות לווייניות, מדווחת על תוצאות הרבעון הראשון שהסתיים ב-31 למרץ 2025.
החברה דיווחה על הכנסות של 92 מיליון דולר, עלייה של 21% בהשוואה ל-76.1 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2024, על הפסד התפעולי GAAP של 2.7 מיליון דולר, בהשוואה לרווח תפעולי GAAP של 5.4 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2024.
ההפסד הנקי GAAP הסתכם בסך של 6 מיליון דולר, או 0.11 דולר למניה, בהשוואה לרווח נקי GAAP של 5.0 מיליון דולר, או 0.09 דולר בדילול מלא, ברבעון הראשון של 2024; הרווח נקי Non GAAP הסתכם בסך של 1.8 מיליון דולר, או 0.03 דולר בדילול מלא, בהשוואה ל-6.0 מיליון דולר, או 0.11 דולר בדילול מלא, ברבעון הראשון של 2024;
ה-EBITDA המתואם הסתכם בכ- 7.6 מיליון דולר, בהשוואה ל-9.3 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2024. ה-EBITDA המתואם כולל הפסד של כ-3.6 מיליון דולר מהגברת כושר הייצור של Gilat Stellar Blu. בניכוי הפסד זה, ה -EBITDA המתואם היה 11.2 מיליון דולר.
החברה מאשררת את התחזית לשנת 2025. הציפיות הן להכנסות של בין 415 ל-455 מיליון דולר, המייצגות צמיחה שנתית של 42% ביחס לנקודת האמצע.
14:24
משרד הביטחון חתם עם חברת אלביט מערכות על עסקה בשווי כ-200 מיליון ש"ח לרכישת מערכות הגנה מתקדמות עבור מסוקי האפאצ'י והבלקהוק של חיל האוויר. המערכות החדשות כוללות טכנולוגיות לזיהוי, שיבוש ונטרול איומים וכן מערכות להטיית טילים.
איי.סי.אל (לשעבר כימיקלים לישראל) המייצרת אשלג דשנים, פוספט ועוד, דיווחה ברבעון הראשון של 2025. החברה הציגה צמיחה בהכנסות אך ירידה קלה ברווחיות לעומת הרבעון המקביל אשתקד. החברה דיווחה על הכנסות של 1.8 מיליארד דולר, עלייה של כ-6% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.
הרווח התפעולי עמד על 185 מיליון דולר ירידה של 8.9% בהשוואה לרווח תפעולי של 203 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד הרווח התפעולי המתואם הסתכם ב-208 מיליון דולר לעומת 215 מיליון דולר.
הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות ברבעון הראשון הסתכם ל-91 מיליון דולר, ירידה של 16.5% לעומת 109 מיליון דולר אשתקד, כאשר הרווח הנקי המתואם ברבעון הסתכם ל-110 מיליון דולר לעומת 118 מיליון דולר אשתקד.
הרווח נקי המיוחס לבעלי המניות היה 91 מיליון דולר, ירידה של כ-16.5% לעומת 109 מיליון דולר בשנה שעברה. הרווח הנקי המתואם עמד על 110 מיליון דולר לעומת 118 מיליון דולר. EBITDA מתואם היה 359 מיליון דולר, לעומת 362 מיליון דולר ברבעון המקביל. הרווח מדולל למניה עמד על 0.07 דולר, לעומת 0.08 דולר בשנה שעברה. הרווח המדולל למניה המתואם נותר ללא שינוי - 0.09 דולר.
13:20
כמה ימים לאחר שחברת התרופות טבע זכתה להעלאת דירוג מצד מודי'ס, החברה יוצאת למהלך של מחזור חוב. המהלך - שהיה צפוי, על רקע הסכומים הגבוהים שהיא נדרשת להחזיר בשנתיים הבאות - יכלול הנפקת חוב חדש בהיקף 2 מיליארד דולר, במטרה לשלם לבעלי סדרות אג"ח קיימות שנועדו לפירעון ב-2026-2027.
מדובר באג"ח הנקובות בדולרים בריבית של 3.15%, ועוד מספר סדרות של אג"ח צמודות ליעדי קיימות בדולרים ובאירו, שטבע הנפיקה לפני מספר שנים במסגרת מהלך קודם של מחזור חוב, הריביות שלהן נעות בין 3.75%-8.125%, והן מיועדות לפירעון בין 2027-2031. טבע תערוך מכרז לרכישת האג"ח מידי המחזיקים כשאת עיקר הסכום היא מקצה לסדרת האג"ח המיועדת לפירעון ב-2027.
מודי'ס העלתה בשבוע שעבר את דירוג החוב לטבע מ-Ba2 ל-Ba1 - דירוג שכבר מתקרב לדירוג השקעה, עם אופק חיובי.
12:35
הורדת דירוג החוב של ארה"ב ביום שישי משפיעה על כל השווקים בעולם והבוקר נפתח המסחר באירופה בירידות, אם כי קלות מהצפוי - פרנקפורט יורדת ב-0.31%, פריז ולונדון ב-0.7%.
היומיים האחרונים בשוקי ההון האמריקאים התאפיינו בתנודתיות גבוהה, לאחר שסוכנות דירוג האשראי מודי'ס הפחיתה את דירוג האשראי של ארה"ב מ-AAA ל-Aa1. ההחלטה התקבלה בשל הגירעון הפיסקלי המתמשך, חוב לאומי של 36 טריליון דולר, ותסבוכות פוליטיות בוושינגטון.
כתגובה להורדת הדירוג, תשואת אג"ח ה-30 שנה של ארה"ב מטפסת היום למעל 5.03%, העלייה בתשואות מצביעה על עלות מימון גבוהה יותר לממשלה, מה שעשוי להשפיע על ריביות המשכנתאות, הלוואות לעסקים וצרכנים. מהלך מעל רמת 5% עבור האג"ח הארוכות יוביל לרמות שלא נראו מאז 2023 - אז הגיעו לשיא של 5.18%, הרמה הגבוהה ביותר מאז 2007.
מייקל שומאכר ואנג'לו מנולאטוס, אסטרטגים בבנק וולס פארגו כתבו שהם מצפים ש"תשואות אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 ול-30 שנה יעלו בעוד 5-10 נקודות בסיס בתגובה להורדת הדירוג מצד מודי'ס (Moody’s)".
למרות שתשואות עולות נוטות בדרך כלל לחזק את המטבע, החששות בנוגע לחוב עשויים להגביר את הספקנות כלפי הדולר. מדד של בלומברג המודד את ביצועי הדולר כבר נמצא קרוב לשפל של חודש אפריל, והסנטימנט בקרב סוחרי אופציות כלפי הדולר הוא השלילי ביותר זה חמש שנים.
10:27
בתחילת השנה הודיעה חברת אבטחת הסייבר צ'ק פוינט , המנוהלת על-ידי נדב צפריר, על כוונתה להקים מרכז מחקר חדש ל-AI וסייבר בתל אביב בהשקעה של מיליוני דולרים.
כעת החברה מודיעה על מהלך של גיוס 500 עובדים טכנולוגיים בשנה הקרובה. הגיוס יתמקד בהשתלבות בצוותי הפיתוח הקיימים ובהקמת קבוצות חדשות, והוא חלק מהרחבת הפעילות של מחקר ופיתוח של מוצרי הגנה בעידן ה-AI. בסוף 2024 צ'ק פוינט העסיקה 2,874 עובדים בישראל (כ-43% מכלל העובדים בחברה).
08:12
הורדת הדירוג לכלכלת ארה״ב ביום שישי שולחת את השווקים לטריטוריה השלילית עם פתיחת שבוע המסחר.
● מסתער על מניות בת"א ומשקיע דרך מדדים בחו"ל: כך פועל מוביל שוק הגמל
● המיליארדרים שמהמרים נגד המניה הלוהטת והמשקיעה המפורסמת שמאמינה בחברת נשק ישראלית
הניקיי היפני מאבד כ-0.5% וכך גם הקוספי בדרום קוריאה. ההאנג סאנג בהונג קונג יורד ב- 1%.
גם החוזים על וול סטריט אדומים עם ירידות של עד 1%.
ברקע, ביום שישי, לאחר סגירת המסחר בוול סטריט, הודיעה חברת הדירוג מודי'ס על הפחתת הדירוג של ארה"ב ל-Aa1. זו הפעם הראשונה שמודי'ס עושה כן מאז הקמתה ב-1919, ובכך היא מיישרת קו עם שתי החברות הגדולות האחרות פיץ' ו-S&P. המשמעות: אף חברה כבר לא מעניקה לכלכלה הגדולה בעולם דירוג טריפל A "מושלם".
הסיבה לכך, עלייה עקבית בשיעור הגירעון ובהיקף תשלומי הריבית שהממשל נדרש לשלם בכל שנה. החוב האמריקאי עומד על סכום אסטרונומי של 36 טריליון דולר. לפי מודי'ס, הגירעונות הפדרליים צפויים להגיע ל-9% מהתמ"ג עד 2035, עלייה מ-6.4% ב-2024, בעוד שיחס החוב-תוצר צפוי לעלות ל-134% בטווח זמן זה. תשלומי הריבית עשויים לתפוס עד 30% מההכנסות הפדרליות עד לאותה שנה, פי שלושה מהרמה ב-2021.
בבית הלבן תקפו חזיתית את ההחלטה. סטיבן צ'אנג, הדובר של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, האשים את האנליסט של חברת הדירוג בהיותו מבקר ותיק של מדיניות הממשל. "אף אחד לא מתייחס ברצינות ל'ניתוח' שלו. הוא הוכח כטועה שוב ושוב", אמר.
שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט תקף אף הוא את הורדת הדירוג ואמר בראיון ל"פגוש את העיתונות" של חדשות NBC, מדובר ב"אינדיקטור בפיגור. אני חושב שזה מה שכולם חושבים על סוכנויות אשראי."
בסנט טען כי הורדת הדירוג קשורה למדיניות ההוצאות של הממשל הקודם של ביידן שהכיל לדבריו סדרי עדיפויות מוטעים כמו מאבק בשינויי האקלים.
למרות המהלך, במודי'ס הדגישו את כוחה של הכלכלה האמריקאית: "לארה"ב נשארים יתרונות אשראי יוצאי דופן כמו הגודל, החוסן והדינמיות של הכלכלה שלה, והתפקיד של הדולר האמריקאי כמטבע רזרבה עולמי".
הורדת הדירוג חתמה סוף שבוע אופטימי למדי בשווקים: מדד S&P 500 זינק ב-5.3%, והדאו ג'ונס עלה ב-3.4%.
שבוע מצוין במיוחד עבר על מניות הטכנולוגיה הודות להפשרת המתיחות הגלובלית ולביקורו של הנשיא דונלד טראמפ במזרח התיכון. מניות טסלה ואנבידיה זינקו ב-17% ו-16% בהתאמה השבוע, כאשר המתיחות בין ארה"ב לסין נרגעה וסבב העסקאות של טראמפ במזרח התיכון הציב עסקאות טכנולוגיות במוקד. מטא עלתה ב-8%. אפל טיפסה ב-6% ומיקרוסופט ב-3%.
וולמארט הקמעונאית הגדולה בעולם הודיעה על העלאת מחירים, "שיעור המכסים עדיין גבוה מידי, לא תהייה לנו ברירה אלא להעלות מחירים לאחר ששיבושי האספקה גרמו להתרוקנות של המדפים". בתגובה, טראמפ תקף את החברה: "וולמארט צריכה להפסיק לנסות להאשים את המכסים כסיבה להעלאת מחירים. הם צריכים, כמו שאומרים, 'לאכול את המכסים' ולא להעמיס על הלקוחות הנאמנים כלום. אני אעקוב, וכך גם הלקוחות שלכם!!!'".
מניית חברת התרופות נובו נורדיסק ירדה לאחר שמנכ"ל החברה, לארס פרוירגארד יורגנסן, הודיע כי יפרוש מתפקידו. עם זאת, יורגנסן יישאר בתפקידו "לתקופה כדי לתמוך במעבר חלק להנהגה חדשה", בזמן חיפושי המנכ"ל שיחליפו.
● המיליארדים שנמחקו והתביעה: מניית האוטוטק שסיבכה את גיל אגמון
בשוק המטבע העולמי, מדד הדולר נחלש ב-0.3% ל-100.6 נקודות. הירידה של הדולר בשוק המטבע העולמי מעלה שאלות בנוגע למעמדו כמטבע רזרבי וכנכס מקלט בטוח, אך בנק אוף אמריקה מעריך כי בטווח הקצר הדולר עשוי להתחזק בשל סנטימנט שלילי מוגזם ועונתיות. הדולר האמריקאי ירד בכ-7% מאז תחילת השנה, למרות שמדדי המניות האמריקאים מחקו את ההפסדים שלהם. אך בטווח הארוך, המבנה הכלכלי והחששות סביב החוב הממשלתי האמריקאי ומדיניות אי-הוודאות דוחפים את המשקיעים לשקול מחדש את חשיפתם לנכסים אמריקאים לא מגודרים, דבר שעלול להוביל להיחלשות ממושכת של הדולר.
"הדולר החזק משפיע לרעה על חברות רב-לאומיות (MNCs) אך עשוי לסייע לחברות מקומיות קטנות יותר (SMID), כאשר הדולר נחלש, החברות האמריקאיות המייצאות עשויות לראות עלייה של כ-3% במכירות על כל ירידה של 10% בערכו של הדולר", כתבו בבנק אוף אמריקה.
בבנק מציינים מספר מניות שהראו מתאם שלילי מובהק לדולר (DXY), כמו Freeport-McMoRan, Newmont, HCA Healthcare ו-AMD. "לעומת זאת תחומים כמו חומרי גלם וטכנולוגיה נהנים במיוחד מהיחלשות הדולר בשל חשיפתם הגבוהה לשווקים זרים. תחום האנרגיה שהראה בעבר מתאם שלילי עם הדולר, הפך לפחות רגיש לשינויים בו בשנים האחרונות, בין היתר בשל עצמאות אנרגטית גוברת של ארה"ב".