קבוצת מרכזי המסחר והמשרדים ביג , שבשליטת האחים יהודה ורוני נפתלי ובניהולם של היו"ר איתן בר-זאב והמנכ"ל חי גאליס, מציגה עלייה דו-ספרתית בהכנסות וזינוק ברווח הנקי. מדובר בדוחות הראשונים שמתפרסמים לאחר השקת "מפלצת המרכזים" ביג פאשן גלילות בסוף הרבעון - כך שהם אינם כוללים את פעילותו. עם זאת, הם משקפים את המגמה לאחר הפתיחה המאסיבית של שבעה מרכזים (שניים מהם הרחבות) בחצי השנה האחרונה.
● המספרים של ביג גלילות נחשפים: על כמה באמת עומדים הפדיונות
● המנכ"ל שרוצה להיות מלך הקניונים החדש ולא סוגר את הפה לרגע
הכנסות ביג ברבעון צמחו בכ-22% לכ-625 מיליון שקל, כשעיקר הגידול נובע מפתיחת פרויקטים חדשים בישראל ובאירופה, ביניהם בניין A בפרויקט לנדמרק בתל אביב, גלילות, אור עקיבא, גדרה וכרמי גת; מרכישות נכסים בסרביה ובפולין; ומגידול אינפלציוני וריאלי מהנכסים המניבים.
הרווח הנקי זינק פי שלושה ל-423 מיליון שקל, כאשר חלקו נובע מהתאמות חיוביות בערך נכסי החברה. ה-NOI ברבעון גדל בכ-19.5% לכ-458 מיליון שקל, בהשוואה לכ-383 שקל ברבעון המקביל בשנת 2024.
שווי השוק של ביג מרכזי קניות, שעמד במרץ עם פרסום דוחות 2024 על 13 מיליארד שקל, עומד היום על כ-14 מיליארד שקל. זאת בין היתר הודות לגידול בפדיונות במרכזי החברה בישראל ובאירופה (רומניה, סרביה, פולין וצ'כיה).
סך המאזן ב-31 במרץ חצה לראשונה את רף ה-40 מיליארד שקל והסתכם בכ-40.9 מיליארד שקל, לעומת כ-39.3 מיליארד שקל בסוף שנת 2024.
ביג לא חילקה דיבידנד בשלוש השנים האחרונות, אך ציינה בדוחות כי תחזור לחלק רווחים השנה.
הצמיחה באירופה
מרכז ביג גלילות כיכב בתקשורת עוד טרם פתיחתו, אולם מאז החל לפעול, מתנהל מאבק מטעם רבנים לסגירת המתחם בשבתות. בביג לא רואים השפעה משמעותית על הפדיונות. "אני לא רואה אימפקט של זה", אומר גאליס לגלובס, ומוסיף כי "הפדיונות מרשימים, השוכרים מרוצים, הקהל שמגיע מאוד מפרגן ומבסוט מהמוצר, וזה אולי הדבר הכי חשוב ומה שמחזיר את הלקוחות ומגדיל את הפדיון למטר.

חי גאליס, מנכ''ל ביג / צילום: ביג מרכזי קניות
"אם יש מישהו שעושה לו טוב להגיד שזה ירד או שלא מספיק טוב - שיבושם לו. אין להרבה חברות נדל"ן, אם בכלל, 20% צמיחה רבעון מול רבעון מקביל, ומעל 50% צמיחה בפעילות באירופה.
"נקודה משמעותית ושונה מהחברות שמתחרות בנו היא קצב הצמיחה של הפעילות באירופה, ספציפית הפעילות בפולין שכבר הגיעה לעשרה מרכזי קניות בפריסה משמעותית, ועם עוד שלושה בפיתוח. אנחנו הופכים שם לשחקן משמעותי בתחום מרכזי הקניות הפתוחים, בהמשך לפעילות שלנו בסרביה והצד של אפי ברומניה.
"דווקא בתקופה הזו שמדינת ישראל עוברת, זה שאנחנו חברה חזקה ויציבה, שחצי מהפעילות שלה בישראל עם המשך פוטנציאל פיתוח, וחצי מהפעילות מפוזר בארבע מדינות דומיננטיות - זה יתרון כחברה".
התמהיל של פתח תקווה
מרכז ביג פאשן פתח תקווה, הפרויקט הגדול הבא של החברה, אמור להיפתח בסוף 2028, ועד כה נחתמו חוזי שכירות עבור כ-60% מהחנויות (40 אלף מ"ר מתוך 65 אלף מ"ר של שטחי המסחר). "למרות המון ביקושים ולחצים עצרנו, וכרגע אנחנו משוריינים עם כ-85% מהשטחים למותגי זארה ולמסעדות", מוסיף גאליס.
"נשארו 15% שאנחנו שומרים ארבע שנים קדימה. המסחר עוד ישתנה, הטרנדים ישתנו, אנחנו בטוחים שהשטחים יושכרו טוב בהמשך, אבל עצרנו - והתרכזנו בפתיחה של גלילות ושאר המרכזים".
התמהיל המתוכנן למרכזי ביג שבבנייה - פתח תקווה, נס ציונה ואשקלון - דומה מאוד לזה שקיים בביג גלילות. גאליס מציין את חוזקת התמהיל ואת התחומים החזקים עליהם שמו דגש גם בגלילות וגם במרכזים שבפיתוח. "תחום הספורט מאוד חזק בגלילות, יש לנו שם חנות דגל של נייקי, אדידס, לולו למון, אלו יוגה, פוט לוקר, אוישו וניו באלאנס, וכולן בפדיונות מאוד חזקים. גם מותגי פקטורי עושים מדהים אצלנו במתחם.
"השילוב של אופנה, ספורט, אקססוריז ומסעדות מייצר חוויה ששונה מקניון בן 20, וזה מביא תוצאות טובות. אם בעתיד שחקנים אחרים יהיו הכוכבים החדשים בשכונה, אני בטוח שגם הם ירצו להיות בגלילות".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.